reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam,
Kasiek, nie próbują waś wykiwac? Przeciez na fakturę też muszą przyjąć gwarancję! u NAS przynajmniej przyjmuja.
Anula, strasznie mi przykro z powodu forumowej koleżanki,... Ech... (*) Szkoda, że tak młodzi ludzie muszą odchodzić i to jescze najczęściej ci dobrzy :(

Zosia mi się znowu pocxhorowała ;/ Ja nie wiem co jest ;/ Już tak na nią uważałam po ostatyniej chorobie. A tutaj gardło czerwone i to bardzo! A nawet nie kaszle, podejrzenie zapalenia ucha i jakas cholerna dziwna wysypka na całym ciele. Myslalam, ze to od płynu do płuakania zawsze płukałam w Lenorze, a ostatnio kupiłam Silan, ale to chyba nie to ;/ I ma węzły powiększone na potylicy. Normalnie mam dosyć ;/ Lekarka podejrzewała różyczkę, ale stwordziła, że to chyba nie to ;/. Jak jej do soboty nie zejdzie, to pojade z nią do szpitala, albo prywatnie weezme lekarza. Jeszcze 2 godziny siedziałam w przychodni. Ale za to Mała rozwaliła im dwie bombki ^^.
Przepraszam, ze więcej nie odpisze, ale już nie mam sił.
Mam nadzieję, że u innych trochę lepiej niż u mnie ;/

reklama
Witam
biggrin.gif
Dziś były na kolację pizzerinki z przepis na. Ogólnie bardzo dobre tylko ten sos mi nie smakuje, więc następnym razem zrobię sobie bez sosu
p.gif
Ale 2 pizzerinki i jestem najedzona. Niebawem kładę Martynkę spać bo od 17 marudzi, że chce ''nyny''. W ogóle Martyśka zaczyna składać proste zdania od paru dni
yes2.gif
Dziś tuli się z Doną i mówi ''Dona ma dom''. Nie wiem o co jej chodziło z tym domem, ale zdanie jak ta lala
biggrin.gif
Albo ''tata jedzie papa'' czy ''dziadzia jedzie papa'' lub podkłada inne osoby. Wreszcie na kota nie mówi ''koć'' tylko ''kot'' bo już tego ''koć'' miałam dość
laugh.gif
Z bajki Stacyjkowo zna wszystkie imiona bohaterów
laugh.gif
Mądrala mała z niej rośnie i bardzo się z tego powodu cieszę. Nocnikowanie od listopada rewelacyjne, brak wpadek, ciągle myślę nad ściąganiem pampka do drzemki za dnia, ale to muszę mamie o tym powiedzieć bo ja wtedy w robocie jestem. I ceratkę da pod prześcieradło bo szkoda materaca.

Gosdia zdrówka dla Zosieńki;*
Kasiek Martynka w poprzednim lapku też mi wyrwała kilka przycisków:-p
Anula o Boże.. przykro mi z powodu koleżanki(*) czemu tak młodzi ludzie odchodzą..
Kaamaa widzę ostro się wzięłaś za to sprzątanie:-D
KasiaF to Kacperek tak ładnie sprząta po sobie? Fajnie. Martynkę bym musiała nauczyć. Oby Wam przeszło całkiem z tymi dolegliwościami;*

moja córa jest z 7 grudnia choć termin miałam na Wigilię. Też sporo osób mówiła, że mogłabym do stycznia wytrzymać a ja chciałam ją mieć już jak najszybciej przy sobie jak już był ten bezpieczny okres. I nie uważam by dzieci z grudnia miały gorzej:-p To raczej potem kwestia jak kto łapie w szkole wiadomości i jakim jest bystrzakiem.

Vegas ściągaj tego pampka na drzemkę ja już ponad tydzień temu to zrobiłam. Teraz nawet sama wstrzymuje w ciągu dnia troszkę popuści ale wytrzymuje do nocnika. Bystrzacha z Martyni:) No dzieci nie mają gorzej czy są gorsze ale tak jak mówisz potem trudności w pierwszej klasie mają niektóre ze skupieniem się zapamiętywaniem siostrzeniec C jest z listopada przez pierwszą klasę ciężko mu było szczególnie z czytaniem teraz ok ale i tak matematykę woli:)

Gosidia to się masz;/ Zdrówka dla Zośki:) Nie wiem czy chcą oszukać C zrobi jutro z nimi porządek:)

Młoda śpi C poszedł po piwko a ja kątem oka oglądam.... Titanica hahha nie wiem już chyba setny raz a mam taki sentyment że szok:D:D:D

Kasiek ja też lubiłam Titanica a najbardziej mnie śmieszy ''szybciej przez tą dolinę śmierci'' choć wiem, że to smutne było, ale mnie strasznie rozbawiło:-p Bo babeczka tak wolno szła i się modliła a facetowi się spieszyło żeby przeżyć:-p:-p

Taki kultowy ten tytanic a ja go jeszcze nigdy od początku do końca nie oglądałam:-D:-D:-D. Nie mam do takiego filmu sił i parcia na niego jakoś:sorry2::sorry2::sorry2:.

VEGAS mądra dziewczynka ci rośnie... Ładnie już zdania układa:tak::tak: I tak jak mówisz, nie ma różnicy czy z początku czy z końca roku... Nie każdy morze się urodzic Einsteinem czy kimś tam... I tak samo bustrzacha może by ze stycznia jak i z grudnia... Jak i nie zawsze dzieci ze stycznia przodują w klasie nad dziecmi z końca roku... Nie ma reguły

KasiaF nie napisałam że to jest reguła tylko że tak się zdarza bo dzieciom z końca roku jest się trudniej skupić...

Bąknełam Czarkowi że bym chińczyka zjadła a ten poszedł do knajpy i mi przyniósł kochany.....

KASIEK ja nie napisałam nic co by miało miec jakiś zarzut do ciebie:no: Według mnie to to jest poprostu jakieś tam badanie amerykańskich uczonych na 50 osobach... i ja w to nie wierze... Bo w internacie zawsze na końcówce roku była jedna wielka wspólna impreza tyle osób było z końcówki roku i 3/4 osób z tego były osobami lepiej uczącymi się... To są geny a nie czas urodzenia... dziecko które urodziło się 31.12 gdyby poczekało kilka godzin nie stałoby się mądrzejsze... I nie odbierz mojej wypowiedzi źle bo nie wyrzucam nic tobie:-p Że ty coś powiedziałaś czy nie, bo jest naprawde duzo osób które uważają że lepiej byc z początku niż z końca roku

A tak pozatym KASIEK dzisiaj właśnie na forum regionalnym zapraszałam na jutro do chińczyka do mnie do pracy:tak::tak::tak: Tak więc możesz mnie odwiedzac jak cię ochota najdzie;-) a co lubisz najbardziej z dań chińskich?

KasiaF a ja tez nie napisałam że nie mogą być mądre pisałam na przykładzie pierwszej klasy i C siostrzeńca że na prawdę ciężko było mu się skupić bo była jakby w przedszkolu i żył zabawą ciężko było mu czytać a teraz jest w drugiej klasie i śmiga ze wszystkim równo a z matematyki jest jednym z najlepszych. Ale też nie musi tak być ja jakbym mogła wybierać to nie wybrałabym końca roku i nawet nie ze względu na to że może mieć problemy na początku szkole tylko dlatego że chwaliłam sobie to że urodziłam się w czerwcu rodzice organizowali mi urodziny na powietrzu miałam tort ze świeżych truskawek no i ciepło było jak miałam 18stkę:p:p
I broń Boże nie odebrałam tego jako atak tylko wyraziłam swoje zdanie:D

Ale mi się zachciało mam kochanego męża:D Zachcianki jak kobitka w ciąży:D:D

reklama
Oj Dziewczynki nie ma się wpływu często na to kiedy dziecko się urodzi a jak potem życie się potoczy i jak mądre dziecię będzie to wyjdzie w trakcie życia:-) Ja uważam, że mam mądre dziecko i na pewno sobie poradzi w szkole, już ja się o to postaram:-) Tymczasem zmykam spać bo do pracy trza rano gnać.

Kasiek Ty to masz męża nono:-) Mój też by chętnie mi zaszedł po coś, ale ze mną u boku:-D Więc wiesz.. też mi coś:-D
Wampi Ty się zawzięłaś z tym sprzątaniem:-D Ja tam na ostatnie dni to zostawiam bo nie ma sensu u nas wcześniej - tata syfiarz, Młoda jak to dziecko nabałagani, J. tak samo:-p

Do góry