reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kama z tą róznicą wieku to ,myslę że zależy też od dzieci i od podejscia rodziców..
u mnie też jest 1,5 roku różnucy i nie chodze wykończona i wymęczona..
Vika mnie słucha , jest łobuziara ale posłuszna :tak: Emma spokojna i grzeczna , obie nie maja problemów zdrowotnych .. nie musze latac po lekarzach itp... mąż mi pomaga to tez ułatwienie... więc sama widzisz :-)
ja się coeszę że taka róznica wieku jest i dla mnie jest idealnie:tak: in aczej sobie nie wyobrażam..
a mój kuzyn ma prawie 3 lata róznicy i tez maja problemy bo córka zazdrosna o braciszka , ten mały musi ciągle być na rękach , i to tylko u mamusi.. ani go odłożyć na chwile nie moze... a niby 3 latka to już duze dziecko i można dużo wytłumaczyć.. . to wszystko zalezy od wszystkiego ..
nie jest tak że jak jedna się męczy to już wsyztskie.. albo jak jedna sobie radzi to każda sobie poradzi ;-)

a co do antykoncepcji bo dużo ostatnio o tym pisałyście ja mam implant w ramieniu i jak narazie nie mam skutków ubocznych ani żadnych problemów :-) będeę miała to 3 lata , pózniej wyjmują a po pół roku będziemy starać się o kolejne dziecko...
no chyba ze jeszcze uznamy że za wcześnie to poczekam z kolejny rok z implantem (można go mieć do 5 lat bo na tyle wystarcza hormonów )
także antykoncepcje mam z głowy i o niczym nie musze pamiętać :-)

reklama
Witajcie:)

liza
u ciebie calkowicie nie widac tej wagi

kaamaa
tak na prawde róznica wieku nie ma nic do rzeczy tylko sam charakter dziecka. bo może byc tak ze dzieciaki beda sie super dogadywac a równie dobrze moze byc odwrotnie.
Ewi nie no ja tez od 2 bo w niedziele do mamy ide świętować:-D:-p
wampi ja za to chciałam miec od poczatku syna:tak: a śniło mi się że mam córke o imieniu Kacperka:-D

Czytałam trochę na eksperckim, no i z tego co wywnioskowałam to mi ten zasiłek (400zl/mies) nie bedzie przysługiwal... ja z Ala becikowego dostałam 1000zl (bylam jeszce uczennica)... i powiedzialy te baby zebym sie cieszyla ze i tyle dostalam... a moja znajoma dostala 2 bo z biedniejszej rodziny...a pracowala... nie uczyla się... nawet zawodowki nie skonczyla... wiecie co? zalamalam się...
Co do pracy M ma wlasną działalnośc i on raz na 2tyg dostaję 6tys wiec miesiecznie 12 lub wiecej z tym ze 2 tys do zusu i na benzyne musi wydawac...

Chyba z tym naszym kredytem to bedzie total niewypal... i bedzie tak jak jest;/

Snopy sorki ale przy takich zarobkach ja Twój M nie dacie rady spłacać kredytu???

Bardzo duzo zarabia , ja znam rodziny ktore muszą z 1000 zł przezyc cały miesiąc i opłacic rachunki i inne rzeczy

Tylko sie nie obrazaj , tak tylko mysle

tez znam takie rodziny.. Ale ja jestem przyzwyczajona że mam na wszystko czego chcę i on też... No i dzieci mamy rozpieszczone, ja panikara jestem:-D i tego wychowawczego się boję, pocieszam się macierzyńskim, zawsze coś.

VEgas nie martw się z moją płodnością dam radę:p zacznę od sierpnia do listopada i dam radę:) Jak Martynia taka spokojna to może drugie szogun Ci się trafi:p

Malwina filetów nie ma?? To co będziesz robiła?

DOrotar nie martw się:) mnie za to za małolatę biorą;P

Kamma to samo zaświeciła na pierwszym USG i tak do końca ja byłam bardzo zadowolona C wolałby chłopca ale może za drugim razem się uda... Ja myślę że jakbym miała drugie dziecko pod względem zdrowotnym jak Domka to dałabym radę najgorsze jak dziecko non stop choruje;/

Ewi
mi nie kąpały Domki w szpitalu sama w domu musiałam dobrze że mama była;)

Pati oj współczuję wczoraj nie doczytałam co się stało;/;/ Mam nadzieje że szybko im poprzechodzi Domka też kiedyś mmi na główkę spadła myślałam że kark skręciła jak to zobaczyłam;/

Liza ale ja napisałam że jak już zatęsknicie za pieluchami nie teraz:p:p

Co do zarobków od nowego roku chyba ma być więcej 568zł/os

Wampi
jak też wybieram dłuższe bluzki bo cały czas bym w getrach chodziła:)

snoopy
sporo zarabiacie więc raczej dacie kredyt spłacać...

U nas wszystko ok dziś wracamy do rzeczywistości czyli do domu niestety wracamy zaraz biorę się za pakowanie i wykąpać się muszę dobrze że to weekend to rzeczywistość nie będzie aż t5ak brutalna buhaha

snoopy dzieci mozna wszystkiego oduczyć tylko trzeba chciec przy takich zarobkach to moz spokojnie kredyt spłacicie nawet płacac raty po kilka tysiecy. Wszystko zalezy jednak od tego jak człowiek zyje jednym wystarcza 1500 zł a innym 20 tys to jak stawka głodowa:-p i akurat pisze o swojej znajomej:-p

reklama
Malwina daj troche jak zrobisz:-D dawno nie jadlam...

A nas też da się oduczyć??? ja wczoraj zamówiłam piekarnik i paczkę ciuchów w wiekszym rozmiarze... kurcze boję się ciuchów ciążowych... w croppie znowu zakupy robiłam..:-D czekam na promo w 5,10,15 co by dla małej coś słodkiego upiolować;-) ostatnio fajne koszulki jej kupiłam i kurteczkę, 2 pary drechów i mało mi:-D już na 110 jej biorę nie wiem kiedy ona tak urosła jeszcze niedawno w 98 chodziła....

Do góry