reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Snoopy jeszcze troche i sie dowiesz;-)ja wlasnie w 16 tyg wiedzialam na normalnym usg nie za dobrze widzial ale pojeczalam ze chcialabym wiedziec, robil dopochwowe i wszedl chlopak a ja myslalam ze corka:-D

reklama
Hehe ja i tak z Ala 2 tyg przed porodom dopiero się dowiedziałam i cały czas myślałam że mam chłopczyka a tu zonk:-D ciekawe czy bedzie podobnie:-D w sumie wizyte mam w 17tc i 1dniu wiec może coś już pokażę:-D a jak nie jakoś wytrzymam...

Hej. Ja jestem padnięta. Wróciłam z pracy i miałam pod opieką Maję, Chrześniaczkę, 15 miesięcy ma, ale to taki wulkan energii, że oczy wszędzie trzeba mieć, i tak do 19. Dobrze, że Martysia jest taka raczej spokojna bo z dwiema takimi bym zwariowała
p.gif

A ja czułam ciągle, że mam w brzuszku dziewczynkę i marzyłam o córci i na szczęście córcia jest:-) Wiadomo, że syna tak samo mocno bym kochała, ale czuję, że każda z nas ma gdzieś tam w główce ukryte marzenia co do płci dziecka. Mąż chciał syna, był pewny, że będzie syn a tu niespodzianka:-) Ale kocha ponad życie Martynkę:-) Za to mam nadzieję, że drugi będzie syn:tak:

Patrycja na pewno z Kubusiem będzie wsjo OK;*** Zdrowia dla Sebusia! No i gratulacje Ciociu:-)
Snoopy ja to Ci zazdroszczę ciąży, u nas pewnie to dopiero za jakieś 2 lata najprędzej bobasek będzie a wolałabym szybciej bo wydaje mi się, że im mniejsza różnica wieku między dziećmi tym lepiej.. No nie marzy mi się różnica wieku rok, ale nam to już nie grozi.
Kaamaa a czemu byłaś na patologii ciąży? Coś się działo z Julcią?
Liza wszystkie te etapy z życia dzieci są fajne:-) Ja teraz ubóstwiam te zdania Martynki bo już tworzy:-) Proste, łatwe, ale takie słodkie to z jej ust:-)
Kasiek a Ty czekasz z ciążą tak by urodzić na letnie miesiące?:-D A nie lepiej mieć niespodziankę? Bo od razu mało kto zachodzi:-)
Malwina a Zuzia sprząta po sobie?
KasiaF wracaj szybko do nas:-) I czemu nastrój taki tęgi?

Vegas zrób tak jak ja:-D zajdz o tej samej porze roku co z Martynka za rok i będzie taka różnica jak u nas:-D odchowane i pomocne;-) ja bardzo bardzo bardzo chciałam synka i mam Alę a teraz bardzo bardzo bardzo chcę 2 córcię a pewnie synek będzie:-D

Hejka...

SNOOPY niedługo się dowiesz... cierpliwości... ja postanowiłam że przy drugiej dzidzi nie będe chciała znac płci... M na to nie bardzo no ale cóż
EWI to nie dół, to refleksja nad życiem, światem i sensem...

Eh, dziewczyny, układa wam się co niektórym źle z facetami, ale doceńcie to co macie, bo może i są trudniejsze chwile, ale to co mamy to ogromne szczęście...

Witam

Ale paskudna pogoda spac sie chce

A M robi dzisiaj na warsztacie z pracownoikami mała imprezkę i musze cos do jedzenia zrobic ahhh, wczoraj jezdiłam po całym miesie i nie było filetów z kurczaka ???? nie wiem o co chodzi

Vegas tak sprzata po sobie , wczoraj podnosła z podłogi wszystkie naklejki i połozyła na stole. klocki , długopisy układa to pojemników
Patrycja jak tam chłopaki???
Snopy najwazniejsze aby zdrowe było :)

A u nas ginekolog sie zapędził powiedział ze widzi chłopca , M sie ucieszył a na nastepnej wizycie powiedział ze na 100% dziewczynka i M był rozczarowany ale pozniej przyjął to do wiadomosci a teraz Zuzi by nie zamienił:)

SNOOPY co do wychowawczego to nie każdemu się należy płatny. Pieniądze dostaje się ze względu na zarobki, jeśli w przeliczeniu na rodzinę na jedną osobę wychodzi nie więcej niż bodajże 520zł czy jakoś tak. Albo tak Ci powiem jak bierzesz rodzinne na dzieci to i wychowawczy będzie Ci przysługiwał.

Ło matko SALI04 teraz to mi dowaliłaś. Ja mam 24 latek.

Ostatnia edycja:
VEGAS- z Julcią nic się nie działo, byłam już 5 dni po terminie i położna kazała się kłaść do szpitala żebyśmy były pod stałą opieką :tak: co do różnicy wieku tęż myslałam że rok-1,5 to fajna różnica, dobrze że nie musiałam tego doświadczać ;-) Nasi znajomi mają chłopca równo tydzień młodszego od Julki i we wrześniu urodziła się im córeczka, jak widzę Dorotę to jej współczuje dziewczyna wykończona bo mały bardzo zazdrosny i biedaczka się na zakrętach nie wyrabia :no:_________________________ KASIEK- ja miałam tak samo byłam pewna że chłopak, a tu bęc w 19tc. Julka cipuszką poświeciła ;-) i super bo zawsze chciałam mieć córkę.__________________________________________ Idiotka wczoraj zdałam sobie sprawę że nie mam rajstop do sukienki :szok: myślałam że mam jedną nie używaną parę a tu guzik mają oczko :no: udało mi się J wyciągnąć na dzisiaj na zakupy do galerii.

reklama
Hejka.

wracając do tematu szpitali. Ja miałam dzieci przy sobie. pielęgniarka kapała je na sali na której leżałam. jakby trzeba było zrobić jakieś badania to też szłam. i jedyny moment kiedy nei widziałam ich to tuż po porodzie kiedy zabierali je to wymycia i ubrania.
a w trakcie ciąży to zaliczałam szpital po kilka razy.
Kamaa zazdroszczę Tobie tych podwójnych świat.
Umi mniam pizza.:-D ja już w tym roku nie zjem. a dietę zaczynam od 2 stycznia bo 1 to niedziela i nie będzie mi się chciało, ale już zrobiłam sobie rozpiskę ćwiczeń i menu na cały tydzień. dopuszczam obecność jakichś smakołyków w niewielkiej ilości raz w tygodniu. a ważenie w piątek.
Patrycja biedny Kubuś. dobrze ze nic więcej mu się nie stało. zdrówka dla Sebusia.
Liza na prawdę wazysz 75 kg?:szok:. niemożliwe przecież ty laska jesteś.
Dorotar nie wyglądasz jakbyś ważyła 60 kg, przy takim wzroście.
Snoopy Ja w przyszłości chciałabym mieć trzecie dziecko, ale nie wiem czy będzie mi się chciało pakować w pieluchy.
Kasia a co Cie zmusza do tych refleksji, jakieś kłopoty w rodzinie?

Do góry