reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasia ona tez nie chce, teraz ojciec juz ma troche inny stosunek bo malego akceptuje. Maja przyjechac podbic ubezpieczenie bo mi sie skonczylo i to ojciec kaze (bo wie ze jak cos nie bede miala jak pojsc z malym do lekarza)a jej sie nie chce, ostanio dzwonilam i powiedziala mi ze za zimno jest zeby jezdzila:dry:ona woli pojsc na ploty do sasiadki, z reszta ojciec czesto wyjezdza na 2 tyg nawet jesli by jej zabranial ma jak przyjechac ale wiem ze tego nie robi. Juz sie tym nie przejmuje to ich decyzja, prawda jest taka ze oboje sa siebie warci
Marysini, dlugi staz macie, mlodziutka bylas gdy poznalas swojego faceta;-)
Kasiek ja do szkoly mialam z km ale od 1 kl sama jezdzilam rowerem, tylko zima ojciec mnie wozil. A potrafilam wracac 1,5 godz zawsze z kolezanka stwalaysmy na polnej drodze i spiewalysmy piosenki:-D

reklama
myrsini ale myslę że mimo wsyztsko jak zapytałam o tablketkę to skoro nie wiesz co to za tabletka to wystarczyło wpisać w google i się dowiedzieć :-)
ja np jak czegoś nie wiem to sprawdzam :-)
kama wysłałąm Ci prv :-p
myrsini forum publiczne ale ten temad dotyczy młodych mam :-) więc niby kazdy ale nie każdy może się wypowiedziec , tak samo jak ja mam dziecko z maja i siedze na majówkach to np dziewczyny z września mają mało do pisania z majówkami :-) mają swój dział odpowiedni dla siebie...
co nie twierdze że nigdy nikt nic nie moze wtrącić tym bardziej Ania ktróra pisała kiedyć na młodych mamach :-) i tarsze bywalczynie ją znają
tylko tak samo uważam że faktycznie liza ma rację... Ania pisała kiedyś... przedstawiała się innym dziewczynom , ale my nic o niej nie wiemy dla nsa w sumie jest nowa , więc mogłaby napisac coś o sobie a nie żeby się ktoś cofnął o 6000 stron,.. i głupi usmieszek :no:

Ostatnia edycja:
Liza ja rozumiem tylko to jak taka napaść troche sie czytało, albo jakies wyrzuty:) można to tak było odebrać. No i wiadomo Ania mogła sie przedstawić bo faktycznie sporo nie pisała, ale tez jak piszą nowe osoby to jakoś inaczej sie je prosi o info o sobie. A tak odbiegajac od tematu to jak dzieciaki?
KasiaF no rozumiem wiesz spełnianie planów samo w sobie nie jest złe jesli sie to pogodzi z opieka nad dzieckiem i z dostarczeniem miłości. Moja mama od zawsze pracowała potem robiła zaocznie LO w weekendy wiec była zajęta ale kurcze jak trzeba było ze ną siedzieć po nocy i tłumaczyć cos czego nie rozumiałam to zawsze mogłam na nią liczyć... eh...

​Vikamcia, ale ja wiem jaka to tabletka bo tu tez takie są tylko, że u nas nazywają ją wczesnoporonną i dlatego tak napisałam

myrsini tabletki wczesnoporonne to całkiem coś innego..
poczytaj prosze lepiej
Antykoncepcja po a środki wczesnoporonne - to nie to samo - Wszystkie artykuły | abcantykoncepcja.pl
a tu taki cytacik jakby się nie chciało wchodzić w linka
choć lepiej wejść bo dużo o tym jest napisane
Antykoncepcja po i środki wczesnoporonne - te dwa terminy często są ze sobą mylone lub stawia się między nimi znak równości. Tymczasem antykoncepcja po stosunku, inaczej antykoncepcja postkoitalna lub antykoncepcja awaryjna, to nie to samo, co środki wczesnoporonne. Co więcej, środki wczesnoporonne, w przeciwieństwie do antykoncepcji po, są w Polsce nielegalne.

o tabletce 72 ;po już napisałam .. a tu o tabletkach wczesnoporonnych
[h=3]Środki wczesnoporonne[/h] W przeciwieństwie do antykoncepcji postkoitalnej, środki wczesnoporonne są w Polsce nielegalne. Tabletki wczesnoporonne działają już po implantacji komórki jajowej w macicy, czyli usuwają istniejącą ciążę. W niektórych krajach środki wczesnoporonne są legalne i mogą być stosowane jako antykoncepcja po stosunku lub do usuwania ciąży ze wskazań medycznych.

Umi u Nas na wiosce też tak było, szkoła refundowala bilety miesięczne, dopóki chłopca nie potrącił samochód, obok naszej wioski jest często uczęszczana trasa przelotowa, i dzieciaki żeby dojść na przystanek musiały przechodzic przez nią, oczywiście przejścia dla pieszych nie ma, dzieciak biegł do autobusu nie zauważył samochodu i ten go potrącił, dzieciak kilka miesięcy w szpitalu spędził i od tej pory do wioski zajeżdża własnie busik :tak:

No godzinę mnie nie było i tyle do czytania:szok:

Vikamcia moja córcia jak zawsze daje popalić :-D W nocy dalej częste pobudki,w dzień nie śpi prawie w cale max 40 minut. Z jedzeniem też na bakier po za cycusiem oczywiście :-D zje nabiał, makaron czy ziemnaiaki a miesem gardzi czy zrobionym przeze mnie,babcię czy dzuadka czy tym ze słoiczka równiez ;-) na szczęscie z wagą wszystko w normie. Ząbków też juz ma sporo:tak:

Liza dzięki za życzenia niestety w czasie świąt miałam zablokowaną komórkę za nie zapłacenie rachunku:zawstydzona/y:

Umi oby nic się nie zmieniło ;-) Ja byłam już zaręczona,ale za zachowanie M oddalam mu pierścionek i póki co nie ma mowy o slubie;-)

Zdjęcia możecie zobaczyć na blogu lun na stronie Gerbera w zakładce "Mleko Gerber ma rok"- "co mówia o nas Mamy" pierszw zdjęcie:tak:

Umi spoko ;-)
A dzieciaki oki, Kaszlą troszke, ale juz im przechodzi :tak: nasza pani magister jest lepsza od lekarza rodzinnego :dry: i chyba jak cos to do niej bede chodzic :dry: :eek:

Myrsini włąsnie masz FB czy cos takiego? :-)

Kaama u nas na wsi tez są dwa gimbusy nawet :tak: ale woża dzieci od 7km dopiero ;P a ja mieszkam w takim miejscu ze szkoda gadac, zaden nie przejerzdza tedy i dzieci trzeba wozic ;/

Lolkak a mozesz linka podac?;-) no to wybaczam ze nie mialas z czego napisac ;-) :* Pracujesz tam gdzie pracowalas?

Obiad naszykowany ;-) Miki spi od 11:40.
A ja mam jeszcze w domu bratanka - do 3 klasy chodzi, u rodziców na feriach jest od piątku ale teraz oni pojechali do miasta to przyszedl do nas, zreszta on u nas cale dnie siedzi tylko u dziadkó je..., bo tam to mu sie nudzi;P a tutaj i zabawia dzieciaki i Mikim sie zajmuje i ma sie czym bawic;-) hehehe

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry