reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie i znowu zaszalałyście z pisanie, nadążyć za wami to sukces.

Ja od dzisiaj zaczynam się za siebie brać, dieta MŻ, dziś pierwszy raz na zumbę ruszam, a i że pogoda pozwala w weekend chciałabym kupić rower i jeździ-zobaczymy jak fundusze mi na to pozwolą bo pierw muszę dzieciom kupić ciuchy na chrzest, dziś pewnie małemu kupię i Amelce buty i dla niej tylko sukienka zostanie.

MYRSINI SALI podała Ci przykład pytań i zauważyłam, że dziewczyny zadają Ci więcej pytań a Ty nie odpowiadasz.Ja jak się zaangażowałam w forum to nawet przy dwójce dzieci próbuje nadrobić napisane strony i odpowiadać dziewczyną, biorę lapka jak mały śpi a córka bajki ogląda albo też śpi. Więc trzeba czytać. Może wstawisz zdjęcie z USG i swoje jakieś zdjęcia, też już kilka razy o to proszona byłaś.

SNOOPY może lekarz zapomniał o tym badaniu, może na następnej wizycie Ci da, ja w ciąży też miałam straszną sklerozę.a teraz odpisując wam to zawsze otwieram dwie karty, w jednej czytam i przewijam strony a na drugiej włańczam odpowieź i wpisuje co trzeba.POLECAM

WAMPI nie prawda teraz badanie na obciążenie glukozą jest obowiązkowe dla każdej ciężarnej.

MOJA córa też różnymi tekstami wali: teraz na topie jest: NO CO TY STARA MATKO, teraz też jest na etapie przeróżnych pytań, czasami mi ciśnienie nimi podnosi: A CO TO? A CZEMU? A GDZIE MIESZKAJĄ MYSZKI? A SŁONIKI? A MAMA A CHMURKI GDZIE MIESZKAJĄ?? itp.

Co do imion moja przyjaciółka ma w papierach Magda a nie Magdalena i powiedzała, że ja będzie kiedyś córkę miała to da imię Lena i będzie miała cudowne przedłużenie swojego imienia.

PAULINA witaj, mi też się wydaje jak dziewczynom, że nie ma przewagi ciężarnych. Ja mzm córkę urodzoną 11marca2009 i synka ur 5grudnia2011. Ja też we wrześniu córcię do przedszkola puściłam i nie ze względu że nie ma z kim w domu siedzieć. Tylko dlatego, że ona uwielbia dzieci, super się zaklimatyzowała. A w domku miałaby z kim siedzieć bo moja mama nie pracuje i ja też w domu na zwolnieniu w ciąży siedziałam i teraz na macierzyńskim jestem ale Amelka uwielbia do przedszkola chodzić, a co do opuszczania to w październiku była tydzień chora, potem troszkę w grudniu nie chodziła po moim porodzie, no i teraz tydzień chora była i drugi tydzień w domu siedzi bo prze ferię zamknięte przedszkole. Ale od poniedziałku już ruszamy z powrotem. Tylko nową panią będą teraz mieć bo ich ukochana pani w ciąży i na zwolnieniu jest i wczoraj dowiedziałam się, że wróci dopiero w marcu 2013. A jeszcze napiszę bo pewnie nie wiesz, mój synek ma na imię Kacperek, a Twój?? Bo nie wiem czy pisałaś, jeśli tak to pewnie przeoczyłam.

LIZA MARSINI chyba nie widzi naszych próźb o fotki.

Dziewczyny mojej też znowu na noc pampka zakładam, po infekcji jaką miała czasem robi w nocy a czasem nie, z reguły jak ma pampersa to rano budzi się z suchym a jak nie założe, to zawsze potop zrobi.

UFF co nie co nadrobiła, nie szalejcie tak z tym pisaniem.

reklama
Sali czytasz bez zrozumienia napisałam że zakładam na noc bo dużo pije a tak to w dzień nie ma żadnej wpadki i chodzi bez

Kamma
ja też tak uważam w nas zawsze mama wpychała to samo robi z Dominiką mała nie chce jeść to nie je zresztą ona sama przychodzi i mówi że chce a i moja nie ma parcia na słodycze i czekoladę:) Na szczęście ząbki jak perełki

Gosdia jak egzaminy?? Współczuję nocki

Anula ja nie wiem co na drugie danie

Dorotar życzę powodzenia:)

Ostatnia edycja:
A co do pampersów moja ma na noc, na wyjazdy np. na zakupy ( sam dojazd to poł h w jedną stronę) i dłuższe spacery, a w domu i w gościach ładnie siuśka na nocnik :tak:

Uciekam sie szykować umowiłam sie dzisiaj na zakupy i kawusię z koleżanką z BB strasznie dawno się nie widzialyśmy :-)

Miłego dnia.

Anetka, myśle, ze darła sie tak ze zmeczenia. Ona tak ma, że jak jest mega zmeczona to nie może usnąc i krzyczy. A wczoraj spała tylko godzine... i wieczorem chyba nie mogła. Straszne to było.

A co do jedzenia... To moje dziecko jest dziwne chyba... Bo ona je wszystko dosłownie ;) Wygląda jak pączek w maśle... :) Lubi nawet kanapki z szyneczką... Najlepsze jest to, że ja jej robię zwyklą kanpkę z masełkiem i szyneczką, odkrajam skórki i ją karmie a ona gryzie jak stara i je to normalnie nie krztusi się...
kasiek, jestem wszystko do przodu... jeszcze z wczorajszego tylko wyniki ale poszedl mi kiepsko moze uda sie cudem na to 3... a jak u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Moja bez pampka od lata chodzi a na noc od wrzesnia jakos mi zal było jej pupki zeby zamykac ją w pampersa na noc...
Kasiek wszystko dobrze zrozumiałam przeciez nie napisałm ze w dzien zakładasz;Ptylko ze przyjdzie czas ze w koncu na noc tez bedziesz musiala odzwyczaic...
Kaja nigdy nie robiła na nocnik od razu na kibelek...zawsze przed snem idzie siku i do rana wytrzymuje :tak:
Kazde dziecko od wszystkiego odzwyczaja sie indywidualnie taka kolej rzeczy....;)

Witam się i ja :tak:

Nadrobiłam wszystko i efekt jest taki,że nic nie pamiętam :-D

Anetka dzięki ten egzemplarz "mam dziecko" ze zdjęciem z Gerbera mamy w ramce :-D Maja jak zawsze cyc, zero spania i psocenie:-D Teraz ma fazę i na wszystko mówi "mniam mniam'

Dorotar a skąd dokładnie jesteś? Może daleko do siebie nie mamy?:tak:

Umi jak tam bez wody?? Tyle czasu to jakaś masakra:no: Co do WordPress to naprawdę polecam. Osobiście nigdy nie korzystałam z programu na kompa tylko bloguje przez stronkę WP albo poprzez app na komórkę:tak: Stronki wyglądają całkiem profesjonalnie. Ja mam darmowy szablon i jest spoko. Koszt za domenę tez nie wielki. Co prawda na wpisy nie mam czasu no ale cóż:-D

ViKamcia masz rację jak się dokładniej przypatrzy to widać różnicę:tak:

Co do picia z butli to Majka jest nie w temacie. :-D Do tej pory jest cycy i ewentualnie kubeczek TT jak już naprawdę będzie mieć "pustynię" w ustach i nie będzie mamy po ręką:-D Był też bidon ale po 2 uzyciach "sie popsuł";-) Smoczka miała może ze 2 razy w życiu i zaraz wypluwała:tak:

A jeśli chodzi o jedzenie to najchętniej same kluseczki i ziemniaczki ;-) serek czy jogurty to raczej z owocami,bo sam to nie smakuje;-)

A to Majka w kuchni;-)

SDC11699.jpg

SDC11697.jpg

I ze swoja kuchenka ;-)

SDC11655.jpg

Ostatnia edycja:
Co do pampersów to Zuzka przestała je nosić miesiąc przed 2 urodzinami, a na noc zabrałam jej jakieś hmm 2 miesiące temu? Nie pamiętam dokładnie.. od tego czasu raz w nocy miała jedną wpadkę, nie wiem jak to się stało :-p

Ja na obiad robię pyzy z sosem pieczarkowym :tak:

gosdia Zuzia też tak ma, że jak już jest bardzo zmęczona, to właśnie ciężko jej zasnąć..

lolkak my mamy stronę z gazety Teletubbies z Zuzią wyrwaną i schowaną, żeby się przypadkiem nie zgubiła ;P będzie miała na pamiątkę ;)

Gosdia ja mam jeszcze jeden 4 lutego tak to 3,5, 4 z negocjacji w handlu i z tego co w sobotę pisałam nie wiem bo tylko przeczytał kto zaliczył i byłam w tej szczęśliwej 18 stce a ten był najgorszy. To moja też jest dziwna bo wtrynia wszystko tylko porów nie lubi:p

Sali możliwe chociaż wyczuwam nutkę ironii może ja źle przeczytałam. Jak by nie piła tyle w nocy to i ja bym jej nie zakładała.

Lolkak super fotki śliczn ta Twoja królewna:)

Aaaa zaraz mi się przekładki skończą a C mi nie porąbał:p

Ostatnia edycja:
LOLKAK śliczną masz córeczkę. Ja jestem spod Żyrardowa, a dokładnie 10 km od z miejscowości Cyganka.A i wiesz gdzie to?? A Ty dokładnie z Warszawy???

reklama
Gosdia ja mam jeszcze jeden 4 lutego tak to 3,5, 4 z negocjacji w handlu i z tego co w sobotę pisałam nie wiem bo tylko przeczytał kto zaliczył i byłam w tej szczęśliwej 18 stce a ten był najgorszy

Sali możliwe chociaż wyczuwam nutkę ironii może ja źle przeczytałam. Jak by nie piła tyle w nocy to i ja bym jej nie zakładała.

Aaaa zaraz mi się przekładki skończą a C mi nie porąbał:p
Nie było to ironiczne...chodziło mi o to ze Kaja pije z butli a Twoja robi w pampka kazde dziecko ma jakies nałogi do zwalczenia,nic w złosci nie napisałam a jak tak to zabrzmialo to sorki;)

Kasiek no i jest to dla ciebie troche wygoda nie zaprzeczysz???Mogłabys ja w nocy siku sadzac,albo np. dac sie napic duzo przed snem.Nie przespi całej nocy bez picia???czemu tyle pije w nocy?moze masz za ciepło w domu...

Do góry