reklama
pinky sky
Fanka BB :)
Sali przed snem też pije dużo jak by się budziła w nocy na siku to owszem ale jak ona nie czuje że sika nie sądzę że za gorąco bo na noc się nie pali a okno jest rozszczelnione. Nie jest wygodnie bo czasami to dwa razy jej pampka zmieniam ale co zrobię
lolkak
Październikowa Mama Mai
Dorotar dzięki :-) Ja mieszkam teraz w Ożarowie Mazowieckim ale jestem z Wawy. A twoja miejscowość To bardziej w stronę Janówka i Stare Wsi czy Guzowa?
Anetka wiadomo fajna pamiątka nie widzę dzięki przy Twoim poście więc nie podziękuję w taki sposób ;-)
Anetka wiadomo fajna pamiątka nie widzę dzięki przy Twoim poście więc nie podziękuję w taki sposób ;-)
Lolkak Maja śliczna i jaka duża. Kasiek, to ładnie dajesz rade A co Ty w ogóle studiujesz. Ja póki co mam jedną 3... Z dzieckiem lepiej mi idą te studia niż bez Sali, zapomniałam wczesniej napisac ;l Zdrówka dla Kai, mam nadzieje, ze to te mandarynki. Tez sie kiedys tyle ich najadlam ze mialam rozwolnienie
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
wampi na piewrwszy rzut oka podobne , ale późńiej już nie :-)
jak były małe były bardziej podobne , nieml że identyczne jak ubierałam Emme w ciuchy po Vi to normalnie jedna i ta sama dziewczyna
ale i tak ja widziała różnice :-)
ciekawe jak będzie Emma wyglądała mając 2 latak czy tak jak Vi teraz czy inaczeh hehe
Malwina szkoda że się nie dostałas do lekarza:-(
Anetka mi się zdaje że własnie odwrotnie chociaż... kto wie :-) moze i jest Vi do mnie podobna :-) nie mam zdjęc naszych jak bylismy mali żeby porównać :-(
chociaż... moje mam poszukam gdzieś
sali jak dziecko wymiotuyje to nie powinno pić mleczka bo mu się waży w żolądku i pogarsza sprawę...
kama po częsci się zgadzam ze dziecko nie musi pić mleka :-) takie w naszych wieku ;-)
moja pije bo lubi ale nigdy na siłę jej nie wciskałam.. jednak uważam ze mimo wszystko jeden ciepły posiłek w dniu chociaz powinno zjeść
Vi akurat jest jadkeim zjada kanapeczkę na śniadanie lub płatki na mleczku lub cokolwiek innego co tam jej damy , je obiadek , i normalnie kolację wczesniej jadła więcej a w miedzy czasie pije mleko , wodę , czasem soki ale woli wodę
jak była młodsza jadła zupke , a po kilku godzinach 2 danie ale teraz już nie chce tyle jeść :-)
ja 2 razy zawsze pytam czy chce jeszcze zanim zabiorę jej z przed nosa coś.. tak samo zanim coś jej podam, ale obiad zawsze musi być
nawwet na śniadanie nie robię takiego nacisku bo z rana woadomo ze człowiek nie jest głodny a i sniadanie musi być lekkie to jak zje parówkę (choć parówki to ona wciągnęłaby nawet 3 ) albo pół kanapki to wystarczy , zawsze po śniadanku woła kakao i do obiadu może biegac :-)
a w między czasie i tak podjada Emmy chrupki , owoce , czy deserki owocowe , lub też jogurty
dorotar to ja podałam przykład pytań nie sali heheh
kama to ładnie ci Julka już do nocniczka robi :-)
Ja ci powiem ze jak Vi zaczęła robić na nocnik (miała ok 1,7r)to do samochodu też jej zakładałam pampersa.. i szczerze... tak się przyzywczaiła ze ciężko było jej wyjaśnic ze w aucie już nie ma pampersa:bo: ale powoli musiałam ją oduczyć bo to smieszne było ze na nocnik robiła a jeszcze 4 miesiące później w aucie z pampersem ale się na szczęscie oduczyła i woła od razu jak tylko jej się chce :-)
lolkk jaka ślicznotka :-) taka ciemna karnacja :-) i te oczka.. a powiedz ile ma zzrostu?? albo ile wysokości ma ta kuchnia dziecięca
czy mi się zdaje czy ogólnie atmosfera jakaś zagętniała jest??
myslę że trochę uszczypliwych uwag pada na różne tematy ;-)
jak były małe były bardziej podobne , nieml że identyczne jak ubierałam Emme w ciuchy po Vi to normalnie jedna i ta sama dziewczyna
ale i tak ja widziała różnice :-)
ciekawe jak będzie Emma wyglądała mając 2 latak czy tak jak Vi teraz czy inaczeh hehe
Malwina szkoda że się nie dostałas do lekarza:-(
Anetka mi się zdaje że własnie odwrotnie chociaż... kto wie :-) moze i jest Vi do mnie podobna :-) nie mam zdjęc naszych jak bylismy mali żeby porównać :-(
chociaż... moje mam poszukam gdzieś
sali jak dziecko wymiotuyje to nie powinno pić mleczka bo mu się waży w żolądku i pogarsza sprawę...
kama po częsci się zgadzam ze dziecko nie musi pić mleka :-) takie w naszych wieku ;-)
moja pije bo lubi ale nigdy na siłę jej nie wciskałam.. jednak uważam ze mimo wszystko jeden ciepły posiłek w dniu chociaz powinno zjeść
Vi akurat jest jadkeim zjada kanapeczkę na śniadanie lub płatki na mleczku lub cokolwiek innego co tam jej damy , je obiadek , i normalnie kolację wczesniej jadła więcej a w miedzy czasie pije mleko , wodę , czasem soki ale woli wodę
jak była młodsza jadła zupke , a po kilku godzinach 2 danie ale teraz już nie chce tyle jeść :-)
ja 2 razy zawsze pytam czy chce jeszcze zanim zabiorę jej z przed nosa coś.. tak samo zanim coś jej podam, ale obiad zawsze musi być
nawwet na śniadanie nie robię takiego nacisku bo z rana woadomo ze człowiek nie jest głodny a i sniadanie musi być lekkie to jak zje parówkę (choć parówki to ona wciągnęłaby nawet 3 ) albo pół kanapki to wystarczy , zawsze po śniadanku woła kakao i do obiadu może biegac :-)
a w między czasie i tak podjada Emmy chrupki , owoce , czy deserki owocowe , lub też jogurty
dorotar to ja podałam przykład pytań nie sali heheh
kama to ładnie ci Julka już do nocniczka robi :-)
Ja ci powiem ze jak Vi zaczęła robić na nocnik (miała ok 1,7r)to do samochodu też jej zakładałam pampersa.. i szczerze... tak się przyzywczaiła ze ciężko było jej wyjaśnic ze w aucie już nie ma pampersa:bo: ale powoli musiałam ją oduczyć bo to smieszne było ze na nocnik robiła a jeszcze 4 miesiące później w aucie z pampersem ale się na szczęscie oduczyła i woła od razu jak tylko jej się chce :-)
lolkk jaka ślicznotka :-) taka ciemna karnacja :-) i te oczka.. a powiedz ile ma zzrostu?? albo ile wysokości ma ta kuchnia dziecięca
czy mi się zdaje czy ogólnie atmosfera jakaś zagętniała jest??
myslę że trochę uszczypliwych uwag pada na różne tematy ;-)
Liza
kasiek to moze poprostu wstawaj w nocy, tez mialam to samo ze starszakami, pili w nocy, pampersy pelne rano zawsze ale powiedzialam stop i przed senem 30 min nie dostawalia picia mimo wołania , kolo 24 przez 2-3 tyg wstawalam i wysadzalam - nauczyli sie innaczej to bym do teraz im pampersy zakladala ;/
Nie pisze w zlośliwosci broń boże ale poprostu pisze ze swojego doswiadczenia
Lolkak ale Maja jak prawdziwa cyganeczka, ciemne oczy, wlosy śliczna ;-)
Ja nie funkcjonuje, ide na łózko chyba... Migrena mnie zabija...
Nie pisze w zlośliwosci broń boże ale poprostu pisze ze swojego doswiadczenia
Lolkak ale Maja jak prawdziwa cyganeczka, ciemne oczy, wlosy śliczna ;-)
Ja nie funkcjonuje, ide na łózko chyba... Migrena mnie zabija...
pinky sky
Gosdia Towaroznawstwo specjalizacja Obrót towarowy i obsługa celna i też lepiej idą żadnej poprawki nie miałam
Liza nie wiem zobaczę ale wątpię żeby ona wybudzona chciała siąść na nocnik bo się zacznie rzucać nawet rano jak ją wybudze a nie sama to nie siądzie bo jest rozdrazniona
Liza nie wiem zobaczę ale wątpię żeby ona wybudzona chciała siąść na nocnik bo się zacznie rzucać nawet rano jak ją wybudze a nie sama to nie siądzie bo jest rozdrazniona
.Aneta.
kasiek Domka to jeszcze ma czas, żeby w nocy spać bez pampersa, więc nie przejmuj się ;-) ważne, że w dzień już ładnie załatwia się do nocniczka
ViKamcia Vi na pewno bardziej podobna do Ciebie ;-) Pokaż jak wyglądałaś w tym wieku ;-)
ViKamcia Vi na pewno bardziej podobna do Ciebie ;-) Pokaż jak wyglądałaś w tym wieku ;-)
Kamiśka :)
Kamcia ja właśnie nie wiem jak rozwiazać problem, jak jej się zechce siku podczas jazdy? niestety mamy taką trasę że się nie zatrzymamy, i to samo np. w centrum handlowym? idziesz z Vi do toalety i robi siku na normalny sedes? Julka nie chce robić na normalny sedes w sumie ona dopiero od 1,5 miesiąca samodzielnie się załatwia.
reklama
sali04
Mama-to moja kariera
Kasiek ale zamiast pampka zmieniac mozesz ja wysadzac siusiu...ja tak robiłam mimo ze Kaja spała to sadzałam ja na kibelek zrobiła siusiu i spała dalej...To tylko moje rady bez szczypty ironi
Kasiek doczytałam akcje z nocnikiem
Kasiek doczytałam akcje z nocnikiem
Ostatnia edycja: