reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Co do kupy w majty u mnie było podobnie... wkurzałam się jak nie wiem co... nawet czasami przy M potrafiła nawalić... Sama jakoś się odstawiła i teraz każe słuchać czy kupa leci jak się załatwia:-D

reklama
Liza dzieki za pocieszającą wiadomość:-D Ala też przy odkurzaczu spała więc może i ten bobas będzie podobny;-) chciała bym:-D u mnie Ala też dosyć wcześnie bo po roku spała już tylko od 13 do max 15 ale spała;-)a po 2 urodzinach wcale... tyle co w nocy ale przesypiala 12h w nocy:-D jak ja kładłam o 21 do o 9 wstawała jak o 22 to o 10:-D

No Miki padł, polozylam go i nie placze wiec zasnie ;/ troszke późno ale chociaz godzinke niech sobie pospi...

wampi to córa nieźle Ci spała :-D

WAMPI- o jacie :no: skąd ona tyle energii miała... _________________________________________Moja śpi jeszcze w dzień idzie na drzemkę 4 godziny po tym jak się z rana budzi, 7-11, 8-12 itd. a śpi przeważnie 1,5h czasami godzinę czasami nawet 2h i ponad, mam nadzieje że szybko nie zrezygnuje z drzemki :tak: chciałam z Julką wyjść na podwórko naszykowałam ubrania, pytam się czy idziemy na spacer a ta do mnie "nieee" i nie dała sie ubrać, zmarźlak chyba się robi :-D ale ładnie się sama bawi więc jej nie wyciągam na siłę

Kaamaa juz odliczacie do urodzinek drugich małej :)
ja w sumie tez odliczam do Mikołaja, szybko zleci i bedzie czerwiec! :no: pedzi ten czas, widac to najardziej po dzieciaczkach :-)

To i ja się wypowiem, moja Amelka choć w marcu kończy 3 lata. Budzimy się o 7.30, po 8 wyjeżdzamy do przedszkola, wracamy przed 13 i od razu usypianie choć czasami się buntuje ale wiem, że jak nie pójdzie spać to padłaby około 17 i wtedy by było gorzej. Także śpi góra 1,5 godz i ją budzę, bo by dłużej spała a wieczorem by był problem, choć u nas zawsze do spania to jest kłótnia i wymyślanie. I tak około 22 usypia.

Vegas teraz się szybciej dzieci rozwijają... :p
współczuję zasypiania małej ... moze jej przejdzie niedługo.. albo to jakiś skok rozwojowy??
kasiek poszłam poszłam u nas taka pogoda do bani że tylko siedze i jem i oglądam tv :-p hehe
olu
umi uch witaj :-)

u nas też zmimy niet.. tylko grad nawala co 2 dzień po oknach :eek:\

kamaaaa zauwazayłam ze na wschodzie sporo osób jest prawosławnych .., tu w Ie mam znajomą prawosławną , na forum też mam prawosławną z tamtych okolic... to chyba tak się tam u was bardziej przyjęło co nie??
kama wiesz co , ja ci powiem że ja tak z kupą nie ryzykowałam żeby mi w gaciule robiła...
ale ona zawsze w pampersie jeszcze wołała tylko ze wiadomo , w ostatniej chwili :sorry:
ale kilka razy z rzędu ją wychwyciłam (w pampersie) w ostatniej chwili i zrobiła prosto do nocnika, była pod takim wrażeniem że od razu z miejsca sama zaczęła robić do nocnika , i wtedy całkie już zrzygnowałam z pampków..
myslę że jak będzie robić do makjtek to moze się nauczyć ze tak też można i będziesz miała wiekszy problem z oduczeniem ale do końca to nei wiem czy to moze być prawdopodobne
gosdia gajne zdjęcia.. ale macie zimę :-) moja jak ogląda zdjęcia ze śniegiem albo filmy to pyta "mamo a co to jeśt"
anetka 100 lat .. co tam u Ciebie laseczko??;-) jak żyjecie?? nic sie nie odzywasz

moja nie śpi w dzień wcale już z pół roku.. nie chciała.. mocno płakała jak się ją usypiało , a jak chciałam sprawdzić czy nie zaśnie przed wieczorem to się zdziwiłam bo normlanie się bawiła do kąpieli i po ąpieli ładnie zasypiała, więc przestałam ją usypiać
ja się ciesze bo ani ona się nie męczy z tym usypianiem ani ja bo mi zawsze było szkoda jak płakała i nie chciała spać..
czasem zasypia jak jedziemy autem, ale to gdy jest bardziej zmęczona

idę robić pizzę na kolację :-)

Co do kolacji ja mam chęć na pizze, ale z braku chęci do produkcji ciasta zrobię zapiekanki bo mam bulki:-D z tym spaniem widzę że wszystkie miałyśmy przeboje bądz mamy:-D

reklama
KAMCIA- tak u mnie prawosławie to norma, w Białymstoku mamy praktycznie tyle samo cerkwi co Kościołów, u mnie w miasteczku jest tyle osób prawosławnych że ich każde większe święta są wolne od szkoły, to duży wpływ kultury Wschodniej, mieszkamy 60km od granicy z Białorusią, kiedyś ludzie wędrowali z kraju do kraju i tak się mieszało wszystko. A co do majtek to też próbuje łapać ale rzadko mi się udaje, bo tylko po zapachu da się poznać że "tworzy" i wtedy jak ją sadzam na nocnik to przerażona płacze :no: nie wiem co jej się stało wcześniej bez problemu sama robiła kupkę do nocnika...

Do góry