reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

UMI- dokładnie to zalezy od palenia, z Julką jesteśmy 24/h w domu i np. jak jest -10, -20 to wo ogóle nie gaśnie w piecu,cały czas się tli tylko wchodzę do kotłowni i wrzucam co jakiś czas polanko, a co do kosztów to my akurat palimy drzewem, zawsze uda się jakoś pokombinować żeby taniej, zapas na jesień ,zimę i wiosnę wyniósł Nas ok 300zł :-D FIKUSEK- a m właśnie ciężko byłoby się utrzymać w bloku czynsz ok 300-400zł do tego ogrzewanie, gaz, śmieci i sto tysięćy rzeczy, a w domu masz tylko podatek od gruntu, Nam wychodzi ok 150zł/rok prąd 90zł/miesiąc, butla gazowa, no i opał.

reklama
mieszkam z rodzicami:) a z alanem radze sobie wysmienicie:) podejrzewam ze lepiej jak bym byla z jego ojcem:-)
Pewno że lepiej :-), dziołchy to jest wspaniała kobieta moja życiowa bohaterka ;-) a do tego piękna i ma mega przystojnego synka, żeby już nie był zarezerwowany dla innej sama bym Go dla swojej zołzy zwerbowała :-D

Pewno że lepiej :-), dziołchy to jest wspaniała kobieta moja życiowa bohaterka ;-) a do tego piękna i ma mega przystojnego synka, żeby już nie był zarezerwowany dla innej sama bym Go dla swojej zołzy zwerbowała :-D
wezz bo jest zarumienie:-D kazdy w mojej sytuacji dalby sobie rade,nie ma innej opcji:) hehe to bede musiala postarac sie o drugiego syna dla Julki:-D bede miala 2 synowe Julki:D

kaamaa e tam zarezerwowany Alan bedzie miał w czym wybierac poprostu:-p, albo kto wie wejdą w mode związki poligamiczne i obie Julki bedą zadowolone:-p

Ludzie jak wy piszecie... Masakra, tylko wczoraj 12stron:szok: nie nadrobie tego wybaczcie
Ale tak w skrócie, ja mam 24lata i jestem wagą :)

FIKUSEK sto lat dla Alanka
MŁODA sto lat na pół roczku

Co do mieszkania w domu, to my mieszkamy przy głównej drodze, ogrodzenie niby jest ale jakoś bałabym się tutaj młodego samego puścic żeby biegał, to nie nasz dom, nie nasz ogród (wynajmujemy), włóaściciel ma na tyle szopki na drzewo poskładane cegły, jakieś okna, teren jest nierówny, i dlatego wole miec małego zawsze na oku, utrzymanie też jest droższe tym bardziej że płacimy wynajem, do tego dojazdy do pracy, no i fakt że ogrzewanie jest na kominek... i tym sposobem w jednym pokoju 30 stopni prawie (kasetony nad kominkiem się topią) a w drugim 20 (to akurat pokój młodego więc idealnie) ale w 3 pokoju na chwile obecną jest 15-16st, w zeszłym roku jak były mrozy to było tam nawet 11st...(A M tam śpi, i nie choruje, ja bym nie mogła tam spac:baffled:) fakt, drzewo nas na ten rok mało wyniosło, prąd mamy po 150zł/mies, gaz i woda po 100zł co 2mies... Eh... zarabiamy 3tys a ciągle mało... Dlatego chcemy stąd uciekac, do bloku ale po przekalkulowaniu niestety wyjdzie na to samo bo wynajem droższy... Tyle że drzewo byśmy sprzedali to troche by wpadło

A mnie grypa złapała, masakrycznie się czuje... Dobrze że teraz 4dni wolnego to się podlecze, miałam robic gołąbki ale nie robie żeby w nie nie kichac, na następny tydzień się wezmę, a obiad mam z głowy bo M kupił pierogi :)

reklama
Do góry