reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Herbata, piękna malutka;)
Młoda93,
ja nie chodziłam do szkoły rodzenia,pielegniarki i tak udzielają wskazówek.Ja wzięłabym jeszcze dużowody mineralnej, ale to już bezpośrednio na porodówkę, mi np. strasznie chciało się pić.
Mazia, będzie dobrze!:)
Kaama, a do Ciebie mam ogromną prośbę, kiedyś wstawiałaś chyba link do kubków niekapków z miękkimi końcówkami co były w promocji. Mopgłabyś podesłać linka jeszcze raz? Bo chce kupić Zosi a u nas to po 39 zł z Aventu widziałam ;/.
Liza, może nie będzie tak najgorzej.... Znam trochę Twój ból,u nas też lipa z kasą jak zbliża się zima ;/, Taki głupi interes. :[. Czekamy do stycznia jak D. pojedzie w góry...Mam andzieje, że nie będzie najgorzej i zdrówka dla dzieciaczków.

A dzisiaj Zosia dostała od mojej mamy dywanik z Kubusiem Puchatkiem, Prosiaczkiem i Tygryskiiem:p Jakaś fajna promocja w tesco była. Mała śpi i śpi;) a ja poprasowałam i rosół już praiwe gotowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam;)
Mam chwilke bo zaraz odowedzi mnie kolezanka, ma dostawe ubranek dla malego:-)Mamy problem z zasypianiem zawsze o 20 spal na noc wstawal 1i 4 jesc a teraz zasypia 20 ale budzi sie o 22 gotowy do zabawy przez co zasypia o polnocy ale za to na pierwsze karminie wstaje 4.30 a pozniej juz na dobre 7.30 pobudka:-Dw sumie mni nie preszkadza to ze zasypia teraz o polnocy ale boje sie ze mu to zostanie, poza tym ja zwykle do polnocy sprzatam, pisze matury albo gotuje a gdy on wstaje mam utrudnienie
Herbata, widzisz pisalysmy ze teraz juz bedzie z gorki;-)ja tam w dzien moge spac bez problemu:-D
Mazia jeszcze toche i bedziesz rodzic a i masz fajna date porodu moj przyajciel ma wtedy urodziny;-)
Mloda 93 kama chyba wszytsko niezbedne wymienila, koszule wez ze 2 mi tyle wystarczylo ale na prodowce bylam 4 dni za to wczesniej na ginekologii sporo ale tam mialam inne koszule;-)a i zorientuj sie czy u was daja koszule do rodzenia bo u mnie nie, wtedy najlepiej miec swoja taka do wyrzucenia, ja taka mialam ale po 7 godz nie bylo czasu do przebierania sie bo musieli przyspieszac prod. Ja do rodzenia mialam zwykla duza koszulke kupiona w ciuchu;-)co do szkoly rodzienia ja nie chodzilam, u mnie jest jedna poza tym ja mies w sumie spedzilam w szpitau to z opowiesci wiedzialam co i jak;-)no i duzo zalezy na jaka trafi sie polozna moja to aniol:tak:
Kama ja nie palnowalam malego ale jesttem pewna ze na kolejne szybko sie nie zdecyduje i nie chodzi tu o przelezana ciaze czy porod tylko najzwyczajniej w swiecie o kase, poza tym nie widze siebie siedzacej w domu.Czekam az maly podrosnie i do pracy.
Gosdia ja na wode nie mialam czasu, ciagle bylam pod ktg albo lezalam z bolu na podlodze:tak:ale po porodzie potrzbna, ja ze soba mialam tez wszystkie kosmetyki i prostownice, 5 dni po terminie zwatpilam ze cos sie bedzie dzialo to sie umlowalam porzadnie, wlosy zrobilam bo mialam miec sporo gosc no i nie chcialam wygldac jak potwor, ledwo skonczylam zaczelam rodzic:-Drodzilam w strannym makijazu:-D
Mloda a nie wiesz po ile beda takie misie?

Ostatnia edycja:
Mloda on nigdy od poczatku mialam z nim przespana kazda noc az tu teraz jjuz 3 pod rzad z taka niespodzianka:tak:wogole wredny sie robi gdy lezy ze mna boje mnie po twarzy i wkada palce do oka

Wampi to ile rodzilas?ja podobno tez w miare szybko 7 godz 10 min az lekarz nie wierzyl ze tak szybko poszlo ale podobno to norma dla krotkich szyjek u mnie juz 3 tyg przed porodem nie mialam:tak:7 okazala sie dla mnie szczesliwa bo 07.07 no i 7 godz;-)

Gosdia widzę że już się aukcja skończyła i nie wystawił drugi raz ale obserwuj to są przedmioty tego użytkownika:
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
te z miękkim ustnikiem z tego co pamiętam miał po 10zł.
Dzisiaj do mnie doszły te z twardym które zamwiałam eleganckie w oryginalnym opakowaniu.
O znalzałam stronkę tego sklepu:
Sklep Internetowy www.AventTanio.pl

Herbata myślałam dzisiaj o Tobie :-) malutka jest cudowna :tak: widzę że masz wózek Espiro jak Ci się sprawuje?

O tak ja też piłam jak smok na porodówce ale i tak wszystko wyrzygałam na koniec :-D

Anula Kacper tez mi takie akcje urzadzał, nawet po roczku raz przez tydzien budził mi sie o 3 w nocy i nie spał do 5 bo sie chciał bawić... Wydaje mi sie ze moze dopadł was jakis skok rozwojowy i stad to pomieszanie z poplataniem
Herbata śliczna dzidzia:)

A ja to sie nawet napic nie zdążyła przed porodem, ba nawet wysikać:-p. Ale chyba sie ciesze ze omineły mnie bóle i ogólna nie oc ze boli a nic sie nie da z tym zrobic

Anula Rafał tez szczypie piszczy gryzie swoimi dziąsłami a ma je twarde . :-) a i musisz do niego gadac nie mozesz lezec kolo niego i nic nie mowić to bedzie Cie zaczepiał :-).
Wampi moj porod trwał 12 h ;-):-).

reklama
Umi tez obstawiam skok bo spanie w dzien troche mu sie przestwailo:dry:
Mloda gdy sie odzywam on sie cieszy i wtedy macha tak ze ja opbrywam w twarz, gdy sie oddale placze a gdy nie mowie nie wycha palce oczu bo zwykle wtedy udaje ze spie. No to trache sie nameczylas ale znam takie ze i dobe sie mecza wiec trzba sie cieszyc;-)
Uciekam zaraz bedzie kolezanka, musze zmienic pampersa bo czuc juz w calym pokoju, niezly zapach ja przywita:-D

Do góry