reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

sali sliczna mala dziewuszka :)
umi drugie zdjecie wymiata. coz za mine strzelil :-D
anula piekny bobas :) gratuluje siedzenia
mazia to moze byc tylko przygotowanie do porodu. poczekaj lepiej na bolesne skurcze i regularne. a najlepiej to jakby wody Ci odeszly.

reklama
mazia to mogly byc skurcze przepowiadające, badz szyjka sie skraca, takze mysle ze juz masz bliżej jak dalej :)
Jasli brzuch zaczyna twardniec i masz ból jak na okres to odmierzaj czas, jesli nieregularne a są dlugo to warto to skontrolowac zwyklym ktg nawet ;) napewno poczujesz ze to juz.. ;-) ja mialam jeszcze óle krzyzowe przy kazdym porodzie i nie polecam :-D

Mazia ja też nie pomogę bo byłam tak samo mądra na ten temat jak i Ty pamiętam brzuch twardniał mi jakiś czas po wizycie 1 października uprawialiśmy sexik bo pani doktor tak kazała i po tym dostałam takich bóli że szok:szok::szok: cały dzień i brzuch twardy i co jakiś czas bóle przeczekałam (głupia) cały dzień i przeszło jakbym pojechała to pewnie 1 by się urodziła:D

No tak wczoraj przy tych skurczach nie wybierałam się na ip tylko mam taki wewnętrzny strach że nie będę wiedzieć czy to już... Przepraszam że was tak zamęczam swoimi dylematami ale to moje pierwsze dziecko a w domu można powiedzieć jestem cały dzień sama bo na moją matkę nie mogę liczyć a mąż w pracy...

MAzia twardy cały czas a ból cały czas chyba w sumie co jakiś czas taki fest mocny że leżałam i nic nie mogłam zrobić pod wieczór przeszło pamiętam siedziałam w jakiejś dziwacznej pozycji z kołudrą pod plecami haha

Hej laski:) Tak czytam o porodzie i coś czuję że ja też nie będę wiedziała kiedy mam jechać;D Bo z Ala to było tak że wody mi odeszły a żadnych skurczy nie miałam ani nic;D Dopiero w szpitalu jak kazali mi lek odstawić okazało się że rodzę;D I że skurcze mam już 2 dobę, a nic nie czułam... My z mała cały dzień na podłodze, najpierw ciastolinę katowała 2,5h a potem w weterynarza się bawiłyśmy jej lalkami i zwierzakami;D Ja się od rana czuje bosko, brzuszek mięciutki ja wyluzowana i nawet nospy nie brałam bo nie jest mi potrzebna;D ja chcę tak już do konca ciąży, bez bólu bosko jest i mały w brzuszku sobie bryka a mnie to nie boli;D

mazia nie bój się napewno poczujesz TE bóle :tak: ja z Viką nie czułam wcale , tylko takie lekkie szarpnięcia
a z Emmą to aż mnie składało w pół co 2 min ;-) a wcześńiej nic nie czułam ;-)
więc szybko pojechałam do szpitala i zdążyłam w ostatniej minucie...

reklama
MAZIA- mi zawsze ginka mówiła, że jak nie wiem czy to "to" to mam wziąć nospę i iść pod ciepły prysznic, jeśli nie przejdzie i skurcze będą coraz częstsze, mocniejsze i dłuższe tzn. że się zaczyna. W szpitalu jak chodziłam po korytarzu ze skurczami, to połozna mówiła że takie "prawdziwe" porodowe trwają ok minuty. Metoda z prysznicem i nospą przynajmniej się sprawdzała, jak wylazłam spod prysznica to było tylko gorzej, od razu dało się poznać ze "idzie" ;-)

Do góry