reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hey:-)
Sali- Mówisz, że pozdrawiamy wrogów? To i ja pozdrowię osobę, która pewnie już tutaj za mną dotarła, albo niebawem to zrobi:-D
A ja jak mam sen i np. śni mi się, że uciekam przed pociągiem to w pewnym momencie się w tym śnie zatrzymuję i tłumaczę sobie, że przecież to tylko sen, ale to wszystko we śnie:-) Ale zakręciłam, ale nie umiem wytłumaczyć:zawstydzona/y:
Dasz przepis na muffinki? Czy gotowe kupujesz?

Malwina- Gratuluję kolejnej przespanej nocki:tak:

Liza- Pewnie już za późno... Ale ja uwielbiam sałatkę z kurczaka, jajek, korniszonów i groszku, oczywiście wszystko z majonezem:tak:

Młoda- Współczuję sytuacji z K. zachowuj wszystkie smsy, nagrywaj rozmowy, chociaż na pewno tak właśnie robisz:tak: A zapytam o co macie rozprawę? O te groźby, o alimenty czy jeszcze o coś innego? Przepraszam za pytanie, nie musisz odpowiadać;-)
A synuś śliczny, taki do zacałowania:-p

Myrsini- No coś Ty, niczym nas nie zamęczyłaś;-) A wyprawa taka długa z trójką dzieci, hehe, musieliście mieć niezłą radochę, gorzej z rodzicami:tak:
O właśnie, dołączam się do próśb o suwaczek:-)
Trzymam kciuki za sesję &&&&&&&!!

Anula- Moja mm nie tknęła odkąd 4,5 miesiąca skończyła:szok: Jadła tylko kaszki mleczno-ryżowe i tylko łyżeczką:szok: Więc w nocy musiałam zakładać śliniak i wiosłować:tak:

KasiaF- Ale się uśmiałam z tego Twojego synka:-) Super chłopczyk, już nie mogę się doczekać, co to moja będzie wymyślała jak zacznie gadać:-) Aaa, no gratuluję...kupy:-D

ViKamcia
- Trzymam kciuki, oby zadzwonił &&&&&!!!;-)

Kasiek- A moja nie chodzi... Też mi jest przykro, mimo, że wiem, że ma na to czas... Główka do góry, jeszcze Cię przegada:tak:

Młoda śpi, a ja sobie drinka zrobiłam i zasiadłam przed laptopem:tak:

Proszę Was bardzo mocno o trzymanie kciuków do czwartku/piątku, bo wtedy się dowiem, czy dostanę dotację. W czwartek lub piątek będą ostateczne wyniki! Nie liczę na to, że się udało, ale wiadomo, nadzieja umiera ostatnia
;-)

reklama
Hey:-)
Sali- Mówisz, że pozdrawiamy wrogów? To i ja pozdrowię osobę, która pewnie już tutaj za mną dotarła, albo niebawem to zrobi:-D
A ja jak mam sen i np. śni mi się, że uciekam przed pociągiem to w pewnym momencie się w tym śnie zatrzymuję i tłumaczę sobie, że przecież to tylko sen, ale to wszystko we śnie:-) Ale zakręciłam, ale nie umiem wytłumaczyć:zawstydzona/y:
Dasz przepis na muffinki? Czy gotowe kupujesz?

Malwina- Gratuluję kolejnej przespanej nocki:tak:

Liza- Pewnie już za późno... Ale ja uwielbiam sałatkę z kurczaka, jajek, korniszonów i groszku, oczywiście wszystko z majonezem:tak:

Młoda- Współczuję sytuacji z K. zachowuj wszystkie smsy, nagrywaj rozmowy, chociaż na pewno tak właśnie robisz:tak: A zapytam o co macie rozprawę? O te groźby, o alimenty czy jeszcze o coś innego? Przepraszam za pytanie, nie musisz odpowiadać;-)
A synuś śliczny, taki do zacałowania:-p

Myrsini- No coś Ty, niczym nas nie zamęczyłaś;-) A wyprawa taka długa z trójką dzieci, hehe, musieliście mieć niezłą radochę, gorzej z rodzicami:tak:
O właśnie, dołączam się do próśb o suwaczek:-)
Trzymam kciuki za sesję &&&&&&&!!

Anula- Moja mm nie tknęła odkąd 4,5 miesiąca skończyła:szok: Jadła tylko kaszki mleczno-ryżowe i tylko łyżeczką:szok: Więc w nocy musiałam zakładać śliniak i wiosłować:tak:

KasiaF- Ale się uśmiałam z tego Twojego synka:-) Super chłopczyk, już nie mogę się doczekać, co to moja będzie wymyślała jak zacznie gadać:-) Aaa, no gratuluję...kupy:-D

ViKamcia
- Trzymam kciuki, oby zadzwonił &&&&&!!!;-)

Kasiek- A moja nie chodzi... Też mi jest przykro, mimo, że wiem, że ma na to czas... Główka do góry, jeszcze Cię przegada:tak:

Młoda śpi, a ja sobie drinka zrobiłam i zasiadłam przed laptopem:tak:

Proszę Was bardzo mocno o trzymanie kciuków do czwartku/piątku, bo wtedy się dowiem, czy dostanę dotację. W czwartek lub piątek będą ostateczne wyniki! Nie liczę na to, że się udało, ale wiadomo, nadzieja umiera ostatnia
;-)
Kochana gotowe heeh...Tymek dzisiaj kupił sobie takie z formuła 1 wiec mu zrobiłam ale kiedys znajoma z BB dała chyba z 15 przepisów wiec jak znajde to podam;)

Ja juz padam ,nie wyspałąm sie wiec czekam az Kaja zasnie z tym ze on własnie przyszła z kocem i mówi:zrobimy piknik na łózku?? ahhaha osłabia mnie ona :-D

KASIEK, KAMMA dajcie im czas... One jeszcze małe są... Jedne szybciej inne później... I mimo że to oczka w glowie to jak wam zaczną pyskowac to bedziecie tęsknic czasem za ciszą... Nie wiem czy będą takie psoty jak moj zbój ale u mnie to czasem jak mi zapyskuje to się za glowę łapię...

MAŁA mojej koleżanki synek zaczął chodzic jak miał 19mieś... latała po lekarzach z nim i jej tłumaczyli że się musiał wystraszyc, upaśc, że jeszcze się nabiega... Oj pamiętam jak ja z młodym na nogach do sklepu chodziłam a ona taka smutna bo on tylko w wózku... 

Dajcie im dziewczyny spokojnie się rozwijac... Mój np do tej pory puzli nie układa, a dzieci w jego wieku układają już i to takie spore ilościowo, a on nie chce i go nie zmuszam, jak zawoła to mu daję ale on po chwili sie denerwuje i mu odpuszczam. Tak więc spokojnie

Vikamcia, podróz promem(Anek) była super, mieliśmy tam dużo atrakcji, było wszystko o czym piszesz, do tego restauracje,sklepy.Poszło dużo pieniędzy wtedy tam:-Dale rodziców wymęczyła podróz autem mimo że samochód był duży.Do tego brat miał około 4 lata.A samolotem to okolo 3 godziny i jesteś na miejscu.A co to znaczy Patyraile?Chyba Patra co?
miało być ze do Patry a ile ( ilejechałam ...)
ale przekręciłam r z y i nie dałam spacji :-p hehehe

a ja płynęłam takim superfastem 3

Superfast III vehicle and passenger ferry. - Image - Ship Technology

kasia rozumiem rozumiem o co chodzi tak sie zasmiała, ;-)

kasiek nie bój sie jak zacznie mówic to nie przestanie ,..
moja 10 razy potrafi powiedziec np"idziemy sie kąpac" mimo ze jej odpowiadam tak idziemy to ona nadal pyta :-p hihihih
albo stanęła otworzyła lodówkę bo "chcę kakało" a za chwile..."chyba nie ma mleka.. mama chyba nie ma mleka... chyba nie ma mleka... nie ma mleka tuuuuuuuu chyba nie ma mleka":p
mała czarna &&&&&&&&&&&&7

a ja jesli pozwolicie póóki co nie podziekuje za kciuki zeby nie zapeszyc...

Ostatnia edycja:
Mala czarna ale on i kaszki nie chce, wczesniej pil mleko co 3 godz po 210 ml a teraz wciskam, on chce tylko obiadki, deserkow tez nie chce. Wkladam lyzeczke do buzi i trzymam przy ustach bo od razu wylatuja, tylko morele i sliwki zjada bez problemu:confused:wiem ze sie nie zaglodzi ale mleko musi pic ale jak juz wypije to tylko z kaszka malinowa, kiedys jadl lyzeczka teraz nie chce. Trzymam &&&&&
Sali ale smaka mi narobilas a ja glodna ze szok bo po 18 nie jem

Kamma moja oprócz kilkunasty słówek to pokazuje palcem i yyyyyyy

Mała ale Twoja miała to napięcie mięśniowe co jest zrozumiałe po za tym robi postępy w zastraszającym tępie a u nas to już kilka miesięcy... Trzymam kciuki mocno&&&&&&&&&&&

KasiaF a ja chce żeby pyskowała chętnie się zamienię byle by już mówiła... Wiecie Wy rozumiecie ale jak się kogoś spotyka oda czasu do czasu i pada po raz kolejny po jakimś dłuższym czasie "A mówi już?" to jest tak sobie... A Kacper może nie być np. uzdolniony manualnie za to będzie fizycznie przodował nie ma reguły a w końcu może i w tym i tym być mistrzem:)

Kamcia
a ja chętnie bym posłuchała wywodów przy lodówce a nie tylko nio. nio.

Anula
a to wybredziuch...

No ja młodą wreszcie uśpiłam nie było jak bo wszyscy w domu i z wielkim płaczem poszła spać bo zmęczona... Do tego Tereski nie mogłam znaleźć(Barbie) o masakra...

A dziś oglądaliśmy filmik USG bratowej C eh... Chciało by się:)

Sali- I jak się udał piknik na łóżku?:-D Jak znajdziesz te przepisy, to poproszę:tak:

KasiaF- Ale ja nie pospieszam Małej, nie prowadzam Jej za rączki, jak sama chodzi przy meblach, albo przy krześle na kółkach pchając je do przodu, to ok, ale nic na siłę:tak: Wiem, że i tak bardzo dużo i bardzo szybko nadrobiła zaległości po rehabilitacji i bardzo się z tego cieszę:-) Biorę poprawkę też na to, że jest wysoka i chudziutka, więc ciężej Jej złapać równowagę;-) Ale czasem mi przykro i smutno jak koleżanka pyta: A Twoja jeszcze nie chodzi? Mimo tego, że wie, że Pysia jest rehabilitowana, wie, jak wyglądała cała sytuacja, ale jak tylko się spotkamy to musi złośliwie zapytać:wściekła/y: A ja jestem szczęśliwa i dumna z tego, co Pysia potrafi teraz, a wiem, że jeszcze się za Nią nabiegam:tak:

Kamcia
- Ja też za kciuki nie dziękuję:no::-) Ale się uśmiałam z tego nie ma mleka:-D

Anula- Może to przez zęby? Mojej jak wychodziły to potrafiła 3 dni prawie nic nie zjeść:no: Ale z tym mlekiem jak Go nie chciała pić, to myślałam, że osiwieję, 10 różnych butelek, różne mleka a ta tylko pluła:szok:

Zbliżają się walentynki, więc może którejś się przyda pomysł na prezent:
Love & Desire - komputerowa erotyczna gra planszowa dla par

Hellou :-)

Kasiek dokładnie, moja też tylko podstawy mówi, tak, nie, chodź tu, pa, tata,mama, ciocia, Magda, Ania,Nela, Miś, babcia, dada, miś,lala pies,kot,koń itp. resztę pokazuje palcem i yy- yy- yy najgorsze jest jak chce coś a ja jej nie rozumiem, ona się denerwuje że nie może mi wytłumaczyć i ja się denerwuje że jej nie rozumiem. I tak samo jak Ty chciałabym słuchać po raz tysięczny o mleku,kupie czy czym tam jeszcze ;-)

Mała_Czarna trzymam kciuki za dotację! :-)

Anula a może do mleka dodawaj ulubione owocki? soczek np. z malin może, smak mu nie odpowiada?

Nie ma to jak piękne słońce i -18 za oknem extra! :sorry2:

Mala czarna ale on i kaszki nie chce, wczesniej pil mleko co 3 godz po 210 ml a teraz wciskam, on chce tylko obiadki, deserkow tez nie chce. Wkladam lyzeczke do buzi i trzymam przy ustach bo od razu wylatuja, tylko morele i sliwki zjada bez problemu:confused:wiem ze sie nie zaglodzi ale mleko musi pic ale jak juz wypije to tylko z kaszka malinowa, kiedys jadl lyzeczka teraz nie chce. Trzymam &&&&&
Sali ale smaka mi narobilas a ja glodna ze szok bo po 18 nie jem

Anula a o której chodzisz spac??Z tym nie jedzeniem po 18 to nie jest tak do końca...bo jak chodzisz spac pozniej niz 23 to potem żołądek odkłada zapasy tłuszczu tzw obrone od głodu...nie powinno sie jesc 2-3 godz przed spaniem,żeby nie isc najedzonym spac i głodnym.Zalezy kto ile czasu trawi posiłek.Ktos moze np. jesc sniadanie o 12 obiad o 18 a chodzic spac o 1 w nocy wiec wtedy z głody by padł hihi.

Mała mojej kolezanki córcia (z innego watku)tez ma napiecie miesniowe....zaczeła siadac jak miala podajze 9 miesiecy a chodzic długo po pierwszych urodzinach.

U nas piekne słonce i -11...Tak mnie boli głowa w okolicach czoła ze pól nocy nie spałam...chyba zatoki;/;/
A tu obiecane przepisy Mała Czarna zobacz czy uda ci sie wejsc w ten watek jak nie to skopiuje https://www.babyboom.pl/forum/bydgoszcz-f194/kacik-kulinarny-49638/

reklama
Hejo

mała czarna, wampi dzieki za przepisy! :-) przydadza sie ;-) bo mam groszek a niewiem co z nim zrobic :-)
mała czarna, kamcia kciuki zacisniete...
Nie pamietam co mialam wiecej pisac ;P
Maz mnie wczoraj wkurzyl ;P ale cóż... ;]

U nas niedziela mija leniwie, Mikolaj spi, dziaciaki bawia sie u Hani w pokoju, a ja ide zaraz kotlety usmazyc, bo reszta juz gotowa...
Miłej niedzieli życze :tak:

Do góry