reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam :) wczoraj z malym korzystalismy ze sloneczka a dzis od rana u lekarza.katarek i kaszelek ;/ dzis chyba w domu posiedzimy... na dworze -3stopnie.

patisia ja tez lubie jak Kacper sie przytuli :)
liza mi tez ten czas leci. niedawno kacpra rodzilam a tu juz rok bedzie mial za miesiac. liza co do wysypki Mikolaja to moze miec uczulenie na zyrtec. moj kacper wlasnie ma uczulenie ktore objawilo sie wysypka. przestal dostawac i wysypka momentalnie zniknela
mloda93 gratulacje kopniaczka
siwa kciuki zacisniete
vegas wspolczuje tego zasikanego lozka
kama to widze ze i u ciebie zimno jest. nie ma to jak polnoc ;p

reklama
Hej kochane:) Ja czuję się ok:) tylkoostatnio coś dokucza mi ból w pachwinach... ( nie wiem czy to nie spojenie łonowe) We wtorek mam wizytę to zobaczymy co lekarzpowie:)
Młoda93 gratulacje z kopniaka:)

beata ale zyrtec dostal wczoraj jak juz wysypke mial wiec to nie od niego napewno ;P
Wampi dobrze ze dzieciaki masz juz zdrowe, teraz przeszlo na moje;P ehhh :-p
mazia no juz 3tc, moze wsio bolec i dokuczac:-) masz bliziutko do porodu, gotowa? :tak:

My sobie chyba jednak wieksza ilosc dzieci odpuszczamy, chyba ze byśmy wpadli ale teraz tego unikamy jak ognia! mimo tabletek zadnysz szalenstw nie uskuteczniamy ;-)
kaamaa ja bym padła jak bysmy szaleli a potem pewnie bym byla w ciazy od razu ;P strasznie szybko w nie zachodze ;P wiec szalenstw zero :tak: ale ktos musi miec glowe wkoncu na karku ;-)

Ja obiad zrobilam, Miki śpi, W domu ogarniete... dzis mąz w domu brat nie kazął mu dzis przychodzic, dziwne bo dzis miam przyjsc jakis inny chlopak do niego do roboty wiemy z innych źródeł ;/// ehhh :( oby M dalej u niego dorabial bo bedzie lipa, ale nie smęce;P
Dzis dzwonie zaraz do gina i jade na wizyte, po recepte i sie umawiam na wypalanie nadżerki.... :baffled: akurat M w domu to załatwie sprawy ze sobą:tak: oby dzis przyjmował ;]

No czy gotowa... ciężko powiedzieć... :) Boję się ale z drugiej strony przecież tyle kobiet rodzi i decyduje się na następne dzieci to musi być ok... Bardziej boję się żeby Tomusiowi nic się nie stało i miał profesonalną opiekę...

Witam was dziewczyny. Dziś już jest ze mną lepiej. Jednak musiało być to zatrucie bo jak tylko wstałam od razu poczułam się lepiej.
W sobotę razem z Pawłem i moją mama idziemy na zakupy aby kupić już potrzebne rzeczy do szpitala.
Trochę się martwię bo nie wiem co mam kupić:(:( Dziewczyny wy moje powiedzcie mi czy szkoła rodzenia jest dobra??

Młoda93 na pewno podkłady poporodowe, będziesz krwawić i to bardzo podpaski nie podołają,majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, staniki do karmienia ( jeśli chcesz karmić piersią) koszule nocną, szlafrok, kapcie, klapki, żel do higieny intymnej, ręczniki papierowe, najlepiej jak poczytasz w necie i sama będziesz wiedziała czego potrzebujesz.
A co do szkoły rodzenia to jak dla mnie nie była potrzebna ja całą ciążę czytałam artykuły, książki i jakoś sobie radzę do tej pory ;-)

Witam
Pati a z ciebie to widze rasowa klacz jest
:-D, ja tez czasem młodemu robie za konia ale ja mam go jednego:-D
Liza to zyczę zeby to nie była rózyczka;-). Moze po prostunie beda iec dzis tyle roboty i dla tego twój M a przymusowe wolne:)
kaamaa no ja własnie kiedys czytałam ze Julka była planowana dla tego sie dziwie:-p
mazia uroki ciąży:-p ale juz nie długo i bedzie po;-)

czesc laseczki!

niestety nie nadrobie... ale moge napisac co u mnie. mala wlasnie spi, mam nadzieje ze padla chociaz na te 2 h. coraz sprawniej idzie mi opieka nad nia, ale niestety M. juz do pracy wrocil, wiec nie bardzo ma mi kto pomoc. spie 4-5 h na dobe, bo w dzien kompletnie nie umiem zasnac, a w nocy to wiadomo... jest jak jest. czasem przesypia 4 h, czasem co 2 sie budzi i chce cycka :-D sloneczko wazy juz 4,6 kg. mialysmy problem z odparzeniami i ropiejacym oczkiem, ale kapiele w krochmalu pomogly na pupe, a sol fizjologiczna na oko. przewijanie i przebieranie juz nie stanowi takiej masakry jak wczesniej, ale nadal marudzi. polubila za to kapiele bardzo, tylko ze w bardzo cieplej wodzie. codziennie chodzimy na spacery. usypiam glownie w wozku, staram sie nie na rekach, bo juz i tak odpadaja...buziaki dla was dziewczyny! postaram sie zagladac czesciej!

a to moja perla :-)

reklama
herbatka wlasnie chcialam Ci pisac SMSka ;-) sliczna corcia !!

w biedronce ma byc misiek grajacy piecioma melodyjkami i posiada czujnik dzwieku ktory uruchamia ja gdy dziecko obudzi sie w nocy z placzem ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry