reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam ;)

Kasiek, jakoś tak nie miałam czasu i w ogóle wszystko się zbiegło, że babyboom poszło w odstawkę...
Vegas, mam zdjęcia Malej w kitce ;P zaraz je wrzucę ;)
Umi,ylwester najbardziej przypasował Zosi, i dobrze w sumie o to chodziło..

Co do zimy to u nas jej też nie ma i bardzo dobrze! Wczoraj było 10 st. na plusie a dzisiaj pięknie świeci słoneczko ;). Śnieg mieliśmy tylko przed świętami od poniedziałku do czwartku chyba.

A to Moja Zosia ;)
DSC00871.jpgDSC00888.jpgDSC00981.jpgDSC00998.jpgDSC00733.jpg

reklama
kasiek, kaamaa Miki nie spi do tej pory ;P poszlismy na dwór 30min spaceru- sam chodzil-biegał:eek: przyszlismy zagrzałam obiad, zjadł i nic... ogląda myszke miki... :eek:
gosdia ale fajna niunką juz :-) wysoka :tak: i do mamusi podobna chyba troszku? ;-)

Na dworze prawie 11 stopni! ale zimny wiatr wieje mocnawo :dry:

KASIEK- tak prezenty też są, tradycyjnie pod choinką, Prawosławie to identyczna religia jak Katolicyzm, są zaliczane do jednego Kościoła, modlimy się do tego samego Boga, taką samą modlitwą, tylko w języku Białoruskim. Tu znalazłam w duzym skrócie o Wigilii Prawosławnej: Wigilia - Prawosławna Wigilia Bożego Narodzenia _____________________________________ GOSDIA- śliczna Zosia a jak wyrosła, świetnie wyglądałaś w tej kiecce no no tylko pozazrościć

No cieplutko jest, u nas nie wieje i jest dziś słonecznie:-) z tym ze u nas bloto wszedzie bo deszcz ciagle padal...

Jak ja bym chciala zeby mi Ala w dzien spala:-D

gostia Śliczna mała i w kucyku słodko wyglada:-)

U mnie Ala wtrynia pomarancze bo sama sobie obrała:-D jak ja bym obrala to by nawet na nia nie spojrzala:-D

Hej co słychać dziewczyny???
Ja dziś znowu z małym u lekarza byłam, bo mu jakieś krostki wyskoczyły i na czole między brwiami taką dziwną skórę ma. Krostki to od piersi jak się przytula je cyca to od tego mu za ciepło. A ta skórka to początki skazy białkowej. Muszę wyeliminować ze swojej diety nabiał. Mogę mleko kozie lub sojowe. I małemu zwykły Bebilon na sojowy zamienić, ale w aptece okazało się, że ten Pepti1 co mamy to ten akurat jest sojowy, więc mleczko mm na dokarmianie na razie nie zmienione. Jak będzie mu się skaza powiększać to trzeba będzie wprowadzić preparat mleko zastępczy. Tylko moja dieta znowu skurczona, teraz to już całkowicie nie wiem co jeść, zostają mi chyba tylko wafle ryżowe.

U nas tak cieplutko, że jak byliśmy u lekarza to potem pospacerowaliśmy sobie ponad pół godz, po Amelkę do przedszkola poszliśmy, teraz śpi a jak wstanie to znowu chyba na dworek pójdziemy. Pogoda jak na wiosnę.

Kamma wiem ostatnio Vegas mi to rozkminiała:) Więc Twój mąż jest katolikiem a Ty jesteś prawosławna czy jak bo była rozmowa o tym tylko mi umknęło bo to przy świętach to pobieżnie czytałam;/ Sorry...

Gosdia Zosieńka rozkoszna i Ty jaka elegantaka:) No to teraz możesz bywać częściej u nas:)

Liza a on miał dwie drzemki czy jedną? Bo ja pamiętam był taki okres że Domka miała dwie pierwszą właśnie koło 11 potem została tylko ta o 11 długo długo a potem przestawiła się na 13- 14 więc może teraz później będzie spał

Snoopy
no chyba ona za duża na drzemkę ma prawie 4 lata ale zaraz będziesz miała drugiego bąbla który na pewno będzie spał:)

snoopy ale twoja ma juz 3 lata to juz wiadomo ze malo które dziecko spi w tym wieku :-D moje do 2 lat to juz nie spaly w dzien, i widze ze Miki bedzie mial tak samo... :dry:

kasiek on ma jedna drzemke kolo 12-11:30 ;] nie widze wogóle by miał chęc spac ;/

No i jutro na 9 jade szepic mikolaja, Hanie na 8 do szoly, bosze i tak jezdzic w te i we wte? ;//// wrrrr.... do tego pediatry nie mamy od nowego roku, jest ta porabana lekarka której nienawidze! :wściekła/y::angry:

DOROTA- a może to właśnie soja go uczula? to bardzo silny alergen, ja bym właśnie ją w pierwszej kolejności wyeliminowała, a jeśli to ok 2 tygodniach nie byłoby poprawy to wtedy bym produkty mleczne odstawiła, myślę że wiem co gadam Julka przez 10 miesięcy miała skazę białkową :tak: a masło możesz zastąpić margaryną roślinną, w smaku ujdzie. ___________________________________ KASIEK- nie, nie oboje jesteśmy katolikami, ale moja cała rodzina od strony mamy jest prawosławna i od zawsze miałam dwie Wigilie ;-)________________________- Dziewczyny mam problem z Julką od 3 dni kupa tylko w majtki :-( a wcześniej w pampersa, przestałam jej go w ogóle zakładać myślałam że to rozwiąże problem, ale teraz właśnie się na majtki przerzuciła, tłumaczymy jej że tak nie wolno, że od tego nocniczek, ale zero efektów :no: możecie mi coś poradzić?

reklama
KAMMA tyle, że on to mm żadko dostaje, nawet nie codziennie, jedynie są dni, że czasami widzę że mu brakuje jedzenia to mu dam albo jak gdzieś pojadę to babcia mu da mm. Także to wychodzi średnio 2 razy w tygodniu.

Do góry