reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hejka

TOXICSTAR napisz jak masz na imię ile masz latek, jak się czujesz w roli mamy? widze że na bb już troszke jesteś więc pewnie na innym wątku przez to przechodziłaś:-). Ale chętnie zapraszamy :tak:.

ANULA mój też miał wstręt go mleka ale to jak miał roczek... Więc jadł już więcej... Ale myśle że może powinnas przeczekac troszke... Może ma jakiś kryzys i dlatego mniej je... ząbki może idą i ssac mu ciężej...

I kurcze nie pamiętam znowu co dalej :dry:

Ja dzisiaj też z obiadem luzik.... wczoraj zrobiłam kotlecików więc dzisiaj mamy gotowe, tylko jakiegoś ryżu ugotuje i spokój :tak:

reklama
Dorotar biegania to Ci nie polecam bo jest strasznie mroźnie powietrze lepsze te kijki ja biegania już dawno zaprzestałam w okresie zimowym. Lepsze te kijki będą:) Oj ja pamiętam jak urodziłam to C miał dosyć bo jadł tylko ze mną gotowaną marchewkę hahah i potem przez miesiące nie chciał ruszyć jej ani buraczków:) I tak 2 miesiące po porodzie ważysz mniej niż ja:)

Toxicstar no właśnie przecież nie musisz pisać nie wiadomo czego po prostu chcemy się poznać :)

KasiaF
ja dziś robię strajk głodowy:p

a ja dzisiaj chciałam sobie chwilę dłużej pospać :-p
dziewczyny niestety wstały o 9 jak zawsze więc dsałam Vi książeczkę zeby pokazała zwierzatka Emmie
a ta książeczka jest taka do liczenia ze zwierzątkami od 1 do 10 i na każdej stronie inne
i tak leże i słucham
"ziabka lele kumkum lele kumkum, a tu ziobać zilafyyyyy tsi (trzy)
Klowa.. ziobaaaac jaka łana(ładna) klowa , konik Emma konik pać (patrz) ile koniiii duzioooo , a cio to? fłonieeeee (słonie) i konieć"
i tak jej opowiadała co ma na obrazkach :-p i powoli przewracazły sobie kartki i siedziały :-p
hehehe heheh a ja jednak wstałam bo ze śmiechu nie mogłam wytrzuać..
a Emma .. jaka zainteresowana:tak:

kasiek wczoraj moja koleżanka urodziła.. też bym chciała rodzić kolejne maleństwo.. ;-) ordziła pośladkowo , ale na szczęscie wszytsko nbyło z Tymusiem ok
anula a w jakich goidzinach je? i w jakich tez nie chce jeść ??
anula napisz dokładnie plan jedzenia małewgo to coś zaradzimy:tak: i dokładne pory spania :-) o ile śpi regularnie ;-)

toxistar witaj napisz coś o sobie :-)

kama ale fajne zdjęcie Juleńki :-)

Kasiek nie martw się , zdąży mwoić , musisz z nią dużo wiczyć , pokup jej ksiązeczki z obrazkami , taka ze jedno słowo jeden obrazek i jej pokazuj i jej mów, niech ona powtarza po swojemy nawet ale jak Ty będziesz mówiła powiedzmy :to jest krowa , krowa robi muuu" to mimo że ona powtórzy samo muuu to już zasłyszy że to krowa i będzie pamietała a z czasem jak będziesz się z nia tak bawiła to jak ją spytasz jakie zwierze robi mmuuuu to się zdziwisz jak powie Krowa ;-) :tak:

dziewczyny czy wasze dziecki układaja puzzle?? jak toa kto ile elementów uda im się samodzielnie ułożyć??:-)

Kamcia ma mnóstwo książeczek nawet taką gdzie jest "kto mieszka w stajni" i są pokazane 3 zwierzątka i żeby sprawdzić odpowiedz to trzeba okienko otworzyć itd. Jak proszę ją żeby sylaby po mnie powtarzała powtarza pie-s powtórzy potem powtórz pies a ona łała. I szybko nudzi ja taka zabawa. Moja ma takie ogromne puzzle ale ze mną je układa i podaje części sama nie umie

Toxic witamy i zdrówka

Kamcia gratulacje dla kumpeli :-) a propos porodów to widziałam że Natalunia urodziła :-)

Kasiek nic chyba musimy się uzbroić w duże pokłady cierpliwości ;-)

Moja książeczki uwielbia, teraz już trochę mniej ale jeszcze miesiąc temu swoje 20szt. przeglądała 3-4 razy dziennie :-)
ja chce na podwórko!! już mam dość duszenia się w domu, bo ile można, a niby ma być jeszcze gorzej :no:

toxicstar witaj milo :-)
Kamcia u mnie Hania uklada puzle i uwielbia to :-) na wigilie dostala taka ze 150 elementów i co dzien badz co drugi dzien uklada:-) chlopaków nie interesuje to;P Mikolaja interesuje rozwalanie predzej :-D
kasiek ta niesamowita ;P przeciez ktos musi naszykowac co by bylo co na obiad zjesc ;P wiedz ze nie zawsze mam takie dni... :-D
Lolkak moj wczoraj "ponoć" u moich rodziców wypil 2 kieliszki... ;P fakt faktem nie jadl nic rano, ani obiadu i go tak wzielo ze porazka! Nawet ze schodów sie zeslizgnoł... :eek: :eek: :eek:
Co mnie jeszcze bawiło, bo ja wczesniej bylam u rodziców i tez wypiłam ale wiecej ;P i mi nic nie bylo :-D

Ooo wiecie znalazłam sałatke z pora, sera i groszku ;-) az chyba ide zaraz zrobie bo mam ochote ;-) hihihihi http://www.smaczny.pl/przepis,szybka_serowa_salatka_z_porem_i_zielonym_groszkiem

Ostatnia edycja:
kamaa dzięki za info :*
musze do niej zadzwonić i pogratulowac :-)
o kurde,... nie wiem czy mam nr w nowym fonie :/ musze poszukać.. a jak nie to napisze do niej na gg :-p

kasiek , ja bym sylabami nie uczyła, gdzieś czytałam że ucząc sylabami to dziecko traci pojęcie całości zdania..
jak mówisz je w częsciach , najlepiej mów w całości :-)
po prostu krowa albo koń :-)
i musisz jej zawsze po udanym słowie mówić że slicznie itp l-) zresztą pewnie mówisz:-) bo to sama radość :-)
no i na poczatek moze nie zamęczaj jej żeby powtarzała tylko sama jej mów io czytaj , a dopiero po kilku razach(kilku dniach) spytaj co to jest , jak nie odpowie ot sama odpowiadaj ;-) bezstresowo , jeszcze ma czas na nauke a to traktuj jako zabawę :-)

a o puzzle pytam poniewaz moja mała na 2 latka dostała takie 4, 6,,9 16 elementów
i je układa wszystkie sama , czasem jej tylko mówię żeby obróciła puzzle..
ale pamiętak ze któreś dxiewczyny pisały ze dzieci układają 24 tylko nie wiem czy te młodsze czy te starsze:-p
bo dzisiaj właśńie Vi dostała od mojej mamy takie 24 el. no i watpię że te ułozy sama , choc z tamtymi nawet 16 sobie radzi bez problemu :tak:

toxistar zaszłaś w ciążę po 2 miesięcznym stażu związku?? :-) szybciutko :-)
a do jakiej szkoły teraz chodzisz??
jesteś zaręczona? planujecieślub??
skoro mieszkacie w niemczevch to pewnie Twój facet tam pracuje:-) lepiej się żyje tam niż w pl??

Ostatnia edycja:
reklama
Lolkak, Vikamcia, jeszcze 3 tyg jadl tak ale wtedy mial inne mleko:
7.00-mleko 210ml
10.00 mleko 210ml
13.00 duzy sloiczek obiadku i 60-90ml herbatki
16.00 deserek
17.00 kasza lyzeczka tak ze 150ml
20.00 mleko 210ml
polnoc210ml
4 rano 210ml

a teraz je tak:
7.00-120 ml mleka na 3 raty musi byc z kaszka malinowa
10.00-90 ml mleka tez z kasza
13.00 duzy obiadek i troche herbatki
15.30 wciskam deserek
16.30 znowu obiadek maly sloik
i 20 na noc mleko tak 120ml z kaszka
W nocy je jak zawsze polnoc i 4 wtedy nie ma problemu wypija 180-210ml mleka z kasza
miedzy czasie je chrupki
Co do spanie wstaje 6-7, pierwszy raz spi przed 10 pol godz pozniej po 13 pol godz i tak samo przed 16

Do góry