reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Moja to bezwstydnica na USG w 19tc, 22tc. i 34t.c świeciła broszką :-D nie było wątpliwości że to baba ;-) a co do wagi to zołza na USG w 34t.c ważyła 2,5 kg a urodziła się 4,3kg ;-) mój mały klocek :tak: ale to u mnie i u J genetyczne ja urodzona 3,9kg a J tak samo jak Julka 4,3kg :-) mam nadzieję że drugie większe nie będzie... Sory dziewczyny że dzisiaj tylko tak pobieżnie pisze, ale siadam na lapka z doskoku w przerwie pomiędzy sprzątaniem.

reklama
witam;)
Ja znowu na chwile, jakos nie mam weny. Przed chwila kolezanki poszly a tak czasu nie mam bo koncze prace mam oddac do konca mies, termin obrony zostalo ustalic;-)
Mazia moj w 35/36 tyg wazył 2500 a na koniec mial 3500 obecnie 8kg i 74 cm;-)Co do plci ja wiedzialam w 16 tyg i lekarz sie nie pomylil pozniej mialam jeszcze z 5 usg moze 6 ale to przez to ze duzo w szpitalu lezalam
Fikusek czytalam ze z Krasnika jestes, mialam na studiach kolezanke z Krasnika wychowala sie w wiosce dzieciecej, super dziewczyna;-)
Kama kiedys czytalam ze ierwsze dzieko rodzi sie taka waga jak ojciec, u nas by sie zgadzalo;-)jakos srednio w to wierze
Przed chwila byl facet z oferta dekoderow otwieram mu a on sie pyta czy jest ktos dorosly:dry:kazdy mowi ze wygladam na 17 lat a nie na 23

Kamma to klocuszka miałaś:D Moja mniej więcej jak ja ważyła:) to się onosiłaś:p

Anula ciesz się że młodo wyglądasz:p

Moja wstała ja poprasowałam zasłonki i powiesiłam jutro chyba umyje okan na drugiej stronie domu bo dziś weny nie miałam:D
C się wnerwił bo w końcu znalazł tą gwarancję a oni dzisiaj mówią teściowi że nie ważna bo paragonu nie ma jak C brał ją na fakturę....!!!!!! Powiedział że jak jutro wpadnie to pare ku... im zostawi:p

Hej laski:-) ja na chwilke... zwalil mi sie net i nie wiem kiedy bede miala dostep... Kozystajac z okazji ze jestem u znajomej daje znac ze zyję:-D milego dzionka wam zyczymy:sorry2:

Kkasiek a w jakim sklepie braliscie?u mnie rodzice kupowali pralke w rtvEuroAgd i na podstawie fakury przyjeli okazalo sie ze nie da sie naprawic i cos tam fabrycznie chyba bylo nie tak, wczoraj dali nowa.
My jutro do lakarza maly ma sluz w kupie a do tego kazda kupa ma kwasny zapach, wszytsko przez mleko. Kiedys bylismy na bebilonie pepti ale po tym tez mial sluz wiec przeslismy na humane z mtc ale tego za dlugo nie mozna pic wiec kazala nam przechodzic na normalne,na poczatku mieszalam i bylo ok ale gdy calkiem przeszlismy na normalne znowu pojawily sie luzne kupki,kwasne do tego coraz wiecej sluzu:wściekła/y:kiedy to sie skonczy...
A i jutro jade do gina po tabletki

Kasiek dokladnie ale powiem ci ze ja ostatnio kupowalam blender to w sklepie mowili mi zebym nie zgubila fakjtury bo gwarancja bedzie niewazna, niestety takie maja zasady ale ja na pralke mam tylko fakture bo bralam w innym sklepie.
Jade jutro do gina ale na przychodnie, prywatnie nie mam kasy zawsze w pt jest moj albo taka straszna baba boje sie ze na nia trafie a gdy dzowni ie do przychodni mowia ze nie wiedza kto bedzie a przeciez na zmiane sa lekarze wiec jesli w jeden pt byla ona w 2 bedzie moj ale taki kraj
A i w koncu zalatwilam sprawe z ubepieczeniem cos nakrecili ale juz sie udalo kobieta z nfz zla byla ze maja w krusie taki balagan bo tam jestem ubezpieczona przez rodzicow, dobrze ze sie wyjasnilo bo za 3 pobyty wyszloby z 6 tys do zaplaty, co za ludzie tam siedza....

Ostatnia edycja:
Anula ja byłam u gina wczorraj zainkasował sobie 130 zł ale miała 124zł bo w sumie nie wiedziała ile ta wizyta ale przypał dałam mu 120 może nie zbiednieje 3 pacjentki na godzinę... Na NFZ na ten rok już miejsc nie ma;/ a musiałam bo @ od października nie miała. Ale z USG miałam bo nie wiedział co się dzieje jak @ mi się zatrzymał więc mam kompleksowe badanie zapisał luteinę na pobudzenie mojego @. Gadałam o antykoncepcji i zaproponował krążek ale nie jestem przekonana do niego.

C jak ostatnio był w szpitalu też miał donieść z urzędu pracy że jest ubezpieczony ale ona ma ich w doopie i uważa że to ich brocha żeby sprawdzić;/

kasiek ja jak durna biegalam z tym ubezpieczeniem jak nie krus to nfz...
U mnie na lipcowkach zmarla nasza kolezanka, byla nieoceniona w dawaniu dobrych rad;(

reklama
Do góry