reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Helloł

Sali ja za łóżko+ materac płaciłam 60zł za wysyłkę.

Umi mnie też play męczy mimo że mam u nich telefon na kartę, to caly czas dzwonią żeby przyejsć na abonament, któryś raz z kolei mnie wkurzyli, wybrałam sobie ofertę i telefon kazałam oddzwnonić następnego dnia, babka dobijała się cały dzień, ja udawałam że nie słysze ;-) i od tej pory cisza :-p

Liza powodzenia w przemeblowaniu.

A co do pościeli to ja kupiłam Julce taką:
POŚCIEL 100X140 KSIĘŻNICZKI PRINCESS BARBIE SNOPPY (2020503468) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
z księżniczkami, prana dopiero raz, bo nowiuśka na razie kolory ok :tak:

reklama
mała czarna ale ja sie niczego nie tłumaczę!Tylko ciężko mi zrozumieć zdziwienie że ja tak dobrze piszę po polsku!Od urodzenia słyszałam ten język a gdy poszłam do szkoły to tu w Grecji są polskie szkoły dla polskich dzieci a dla dzieciaków polsko-greckich chodzących do greckich szkół są sobotnie nauczania języka polskiego.I tak umiem dwa języki w tym grecki bieglej ale w języku polskim opanowałam ortografie i juz mi ta wiedza została.

I jeszcze jedno!Dostałam prywatną wiadomosc od Vikamcia z 7 pytaniami, które mi zadała bo uważa że sa w nich niescisłości:szok: W skrócie:
1.Pisałaś że miałas praktyki na ginekologii a że nie uczyli was o tabletkach!!:szok:
Droga VIKAMCIA jesli nie studiujesz medycyny to co możesz wiedzieć?A tym bardziej co cię może dziwić?!!
odp miałam praktyki na ginekologii i połoznictwie ale to są praktyki na oddziałach spitalnych gdzie się przyglądamy a pózniej czynnie uczęstniczymy w róznych zabiegach, porodach.
Na teorii mówili o aborcji i antykoncepcji, o poronieniach ale juz Ci Vikamcia pisałam co maja uczyc o tabletkach "po"?Tym bardziej że ja jako lekarz ginekolog mogę ich nawet nie uznawać..

2 pisalaś że jak mogę nie wiedzieć jak piszę się po polsku moje imie.......dalej nie pamietam
odp Wiem że w Polsce jest imie Marlena(przeciez mam po polsku napisane w suwaczku) ale pytałam sie tylko czy w Polsce istnieje imie Marilena.A mama mimo ze jest polką to mogła tego nie wiedzieć.Zreszta pisałam z wami i was sie zapytałam a nie pomyslałam by zadzwonić do mamy;P
3 raz napisałas że fasolka ma 24mm a zaraz poprawiłas na 4mm
Odp 24 mm w pecherzyku a 4 mm sama fasolka-

4.W ktorym tygodniu ciąży jesteś
odp w 6 tyg a niedługo będzie 7!

sa jeszcze 3 pytania ale nie pamiętam

Vikamcia jesli mnie sprawdzasz i łapiesz za każde słowo to nie czytaj moich postów i nie pisz do mnie bo to ponizajace troche

Kolejne pytanie:
5.
Pisałas na początku ze rozmawiałas z mama o usunieciu ciązy, narzeczonym tez a nam mówisz że tylko myslałas o niej...
odp.Na odwrót Vikamcia!
Gdy dowiedziałam sie o ciąży to zaczęłam mysleć o usunieciu i też K powiedziałam o tym a on mi powiedział że co nie zdecyduje to będzie ze mną i to zrozumie.A mamie powiedziałam o ciąży w ten weekend co byliśmy i też rozmawiałam o usunięciu ciąży a dokładnie że miałam takie myśli...

Nie wiem czy to są tylko Twoje wątpliwości czy z kims jeszcze je omawiałas ale proszę więcej nie pisz mi na priv tylko na forum

Ostatnia edycja:
Witam się i ja :tak:

Vikamcia Maja ma jakies 83 cm

Mała Czarna ja mówiłam o stronie Gerbera gdzie widać moją córę :-)
Mleko Gerber ma już 1 rok Tam jest zakładka Co mówią o nas mamy" i jesteśmy pierwsze ;-)

Kaamaa mnie teraz męczą tak z jakiejś Telekomunikacji Novum,żeby zmienić abo na tel domowy. Maja mi sprawę rozwiązała,bo słuchawkę oberwała :-D

Malwina i dostałaś się do tego lekarza?? No ładnie taki babiniec:-D

Liza a jak tam Hani idzie w szkole?o matko juz 10 a ja w czarnej doopie jestem:no: Zdążyłam tylko podłogę umyc i teraz biorę sie za śniadanie:tak:

Hej:-)

A ja właśnie myślałam już o tym co w końcu sama napisała Marysini.

Jak dziewczyna ma mieć chęć pisać o sobie i nie czuć się sprawdzana jak np.Vikamcia nie zadaje jej pytań normalnie tylko łapie za słówka,drąży,szuka,CZEPIA SIĘ po prostu!Normalna rozmowa tak nie wygląda.

Marysini fajnie,że w końcu sama to napisałaś;-)

A ja nietstey nie mam czasu poczytać,bo zaraz szykuję dziecci i jedziemy do lekarza.Coś mi się rozsmarkały:dry:

Myrsini za ujawnianie pw mozesz dostać bana!

edit jest to jasno okreslone w regulaminie BB, jesli dostajesz cos na PW to tam ma to zostać.

jesli dostałam coś "prywatnego " od kogoś to zachowuje tajemnicy ale jesli ktoś zadanie mi pytania na pw bo ma mnie za kłamce to chce by wiedzieli to inni.
Dostane to dostane co zrobić może to był taki czyjs plan...

Mysini wiadomości prywatne to takie o których nie pisze sie na forum, jesli dostajesz cos od zwykłego uzytkownika, moderatora czy administracji obojetnie na jaki temat nie moze tego ujawniać...

edit Malwina ale gromadka!!! to wesoło mieliście w domu:-D
kaamaa ja mam w plusie i chcieli mnie zwerbowac tez tak kiedys zrobiłam:-D. Fajne te posciele. Mój młody cieszyby sie z zygzaka na pewno:-D

Ostatnia edycja:
a ja ujawniłam bo to co dostałam było tak samo łamiące prawo forum moim zdanie.Kto ma prawo robic ze mnie oszusta?!

ANIA, wiesz dla niektórych to moje zycie jest chyba nierealne.Te studia medyczne, narzeczony-chirurg, JA urodzona w Grecji, ojciec grek a perfect po polsku piszę..Normalnie nie mozliwe !:baffled:

Dajcie już kuźwa spokój!! załatwiajcie sobie na PW to jest forum "młodziutkie mamy" a nie szukamy trolla!! i nie mam zamiaru czytać o tym kto jest jaki i owaki!! tylko o ciążach, kupkach, rzygach, itp.

reklama
Myrsini zadałam Ci pytania o które poprosiła mnie administracja.. nie moje widzi mi się..
sama napisałam ci że wiem ze na wiele pytań już wyjaśniłaś odpowiedzi na ogólnym ale mam Ci je zadać i już.

po 2 to jak już piszesz formy pytań to pisz takie same jakie ja Ci podałam.. a nie poprzekręcane.. jeśli dobrze zdań nie umiesz składac po polsku tak jak Twoerdzisz to lepiej kopiuj czyjąś wypowiedź zanim ją ŹLE złożysz w inne zdanie!

a nikt na celu nie miał żeby Cie banować.. To tylko i wyłącznie twoja wina że bana dostaniesz za ujawnianie prywatnych wiadomości.. jak się wchodzi na forum to i się czyta regulamin forum:tak:

ania a ty się nie wtrącaj jeśli nie wiesz o co chodzi .. i tyle...

Do góry