reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie To i ja poruszę temat wieku, jak będę miała 30 to moja Amelka 9 a Kacperek 6. Moja mama będzie miała 62, mój tata by miał 59 ale niestety nie żyje. Moja mama póżno miała dzieci bo już przy pierwszym miała 30 lat, pierwszy był brat teraz by miał w lutym 26 lat ale też niestety nie żyje, ja byłam druga i mam siostrę 16latkę.

WAMPI u mnie też pogoda do bani, wieje strasznie aż mi się antena w cyfrówce przestawiła i zasięgu nie łapie, sypie trochę coś dziwnego.

KAMA wszystkiego najlepszego dla córci.

U mnie dzis lepiej, właśnie czekamy z mamą na wizytę księdza, później po córcię do przedszkola a po drzemce Amelki popołudniowej jadę z dziećmi do przyjaciółki, dziś K wraca na weekend.
Dziewczyna zaczynam walkę z zastojem piersi bo zaczyna mnie coraz bardziej boleć, zaczełam od okładów z sody bo przy pierwszym dziecku mi to pomogło.
A może będą dobre wieści i pani przedszkolanka mojej córki jeszcze wróci na czas ciąży. Chce wrócić jak dobrze pójdzie to po feriach bo teraz ma problem z układem moczowym i żołądkiem ale jak to jej minie to planuje powrót, tym bardziej że ledwo poszła na zwolnienie a już 5 osób walczy o jej stołek-cholera co za ludzie. Ale będę szczęśliwa jak wróci bo moje dziecko będzie zachwycone.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej;-) tyle napisalyscie ze bede chyba godzine nadrabiac:-p

młoda super te zdjecia,ale juz duzy jest ten Twoj mezczyzna:tak: ile wazy? Moj juz raczkuje,ale nadal nie ma ani jednego zeba,a Twoj juz tyle:hmm: Wiesz co,ortopeda mi mowil jak bylismy na usg stawow,zeby nie sadzac dziecka w chodziku dopoki sam nie stanie pewnie i nie bedzie sie poruszal np w lozeczku,bo stawy sie przeciazaja i krzywia. Wspolczuje sytuacji z ojcem dziecka... Szlag by mnie trafil,dobrze ze go do sadu podalas,moja siostra cioteczna ma podobna sytuacje. Super ze Ci pomaga i ze znalazlas kogos fajnego,wazne zeby malego akceptowal:biggrin2:

dorotar ja jak wtedy poszlam to bylam chyba w 7 miesiacu ciazy i bylam u takiej starej baby to uslyszalam ,,a ojciec dziecka znany?'' i to byl ostatni raz kiedy bylam na NFZ... Nie wiem skad sie bierze takie chamstwo,dlatego wole zaplacic i byc traktowana normalnie i dokladnie zbadana. Raz nawet pamietam jak jeszcze chodzilam na NFZ na samym poczatku ciazy to nawet mnie nie zbadala,ani ginekologicznie,ani tetna dziecka nic,zapytala tylko czy sie dobrze czuje...
rox ale masz zdolnego synka:-) ciekawe czy moj tez taki bedzie :-p

Malwina dobrze ze w domku zostajecie,zdrowka dla corci
sali sliczne wygladala,bardzo ladna dziewczyna,masz talent do takich rzeczy widze:tak:
gosdia gratuluje pracy:-)
małaczarna przykro mi z powodu taty
[*] widze,ze Twoj M jest informatykiem:-) moj studiuje poki co i programista ma zamiar byc:tak: i tez mysli o jakiejs swojej dzialalnosci

ewi zdrowka dla dzieci
kaamaa wszystkiego najlepszego dla corki:-) i zdrowka

Dziewczyny od jakiego wieku mozna zapisywac dziecko do przedszkola? Bo nawet nie wiem czy jest jakas granica np,3 lata czy to o czegos innego zalezy?

Co do wieku mam to moja ma 46:) a tata 11 stycznia skonczyl 52, mam rodzenstwo jedynie przyrodnie,z poprzedniego malzenstwa mojego taty,9 lat starsza siostre. Nigdy ze soba nie mieszkalysmy i raczej nie dogadywalysmy,teraz jest lepiej jak jestesmy starsze. Moj M za to ma 20 lat starszego brata i 15 lat starsza siostre;-)

Ja przy porodzie mialam szczescie,mojej lekarki co prawda nie bylo,miala byc od 7 rano dopiero a ja rodzilam w nocy,ale trafilam na bardzo dobrego lekarza i fajnego,a oprocz niego byl dobry znajomy co rezydentem jest:) wiec fajnie mnie traktowali,podczas cc wszystko tlumaczyli i wogole mili byli;)

Nam finansowo tez ciezko zaplanowac cos bo M ma pensje co miesiac co prawda ale zaleznie od przerobu i zlecen wiec co miesiac jest inaczej:crazy: a pensja mojej mamy idzie prawie cala na jej kredyty itp wiec wiekszosc rachunkow jest na naszej glowie

Ja na bal gimnazjalny bylam w czarnej sukience przed kolana,oczywiscie szpilki,makijaz miala troche mocniejszy niz na codzien ale bez jakiejs przesady i ogolnie wszystkie tak bylysmy w takich koktajlowych sukienkach;-)

Adas lazi po calym domu i demoluje wszystko,cos tam sobie gada pod nosem,dzisiaj w nocy wstal o 1 na cyca i nie chcial isc spac do 3:dry: tylko siedzial i sie bawil,a ja musialam go pilnowac wiec jestem padnieta. Dzisiaj jeszcze mam matme o 16 i nie mialam kiedy odrobic,moze jak dziec pojde spac to cos zrobie. Milego dnia;-)

BURZOWATA z reguły dzieci do przedszkoli biorą od 3 latek, ale zależy od przedszkola, że biorą młodsze. Ja swoją dałam jak 2,5 roku miała, moja już bez pampersa była ale u nas biorę też w pieluchach.

Burzowata to zależy od przedszkola, jedne przyjmują jak dziecko będzie miało 3 latka rocznikowo, drugie jak ma skończone 3 latka, a w nie których tak jak w moim Julka będzie miała 2lata i 8mcy i zostanie przyjęta :tak:

Dorota powodzenia na kolędzie, ja w tym roku wysłuchałam takiego kazania, że już zapowiedziałam że jeśli za rok będzie ten sam chodził to nie wpuszczę :no:

Dziewczynki dziękujemy za życzenia :*

Hej nie nadrobię Was....:-( Ale melduje się i chcę przekazać Wam nowinę że w niedzielę przyszedł na świat mój synek:):-) Jest kochany:-)

mazia91 witaj:) gratuluje synka:-D jak porod? ile malenstwo wazy i mierzy? napisz cos wiecej;-)

Ale pogoda porypana raz piekne slonce,idealne na spacer,po 5 min zamiec=/ i tak co chwile

Poród miałam w miarę łatwy i na samej porodówce spędziłam niecałe 30 min a cała akcja trwała od 21 jak dostałam pierwszych skurczów a o 1:50 Tomuś przyszedł na świat z wagą 3180(usg robione tydzień wcześniej określiło 2500...) i 56 cm:-) Dostał 9 punktów

Kama 100 lat dla Juleczki :-) :-) :-)
3668784.jpg

burzowata ja to jestem całkiem na nie chodzikom:no: obciążają stawy , a i tak moje małe szybko zaczęły chodzić :-p

reklama
Do góry