reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Herbata, piękna malutka;)
Młoda93,
ja nie chodziłam do szkoły rodzenia,pielegniarki i tak udzielają wskazówek.Ja wzięłabym jeszcze dużowody mineralnej, ale to już bezpośrednio na porodówkę, mi np. strasznie chciało się pić.
Mazia, będzie dobrze!:)
Kaama, a do Ciebie mam ogromną prośbę, kiedyś wstawiałaś chyba link do kubków niekapków z miękkimi końcówkami co były w promocji. Mopgłabyś podesłać linka jeszcze raz? Bo chce kupić Zosi a u nas to po 39 zł z Aventu widziałam ;/.
Liza, może nie będzie tak najgorzej.... Znam trochę Twój ból,u nas też lipa z kasą jak zbliża się zima ;/, Taki głupi interes. :[. Czekamy do stycznia jak D. pojedzie w góry...Mam andzieje, że nie będzie najgorzej i zdrówka dla dzieciaczków.

A dzisiaj Zosia dostała od mojej mamy dywanik z Kubusiem Puchatkiem, Prosiaczkiem i Tygryskiiem:p Jakaś fajna promocja w tesco była. Mała śpi i śpi;) a ja poprasowałam i rosół już praiwe gotowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam;)
Mam chwilke bo zaraz odowedzi mnie kolezanka, ma dostawe ubranek dla malego:-)Mamy problem z zasypianiem zawsze o 20 spal na noc wstawal 1i 4 jesc a teraz zasypia 20 ale budzi sie o 22 gotowy do zabawy przez co zasypia o polnocy ale za to na pierwsze karminie wstaje 4.30 a pozniej juz na dobre 7.30 pobudka:-Dw sumie mni nie preszkadza to ze zasypia teraz o polnocy ale boje sie ze mu to zostanie, poza tym ja zwykle do polnocy sprzatam, pisze matury albo gotuje a gdy on wstaje mam utrudnienie
Herbata, widzisz pisalysmy ze teraz juz bedzie z gorki;-)ja tam w dzien moge spac bez problemu:-D
Mazia jeszcze toche i bedziesz rodzic a i masz fajna date porodu moj przyajciel ma wtedy urodziny;-)
Mloda 93 kama chyba wszytsko niezbedne wymienila, koszule wez ze 2 mi tyle wystarczylo ale na prodowce bylam 4 dni za to wczesniej na ginekologii sporo ale tam mialam inne koszule;-)a i zorientuj sie czy u was daja koszule do rodzenia bo u mnie nie, wtedy najlepiej miec swoja taka do wyrzucenia, ja taka mialam ale po 7 godz nie bylo czasu do przebierania sie bo musieli przyspieszac prod. Ja do rodzenia mialam zwykla duza koszulke kupiona w ciuchu;-)co do szkoly rodzienia ja nie chodzilam, u mnie jest jedna poza tym ja mies w sumie spedzilam w szpitau to z opowiesci wiedzialam co i jak;-)no i duzo zalezy na jaka trafi sie polozna moja to aniol:tak:
Kama ja nie palnowalam malego ale jesttem pewna ze na kolejne szybko sie nie zdecyduje i nie chodzi tu o przelezana ciaze czy porod tylko najzwyczajniej w swiecie o kase, poza tym nie widze siebie siedzacej w domu.Czekam az maly podrosnie i do pracy.
Gosdia ja na wode nie mialam czasu, ciagle bylam pod ktg albo lezalam z bolu na podlodze:tak:ale po porodzie potrzbna, ja ze soba mialam tez wszystkie kosmetyki i prostownice, 5 dni po terminie zwatpilam ze cos sie bedzie dzialo to sie umlowalam porzadnie, wlosy zrobilam bo mialam miec sporo gosc no i nie chcialam wygldac jak potwor, ledwo skonczylam zaczelam rodzic:-Drodzilam w strannym makijazu:-D
Mloda a nie wiesz po ile beda takie misie?

Ostatnia edycja:
Mloda on nigdy od poczatku mialam z nim przespana kazda noc az tu teraz jjuz 3 pod rzad z taka niespodzianka:tak:wogole wredny sie robi gdy lezy ze mna boje mnie po twarzy i wkada palce do oka

Wampi to ile rodzilas?ja podobno tez w miare szybko 7 godz 10 min az lekarz nie wierzyl ze tak szybko poszlo ale podobno to norma dla krotkich szyjek u mnie juz 3 tyg przed porodem nie mialam:tak:7 okazala sie dla mnie szczesliwa bo 07.07 no i 7 godz;-)

Gosdia widzę że już się aukcja skończyła i nie wystawił drugi raz ale obserwuj to są przedmioty tego użytkownika:
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
te z miękkim ustnikiem z tego co pamiętam miał po 10zł.
Dzisiaj do mnie doszły te z twardym które zamwiałam eleganckie w oryginalnym opakowaniu.
O znalzałam stronkę tego sklepu:
Sklep Internetowy www.AventTanio.pl

Herbata myślałam dzisiaj o Tobie :-) malutka jest cudowna :tak: widzę że masz wózek Espiro jak Ci się sprawuje?

O tak ja też piłam jak smok na porodówce ale i tak wszystko wyrzygałam na koniec :-D

Anula Kacper tez mi takie akcje urzadzał, nawet po roczku raz przez tydzien budził mi sie o 3 w nocy i nie spał do 5 bo sie chciał bawić... Wydaje mi sie ze moze dopadł was jakis skok rozwojowy i stad to pomieszanie z poplataniem
Herbata śliczna dzidzia:)

A ja to sie nawet napic nie zdążyła przed porodem, ba nawet wysikać:-p. Ale chyba sie ciesze ze omineły mnie bóle i ogólna nie oc ze boli a nic sie nie da z tym zrobic

Anula Rafał tez szczypie piszczy gryzie swoimi dziąsłami a ma je twarde . :-) a i musisz do niego gadac nie mozesz lezec kolo niego i nic nie mowić to bedzie Cie zaczepiał :-).
Wampi moj porod trwał 12 h ;-):-).

reklama
Umi tez obstawiam skok bo spanie w dzien troche mu sie przestwailo:dry:
Mloda gdy sie odzywam on sie cieszy i wtedy macha tak ze ja opbrywam w twarz, gdy sie oddale placze a gdy nie mowie nie wycha palce oczu bo zwykle wtedy udaje ze spie. No to trache sie nameczylas ale znam takie ze i dobe sie mecza wiec trzba sie cieszyc;-)
Uciekam zaraz bedzie kolezanka, musze zmienic pampersa bo czuc juz w calym pokoju, niezly zapach ja przywita:-D

Do góry