reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAZIA- ja co prawda jestem "cały" rok od Ciebie starsza, ale doskonale Cię rozumiem, też planowaliśmy z J ślub ( 14 luty 2009) i wcale nie byłam w ciąży, mieszaliśmy razem od pażdziernika 2008 więc czemu nie scementować związku? :tak: moja przyjaciółka jesteśmy z jednego rocznika wyszła za mąż 12 czerwca 2009 też bez żadnego parcia, teraz spodziewają się córeczki, termin na 21 stycznia. A co do wieku to J za 2 miesiące skończy 27 lat, dzieli nas 6 lat ale ja wcale tej różnicy nie czuje, dopiero od nie dawna zachowuje się jak w pełni dojrzały facet :-)

reklama
Kamcia ja tez od poczatku uwazam ze to bóle wzrostowe tylko wiesz u nas to juz trwa bardzo długo bo komunikowac kacper zaczął w styczniu czy w lutym ubiegłego roku a pojecia nie mam czy nie trwa dłuzej bo od 5 miesiaca życia on sie budzi z takim wrzaskiem w nocy. Wtedy przyczyny nie znaleźliśmy, poza tym chyba takie małe dzieci bóli wzrostowych nie mają:sorry2:? No ale objawy były zupełnie podobne.... i do teraz jest tak ze mamy z tydzien spokoju i nagle 3 tygodnie wycia w nocy:sorry2:, jedynie przez wakacje bylo znosnie. Wole mu porobić badania krew wyszła ok w maiare bo ma limfocyty za wysokie ale on tak ma non stop, a przy okazji sie te krzywizny uwydatniły i płaskostopie i mam nadzieje to jak najszybciej zlikwidować, bo w podstawówce walka z plaskostopiem to jak walka z wiatrakami, wiem bo sama chodziłam na gimnastyke korekcyjną przez ładnych kilka lat i nic:sorry2:

mazia ja ci co do skurczów nie doradze ja z tych nielicznych które dziecko majaa skurczu na tyłku nie poczuły chyba:-p

Wampi ale Ty ciągle jak 16 wyglądasz:)

Kamma zgadzam się z Tobą jeśli ludzie odbierają na tych samych falach to nie liczy się wiek najważniejsze że się kochają:) Sama mam znajomych którzy mogli by być moimi rodzicami a czasami szaleją bardziej niż ja:)

Wampi przecież to na żarty:-) Jak bym tak myślała to bym nie miała w takim wieku męża:-) A czy jemu było bliżej ... no nie wiem to ja wyszłam z taką inicjatywą...:-D

Mazia mówię wiekowo:p Ale to żart oczywiście:) nie wiem czy jakiś facet sam wyszedł z inicjatywą bez choćby małych naszych podchodów ale to dziewczyny muszą się wypowiedzieć:) Mój C tak był zestresowany przed ślubem że szok ale do ołtarza gnał że musiałam go wstrzymywać:p

To ja tym bardziej udam ze tego nie czytałam...27 stra dupa hahahachciaąłbym znów tyle mieć ,mój D 30 skonczył 35 hehe.Wazne ze daja nam mniej i na mniej sie czujemy hehe.Na tyle ile sie czujesz na tyle wyglądasz;))

Kurcze co do wzrostowych bóli to Kaja sie skarzyła nie raz ze ja nózki bola i w nocy tez sie budzi z płaczem nie raz i to pewnie tez nóżki ją bolą;(

Jestem znowu, glowa mi peka:wściekła/y:
Mazia, ja lezlalam perzed porodem 5 dni w szpitalu wiec sie nie balam ze nie poznam. Rano bolal mnie brzuch jak na okres przyszedl moj lekarz i powiedzial ze w ciagu doby ur podlaczyli ktg i byly juz regularne skurcza a w zyciu nie pomyslalabym ze to juz jednak za 2 godz chodzic nie moglam az siadalam na podlodze, woda nie pomagala ale zdarzysz spokojnie ja rodzilam ponad 7 godz
Kama ja kiedys mialam chlopaka 7 lat starszego bylismy razem 3 lata ale wszlo jak wyszlo. Jednak nigdy nie przyszlo mi do glowy zeby brac slub a tym bardziej ciaza, z reszta ja lubilam byc "wolna" ale mam koelzake ktora ur gdy miala 17 lat i wtedy wziela slub z tego co wiem uklada im sie;-)wszytsko zalezy od osoby;-)
Wampi ja jeszcze o slubie nie mysle moze za jakies 2 lata a tak wogole to nie planowalam brac przed 27 urodzinami dziecka do 30 nie chcialam ale jak widac inaczej bylo mi pisane:-p

Cześć Laski. U nas dziś strasznie wiało i popadało. Mam nadzieję, że od pon. pogoda się poprawi, póki co 3 dni wolnego mam i nie muszę jeździć na rowerku do pracy:-)

Anula ale śliczny ten Twój synalek:-) Brawa dla Niego:-) Moja w jego wieku też już siedziała:tak:
Umi słodziak z Kacperka, diabełek w oczach:-D
Sali śliczna Kaja. A Ty ile masz latek jeśli chcesz zdradzić?:-p
Wampi toż Ty Młoda Dupa jesteś:-D
Liza ważne, że podobało się w grupie u Hani:-) No na pewno było inaczej niż zawsze, więc zawsze to jakaś atrakcja:-D
ViKamcia o matko, ale Twoja Viki była wielka jak się urodziła:-D A moja kumpela urodziła córę mającą 61cm, to dopiero giganteria:-p No ale widać po Twojej Viki, że duuuuża będzie. A Emma ile ma cm teraz?

reklama
wampi ty mi naprawdę wyglądasz szczerze na takie 22 :tak: jak zosbaczyłam Cię na nk to od razu tyle pomyslałam , dopiero jak pokojarzyłam ze to Ty to uwierzyć nie mogłam ze juz masz 9 letnią córkę i wiedziałam wtedy ze musisz mieć więcej :tak:
Vegas emma ma 11 kg i tak 86-87 cm też duża... :-p ale też przy porodzie miała 57 cm i 4 kg więc to chyba rodzinne ... no ale nie ma sie co dziwić ... ja mam 167 cm a mój D ma 185 no i mój ojciec też był wysoki bo 180cm ... i wogóle dziewczyny to mają bardzo długie nózki :tak:

a ja mam 25 lat (rocznikowo) ale ciagle czuję jakbym miała dopiero 21 ;-) a z wyglądu to nie wiem na ile wyglądam...
nie raz mi dawali tez po 18 a jak powiedziałam ze mam 2 dzieci to się śmiali że chyba starszej siosty dzieci :-p
ale jak się pomaluję to wyglądam w miarę poważnie ;-)

Do góry