reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej laski, ja tak po łepkach odpiszę bo ciężką noc miałam... Ala wymiotowała od 1 do 3.... budziła sie i z niej hlustało... dzis od rana spokój... Nie wiem od czego się jej to wzięło... o 9 ja wykompałam o 9:30 juz spała a o 1 hardcore się zaczoł...

Co do mleka u mnie Ala od modyfikowanego odstawiła się sama jak i od kaszek jak miała rok, zaraz po zmianie mleka na to dla starszych dzieci. Zaczełam jej dawać serki, jadła zupki, platki. My też długo pampersowałyśmy bo dopiero w zeszłym roku w styczniu (czyli już rok) przestała się w nocy moczyć... A teraz problem wrócił ale już jej nie zakładam jak kiedyś robiłam, wolę ją obudzić i iść z nią do wc.

reklama
Ehh macie jakies sposoby na migrene? nie daje rady, lezalam z zimnym okladem i bylo oki, ale to musialabym ciagle tak lezec ;/ :dry: a gdzie przy trojce dzieci leżenie... :eek:

Myrsini jak cos pytaj chetnie odpowiemy przeciez :-) :tak:
Paulina jesli nosek zatkany, polecam na noc skropic poduszeczkę Olejkiem OlbasOil. Do noska jakies kropelki (sól morska), i masc majerankowa:tak: :-) Lipomal tez dobry na przeziębienia ;-)
Kamcia ale śliczne masz córeczki ;-)

Myrsini aż mi się na wspominki wzięło i poleciałam na strych to Dominika w 10tyg i 6 dniu miała 34 mm. Może i Ty się odważysz nam pokazać . Oj chyba się pomyliłam i miałą 6,5 ccm już nie pamiętam a nie umię czytać wyników:p Przepraszam ale teraz sprawdziłam w necie CRL- 34mm więc od czubka głowy do pupy:D:D
Domi 1 USG.jpg
Paulinka współczuję moja też zakatarzona ale szaleje:) Zdrówka:)

Snoopy współczuję może jakas grypa żołądkowa bo małą Sali też wymiotowała. Zdrówka:)

Ostatnia edycja:
Myrsini ja doczytałam, że już serduszko biło ;-) gratuluję :tak: tak jak pisałam, że na następnej wizycie to już na pewno będzie biło :tak: Wolelibyście synka czy córeczkę? W sumie to pewnie wszystko jedno, ale ja np zawsze marzyłam, żeby to była córka, czułam, że będzie syn, ale jednak moje marzenia się spełniły :-D
No i nikt Cie nie sprawdza, tylko po prostu chcemy Cię poznać, tak jak każdą nową dziewczynę :tak:

sali to może Smecte jej daj?

ViKamcia ja tam samo "sadzam" Zuzię w toalecie publicznej :-p:-D
Podobna do Ciebie :tak: a uśmiech to na pewno dziewczyny mają Twój ;-) a wiesz co, Ty to się nie zmieniłaś, od razu bym Cię poznała :-p

Paulina biedny Szymuś :( może posmaruj mu pod noskiem maścią majerankową? Powinno pomóc, no i zakraplaj nosek ;-)

snoopy zdrówka dla Ali ;* jak się teraz czuje?

kasiek fajne zdjęcia Domki z brzuszka :-p ja mam tylko jedno i w ogóle Zuzi tam prawie nie widać :-(

a juz wiem .. myrsini nie planujemy byc tu na stałe bo mi klimat nie odpowiada :-p nie lubię wilgoci , ale jak narazie lepiej mi tu niz miałabym zyc w pl :-p wiec siedze , ale z jakis czas- jak narazie odległy zamierzamy wrócic do pl:-)

Snoopy mialam to samo ale od pólnocy do 5 rano z tym ze zwymiotowała 3 razy w odstepie pól godzinnym,potem nie mogła spac do 5 rano;/

Juz tez Myrsi mówiłam o zamknietych stronkach gdzie wstawia sie zdjecia,ale przeciez tylko my nie odpisujemy na jej posty;P

Anetko daje smecte;)

Anetka dzięki mam jeszcze takie:) 22/23 tydzień
Domi2.jpgNa pierwszym jak się przyjrzysz kursorem dziewczynka jest pokazana:) a na tym dolnym buzia
Też myślałam że chłopak będzie

Nie no Kamcia źle mnie zrozumiałam aż tak nie powariowałam żeby siadać w publicznej toalecie ;-)
Jaki z Ciebie słodziak był :-) uśmiechy macie identyczne laleczki :-)

Wampi na Styczniówkach kilka dziewczyn nie miało robionych obciążenia, gin patrzył na wyniki z moczu i jeśli wszystko grało to nie zlecał... ja miałam robioną 2 razy :tak:

Marlena ja również gratuluję bijącego serduszka :-)

Kasiek ja tam strasznego parcia na nocne odpampersowanie nie mam, nie mam zamiaru "łapać" siuśków przez sen, tak samo jak nie robiłam tego w dzień, będę czekać do momentu aż sama pokapuje o co chodzi, myślę wiosną sie za to zabrać, a z resztą do Września jest czas ;-)

Hejka...

My pospaliśmy do 12 hehehe... Przypomnienie o tabletce mnie obudziło :-p:sorry:.

Teraz kończe kawke i idziemy na spacer... Zrobie dzisiaj naleśniki chyba bo młody mówi że ma ochote :-)

MYRSINI u mnie ciąże to zauważyli w pracy jeszcze zanim ja się dowiedziałam że jestem w ciąży (jakoś w 6tyg). jeden facet współpracownik się mnie zapytał czy czasem nie zaszłam, a potem mi klientka pogratulowała... Oj jakie było moje zdziwienie jak się okazało że faktycznie jestem:-D A pytania, zadawaj, zadawaj, chętnie opdowiemy :tak:.

Dobra uciekam na ten spacer... Mamy piękne słońce, bez wiatru i 5st na+. Oj dawno tak czystego nieba nie widziałam tutaj

A EDIT

KASIEK wedłuk mnie macie jeszcze czas na nocne odpieluchowanie. U mnie to ci powiem że po małym było bardzo widac że jest gotów... Płakał mi w nocy strasznie tak z 2-3min i zasypiał spowrotem... Okazało się że budził się na siku i jak robił w pieluche to mu to przeszkadzało, i jak zdjęliśmy pieluche to od razu nocki lepsze... I tak szczerze to nie potrafiłabym mu odmówic picia przed snem... On czasem jeszcze leżąc w łózeczku pije sobie wode... W nocy tylko mi mówi że idzie siku i sam sobie robi... Tak było od początku (jakoś w sierpniu- czyli miał jakieś2l i 10mieś), bo poprostu był na to gotowy... Gakt było kilka wpadek, mocniej zasnął, był podziębnięty i przy kichnięciu popuścił, nawet w grudniu mu się zdarzyło, ale nikt go wtedy nie strofuje bo to normalne że coś takiego się przytrafia...

Ostatnia edycja:
reklama
sali, może i dziwne ale ciężej mi czytać niż pisać.Pisownie poprawnie znam ale robie błędy, które mi sie zakreslają na czerwono i wtedy wiem że zle napisałam i poprawiam:-pa czytanie, zwlaszcza male litery przychodzi mi trudniej i nie zawsze rozumiem dokladnie sens danego posta;)
Co do suwaczka to podane sa tam tylko nasze imiona, a imie Kostas to w Grecji jest bardzo popularne i co drugi to Kosta:-D
A moje imie napisałam po polsku bo po grecku brzmi Marilena.Zresztą ile to zyje w Grecji polko-greczynek z facetami o imieniu Kostas
Zreszta to nie oto chodzi miałam na mysli tylko, że nie pisałam na powitanie całej swojej biografii, skąd ja i tym podobne ale wiem, że to wychodzi z czasem.
Wiem tez że pisanie mi po 5 dniach na tym wątku że będe cie traktować jak powietrze tak o bez powodu, bo nikomu nic nie zrobiłam uważam za jednoznaczne...Dlaczego?Domyscie sie same

vampi, wiem wiem że mi odpisujesz i nie mam pretensji do nikogu za nie odpisanie na moje pytania, lub unikanie mnie ze tak sie wyraże , kto chce to pisze ze mna. proste

Do góry