reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hej
ale ten dzień wczorajszy dał mi popalić....
Z Kubą dobrze wczoraj bardzo marudził no ale nie dziwne bo główka go bolała, ale nie wymiotował, nic nie pokojącego sie nie działo. Tulił sie non stop, pod wieczór szalał już biegał piszczał zaczepiał Sebusia.... Bałam sie o noc ale dziś rano jak wstał to na ślad tylko na czole wagra też jeszcze opuchnieta ale w porównaniu z tym co było wczoraj to jest bardzo dobrze.. Oczko na szczeście nie jest sine ..
Co do Sebusia to koło 17 temperatura mu spadła koło 18 połozył sie spać, pospał ok 1,5 h i wstal już z gorączką. Dałam mu syrop ale temp nadal rosła, o 21 miał 39 stopni. Położyłam Kubę spać by móc sie nim zając bo Kuba ciągle mi na rękach wisiał....Robiłam okłady dałam mu syrop ale długo go to trzymało.... W nocy mu jeszcze okłady robiłam próbowałam namówic na czopka, ale nie dał sobie wsadzić :( Koło 4 już spał spokojnie temp mu spadła, obudził sie po 8 i leży, nie ma gorączki ale jest blady słaby... Cholera niewiem co mu jest nigdy tak nie mial,,, zawsze był albo katar albo kaszel . Dzwoniłam do lekarki według niej to może być trzydniówka....jak mu dzis skoczy temp tak bardzo zwołam R z pracy niech albo z nim jedzie albo niech z reszta dzieci zostanie to ja z nim pojade do niej niech go porządnie zbada.....Ja mam leki w domu ale on ma tylko gorączke więc tylko syrop mi zostaje.... czuje sie bezradna.. :(
Ciesze sie że Kuba dobrze sie czuje o niego bardzo sie bałam sprawdzałam w nocy czy oddycha :(:(

Snoopy ja wiedziałam w 20 tyg przy obu że bedzie chłopak z kolei moja siostra dowiedziała sie dopiero przy porodzie co bedzie miała.....
Dorota straszne przeżycie... nikomu tego nie życze, zobaczyć nieprzytomne dziecko leżące .... u Ciebie skończyło sie to gorzej bo mała miała wstrząśnienie mózgu... U Kuby na siniakach.....
Malwina kurczaki zaczeły strajkowac :p
Vegas :*:*

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka...

SNOOPY niedługo się dowiesz... cierpliwości... ja postanowiłam że przy drugiej dzidzi nie będe chciała znac płci... M na to nie bardzo no ale cóż
EWI to nie dół, to refleksja nad życiem, światem i sensem...

Eh, dziewczyny, układa wam się co niektórym źle z facetami, ale doceńcie to co macie, bo może i są trudniejsze chwile, ale to co mamy to ogromne szczęście...
Pięknie to napisałaś, ale co Cie skłania do takich myśli? Co sie dzieje??? :****

Liza na prawdę wazysz 75 kg?:szok:. niemożliwe przecież ty laska jesteś.
Naprawde tyle waże :dry: moze tego tak nie widac na zdjeciach i na buzi bo wszystko idzie mi w brzuch, taką mam wade ;/ i wyglądam jak w ciazy (sama tesciowa pytala sie juz 3 razy M czy nie jestem w ciazy :eek:) Tyle czasu udalo mi sie trzymac wage a tu proszki zaczelam brac i bach ;/// jak bede u gina zapytam sie o inne moze by spróbowac ;/

Pati dobrze ze z Kubą jest lepiej, i wspolczuje choroby Sebusia, czort wie co to kurcze;/ trzydniówka mozliwe jak nie ma incyh objawów, to potem wysypka bedzie... ehhh :* trzymaj sie Kochana:*

kasiek hehe od razu strzele sobie moze blizniaki ;P Przestan w naszej syt. dziecko teraz jest niewskazane, mimo tego ze moze i bym chciala ;] moze za 10 lat;] lub wogóle.

Ja płec dzieciaków kolejno dowiedzialam sie zaczynajac od Hani w 22tc, 24tc i 30tc, Miki najdluzej trzymal nas w niepewnosci i nie chcial sie pokazac :-)

No ja ogarnełam troszke góre, ciuchy ułozyłam, starszaki spakowałam bo dzis wieczorem badz w poludnie zawiozę je sama lub z mezem do tesciów na week. Odpoczniemy troszke od nich;) Miki mi zostanie :)
O obiad musze jeszcze zrobic, ale niewiem co ;P nie chce mi sie... odkurzyc musze.... ;-) Ale leń mnie dopadł ;]

PATI- ojej mam nadzieję że Sebusiowi szybko się poprawi :* __________________ LIZA- w brzuch? Tobie wszystko w cycochy idzie! :-) Ja też dzisiaj mam meeega lenia :tak: __________________________________ Zrobiłam przemeblowanie u Julki w pokoju żeby pomieścić prezenty od Mikołaja, wszystko jest na styk, nie wiem gdzie upchnę 60cm dłuższe łóżko? a gdzie prezenty urodzinowe? nie mam pojęcia :no: Gadałyście o pizzy i ja właśnie piekę co prawda nie domową tylko kupną ale zawsze to coś ;-)

LIZA- w brzuch? Tobie wszystko w cycochy idzie! :-) Ja też dzisiaj mam meeega lenia
Hehehe tak w piersi tez mi idzie,choc nie narzekam na swoje ;P trudno ze bluzek ciezko znalezc na moje bimbaly:D ale to u mnie norma;P

Ja wstawilam królika na obiad, wiec troszke ruszylam, weszlam na góre a Miki mi wywalil ciuchy z szuflady... i wsio od nowa!:wściekła/y: :baffled: heh...

dorotar to mnie zmartwiłaś... bo ja rodzinnego nigdy nie brałam...:dry: te pipy w urzedzie mi utrudnialy i powiedzialam ze pier... a jak wezmę ślub z M to tym bardziej nie bedzie mi przysługiwał bo on zarabia duzo za duzo wedlug tego co napisalas...
Mi teraz wszystko w dupe idzie:-D tez mam lenia wstałysmy o 9:30 i nic nam sie nie chce.,..

SNOOPY to że nie brałaś nie znaczy, że nie możesz tylko tak jak pisałam ta kwota ni może przekraczać na osobę. A co do zarobków to wyliczają to co w papierach, czyli to ile ma na umowie, a nie to ile do ręki dostanie. W większości przypadkach rejestrują na mniej a zarobi i tak inaczej, pracodawcą chodzi o mniejsze składki. Jeśli będziesz się starała to do skarbówki będziesz musiała się wybrać i poprosić o zaświadczenie o zarobkach. Warto spróbować. Po ślubie i porodzie będziecie mieć 5osobową rodzinę więc może wam nie przekroczy te przeliczenie. POWODZENIA

U Nas nie może być przekroczona kwota 504zł/os/mies. Tak jak pisze DOROTA liczą od tego ile ma się na papierku nikt tam się strasznie nie wgłębia, 69zł/ mies niby lipa ale zawsze na "waciki" jest ;-) a co najważniejsze jeśli przysługuje Ci zasiłek rodzinny po złożeniu podania dostaje się 2 tyś becikowego :tak:____________________ No i zaczęło się, jak co roku po świętach już się pałętają bezpańskie psy, ludzie nie mają serca, nasza wioska leży obok często uczęszczanej trasy przelotowej, jadą widzą domy zatrzymują się i wyrzucają psy, koty.... okrucieństwo :-(

M ma 7 a ja 1,4... na rękę... plus alimenty... mame do ksiegowej wyślę i się dowiem, bo jak by mi nieprzysługiwało to nie wiem jak my kredyt spłacimy...

Co do psów... ja po świętach mam nowy nabytek na podwórku i reaguje na imię Sara... Ktoś ja przed świętami wyrzucił i jakoś została, to owczarek niemiecki stara juz chyba jest bo sapie i kaszle... ale to tylko jak sie cieszy i skacze:)

Ostatnia edycja:
Ja kupuję tuniki, raz że ładnie podkreślają biust, a dwa to fakt, że są długie (przy zwykłych bluzkach przez mój mega biust mam bluzki długości max do pępka, a najczęściej kończą się z 5cm nad).
Dokładnie ja teraz tez zaczelam miec wiecej tunik niz innych bluzek;P a bo to i wygodniejsze np do leginsów, a teraz upolowalam nawet takie ze do rajstop mogą byc ;) ja mam tez szerokie ramiona;P co tez utrudnia wsio ;]

kaamaa straszne to wyrzucanie zwierzat jest :no:

Mikolaj polozony, ide zrobic makaron do sosu dzieciakom :-)
Jeszcze nie odkurzyłam :cool2:

reklama
SNOOPY jak piszesz Twój ma 7, Ty 1,4 ale na rękę, więc warto posprawdzać jak to jest na umowach i niech księgowa wyliczy jakie macie "papierkowe" roczne dochody i jak to wyjdzie później w przeliczeniu na miesiące na 5 osobową rodzinę. I dokładnie jak dochód nie przekroczy danej kwoty to i becikowe dostaniesz nie 1000zł a 2000zł. Nam nie przekracza i dostałam 2000zł plus drugie rodzinne.

Do góry