reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

a zreszta taka dyskusja sie z tego rozwinela, ale juz chyba wszystkie wiemy jak to wyglada prawnie a jak kto zadecyduje to juz sprawa bardzo osobista i delikatna. I nie jest to łatwa decyzja z tym nazwiskiem, zalezy od ukladow z ojcem jak pisala femme. Ale to zawsze mozna zmienic. W pierwszych latach zycia to nazwisko chyba nie ma takiego znaczenia dla samego dziecka. A najwazniejsze czy tatus uznal Malenstwo. DLa mnie to nie jest jakas sprawa honorowa czy cos..to dziecko i tak i siak jest moje, ale tak samo i jego. Nie musze podpisywac corezki swoim nazwiskiem, zeby wszyscy o tym wiedzieli. Nie myslalam pod tym katem o nadaniu nazwiska, tylko o roznych konsekwencjach prawnych czy moze pozniej w starczych latach dziecka obyczajowych. Ale chyba nie musze tak daleko wybiegac do przodu.
=========================
Mowia, ze kobieta jest tak przytsosowana idealnie do roli matki..to czemu te plecy tak bola i juz nie daja rady?:confused:

reklama
No właśnie coś tam było że jak dziecko ma 13 lat to może sobie samo zadecydować o nazwisku :-) ale prawne sprawy są większym problemem ... najlepiej to jest się dogadać z ojcem i tyle :-) ... ale nie z każdym się da ;/ ale mniejsza już z tym tematem ;-)

MADZIA - aha :-) a w tym roku już 18 >? czy dopiero w przyszłym ? :-)

aha :-) to już będziesz mogła sobie popić na 18 :-) ja moją ostro wspominam... huhu :-) zastanawiam się co na sylwestra będę robić ;> bo też już będę mogła wypić ale nie wiem czy będę chciała sobie trochę odbić i w końcu poimprezować czy 1 sylwestra z malutką spędzić ... no ale jeszcze czas :-) :-):-)

Femme fatal ja ogolnie nie pije alkoholu:-)Wiec na trzezwo 18 a pozatym bede miala juz mala wiec to i tak zmienia wszystko:-)W koncu dziecko najwazniejsze:-)A co do sylwestra to moj bedzie w domku razem z mala bo bedzie miala kilka dni :-)

No z tym sylwestrem to u Ciebie inna sprawa bo mała tycia będzie to też bym nie zostawiła ;-) ale 18 bez alkoholu ?! hehe no nie tego nie rozumiem :-p ale co kto lubi :-)

Dobra Kuba wrócił więc uciekam :-)

Femme fatal kiedys sie tak upilam ze teraz wole wogole nie tykac alkoholu i smiac sie z innych na drugi dzien ze maja kaca:-Dto jest lepsza zabawa:-DPapa milego popoludnia:-)

dziewczyny zwolnijcie kochane.....ja tu tylkoo wpadam zeby troche poczytac bo pozniej naraz to nadrobic nie idzie. wy tu sobie gadu gadu a ja wlasnie doszlam do wniosku z mama ze pojde na studia zaocznie. tylko nie wiem jakie, wlasnie mam rozpiske i nie wiem na co chce isc...

reklama
oleńka hej, co do studiow zycze powodzonka. Napisz na co sie zdeycdowalas!! Ja przerwalam studia, ale to byl dop 1 semestr. Mam termin na koniec wrzesnia i balam sie ze nie dam rady...szkoda mi troszke tego roku, ale nawet nie mialabym z kim zostawic Malenstwa. Ale napewno jesli jest mozliwosc to warto kontynuowac nauke, wiec 3mam kciuki i zycze wytrwalosci!! ;-)

Ja koncze na dzisiaj to klikanie. Ide troche rozprostowac kosci na powitrzu, starsznie mnie bola plecy. Napewno jutro zajrze i przeiwne kilka stron.
Widze, ze musze sie przyzwyczaic do waszego tempa hehe ;-)

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry