reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Jeszcze 3 tygodnie i się zacznie dzień wydłużać:-)
kaama Ty dokończyć, a ja muszę zacząć świąteczne zakupy:zawstydzona/y: Nie wiem, czy się wyrobię, bo chciałam rodzicom przygotować album ze zdjęciami.
liza Ja liczę na to, że P. zrobi porządki:-p Ma 2tyg. wolnego w grudniu, to mógłby coś w domu zrobić. Marzenia...
umi P. też mnie zaskakuje, jak czasem w bluzie wychodzi, a ja w kurtce i rękawiczkach (w dłonie to mi zawsze zimno).

reklama
Hejka

A u nas mgła od rana...i siedzimy w domku i sie nudzimy

Liza zdrówka dla Hani.. a ja polecam kryminały Harlan Cobena , zakupiłam sobie 2ksiązki a wczoraj jak siadłam to całą przeczytałam tak mnie wciągnęła a ma 350 stron , takze tez lubie czytac:)

kamma ja juz tez czesc zakupiłam juz prezentów , zeby pozniej nie było na ostatnią minute, a jak Julka ???

koniczynka pozno chodzi Ci królewna spać , tak jak ktoś pisał powinnas wprowadzic codzienny rytuał godzin spania.
U nas Zuzia wstaje 7.30 , chodzi na drzemkę koło 13 i spac idzie o 20 i tak jest codziennie,

malwina Ona mi się ostatnio przestawia z godzinami snu:sorry: Przez jakiś czas jest dobrze, a potem znowu problem. To się chyba tak ciągnie od września/października.

Malwina[B/] ja też na raty zaczęłam kupować mam do obdarowania 6tkę dzieci :no: i 2jkę dorosłych, dwa prezenty już mam kupione, i teraz przymierzam sie do kupienia kilku u jednego sprzedawcy z allegro coby taniej było :tak: Dziękuje że pytasz, Julka bez zmian dzisiaj doszedł jeszcze kaszelek ale dobrze to znosi, dajemy radę. U mnie też mgła ale może wyjdziemy chociaż na trochę na podwórko, bo wczoraj cały dzień siedziałyśmy w domu. A co do drzemek to Julka wstaje 7:30-8:00 na drzemkę idzie 11:30-12:00 i o 20 przeważnie już śpi :-)

No okna umylam, firanki poprane, teraz zaslonki:-) u chlopaków tylko okno umyc zostalo i rozwiesic firanke:-) Obiad tez przyszykowalam i zaraz wstawiam bo M jak zajedzie o 13 by mial nalozone i zjadl i do pracy pojechal.....
Mój chlop tez wypada z samej bluzie teraz np na dwór, kurtke ma na sobie tylko jak jest kolo -10 na dworze;P heh...

kaamaa u Hani w pokoju Miki tez wpada do okna i jest najgorzej ubrudzone:-) tak to nie jest źle:tak:
Umi czytam "Świat nocy" autorki Pamietników wampirów - L.J.Smith, wyporzyczylam 3 czesci wiec zostaly mi jeszcze dwie a w tym jest tez to ze kazda ksiazka jest podzielona na trzy odrebne "odcinki" i naprawde wciaglam sie!!! polecam jak ktos takie filmy lubi jak zmierzch czy cos podobnego :-)
Malwina o fajnie dzieki, zapytam sie w bibliotece ostatnio zauwazylam ze mimo tego ze to wiejska biblioteka mozna sporo nowych ksiazek znalezc i ciekawych:-)

Liza ja akurat pisząc o brudzeniu okien miałam na myśli kota ;-) A ci do czytania książek w tej tematyce to mam całą sagę zmierzch, zdołałam przeczytać tylko pierwszą część, teraz może uda mi się wrócić do lektury :tak:

Kaamaa Własnie tak sobie potem pomyslalam ze Macie chyba kota i to o niego chodzilo ale juz nie wchodzilam na neta :D
U mnie zamiast kota brudzi Miki hihihihi :-)
Ja juz poogarniałam, ulozylam u Hani i Mikolaja ciuszki i dzis finisz... reszte jutro skoncze:-) podlogi pomyje na weekend...

Ale tu cisza ostatnio

Ojojoj jaki tu ruch dzisiaj:laugh2:

KasiaF to tylko się cieszyć że tak chętnie chodzi do przedszkola zobaczymy jak z moją będzie;)

Koniczynka
moja też chodziła jak chciała ale powiedziałam koniec jest bajka gaszę światło śpiewam i zasypia nie ma szaleństwa

Liza bardzo Ci współczuję;/ zawsze coś mam nadzieje że zaraz Ci się ten okres chorób skończy:D Ale się wciągnęłaś:D I do tego motorek Ci się załączył z tym sprzątaniem haha

Umi to może jakiś suwaczek z odliczaniem do wiosny?? Ja też zawsze zmarźnięta:szok:

Malwina
widzę że Twoja ma identyczny harmonogram dnia jak i moja:)

Kamma mam nadzieje że mała szybko wyzdrowieje ja na szczęście mam tylko Domkę i siostrzeńca C do obdarowania:)

Z Domki sikaniem dobrze dziś nawet na kupe ją złapałam ale nie wszystko i po południu poprawiłą tym razem w majtki;/ ale jest dobrze:)
A dziewczyny oglądałyście za małolata Czarodziejkę z księżyca?? Ja właśnie oglądając wpadłam na to na tv i mi się tak na wspominki wzięło nawet do przyjaciółki napisałam bo się razem w to bawiłyśmy a oglądałam z Domką i zaczęła krzyczeć jak się skończyły hahah

Witam, nie bylo mnie 2 dni a narabiania prawie nic:-Du nas juz 2 dzien swietna pogoda wiec spacerujemy od 13 do 15 spotkalam dziewczyne z ktora na ginekologii lezalam urodzila w sierpni i mieszka 2 bloki za mna wiec mam ju z kim spacerowac;-)dzis otworzyli biedronke na mojej ulicy bo byla remontowana i byly pampki dada po 20 zl zrobilam zapas no i przeszlismy na 4;-)
Konniczynka no troszke malutka niunia, moj ma prawie 8 kg i teraz 72 cm a spiochy na 74 robia sie ciasne:szok:
Liza, moja siostra to czytala, tak samo pamietniki wampirow i zmierzch ze 4 raz wszystkie czesci;-)
Kasiek widze ze juz coraz lepiej wychodzi odpampersowanie, oby tak dalej;-)a czarodziejki kilka dni temu oladalam az Ł mowil ze zwariowalam ale fajnie tak powspominac:-D
A co sie dzieje z Vegas i Ewi?

reklama
Kurcze ruch jak na marszalkowskiej:szok::-) Ja prawie caly dzien spedzilam w lozku.... Mam już dość z niczego brzuch mnie boli, na szczescie jutro wizyta u gina i dowiem sie co mi jest.... Mam nadzieje ze z dzidzia wszystko ok....
Mialam dzis sie wziac za sprzatanie i wszystko w martwym pkt stoi, normalnie az wam zazdroszcze z tym myciem okien itp;-) u mnie toska u Ali tak ryjem uswinila ze szok:-D

Do góry