reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAZIA- ja co prawda jestem "cały" rok od Ciebie starsza, ale doskonale Cię rozumiem, też planowaliśmy z J ślub ( 14 luty 2009) i wcale nie byłam w ciąży, mieszaliśmy razem od pażdziernika 2008 więc czemu nie scementować związku? :tak: moja przyjaciółka jesteśmy z jednego rocznika wyszła za mąż 12 czerwca 2009 też bez żadnego parcia, teraz spodziewają się córeczki, termin na 21 stycznia. A co do wieku to J za 2 miesiące skończy 27 lat, dzieli nas 6 lat ale ja wcale tej różnicy nie czuje, dopiero od nie dawna zachowuje się jak w pełni dojrzały facet :-)

reklama
Kamcia ja tez od poczatku uwazam ze to bóle wzrostowe tylko wiesz u nas to juz trwa bardzo długo bo komunikowac kacper zaczął w styczniu czy w lutym ubiegłego roku a pojecia nie mam czy nie trwa dłuzej bo od 5 miesiaca życia on sie budzi z takim wrzaskiem w nocy. Wtedy przyczyny nie znaleźliśmy, poza tym chyba takie małe dzieci bóli wzrostowych nie mają:sorry2:? No ale objawy były zupełnie podobne.... i do teraz jest tak ze mamy z tydzien spokoju i nagle 3 tygodnie wycia w nocy:sorry2:, jedynie przez wakacje bylo znosnie. Wole mu porobić badania krew wyszła ok w maiare bo ma limfocyty za wysokie ale on tak ma non stop, a przy okazji sie te krzywizny uwydatniły i płaskostopie i mam nadzieje to jak najszybciej zlikwidować, bo w podstawówce walka z plaskostopiem to jak walka z wiatrakami, wiem bo sama chodziłam na gimnastyke korekcyjną przez ładnych kilka lat i nic:sorry2:

mazia ja ci co do skurczów nie doradze ja z tych nielicznych które dziecko majaa skurczu na tyłku nie poczuły chyba:-p

Wampi ale Ty ciągle jak 16 wyglądasz:)

Kamma zgadzam się z Tobą jeśli ludzie odbierają na tych samych falach to nie liczy się wiek najważniejsze że się kochają:) Sama mam znajomych którzy mogli by być moimi rodzicami a czasami szaleją bardziej niż ja:)

Wampi przecież to na żarty:-) Jak bym tak myślała to bym nie miała w takim wieku męża:-) A czy jemu było bliżej ... no nie wiem to ja wyszłam z taką inicjatywą...:-D

Mazia mówię wiekowo:p Ale to żart oczywiście:) nie wiem czy jakiś facet sam wyszedł z inicjatywą bez choćby małych naszych podchodów ale to dziewczyny muszą się wypowiedzieć:) Mój C tak był zestresowany przed ślubem że szok ale do ołtarza gnał że musiałam go wstrzymywać:p

To ja tym bardziej udam ze tego nie czytałam...27 stra dupa hahahachciaąłbym znów tyle mieć ,mój D 30 skonczył 35 hehe.Wazne ze daja nam mniej i na mniej sie czujemy hehe.Na tyle ile sie czujesz na tyle wyglądasz;))

Kurcze co do wzrostowych bóli to Kaja sie skarzyła nie raz ze ja nózki bola i w nocy tez sie budzi z płaczem nie raz i to pewnie tez nóżki ją bolą;(

Jestem znowu, glowa mi peka:wściekła/y:
Mazia, ja lezlalam perzed porodem 5 dni w szpitalu wiec sie nie balam ze nie poznam. Rano bolal mnie brzuch jak na okres przyszedl moj lekarz i powiedzial ze w ciagu doby ur podlaczyli ktg i byly juz regularne skurcza a w zyciu nie pomyslalabym ze to juz jednak za 2 godz chodzic nie moglam az siadalam na podlodze, woda nie pomagala ale zdarzysz spokojnie ja rodzilam ponad 7 godz
Kama ja kiedys mialam chlopaka 7 lat starszego bylismy razem 3 lata ale wszlo jak wyszlo. Jednak nigdy nie przyszlo mi do glowy zeby brac slub a tym bardziej ciaza, z reszta ja lubilam byc "wolna" ale mam koelzake ktora ur gdy miala 17 lat i wtedy wziela slub z tego co wiem uklada im sie;-)wszytsko zalezy od osoby;-)
Wampi ja jeszcze o slubie nie mysle moze za jakies 2 lata a tak wogole to nie planowalam brac przed 27 urodzinami dziecka do 30 nie chcialam ale jak widac inaczej bylo mi pisane:-p

Cześć Laski. U nas dziś strasznie wiało i popadało. Mam nadzieję, że od pon. pogoda się poprawi, póki co 3 dni wolnego mam i nie muszę jeździć na rowerku do pracy:-)

Anula ale śliczny ten Twój synalek:-) Brawa dla Niego:-) Moja w jego wieku też już siedziała:tak:
Umi słodziak z Kacperka, diabełek w oczach:-D
Sali śliczna Kaja. A Ty ile masz latek jeśli chcesz zdradzić?:-p
Wampi toż Ty Młoda Dupa jesteś:-D
Liza ważne, że podobało się w grupie u Hani:-) No na pewno było inaczej niż zawsze, więc zawsze to jakaś atrakcja:-D
ViKamcia o matko, ale Twoja Viki była wielka jak się urodziła:-D A moja kumpela urodziła córę mającą 61cm, to dopiero giganteria:-p No ale widać po Twojej Viki, że duuuuża będzie. A Emma ile ma cm teraz?

reklama
wampi ty mi naprawdę wyglądasz szczerze na takie 22 :tak: jak zosbaczyłam Cię na nk to od razu tyle pomyslałam , dopiero jak pokojarzyłam ze to Ty to uwierzyć nie mogłam ze juz masz 9 letnią córkę i wiedziałam wtedy ze musisz mieć więcej :tak:
Vegas emma ma 11 kg i tak 86-87 cm też duża... :-p ale też przy porodzie miała 57 cm i 4 kg więc to chyba rodzinne ... no ale nie ma sie co dziwić ... ja mam 167 cm a mój D ma 185 no i mój ojciec też był wysoki bo 180cm ... i wogóle dziewczyny to mają bardzo długie nózki :tak:

a ja mam 25 lat (rocznikowo) ale ciagle czuję jakbym miała dopiero 21 ;-) a z wyglądu to nie wiem na ile wyglądam...
nie raz mi dawali tez po 18 a jak powiedziałam ze mam 2 dzieci to się śmiali że chyba starszej siosty dzieci :-p
ale jak się pomaluję to wyglądam w miarę poważnie ;-)

Do góry