reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej martynajessica! Nie ma czym się przejmować dzieci mają takie okresy gdzie poprostu trzeba je przejść i tyle. Ja pamiętam jak moja Oliwka miała 1 roczek i ja cały czas byłam z nią przez 24/24 i 7/7 poprostu jak ktos przyszedl to mnie nie bylo tylko byla nowa osoba. Teraz kiedy poszłam do pracy już tak nie jest tylko jest "moja mamusia" przytulanie, cmokanie;-). Zlosci i krzyki również były, pamiętam nawet jak jeden jedyny raz nawet w sklepie zaczeła wszystko zwalać z półki i kładła ludzie się oglądali ja nie mogła uwierzyć, że to moje dziecko. Byłam zła strasznie:angry: ale jak na spokojnie z nią porozmawiałam to wiedziała, że tak nie wolno i już do tej pory nie zdarzają się takie sytuacje. A Twoje obawy, że to Twoja wina? Na pewno to nie jest Twoja wina. Idź do księgarni i kup książkę o dzieciach i uspokoisz się. Ja czytałam MOJE DZIECKO MA 2 LATKA pisało właśnie o takich zachowaniach, że przeważnie 1-1,5 2-2,5 3-3,5 są to najgorsze okresy.. Ale jak mówią każde dziecko jest inne i nie ma żadnego ustalonego wzoru na którym można było się uczyć.

reklama
Umi Kaja tez ma 27/28

Wole żeby była sportowcem niż modelką:-DMi na tym kalkulatorze Kai pokazało 180 Tymek 1929(Boze długi i chudy masakra)
Mój to raczej bedzie mechanikiem albo kierowca sądząc po jego obecnych zainteresowaniach:-p

Liza 15 dzieci toż to gawr, ze ja sie nie dziwie że ci łeb pęka:confused2:
wampi a ile cm miał jak sie urodził?

wampi to nie wiele mniej od Kacpra:) ale to wg mnie kwestia tego że zieci rosną chyba falami moje przestanie rosnąc to twoje bedzie:-p

wampi bylam na choince u hani, poczestunek robilismy itd itp ;P
umi ale jakie fajne te dzieciaki, z checią bym byla taką nauczycielką pięciolatków ;-)

Glowa to mnie bolała od cisnienia, jest bardzo niskie, ;] po proszku przeszlo na szczescie troche;]

Liza aaa mnie to by rozbolała jak bym 15 dzieciaków zobaczyla:-D:-p, a co do cisninia to u nas tez cos nie halo bo mi sie oczy same zamykają

Anula ale uroczo Bartuś siedzi super:)

Kamcia
ooo to twoja też wysoka ale ona od urodzenia:)

Kamma ważne że macie zgodne małżeństwo:)

Umi uwielbiam te zdjęcia Kacpra:):)

Sali śliczna dziewczynka:):)

Liza
współczuję bólu głowy;/

AAaaa obiad skończony dzwonie do C za ile będzie akurat Dominika wstała;)

Kochane a powiedzcie jak liczy się częstotliwość skurczów ? jak twardnieje brzuch czy jak jest ból i czy podczas skurczu boli tylko brzuch czy ogólnie cały czas?

kasiek tak moja to od yrodzenia była duża bo miała 59 cm :tak:
no i ciagle rośnie duża
i umi tak jak pisalas o tych bólach nie wiem czy pamiętasz jak kiedyś wspominałam ze Vika sie budzi w nocy z płaczem ze ją nogi bolą.. to cały czas podejrzewałam ze to te bóle wzrostowe...

a numer nózki ma 26 :tak:

Mazie przy skurczach brzuch moze twardniec, to tak okresowo jest, np, co 15min, na poczatku? zalezy od kobiety... potem moze sie czas zmniejszac miedzy skurczami a skurcze stają sie dluzsze... :tak:
A cos sie dzieje?

reklama
No bo się zastanawiam tak (obawiam się że nie będę wiedzieć kiedy jechać do szpitala) wiem że brzuch twardnieje i tak mam już od jakiegoś czasu tak nie regularnie ale położna mi powiedziała że do tego ma jeszcze dojść ból a ja nie wiem jak to ,,połączyć" razem...wczoraj na przykład miałam coś takiego że brzuch miałam twardy cały czas a co jakiś czas dochodził taki tępy ból właśnie jak przy okresie tylko że brzuch miałam cały czas twardy tylko ból przechodził i nie wiem czy to coś takiego ma być?

Do góry