reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Melduję się wykąpana i pachnąca:-D Zaraz M. się zrobi miły:-D buahahaha;-)

Anula
- Teraz dopiero spojrzałam, że Ty mój rocznik jesteś;-) Oby te zęby szybko powyłaziły, bo się umęczą te nasze dzieci a my z Nimi:-(
Moja od urodzenia do 8 miesiąca przesypiała całe noce i Jej się odmieniło:szok::-(

Kasiek- Ja w sumie też nie chodzę do rodzinnego raczej, tylko regularnie do neurologa ze sobą, no ale jak mus to mus... A z Pyśką z wiadomych względów ciągle jacyś lekarze, ale już niedługo:-)

Snoopy- Dobranoc:-)

Wampi- Ja bym chciała minimum 3, a M. chce 2. Ale mówi, że jak nas będzie stać, to będzie może więcej;-)

Kaamaa
- Ale co schował do kieszeni, pieniądze, czy kartę do bankomatu? Wiadomo, rzecz nabyta, ale człowiek musi się napracować, żeby je mieć, a taki przyjdzie, za****** i w 1 dzień przebaluje:angry::wściekła/y:

ViKamcia- No przeoczyłam... Więc jednak trochę nas z planowanymi bąbelkami jest :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :-D

przepraszam , ze tak szybko wczoraj zniknęłam , ale młody sie obudził .;-)

Mój mężczyzna był ostatnio na szczepieniu waży 9,5 kg ;-) i ma 74 cm :-)
w ogóle nie zapłakał mój dzielny syneczek ;-) .

Mnie bierze jakieś chorubsko bo kaszel o sobie przypomina . :-( ale damy rade ;-) .
a po za tym to wszystko dobrze . :-)
Jak wszystko się uda to w marcu na weekend jedziemy z D.. i moimi rodzicami do Bukowiny Tatrzańskiej ;-)

postaram się być teraz na bierząco ;*

patrycja , gosia , Herbatka , liza , umi , mloda93 , anula , fifusek , kasiek Vi , Out , KOniczynka , Gosia , Malwina , Beatka , Kama . , Lenka , Sali , Mariolcia , Wampi , Lolkak ,
i reszta wspanialych WIELKI BUZIAK ; *

To ja się witam///
U mnie tez brak weny na pisanie ale czytam Was regularnie.
Juz drugi tydzien jestem "słomianą wdową"D w delegacji w ŁODZI,pracuja na podnosniku na 30 m.wysokosci.Niech sie cieszy ze nie jest aż tak zimn,chociaz on zmarzlak wiec i tak go telepie pewnie hehe.

Moje dzieci odpukac zdrowe ,Tymek nie pamietam kiedy był chory,chyba juz sie odchorował;)Kaja najdłuzsza przerwe miała 5 miesiecy,teraz mija miesiąc i oby to trwało;).
We wtorek mamy wizyte u kardiologa,przed tem Echo serca,mam nadzieje ze da sie zbadac bo ona ostatnio wstydzi sie przebierac i "cycki"pokazywac hehe.

Poruszałyście temat chrzestnych,chrzestna Kai była bez slubu z dzieckiem i ksiądz sie nie doczepił.Chrzestna Tymka po rozwodzie i tez problemu nie było;)

Snoopy co do rzeczy po dziecku,to nie chcecie kupic nowych??żeby chociazby im na złośc zrobic i pokazac ze Wasze dziecko bedzie miało nowe rzeczy i bez łaski??;)

Ostatnia edycja:
wampi musze sprobowac tego zelu,moze ten cos da,narazie uzywamy Dentinoxu
wampi,anula matme podstawe ( nie wiem po cholere ta matma jest obowiazkowa:wściekła/y: ),angielski rozszerzenie,historie podstawe i moze jeszcze polski rozszerzony ale sie jeszcze zastanawiam
myrsini M raczej wtedy tego nie odczul jak bylam w ciazy,tyle,ze zrezygnowal z dziennych i poszedl zaocznie zeby pracowac,co do mnie to ciezej bylo pod wzgledem fizycznym,tzn latwiej sie meczylam,u mnie w szkole duzo schodow jest i jak mialam juz duzy brzuch i sporo godzin to kregoslup bolal od chodzenia i siedzenia w lawce, no i czasem padalam wieczorem podczas nauki,ale ogolnie bylo ok,ciaze znosilam dobrze,do szkoly przestalam chodzic miesiac przed porodem ( poszlam na nauczanie indywidualne ),w maju urodzilam,a w czerwcu dostalam nagrode bo mialam 4,57 srednia;-) wiec da sie uczyc,ale nie porownujmy liceum to studiow medycznych. Ja Cie juz podziwiam,ze sie dostalas,zawsze chcialam byc psychiatra ale brak wiekszych zdolnosci w chemii i fizyce to wykluczalo. Dasz sobie rade,ciaza daje kopa uwierz mi;-) przynajmniej ja sie od razu zaczelam bardziej starac i tak zostalo. Z tym,ze teraz jest napewno ciezej,bo uczyc sie moge tylko wieczorami jak Adas spi,ale nie jest to niemozliwe:-p duzo zalezy od tego jak ambitnym sie jest wydaje mi sie i upartym,bo np ja nie umiem robic czegos na odczep sie i mi zalezy,wiec sie staram. Z ciekawosci zapytam, jaka ma K specjalizacje? Sie opisalam:-D

Co do chrztu to nam robili problemy,ksiadz mnie potraktowal okropnie,krzywo sie patrzyl itp tak, jakbym nie wiem byla nie powiem kim skoro nie mam slubu,do tego powiedzial 150 zl a najlepiej 200,a jak powiedzialam,ze nie mam bo utrzymuje sie z MOPR to z laska,ze moze byc mniej... a do mojej mamy jak powiedziala ze jest po operecji goza mozgu to powiedzial,ze za za dobrze w takim razie wyglada,tak jakby miala nie wiem jak lump przyjsc... I wiele innych rzeczy, wiec dalam sobie z nim spokoj i poszlismy do kapucynow i tam nie bylo problemu,normalnie gadalismy,zartowalismy,o pieniadzach nawet nie wspomnieli,wszystko bylo super.

Lece sie myc, M ma dzisiaj wolne to troche mi przy malym pomorze,przynajmniej dopoki sie nie zacznie uczyc:-p

Wampi no racja,myslałam ze wszedzie jest na plusie tak jak u mnie;) D robi w elektrociepłowni,a Ty jestes z Łodzi??
On na bank przyjedzie chory ,albo bedzie go "brało"norma,typowy facet-hipochondryk:-D

Sali- I w moje strony też:-D Super, że dzieci zdrowe;-) No i mam nadzieję, że nie będzie problemu ze zbadaniem małej wstydnisi;-)

Wampi- dzięki:-)

Burzowata- Ja jak zapytałam o cenę chrztu, to dostałam opiernicz, że tak, to mogę pytać o bułki w kościele:szok: No to się Go p0ytam, jak powinnam poprawnie zadać pytanie, na co On: "jaką należy złożyć ofiarę":szok:? No to się poprawiłam i zapytałam tak, jak sobie życzył i odpowiedź Jego: ofiara dobrowolna, ale wszyscy dają 250:szok:
Spuściłam Go i poszliśmy do proboszcza, co prawda z ceny nie zszedł, bo nawet Go nie prosiliśmy, biorąc pod uwagę to, że nie mamy ślubu, a bardzo nam zależało na chrzcie w tym terminie:-) Ale miło nas potraktował:-)

Helloł

Sali u Ciebie temp. na + ? o kurcze ale się rózni u mnie -5 ;-)

Burzowata jeśli mały mocno cierpi to możesz dawać mu syrop przeciwbólowy np. Ibufen.

Ale ceny :szok: u Nas w Kościele co łaska nie mniej jak 50ąt ;-) u Nas jest przyjęte że Chrzestny płaci za chrzest i z tego co pamiętam że chyba 100zł dał :tak: ale 250zł jestem w szoku....

reklama
Hej
No ja wymiekam... wczoraj wieczorem Daniel wymiotowal...
sad.gif
w nocy tak samo, mial miske i do niej...
Z M. sie pożarlismy o glupote i tyle;/ normalnie mam wszystkiego dosc...
Jak Miki pojdzie spac musze wyprac dywan mi on śmierdzi, wczoraj |Daniel taką salwe puścil ze poprostu zwątpilam.... ;]

MałaCzarna wstawie fotki ale musze je zrzucic na kompa...

Wiecej nie pamietam sorry...

Do góry