reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi dlatego jest własnie ta różnica bo ta tabletka zapobiega zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki w macicy ,
a wczesnoporonna usuwa już zagnieżdżoną komórkę czyli ciążę
może to jest mały krok od wędrującej komórki w macicy szukającej sobie miejsca do całkowitego zagnieżdzenia ale jesli komórka jest już umiejscowinoa w macicy to tabletka 72 po nie usuwa tej ciąży (bo dopiero wtedy mówi się o ciąży) tylko ją podtrzymuje
do rozróżnienia tego jest cienka nić :-)

omg,... moje dziecko siedzi na nocniku... z książeczką!!! :szok: no chyba nie bedzie królowała zawsze z gazetami na wucecie :-p hehhe

reklama
Jestem musialam pomoc Ł w egzaminie, dobrze ze nie pilnuja to napisal smsa;-)
Malwina ja gdy chodzilam do gina na nfz, nie raz widzialam jak dzwonil tel a recepcjonistka siedziala obok i nie odebrala, z reszta tam ciagle dzwoni tel i nie odbieraja...
Vikamcia moj zawsze sie kapie z gumowa ksiazeczka, zabawek nie chce;-)
Co do tabletek sie nie wypowiadam bo nie mialam stycznosci i nie chce sie klocic;-)poza tym biore zwykle

Kamcia racja cienka i bardzo przewrotna, bo dla niektórych nowe zycie zaczyna sie zaraz po zapłodnieniu, a nie dopiero po zagnieżdżeniu. No ale to już jest kwestia osobista, bo wiadomo jedni uważają tak inni już inaczej. Ale fakt jest taki jak piszesz jak sie komórka juz zagnieździ to te tabletki jej nie zaszkodzą.
kaamaa mój młody ma taka maść rozgrzewającą, jak ma katar to mu smaruje brzuszek nią i plecki, ale tak jej strasznie niecierpi:no:. Masakra po prostu. Ten zapach jest strasznie ostry

edit lolkak duzo dobrego słyszałam o wordpressie:) dobry wybór, a jak sie połapałaś w obsłudze wp? bo ja kiedys cos tam próbowałam stawiac ale ta obsługa mnie dobiła

Vikamcia, wiem o co ci chodzi po prostu na początku napisałam, że u nas tak te tabletki sie nie nazywają a nazwa blizej języka polskiego to wczesnoporonne.Nawet bez studiowania medycyny rozumiała bym na czym one polegają bez przesady.
Trąbili na uczelni o aborcji, poronieniach sztucznych i naturalnych

Mam koleżankę Polkę, która pojechala na wakacje do Polski i poszła z synkiem tam do laryngologa bo taniej i on stwierdził powiekszone migdałki do natychmiastowego wycięcia.Ona wróciła do Grecji i tez poszła do laryngologa greckiego a ten tylko popatrzył na dziecko i powiedział że ma alergie, stąd te nocne chrapania i bezdechy!A badanie rentgenowskie tylko to potwierdziło!Migdałki nie były powiększone haha.Sa lekarze i są konowały, dobrze napisałam?:-D

umi,własnie to tłumaczę Vikamcia dlaczego tu nazywana jest wczesnoporonna gdy zapłodniona komórka juz jest i nie dopuszcza jej się do zagniezdzenia w macicy

Ostatnia edycja:
cofnełam się 20 stron i Was nadrobiłam

DZIĘKUJĘ było fajnie zarąbiście i tak dalej ;-)

Boo zwalił mi misternie przygotowany tort i robiłam na szybko z gotowych biszkoptów i kremów...no mówię wam jaja

w temacie Marysini ja też kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciąży z Boo mialam chwilę na tak genialne pomysły jak poronienie...ja to sobie tak nazywałam
przeszło mi jak sobie przypomniałam o aniołku za którym płakałam ...

tak bywa

mARYSINi A tak w ogóle to widzisz pytania odnośnie twojej osoby ? ;-) w jakim języku studiujesz ?

Liza nie mam już FB bo cenię sobie prywatność zwlaszcza po nieraz kąsliwych uwagach na temat tego dlaczego jestem z K:baffled:

Na greckiej uczelni studiuje

Tak dla ciekawości to wsród kolegów K po fachu i nie tylko jest sporo greków którzy studiowali w Polsce i teraz władają biegle po polsku:tak:Znamy dentystę, ginekologa, pediatrę i rozmawiają bez akcentu:-)

Marysini jak sie poznałas z K?
Dlaczego pisza ci takie uwagi???Przeciez to Twoja sprawa z kim jestes...nie rozumiem;/

reklama
Vikamcia, tak ale gdy tabletkę wzięło się po owulacji to może dość do połączenia plemnika i jajeczka a tabletka tylko nie dopusci do zagnieżdzenia.Wielu uważa własnie że to jest przyczynianie się do smierci poczętego dziecka bo uniemozliwili mu zagniezdzenie sie w macicy..
A jeszcze są i tacy co twierdzą, że usuwając zapłodnione komórkę to już jest to zabicie człowieka/poronienie/aborcja kto jak woli

Szczerze to nie uczą nas o takich tabletkach bo poco?Gdy będę robiła specjalizacje z ginekologii to juz inna sprawa...
Teraz mam takie przedmioty jak patofizjologia, patomorfologia, histopatologia, immunologia, psychologia lekarska, mikrobiologia i wiele innych a o tabletkach po niezabezpieczonym stosunki nie uczą;)Ale mówili co nieco

Vikamcia, wiem o co ci chodzi po prostu na początku napisałam, że u nas tak te tabletki sie nie nazywają a nazwa blizej języka polskiego to wczesnoporonne.Nawet bez studiowania medycyny rozumiała bym na czym one polegają bez przesady.
Trąbili na uczelni o aborcji, poronieniach sztucznych i naturalnych

Mam koleżankę Polkę, która pojechala na wakacje do Polski i poszła z synkiem tam do laryngologa bo taniej i on stwierdził powiekszone migdałki do natychmiastowego wycięcia.Ona wróciła do Grecji i tez poszła do laryngologa greckiego a ten tylko popatrzył na dziecko i powiedział że ma alergie, stąd te nocne chrapania i bezdechy!A badanie rentgenowskie tylko to potwierdziło!Migdałki nie były powiększone haha.Sa lekarze i są konowały, dobrze napisałam?:-D

umi,własnie to tłumaczę Vikamcia dlaczego tu nazywana jest wczesnoporonna gdy zapłodniona komórka juz jest i nie dopuszcza jej się do zagniezdzenia w macicy

chciałabym ię zrozumieć, ale czasem nie potrafię:no2::oo2::huh::hmm: odnosnie tego co zaznaczyłam na
CZERWONO
raz piszesz tak raz inaczej.... to uczyli was i trąbili czy nie
a odnosnie tego co zznaczyłam na
NIEBIESKO :-p to rozumiem że są oaoby które uważają , że już połączenie plemnika z komróką świadczy już o ciąży ale ja nie pisałam o tym , pisałam o różnicy tabletek , której nie powinno się mylić :no:
a tak też na chłopski rozum .. dziecka nie będzie z wedrującej komórki jajowej ... tylko musi być zagnieżdżona .. dlatego ciążę uważa się dopiero po zagniezdżeniu się jajeczka i stąd róznica w tabletkach , ich nazwach i działaniach .. czego mylić nie mozna ... i tyle :-p

Do góry