reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamcia dzięki no wszystko to robię i przed snem tez czytam:) Zobaczymy:)
No ja też za długo z C nie byłam nie wiem czy zauważyłaś na suwaczkach:p Poznaliśmy się we wrześniu koniec listopada dokładnie 25 jesteśmy razem a prawdopodobnie 4 stycznia w ciążę zaszłam:)

reklama
Anula dajesz mu mleko równo co 3h? nie zależnie od tego czy jest głodny czy nie?
Julka w wieku Bartka jadła już co 4-4,5h może w tym tkwi problem? może nie zgłodniał dobrze pomiędzy posiłkami?

Moja puzzli nie układa bo nie posiada :-D nie kupuje bo moje dziecie ( po mamie z resztą) nie ma cierpliwości do takich rzeczy ;-)
A tak poza tym skrzywdziłam swoje dziecko ;-) całe szczęście że włosy odrastają :-p ścinałam jej grzywkę i nie zauwałyłam że krzywo trzymam nożyczki, i z jednej strony wyszło krótko i musiałam zrównać... dobrze że ostatnio kupiłam jej opaski do włosów z grzebykiem, założyłam, włosy są do tyłu i w miarę to wygląda ;-)

Kamma weź wrzuć zdjęcie i pokaż swój talent fryzjerski?? Oj na pewno nie jest tak źle po za tym za kilka dni się przyzwyczaisz mi tam nigdy się nie podoba a muszę jej co miesiąc ciąć grzywkę tzn. nie jatylko teściowa ale zawsze za krótko jak dla mnie;/

a teraz je tak:
7.00-120 ml mleka na 3 raty musi byc z kaszka malinowa
10.00-90 ml mleka tez z kasza
13.00 duzy obiadek i troche herbatki
15.30 wciskam deserek
16.30 znowu obiadek maly sloik
i 20 na noc mleko tak 120ml z kaszka
W nocy je jak zawsze polnoc i 4 wtedy nie ma problemu wypija 180-210ml mleka z kasza
miedzy czasie je chrupki
Co do spanie wstaje 6-7, pierwszy raz spi przed 10 pol godz pozniej po 13 pol godz i tak samo przed 16
myslę że wcale nie masz się o co martwić :tak:
je dużo , i mleka tez wystarczająco :-)
moja tez je 2 obiadki z tym ze o 12 daję zawsze zupke a o 16 je 2 danie:tak:
jesli dajesz posiłki stałe nie musi jeść duzo mleka bo tymi posiłkami to mleko zastepujesz:-) a nie dokładasz do ... ;-)
co do deserków , nie zawsze musi jeść , jesli nie ma chęci to nie dawaj:tak: je dużo i moze nie jest głodny , Em tez nie zawsze je deserki :-)
a przeciez nie jest powiedziane że musi jeść deserek obbowiązkowo ;-)
Vi jak były wakacje i miała pół roku wogóle nie chciała pić płynów.. żadnych ani soczków ani wody ani herbatki...
i co.. wciskałam jej i nie chciała , przestałam.. bo co mam sie i ją męczyć.. i przezyła a picie okazało się zbędne :-p i nic jej nie było...
po prostu nie lubiła...
a jak dajesz te mleko o 7 to późńiej śpi czy nie śpi do tej 10 ??

Eliza 150 puzzli to normalnie super :-)
ja tez byłam maniaczką puzzli jak byłam mała :-)
ciągle układałam.. nawet teraz z D kupiliśmy sobie puzzle .. i układamy rózne po 2000 kawałków :-)

kamaaa ja też moją ścięłam:-p ale równo na szczęscie bo ona nie lubi opasek , spinek ani gumek :-p

kasiek widzisz , ja na noc nie czytałam małej bo nie lubiła słuchac i wrzeszczała że mam nie czytać :-p

Ostatnia edycja:
Kamcia a moja lubi i słucha i próbuje mówić co robi np. Kubuś Puchatek tylko to jest yyyyy i yyyyy
No my też mamy puzzle ze ślubu 1000 elementów ostatnio nawet je otworzyliśmy ale nei mamy kiedy układać a Domka nam rozawala:)

Kama on po 3 godz placze i gdy widzi butelke wyciaga raczki ale jak juz dam wypija bez porblemu 90 a lapie butelke jakby nie jadl dobe. rowno co 3 godz nie daje czasami przesunie sie o 30-40 min ale nigdy nie wytrzyma 4 godz jak juz to w nocy bo gdy zasnie po 20 o polnocy juz sie budzi i placze
Vikamcia wlasnie tez tak mysle ze nadal sporo tego mleka tylko dziwi mnie ze wczesniej pil az tyle a teraz polowe. Gdy je o 7 nie spi, wstaje na dobre 6-7 i spi tylko tak przed 10, 13 i 16 za kazdym razem po pol godz

KASIEK może i masz rację z tym bieganiem. Od jutra na kijkach chodzę. Rano z K w Biedronce byłam i wziełam ulotkę i mama moja ją w domku przegląda i mi pokazuje kijki za całe 27.99zł, np ta ja czytam, że promocja do dzisiejszego dnia to biorę kasę wsiadam w auto i kolejny dziś raz do miasta, zastanawiałam się czy będą bo ostatni niby dzień promocji ale u nas w mieście 5 Biedronek, więc pojechałam i udało się w pierwszej dostać.A w slepie sportowym jak pytałam to 99zł i za 200zł były. A tu mi się tak super trafiło.

Toxicstar witaj pisz więcej.

KAMAA trzeba było zostawić krzywą, krzywe grzywki modne.

Moje małe dziecię ma dziś ospały dzień, kurczę ciekawa jestem jaka nocka będzie.

Anula może to przejściowe? myslałam że może mu smak nie pasuje, ale skoro nie pluje aaaaa mam! ;-) preparat mlekozastępczy jest dużo mniej sycący niż "normalne" mleko :tak: może dlatego po zamianie je mniej:confused:

Kasiek ja od wczoraj czytam Julce na dobranoc, wcześniej nie lubiła wczoraj nie chciała leżeć, pomyślałam że jej poczytam 3 bajki i spała jak suseł dzisiaj zapowiedziałam J że on czyta Julii myślę że to już będzie nasz codzienny rytuał

(wybaczcie za pogrubienie ale nie chce się za nic wyłączyć)

Dorota o to niezle Ci sie trafilo;-)podziwam za upor ja waze 59 mam do zrucenia jeszcze 4 ale nie chce mi sie brac do roboty, u mnie najgorszy brzuch, jeszcze odstaje:sorry2:
Kama niech tatus poczyta;-)moj w dzien zasnie gdy go Ł polzy ale na noc nie bardzo. O patrz nie wiedzialam ze preparat mleko zastepczy jest sytniejszy, pewnie o to chodzi;-)smak samego mleka nie pasuje ale z kasza malinowa pije;-)

Wampi, kaszki sypie do smaku na 150ml mleka 2 miarki te od mleka, mleko nawet geste nie jest.Dodaje dla samku

Na dniach bede mniej zagladac bo mam znowu matury do pisania ale to dobrze zawsze wpadnie pare groszy
wink2.gif

Ostatnia edycja:
reklama
anuula po prostu mniej ju potrzebuje , kiedyś jadł samo mleczko więc musiał pić dużo , a teraz ma posiłki stałe które go sycą i nie potrzebuje już dużych ilości mleczka :-)
nie przejmuj się ..

kamaaaa moja by za nic nie zasnęła przy lampce.. jeśli światło się świecio to znak ze jeszcze można szalec :sorry: więc w nocy czytanie odpada.. w ciągu dnia czytam..a le nikt mnie nie słucha :-p
Emma bawi się włosami moimi a Vi biega w kółko i pewnie nic do niej nie wlatuje :-p ale czytam :-p

kasiek fajnie jakbyś na necie coś takiego znalazła:
The Animal Sounds Song - YouTube
Color O-R-A-N-G-E orange - Kindergarten - YouTube
tylko po polsku :-) ja daję Vi po angielsku do słuchania , żeby przyswajała wymowę , bo tak to kolory np zna wszystkie i je rozróznia ale nazwy zwierzat średnio i też się uczy z tego:-)
ale po polsku nie znalazłam nic ..
a co najlepsze wszedzie "nauka angielskiego " oczywiście po polsku ale samej nauki polskiego to nie ma na yt :no: :sorry:
szkoda żenie ma takich stronek na yt po polsku jak ja pokaząłam po angielsku :-)

Ostatnia edycja:
Do góry