reklama
Liza
Fanka BB :)
To moje dwa harpagany jak Miki sie urodził jak hałasowały, nie przeszkadzalo mu a oni nauczyli sie byc ciszej ;-) dało sie rade;-)Zobaczymy jak to będzie z tym spaniem przy Alicjibo ona bardzo głośno mówi
![]()
kaamaa nie pomoge;///
Liza dzieki za pocieszającą wiadomość
Ala też przy odkurzaczu spała więc może i ten bobas będzie podobny;-) chciała bym
u mnie Ala też dosyć wcześnie bo po roku spała już tylko od 13 do max 15 ale spała;-)a po 2 urodzinach wcale... tyle co w nocy ale przesypiala 12h w nocy
jak ja kładłam o 21 do o 9 wstawała jak o 22 to o 10

Liza
No Miki padł, polozylam go i nie placze wiec zasnie ;/ troszke późno ale chociaz godzinke niech sobie pospi...
wampi to córa nieźle Ci spała
wampi to córa nieźle Ci spała

Kamiśka :)
WAMPI- o jacie
skąd ona tyle energii miała... _________________________________________Moja śpi jeszcze w dzień idzie na drzemkę 4 godziny po tym jak się z rana budzi, 7-11, 8-12 itd. a śpi przeważnie 1,5h czasami godzinę czasami nawet 2h i ponad, mam nadzieje że szybko nie zrezygnuje z drzemki
chciałam z Julką wyjść na podwórko naszykowałam ubrania, pytam się czy idziemy na spacer a ta do mnie "nieee" i nie dała sie ubrać, zmarźlak chyba się robi
ale ładnie się sama bawi więc jej nie wyciągam na siłę

Liza
Kaamaa juz odliczacie do urodzinek drugich małej
ja w sumie tez odliczam do Mikołaja, szybko zleci i bedzie czerwiec!
pedzi ten czas, widac to najardziej po dzieciaczkach :-)
ja w sumie tez odliczam do Mikołaja, szybko zleci i bedzie czerwiec!

dorotar110
To i ja się wypowiem, moja Amelka choć w marcu kończy 3 lata. Budzimy się o 7.30, po 8 wyjeżdzamy do przedszkola, wracamy przed 13 i od razu usypianie choć czasami się buntuje ale wiem, że jak nie pójdzie spać to padłaby około 17 i wtedy by było gorzej. Także śpi góra 1,5 godz i ją budzę, bo by dłużej spała a wieczorem by był problem, choć u nas zawsze do spania to jest kłótnia i wymyślanie. I tak około 22 usypia.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Vegas teraz się szybciej dzieci rozwijają...
współczuję zasypiania małej ... moze jej przejdzie niedługo.. albo to jakiś skok rozwojowy??
kasiek poszłam poszłam u nas taka pogoda do bani że tylko siedze i jem i oglądam tv
hehe
oluumi uch witaj :-)
u nas też zmimy niet.. tylko grad nawala co 2 dzień po oknach
\
kamaaaa zauwazayłam ze na wschodzie sporo osób jest prawosławnych .., tu w Ie mam znajomą prawosławną , na forum też mam prawosławną z tamtych okolic... to chyba tak się tam u was bardziej przyjęło co nie??
kama wiesz co , ja ci powiem że ja tak z kupą nie ryzykowałam żeby mi w gaciule robiła...
ale ona zawsze w pampersie jeszcze wołała tylko ze wiadomo , w ostatniej chwili
ale kilka razy z rzędu ją wychwyciłam (w pampersie) w ostatniej chwili i zrobiła prosto do nocnika, była pod takim wrażeniem że od razu z miejsca sama zaczęła robić do nocnika , i wtedy całkie już zrzygnowałam z pampków..
myslę że jak będzie robić do makjtek to moze się nauczyć ze tak też można i będziesz miała wiekszy problem z oduczeniem ale do końca to nei wiem czy to moze być prawdopodobne
gosdia gajne zdjęcia.. ale macie zimę :-) moja jak ogląda zdjęcia ze śniegiem albo filmy to pyta "mamo a co to jeśt"
anetka 100 lat .. co tam u Ciebie laseczko??;-) jak żyjecie?? nic sie nie odzywasz
moja nie śpi w dzień wcale już z pół roku.. nie chciała.. mocno płakała jak się ją usypiało , a jak chciałam sprawdzić czy nie zaśnie przed wieczorem to się zdziwiłam bo normlanie się bawiła do kąpieli i po ąpieli ładnie zasypiała, więc przestałam ją usypiać
ja się ciesze bo ani ona się nie męczy z tym usypianiem ani ja bo mi zawsze było szkoda jak płakała i nie chciała spać..
czasem zasypia jak jedziemy autem, ale to gdy jest bardziej zmęczona
idę robić pizzę na kolację :-)
współczuję zasypiania małej ... moze jej przejdzie niedługo.. albo to jakiś skok rozwojowy??
kasiek poszłam poszłam u nas taka pogoda do bani że tylko siedze i jem i oglądam tv

oluumi uch witaj :-)
u nas też zmimy niet.. tylko grad nawala co 2 dzień po oknach

kamaaaa zauwazayłam ze na wschodzie sporo osób jest prawosławnych .., tu w Ie mam znajomą prawosławną , na forum też mam prawosławną z tamtych okolic... to chyba tak się tam u was bardziej przyjęło co nie??
kama wiesz co , ja ci powiem że ja tak z kupą nie ryzykowałam żeby mi w gaciule robiła...
ale ona zawsze w pampersie jeszcze wołała tylko ze wiadomo , w ostatniej chwili

ale kilka razy z rzędu ją wychwyciłam (w pampersie) w ostatniej chwili i zrobiła prosto do nocnika, była pod takim wrażeniem że od razu z miejsca sama zaczęła robić do nocnika , i wtedy całkie już zrzygnowałam z pampków..
myslę że jak będzie robić do makjtek to moze się nauczyć ze tak też można i będziesz miała wiekszy problem z oduczeniem ale do końca to nei wiem czy to moze być prawdopodobne
gosdia gajne zdjęcia.. ale macie zimę :-) moja jak ogląda zdjęcia ze śniegiem albo filmy to pyta "mamo a co to jeśt"
anetka 100 lat .. co tam u Ciebie laseczko??;-) jak żyjecie?? nic sie nie odzywasz
moja nie śpi w dzień wcale już z pół roku.. nie chciała.. mocno płakała jak się ją usypiało , a jak chciałam sprawdzić czy nie zaśnie przed wieczorem to się zdziwiłam bo normlanie się bawiła do kąpieli i po ąpieli ładnie zasypiała, więc przestałam ją usypiać
ja się ciesze bo ani ona się nie męczy z tym usypianiem ani ja bo mi zawsze było szkoda jak płakała i nie chciała spać..
czasem zasypia jak jedziemy autem, ale to gdy jest bardziej zmęczona
idę robić pizzę na kolację :-)
reklama
Kamiśka :)
KAMCIA- tak u mnie prawosławie to norma, w Białymstoku mamy praktycznie tyle samo cerkwi co Kościołów, u mnie w miasteczku jest tyle osób prawosławnych że ich każde większe święta są wolne od szkoły, to duży wpływ kultury Wschodniej, mieszkamy 60km od granicy z Białorusią, kiedyś ludzie wędrowali z kraju do kraju i tak się mieszało wszystko. A co do majtek to też próbuje łapać ale rzadko mi się udaje, bo tylko po zapachu da się poznać że "tworzy" i wtedy jak ją sadzam na nocnik to przerażona płacze
nie wiem co jej się stało wcześniej bez problemu sama robiła kupkę do nocnika...