reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie i znowu zaszalałyście z pisanie, nadążyć za wami to sukces.

Ja od dzisiaj zaczynam się za siebie brać, dieta MŻ, dziś pierwszy raz na zumbę ruszam, a i że pogoda pozwala w weekend chciałabym kupić rower i jeździ-zobaczymy jak fundusze mi na to pozwolą bo pierw muszę dzieciom kupić ciuchy na chrzest, dziś pewnie małemu kupię i Amelce buty i dla niej tylko sukienka zostanie.

MYRSINI SALI podała Ci przykład pytań i zauważyłam, że dziewczyny zadają Ci więcej pytań a Ty nie odpowiadasz.Ja jak się zaangażowałam w forum to nawet przy dwójce dzieci próbuje nadrobić napisane strony i odpowiadać dziewczyną, biorę lapka jak mały śpi a córka bajki ogląda albo też śpi. Więc trzeba czytać. Może wstawisz zdjęcie z USG i swoje jakieś zdjęcia, też już kilka razy o to proszona byłaś.

SNOOPY może lekarz zapomniał o tym badaniu, może na następnej wizycie Ci da, ja w ciąży też miałam straszną sklerozę.a teraz odpisując wam to zawsze otwieram dwie karty, w jednej czytam i przewijam strony a na drugiej włańczam odpowieź i wpisuje co trzeba.POLECAM

WAMPI nie prawda teraz badanie na obciążenie glukozą jest obowiązkowe dla każdej ciężarnej.

MOJA córa też różnymi tekstami wali: teraz na topie jest: NO CO TY STARA MATKO, teraz też jest na etapie przeróżnych pytań, czasami mi ciśnienie nimi podnosi: A CO TO? A CZEMU? A GDZIE MIESZKAJĄ MYSZKI? A SŁONIKI? A MAMA A CHMURKI GDZIE MIESZKAJĄ?? itp.

Co do imion moja przyjaciółka ma w papierach Magda a nie Magdalena i powiedzała, że ja będzie kiedyś córkę miała to da imię Lena i będzie miała cudowne przedłużenie swojego imienia.

PAULINA witaj, mi też się wydaje jak dziewczynom, że nie ma przewagi ciężarnych. Ja mzm córkę urodzoną 11marca2009 i synka ur 5grudnia2011. Ja też we wrześniu córcię do przedszkola puściłam i nie ze względu że nie ma z kim w domu siedzieć. Tylko dlatego, że ona uwielbia dzieci, super się zaklimatyzowała. A w domku miałaby z kim siedzieć bo moja mama nie pracuje i ja też w domu na zwolnieniu w ciąży siedziałam i teraz na macierzyńskim jestem ale Amelka uwielbia do przedszkola chodzić, a co do opuszczania to w październiku była tydzień chora, potem troszkę w grudniu nie chodziła po moim porodzie, no i teraz tydzień chora była i drugi tydzień w domu siedzi bo prze ferię zamknięte przedszkole. Ale od poniedziałku już ruszamy z powrotem. Tylko nową panią będą teraz mieć bo ich ukochana pani w ciąży i na zwolnieniu jest i wczoraj dowiedziałam się, że wróci dopiero w marcu 2013. A jeszcze napiszę bo pewnie nie wiesz, mój synek ma na imię Kacperek, a Twój?? Bo nie wiem czy pisałaś, jeśli tak to pewnie przeoczyłam.

LIZA MARSINI chyba nie widzi naszych próźb o fotki.

Dziewczyny mojej też znowu na noc pampka zakładam, po infekcji jaką miała czasem robi w nocy a czasem nie, z reguły jak ma pampersa to rano budzi się z suchym a jak nie założe, to zawsze potop zrobi.

UFF co nie co nadrobiła, nie szalejcie tak z tym pisaniem.

reklama
Sali czytasz bez zrozumienia napisałam że zakładam na noc bo dużo pije a tak to w dzień nie ma żadnej wpadki i chodzi bez

Kamma
ja też tak uważam w nas zawsze mama wpychała to samo robi z Dominiką mała nie chce jeść to nie je zresztą ona sama przychodzi i mówi że chce a i moja nie ma parcia na słodycze i czekoladę:) Na szczęście ząbki jak perełki

Gosdia jak egzaminy?? Współczuję nocki

Anula ja nie wiem co na drugie danie

Dorotar życzę powodzenia:)

Ostatnia edycja:
A co do pampersów moja ma na noc, na wyjazdy np. na zakupy ( sam dojazd to poł h w jedną stronę) i dłuższe spacery, a w domu i w gościach ładnie siuśka na nocnik :tak:

Uciekam sie szykować umowiłam sie dzisiaj na zakupy i kawusię z koleżanką z BB strasznie dawno się nie widzialyśmy :-)

Miłego dnia.

Anetka, myśle, ze darła sie tak ze zmeczenia. Ona tak ma, że jak jest mega zmeczona to nie może usnąc i krzyczy. A wczoraj spała tylko godzine... i wieczorem chyba nie mogła. Straszne to było.

A co do jedzenia... To moje dziecko jest dziwne chyba... Bo ona je wszystko dosłownie ;) Wygląda jak pączek w maśle... :) Lubi nawet kanapki z szyneczką... Najlepsze jest to, że ja jej robię zwyklą kanpkę z masełkiem i szyneczką, odkrajam skórki i ją karmie a ona gryzie jak stara i je to normalnie nie krztusi się...
kasiek, jestem wszystko do przodu... jeszcze z wczorajszego tylko wyniki ale poszedl mi kiepsko moze uda sie cudem na to 3... a jak u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Moja bez pampka od lata chodzi a na noc od wrzesnia jakos mi zal było jej pupki zeby zamykac ją w pampersa na noc...
Kasiek wszystko dobrze zrozumiałam przeciez nie napisałm ze w dzien zakładasz;Ptylko ze przyjdzie czas ze w koncu na noc tez bedziesz musiala odzwyczaic...
Kaja nigdy nie robiła na nocnik od razu na kibelek...zawsze przed snem idzie siku i do rana wytrzymuje :tak:
Kazde dziecko od wszystkiego odzwyczaja sie indywidualnie taka kolej rzeczy....;)

Witam się i ja :tak:

Nadrobiłam wszystko i efekt jest taki,że nic nie pamiętam :-D

Anetka dzięki ten egzemplarz "mam dziecko" ze zdjęciem z Gerbera mamy w ramce :-D Maja jak zawsze cyc, zero spania i psocenie:-D Teraz ma fazę i na wszystko mówi "mniam mniam'

Dorotar a skąd dokładnie jesteś? Może daleko do siebie nie mamy?:tak:

Umi jak tam bez wody?? Tyle czasu to jakaś masakra:no: Co do WordPress to naprawdę polecam. Osobiście nigdy nie korzystałam z programu na kompa tylko bloguje przez stronkę WP albo poprzez app na komórkę:tak: Stronki wyglądają całkiem profesjonalnie. Ja mam darmowy szablon i jest spoko. Koszt za domenę tez nie wielki. Co prawda na wpisy nie mam czasu no ale cóż:-D

ViKamcia masz rację jak się dokładniej przypatrzy to widać różnicę:tak:

Co do picia z butli to Majka jest nie w temacie. :-D Do tej pory jest cycy i ewentualnie kubeczek TT jak już naprawdę będzie mieć "pustynię" w ustach i nie będzie mamy po ręką:-D Był też bidon ale po 2 uzyciach "sie popsuł";-) Smoczka miała może ze 2 razy w życiu i zaraz wypluwała:tak:

A jeśli chodzi o jedzenie to najchętniej same kluseczki i ziemniaczki ;-) serek czy jogurty to raczej z owocami,bo sam to nie smakuje;-)

A to Majka w kuchni;-)

SDC11699.jpg

SDC11697.jpg

I ze swoja kuchenka ;-)

SDC11655.jpg

Ostatnia edycja:
Co do pampersów to Zuzka przestała je nosić miesiąc przed 2 urodzinami, a na noc zabrałam jej jakieś hmm 2 miesiące temu? Nie pamiętam dokładnie.. od tego czasu raz w nocy miała jedną wpadkę, nie wiem jak to się stało :-p

Ja na obiad robię pyzy z sosem pieczarkowym :tak:

gosdia Zuzia też tak ma, że jak już jest bardzo zmęczona, to właśnie ciężko jej zasnąć..

lolkak my mamy stronę z gazety Teletubbies z Zuzią wyrwaną i schowaną, żeby się przypadkiem nie zgubiła ;P będzie miała na pamiątkę ;)

Gosdia ja mam jeszcze jeden 4 lutego tak to 3,5, 4 z negocjacji w handlu i z tego co w sobotę pisałam nie wiem bo tylko przeczytał kto zaliczył i byłam w tej szczęśliwej 18 stce a ten był najgorszy. To moja też jest dziwna bo wtrynia wszystko tylko porów nie lubi:p

Sali możliwe chociaż wyczuwam nutkę ironii może ja źle przeczytałam. Jak by nie piła tyle w nocy to i ja bym jej nie zakładała.

Lolkak super fotki śliczn ta Twoja królewna:)

Aaaa zaraz mi się przekładki skończą a C mi nie porąbał:p

Ostatnia edycja:
LOLKAK śliczną masz córeczkę. Ja jestem spod Żyrardowa, a dokładnie 10 km od z miejscowości Cyganka.A i wiesz gdzie to?? A Ty dokładnie z Warszawy???

reklama
Gosdia ja mam jeszcze jeden 4 lutego tak to 3,5, 4 z negocjacji w handlu i z tego co w sobotę pisałam nie wiem bo tylko przeczytał kto zaliczył i byłam w tej szczęśliwej 18 stce a ten był najgorszy

Sali możliwe chociaż wyczuwam nutkę ironii może ja źle przeczytałam. Jak by nie piła tyle w nocy to i ja bym jej nie zakładała.

Aaaa zaraz mi się przekładki skończą a C mi nie porąbał:p
Nie było to ironiczne...chodziło mi o to ze Kaja pije z butli a Twoja robi w pampka kazde dziecko ma jakies nałogi do zwalczenia,nic w złosci nie napisałam a jak tak to zabrzmialo to sorki;)

Kasiek no i jest to dla ciebie troche wygoda nie zaprzeczysz???Mogłabys ja w nocy siku sadzac,albo np. dac sie napic duzo przed snem.Nie przespi całej nocy bez picia???czemu tyle pije w nocy?moze masz za ciepło w domu...

Do góry