reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Wiec tak....
To jest lekarz do którego chodziłam kiedys,wykrył raka u mojej mamy,ostatni raz byłam jak zaszłam w ciąze z Kają,ale Pan Doktor odmówił mi prowadzenia poniewaz wyczerpał limit NFZ na cięzarne:szok:...wiec zrezygnowałam z jego "usług".
Teraz przeniósł gabinet 10 min drogi ode mnie,wiec zadzwoniłam zeby sie zajrejestrowac i o dziwo zaraz na drugi dzien mnie zapisał(czyli dzisiaj na 11:15)byłam na styk,ale przede mną 3 kobiety;/Dwie weszły i wyszły 3 siedziala 20 min.w koncu moja kolej(weszłam o 11:50:crazy:...ładnie siadam a Pan Dopktor prosi o ubezpieczenie,ja na to ze zapomniałąm ale moge donieśc bo mam blisko,wiec Pasn doktor prosi o moja date urodzenia,szuka kartoteki,patrzy ze dawno nie byłam ,i ze w takim przypadku bez ubezpieczenia nic nie zrobimy...ja załamana tyle czekania ,a on :do kogo ma Pani pretensje???:angry:No q...a myslałam ze mnie szlak trafi,co mu szkodziło jesli mówiłam ze doniose,ale był taki niemiły ze odechciało mi sie prosic dalej i wyszłam.Zapisał mnie na jutro ale juz na bank nie pójde;/

Mało tego poskarżę sie jego siostrzenicy,która poznałam na urodzinowej imprezce.Na dodatek znam jego taty siostrę z która moi rodzice kiedys grilowali,ale nie chciałam juz sie na nich powoływac...Dupek!

Sali od 1.01.2012 weszły mega obostrzenia dla lekarzy... i przez to te ceregiele. Kiedyś nie było problemu jak sie donosiło ubezpieczenie, do 2 tygodni teraz jest mega kłopot. Nie wiem jakim on tonem mówił, ale sie nie dziwie że nie chciał przyjac bez. Tylko skoro deklarowałas że mozesz donieść, to mógł powiedzieć cos w stylu " przepraszam, ale ja dziś nie mogę to zapisze panią na jutro":nerd:

reklama
anetka tak jest dzien babci 10 lutego :) hania juz jedną piosenke umie i juz druga dzis przyniosla i tez juz prawie umie:-) cieszy sie strasznie i łądnie jej to wychodzi, dumna jest ze bedzie babciom spiewac :tak:

sali wspolczuje,ale tak jak pisze umi tak jest od nowego roku ;/ ja tez nie poszlam do gina przez to ze w tej chwili nie mam ubezpieczenia ;] a problemów nie chce miec przez to ;]

liza nie dziwne, że się cieszy ;-) ja to się zawsze stresowałam jak miałam wierszyk przy wszystkich babciach mówić :-D

Dziewczyny głowa mi peka , Zuzia dzisiaj nie spała jeszcze i raczej juz nie bedzie. Chyba sie przestawia aby nie miec drzemki a mi to bardzo nie na reke...(

Oschłym tonem mówił,gdyby to była jego pierwsza wpadka to bym poszła ,ale dałam mu druga szanse i znowu nmnie wkurzył,mogłam mu nawet dowód zostawic...czekałam 40 min ,spózniłam sie po Tymka do szkoły i nic nie załatwiłam,tym bardziej ze skoro umawia na godz.to niech przestrzega godzin albo niech poprostu zapisuje tyle pacjentek dziennie ile chce przyjac i kazda przyjdzie kiedy chce.

Jednak wole isc prywatnie,inaczej traktuje sie pacjenta ,na NFZ to sie odbywa jak na akord;/;/

Jeszcze zadzwonie do mojej innej lekarki która prywatnie przyjmuje,najlepsza jaką znam ,ale miala termin na marzec..moze sie coś zwolniło.

Cześć dawno nie pisałam, bo nie bardzo miałam czas:-( postaram się teraz być na bieżąco, więc dla tych które mnie nie pamiętają to mam na imię Ewa mam 23 lata i 4 letniego syna Oliwera. 25 stycznia ma urodzinki. Postaram się wdrążyć w temat.

Od kilku dni próbuję za wami nadążyć, ale co podczytam 5stron, to 10 nowych dochodzi ;-) Emilka jest ostatnio marudna, pełna złości, krzycząco-płacząca, nie chce prawie nic jeść, nawet mleka nie ruszy, ciągle chce być na rękach:no: Idą jej trójki... Dolna lewa już się przebiła. A ja mam już czasem dość:-( Dostęp do netu mam ograniczony, bo ostatnio sporo czasu spędzam u rodziców, a w domu przy Emilce nie mogę posiedzieć:no:
Śliczne zdjęcia wstawiacie:tak:
Sali nie dotarłam jeszcze, czy wstawiłaś gdzieś może zdjęcie, gdzie widać w całości tę sukienkę z panieńskiego na tobie?

MAlwina witaj w klubie mnie też głowa strasznie boli ale to dlatego ze @ się przyplątała ( cieszyć się czy płakać :-p:-p )

Koniczynka ja też za dziewczynami czasem nie nadążam zupełnie !!!

Rox,Malwina wspólczuje bólu głowy oby szybko sobie poszedł :tak:

Sali ale postaw siew sytuacji doktora, ja to widzę tak: przychodzisz do sklepu podchodzisz do kasy z pełnym koszykiem babka liczy a ty do niej że jutro przyniesiesz pieniądze bo dzisiaj zapomniałaś. Ja bym na Twoim miejscu poszła do Niego i pieprzneła tym ubezpieczeniem, a skoro jest dobrym specjalistą może na prawdę warto?

Koniczynka współczuje i dużo dużo cierpliwości życzę.

Dzisiaj łażąc po stronce z przepisami natnkęłam się na przepis na Calzone tak mi się spodobał że właśnie pierwsza partia siedzi w piekarniku :-)

reklama
Umi powiem Ci że dziś zaskoczyła mnie tym pozowaniem:p

Sali haha dobry Tymek:) mnie też wkurzają te ubezpieczenia;/ Ale co zrobisz;/

Anetka ona właśnie z 40 przeceniona na 24.60 ale się mile w kasie zaskoczyłam bo wybiło 20.50zł zaraz zrobię:) Co jutro malowane??

Liza
to z dumy pękasz:)

Malwina
współczuję;/

Ewcia witaj:) Jakie plany na urodzinki??

Koniczynka niestety zęby to ciężka sprawa i dla dziecka i rodziców;/

Kamma
hmm a co to za przepis??

Chyba coś mnie rozbiera... C pewnie mnie zaraził;/;/ Jak zwykle jak mam naukę wrrr Domkę zabrała Czarka siostra do siebie nie obraziłabym się jakby ją nakarmiła:) A i zamówiliśmy Domce wyrko:):) I byłam w tesco pa Peppe:):)

Do góry