reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
anetka nie jeszcze nie na dwóch kólkach, w zeszlym roku na jesien próbowalismy ja nauczyc ale sie strasznie bala, wiec w tym roku wiosna juz bedziemy ją katowac i bedzie musiala sie nauczyc, ona straszna panikara... :-D
rox podziwiam Cie... :tak: :-)
dorotar brak słów... :no:
kasiek spróbuj napewno polubicie;)

Ide ryz gotowac, wreszcie gaz jest ;P normalny obiad:D
Dom ogarniety razem z umytymi podlogami, dzis zaszalałam:D

kama pewnie będzie ciężko, ale wiem, że się da, bo widziałam kilka dzieci w tym wieku co jeździły na dwóch kółkach :tak:

Liza z mojej to też panikara, więc też może nie wyjść :-p najwyżej będzie jeździła przez kilka lat na 4 kółkach ;-)

anetka no to wiele zalezy od dziecka:) Damy rade ;) kazde dziecko jest indywidualne :-) choc jak Twoja nauczy sie jezdzic na dwóch kólkach to ja swoja wezmę w obroty bo kurcze 3 lata starsza a nie chce sie nauczyc :-D
Daniel do jazdy na rowerze wogole nie przywiazuje uwagi i nie moze sie nauczyc co tez mnie wkurza;] ile ja sie juz natlumaczylam i nic ;]

kaamaa no mnie tez tak na dole,podbrzusze wlasnie.Ciekawe od czego tak.:confused:

Dzieki za odpowiedzi,Adas juz siedzi pewnie dlatego mysle nad zmiana tylko teraz jak wybrac jak tyle tego jest... Tak zeby byl i bezpieczny i funkcjonalny.

karolina no my wlasnie tez ze wzgledow finansowych chcemy po studiach,ale poki co myslimy o cywilnym,bo to ok 100 zl w sumie kosztuje z papierami a zadnego obiadu czy cos nikt nam nie karze robic:) mieszkacie razem? sorki ze sie tak wypytuje ale jestesmy w tym samym wieku i jestem po prostu ciekawa:-)

Anetka tu dużo zależy od Zuzi czy się odważy, do rowerka można dokupić taką rurkę z rączką, dziecko od razu czuje się bezpieczniej :-)
Mi taka rurka by nie byla potrzebna, Hania tak pedzi na rowerze juz ze mualałabym za nia biegac :D chyba ze jak sie te kółka zdejmie to juz tak nie bedzie szalec :D zobaczymy ;) narazie to niech sie wiosna zacznie;P

burzowata - spokojnie to miłe ze się ktoś interesuje ;)
jesli planujecie to super ;) bardzo sie cieszę ;-)ja do tego podchodzę w ten sposob ze ten ślub ma być taka nagrodą że jesli damy razem radę i przetrwamy to zaczniemy nowy rozdział w pewnym sensie :)
nie mieszkamy razem niestety...planujemy tak że jak skończymy szkołę i zaczniemy pracować to on wprowadzi się do mnie albo razem coś wynajmiemy :) na razie mieszkam z rodzicami on ze swoimi i kiedy tylko może to przyjeżda

Liza ale ta rurka nie jest dla dzieci jeżdżących na 4 kółkach, bo to kółka trzymają równowagę, a później rodzic musi podtrzymywać, no chyba że dziecko za pierwszym razem ruszy i pojedzie na dwóch kółkach bez pomocy ;-)

Burzowata to zależy ile pieniążków chcesz przeznaczyć na fotelik. Chyba Ty pytałaś dlaczego kupujemy łóżko Julce, po pierwsze że nie chcemy jej kupować kolejnej zabawki na urodziny a łóżko to prezent na lata :tak: po drugie wydaje mi się że już jej ciasno i nie wygodnie, nie łazi już po łóżeczku przez sen wiec chyba jest gotowa :-)

reklama
Witam:)
Mam pytanie do młodych mam (i nie tylko ;)) Pewnie często ludzie pytają was jak sobie radzicie z opieką nad dzidziusiem z natłokiem obowiązków i dzieleniem czasu miedzy dzidzie a szkołę/pracę...
Ja chciała bym zapytać was o to jak radzicie sobie same ze sobą? Ze swoimi emocjami ze strachem czy sobie poradzicie nierzadko tez z samotnością. W kim macie wsparcie i co daje wam siłę?

Do góry