reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam;0
Bylam dzis u gina, trafilam na wredna babe dostalam tabletki novynette kosztuja jakies 30 zl wiec nie jest zle;-)
Kama Ty pisalas o plastrach, ja o nie nawet nie pytalam ale gdy zapytala co ile mam okres(35dni)od razu powiedziala ze u mnie odpadaja
Snoopy ja nie rozumiem czemu tak przezywasz, nawet jesli M ma isc na operacje to zarabiajac tyle mozecie sopkojnie odlozyc na zycie. Swoja droga macie tyle kasy a szkoda wam na wynajecie mieszkania, troche dziwne:dry:ja znam rodzin ktore maja 2,5 tys kredyt na 30 lat, oplaty itd no i daja sobie rade, nie widac zeby biedowali. A ubrania firmowe to pikus nie sa najwazniejsze, czasami w zwyklym sklepie mozna kupic fajniejsze. Ja gdybym miala tyle kasy napewno nie mieszkalabym odzielnie spodziewajac sie dziecka...
Wampi moja znajoma rodzila w maju,caly czas miala miec corke, kupowala jak durna rozowe ubranka a ur chlopca a ze byl 1 maj sklepy pozamykane dzieko lezalo ubrane na rozowo:-D
Liza a jakie masz tabletki?ja boje sie ze przytyje obecnie mam 60kg, a chcialabym wrocic do mojej stalej wagi

reklama
Snoopy to chyba normalne że jak chcesz wziąć kredyt na 300 tyś na 15 czy 30 lat nie dadzą Ci jak pójdziesz do banku z dowodem to jednak jest spora kasa i trzeba dużo formalności załatwić. A co firmy Twojego M to wiem jak to wygląda bo mamy 3 tiry tzn. dwa teścia jeden nasz które jeżdżą za granice i kierowcą trzeba płacić i benzyna też liczona w tysiącach więc nie masz co narzekać tylko siąść pogadać pomyśleć przekalkulować dojść do kompromisu zresztą nie dawno mówiłaś że moglibyście mieć jakąś działkę po rodzinie. Od myślenia nic nie ma trzeba coś robić cieszcie się że macie możliwości bo chyba nie jest najważniejsze czy miasto czy wieś ale że będziecie razem szczęśliwi ze swoimi dziećmi:)

Anula a czemu u Ciebie plastry odpadają?? Ja to jestem jakaś nie normalna bo bym myślała że w ciąży jestem bo mnie nie chronią:p

Ostatnia edycja:
Kasiek ja tez pewnie bym sie dygala ze plaster zle dziala, a nie wiem czzemu u mnie odpadaja zrozumialam ze mam na to za dlugie cykle ale nie pytalam bo to potwor nie lekarka. Dzis dziewczyna wchodzi do gabinetu a ona pyta:"czego chcialas?"a ze ja poszlam po tabletki wolalam nie dyskutowac:-Djuz mi po terminie zrobila bez zgody masaz szyjki a powiedziala ze tylko mnie zbada bo dyzur miala...
Wampi ja gdy dowiedzialam sie o koelzanki ze u mniej sie pomylili na kazdym usg pytalam i kazalam dobrze sparwdzac ale ja mialam ubranka kolorowe a dziewczynka jak cos w niebieskim tez moze byc

Kasiek u nas na przychodni nigdy nie wiadomo jaki bedzie lekarz (przychodza ze szpitala)wiem tylko ze w pt zwykle jest ona albo moj gin wiec ryzkowalam i byla ona. Moja siostra kiedys do niej trafila i bolalo ja podczas badania a ta zaczela krzyczec ze teraz dziewuchy takie sa gdy daja chlopakom nie boli ale gdy ona musi badac raptem zaczyna:szok:i to prawda ja bylam tyle w szpitalu i rozni lekarze mnie badali ale jej badanie jest bolesne

Kasiek z tej dzialki pewnie nici... Bo mam tak wyje.... zaradna teściową że ręce opadają... Ja nie wiem jak tak moża w ogole... miała iśc po świetach powiedziałam spoko poczekamy a teraz ona ma iść dopiero w polowie stycznia bo cos tam.... ja już mam po prostu dosc... M tez nie wie na czym mu dupa jezdzi... jak się wpienie to sama 2 wychowam i sie nie bede ogladala na nikogo..

Kasiek u nas na przychodni nigdy nie wiadomo jaki bedzie lekarz (przychodza ze szpitala)wiem tylko ze w pt zwykle jest ona albo moj gin wiec ryzkowalam i byla ona. Moja siostra kiedys do niej trafila i bolalo ja podczas badania a ta zaczela krzyczec ze teraz dziewuchy takie sa gdy daja chlopakom nie boli ale gdy ona musi badac raptem zaczyna
shocked.gif
i to prawda ja bylam tyle w szpitalu i rozni lekarze mnie badali ale jej badanie jest bolesne

A nie można czegoś z tą babą zrobić? Ja też kiedyś byłam u takiej wrednej pipy.... myśli że pempkiem świata jest... i wszystko jej wolno...

Ostatnia edycja:
SNOOPY sorki ale najbardziej płacą, że mają mało Ci co mają dużo i widzę, że Ty do tych ludzi się zaliczasz. Ja jak bym miała prawie 14tys miesięcznie to od razu z K wzielibyśmy kredyt i albo budowali dom, albo mieszkanie kupili. A tak mamy tylko 2,5tys miesięcznie. Mój K zarobi 2 ja mam nie całe 500zł najpierw zwolnienia, teraz na macierzyński czekam, też w takiej kwocie. 600zł opłat plus paliwo i życie a i tak jest ciężko, oczywiście nie liczę nie przewidzianych wydatków, typu popsute auto, jakaś choroba. I też mieszkamy u mojej mamy bo na razie na nic innego nas nie stać a i tak jest kiepsko. Teraz będzie jeszcze ciężej bo drugie dziecko już jest, pampersy itp. wszystko potrzebne. Ale człowiek musi sobie radzić. Dlatego pewnie po macierzyńskim będę musiała pracy szukać bo nie damy rady a chcemy dół domu sobie wyszykować a trzeba tam kupę kasy włożyć. Nawet jak byśmy chcieli to na razie nie mamy żadnych szans na jakikolwiek kredyt.
Mój K pochodzi z opolskiego, tzn. teraz do domu ma 330km i wiem, że czasami by częściej chciał tam pojechać ale robimy to z reguły tylko 2 razy do roku bo na taki wyjazd musimy wydać około 1000zł, a weź tu teraz tak z pensji tyle i jedź na kilka dni a po powrocie trzeba też żyć do następnej wypłaty i z czego. Więc proszę Cię SNOOPY nie "płacz" bo mogę powiedzieć, że takie sumy jak wy macie co miesiąc to "kokosy" i oczywiście biorę pod uwagę utrzymanie auta i wszystkiego-PO PROSTU ŻYCIE.

dorotar Tak to co powiesz na to że ja zachodząc w ciążę z Alą nie miałam ani grosza! Stawałam na głowie żeby mieć na pampersy i mleko, kombinowałam i co tylko... Więc mi nie mów że ja kokosy zarabiam bo o ta posadę też musiałam prosić i kombinować a i tak dostałam najniższa jaka mogłam mieć.... Wcale nie "płaczę" a jak bardzo Ci przeszkadza to że chciałam się was poradzić to po prostu nie czytaj moich postów i tyle... Tylko Ty się doczepiłaś... Dziewczyny chociaż starały się mi jakoś doradzić a Ty? <zazdrosc??> Koniec tematu...

reklama
Widać oboje siebie warci:-D matko że takim ludziom pozwalają robić specjalizacje a potem poddają pacjentów próbom wytrzymałości.... Takim ludziom powinno odebrać się praktykę... Kiedyś ktoś pewnie zrobi porządek...

Matko głowę mi tak rozsadza że żyć mi się totalnie odechciewa....:dry:

Do góry