reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

pati a weś świra bym dostała na Twoi miejscu:-p A jak ci w szkole idzie?
kaamaa mnie sie ta tapeta w kwiatki podoba choc czegoś mi za duzo moze faktycznie jak piszesz na zdjeciu tak wyszło. A co do fototapety to jakis duzy ten pokój macie? nie przytłoczy go?
Anula kurcze oby sie nie rozchorował, a co do tego lwa:-p ja tak kiedys mojego młodego wystraszyłam:-D:-p a jakiego rabanu narobił hihi śmiesznie i sie to wspomina:) bo wtedy do smiechu mi nie byłos
siwa witaj:-) ale przemiana całkowicie inna osoba na zdjeciach w cienych włosach i na tych w blond:tak:. No i ospe widze przechodzicie, super że tak dobrze mały ja przechodzi:)
lolkak co najmniej jak bys w jakimś laboratorium pracowała:eek:.

reklama
Patrycja, myślałam, że waży z 12 kg;) Wydaję się taka cięzka.
Lolkak, pierwsza szczepionka 300 zł, później kolejna ma być za 6 tygodni i nastepna za rok. Chcę ją jeszcze zaszczepić na meningokoki, ale to później. Podejrzewam, że będziemy płacic 3x 300zł...A Ty ile płaciłaś? Na ospę można zaszczepić? Nawet nie wiedziałam...
Siwa, bardzo ładnie wyglądacie. A jakiego masz małego przystojniaka:)
Dla pocieszenia Ci napisze że KUba jak miał rok to ważył 10,600 :):) teraz niewiem ile waży ale przytył i to bardzo
Anula w hurtowni Farmaceutycznej, jestem specjalistą ds. dokumentacji magazynowej:-D w skrócie wprowadzam faktury producenckie ;-):-D i do tego jeszcze dużo nie potrzebnych rzeczy ;-)

Gosdia ja też 300. a na ospę można szczepić od 13 miesiąca i też tyle kosztuje :dry:

Patrycja wiesz ja nie wiem co to stałe pory snu dziecka :-D
Lolkak a jak ta Twoja Majeczka Ci teraz sypia?? Bo pamiętam że często sie budziła Ci ....
Liza czy ja wiem czy przesadzone tylko 2 ściany są w kwiatki i to te krótsze może na zdjęciu tak tego nie widzać, ale przynajmniej jest dziecięco-kolorowo i chyba takie ma być dzieciństwo? ;-)

Lolkak jeśli nie znajdę komody pasującej do łóżeczka to też zastanawiam się nad tą Mamut'a :-) jedynie łóżko z tej serii mi się nie podoba.

Gosdia szczepienie na ospę odbywa się pomiędzy 13a14 miesiącem życia.
Zdrówka dla Zosi.

Siwa bardzo ładne zdjęcia.
Podziwiam Cię, my sobie czasami pozawalamy na więcej w sypialni, i jesteśmy świadomi co z tego może "wyrosnąć" ale na razie dla mnie dobrze jest jak jest :-)

Pati nie bądź taka skromna,wiemy ile pracy trzeba w to włożyć, ja sobie nie wyobrażam żebym oprócz mojej Zołzy jeszcze półroczniaka na głowie miałabym mieć :no:

Zżarłyśmy z Julką całą michę wczorajszego gulaszu i jestem pełna,a zołza właśnie zasnęła, w końcu chwila dla siebie :tak:
Kama to nie jest skromność.... Nie wyobrażasz sobie jabyś miała mieć jeszcze półroczniaka oprócz Twojej małej a ja jestem pewna że jakbyś miała to bys doskonale dała sobie rade :)
Hejka:)

Partycja
rozkoszni:) No niestety musimy dawać radę z nauką a Ty podwójnie;)

OD razu mówię było tyle nie pisać;P My byłyśmy na spacerku zaliczyliśmy Biedronkę bo musiłąyśmy kupić pupę:D:D to znaczy pampersy ale Domi tak mówi. C do samochodów pojechał:) Mała gania kota bo jednak wrócił jak przewietrzył futro poszedł spać do teściów. Dominika jeszcze kupiła sobie Mikołaja z czekolady dziewczyny ŚWIĘTA ŚWIET ŚWIETA
Ale kobieto damy rade dlaczego miałybyśmy nie dać ?? :):):) Nooo świeta już tuż tuż ...doczekac sie nie moge :):):)
ja mam 19 lat i synka w wieku 7 mscy:)
Witam mamusie
witaj :)
kaamaa100 a dziekuje Ci

Dziewczyny a wasze słoneczka maja jakies nietypowe zabawki? ktorymi uwielbiaja sie bawic? u mnie to jest mały granek i tluczek do mięsa wprost uwielbia bawi sie tluczkiem jak młotkiem :-):-)

kasiek88kasiek uzyj argumentów to pewnie po jakims czasie sie zgodzi a co Dominiczka tak dała mu popalic ze ma dosc dzieciaczków jak narazie?
Siwa moje chłopaki no to jak to chłopaki samochodziki ( maja ich tyle że ja nadal jakieś nowe znajduje a Sebuś potem stwierdza że " on to już stary jest") no i niedawno zaczeli sie bawic pistoletami na wode... ( oczywiście bez wody bo bym miała potop w domu non stop :):):) rosną mi dwa gangstery hehe
kaamaa100 no to super ;)

to moze ja opisze jaki mam problem z odstawieniem pampersów u mlodego a wiec siku juz robi normalnie do kibelka jak prawdziwy facet :-) ale mamy wielki problem z kupka.. poniewaz ani nie chce zrobic do nocnika ani do kibelka wiecznie jak chce kupe to wola mamo papu (pampersa) i probowalismy z moim M siadac i udawac ze tez robimy a go sadzalismy na nocnik i nic.. Dziewczyny nie mam juz zadnych pomysłow jak tego dokonac.. naprawde.. moze macie jakies sprawdzone sposoby?
Ja miałam to samo z Sebusiem..... To był koszmar on potrafił 4 dni mi kupy nie robić bo nie mial pampersa chodziliśmy do lekarza bo nie wiedzieliśmy co jest grane a on poprostu bał sie zrobic kupke na nocnik......ale w sumie nie mam na to sposobu.... jednego razu usiadł na nocnik siku i w pewnym momencie zaczoł krzyczeć " mamo co to?".. okazało sie że zrobił kupe na nocnik i był strasznie ciekawy co to jest... i tak za każdym razem było jak robil kupke jakoś sam zaczoł robić te kupki na nocnik.....także próbuj go sadzać na nocnik albo na ubikacje ...

Dziewczyny napisałam prace :tak::-D:tak::-D:tak::-D udało mi sie :):):)
teraz tylko na komputer przepisac i wydrukować :):):):):)
Kuba i Mariusz śpią :) ale cisza w domu hahahahahaha

edit.
Umi ja mam świra i to niemałego :rofl2:
a w szkole dobrze przynajmniej tak mi sie wydaje :):) pierwsze oceny już mam za prace semestralną z polskiego dostałam 3 no i za aktywność na lekcji dostałam 5 też z polskiego.
Teraz zaczoł sie okres oddawania prac semestralnych i egzaminów to okaże sie w praktyce jak mi idzie :tak:

Ostatnia edycja:
Anula to Ty w lesie jesteś:p Teraz w stanach leci 8 i ja oglądam na bieżąco:) 6 to jak byłą ta masakra w szpitalu??

Siwa
na dziecko to trzeba mieć kasę;/ po za tym Dominika była powiedzmy przypadkiem i bardzo krótko się znaliśmy więc teraz twierdzi że jeszcze nie jesteśmy gotowi na drugie;/ ale już mu zapowiedziałam że max Domi będzie miała 5 lat to musi mieć rodzeństwo już na świecie:)

Patrycja
gratuluję:D:D

Fikusek, ja też nie zamierzam szczepić małej na wszystko. Odpusciłam rotawirusy, bo jednak nie można tak organizamu wyjaławiać. Ate meningokoki są okropne. Kiedyś oglądałam o dziewczynce w dzień dobry tvn jak musieli jej nóżki i rączki amputować i chyba wolę zaszczepić. Strzeżonego Pan Bóg Strzeże.
Siwa, dzisiaj przeczytałam w "Twoim dziecku", że dziecko podobno musi dojrzeć do nocnika. Może to jeszcze nie etap kupy:p
Kassiek, coraz bardziej światecznie :D

patrycja9009 staramy sie ale wiecznie jest placz o pampersa dlatego jest Ciezko a jest juz w takim wieku ze pora odstawic pampersa.. no coż bedziemy probowac nadal chodz wiem ze bedzie bardzo ciezko Ale czego nie robi sie dla swoich bąbelków;)

gosdia no moze i tak byc chociaz jakis rok temu bez problemu robil do nocnika i nie wiem czy sie czegos wystraszyl czy co i mu sie odwidzialo woli pampersa.. ale jak sie pozniej wstydzi jak chcemy go przebrac ucieka i czesto wcale nie chce dawac przebrac

ja tez sie ucze opuscilam troche szkoly bo to mały byl chory i czeka mnie teraz nadrabianie.. ehh co zrobic nic tylko wkoncu brac sie do nauki;)

Anula to Ty w lesie jesteś:p Teraz w stanach leci 8 i ja oglądam na bieżąco:) 6 to jak byłą ta masakra w szpitalu??

Siwa
na dziecko to trzeba mieć kasę;/ po za tym Dominika była powiedzmy przypadkiem i bardzo krótko się znaliśmy więc teraz twierdzi że jeszcze nie jesteśmy gotowi na drugie;/ ale już mu zapowiedziałam że max Domi będzie miała 5 lat to musi mieć rodzeństwo już na świecie:)

Patrycja
gratuluję:D:D
Czego gratulujesz???
Co do rodzeństwa dla moich chłopaków no to chyba już im starczy :):)
Ja nie planuje dzieci, co prawda marzy mi sie córeczka ale o ile sie zdecyduje to dopiero za minimum 3 lata :):)
patrycja9009 staramy sie ale wiecznie jest placz o pampersa dlatego jest Ciezko a jest juz w takim wieku ze pora odstawic pampersa.. no coż bedziemy probowac nadal chodz wiem ze bedzie bardzo ciezko Ale czego nie robi sie dla swoich bąbelków;)

gosdia no moze i tak byc chociaz jakis rok temu bez problemu robil do nocnika i nie wiem czy sie czegos wystraszyl czy co i mu sie odwidzialo woli pampersa.. ale jak sie pozniej wstydzi jak chcemy go przebrac ucieka i czesto wcale nie chce dawac przebrac

ja tez sie ucze opuscilam troche szkoly bo to mały byl chory i czeka mnie teraz nadrabianie.. ehh co zrobic nic tylko wkoncu brac sie do nauki;)

Próbujcie nadal no ale tez nie ma co dziecka na siłe zmuszać, to tylko pogorszy sprawe.:tak:

Gosdia zaraz Wam zacznę kolędy śpiewać:p HAHAHA

Siwa
możliwe że musi dojrzeć koleżanki córka robiła ładnie wszystko nagle w wakacje jej się odwidziało i znowu pampersy nawet z siku poszły w rucha od września miała iść do przedszkola ale jakoś się ogarnęła jeszcze tydzień przed robiła w majtki poszła do dzieci i jak ręką odjął:)

Patrycja no napisania pracy??:p

Ostatnia edycja:
Kasiek, a niestety w lesie ale w necie nie ogladam bo mamy z play 10gb i jakbyzm zaczela tak ogladac to by nam poszedl transfer:tak:ja zaczelam ogldac na studiach a pozniej zatrzymalam sie na spory czas po 5 sezonie ale nadrobie;-)w 6 byl ten gruby facet,rozwod Alexa,rostanie Arizony z Torrez:tak:
Siwa, u nas maly byl z przypadku ja dzieci przed 25 nie planowalam ale stalo sie;-)
Zapisalismy sie na jutro o lekarza bo kaszel ma coraz gorszy a boje sie ze rozwinie sie na dobre:wściekła/y:

Kasiek tylko głosno śpiewaj żebym słyszała :-D:-D:-D
dziekuję, choć sama nie wierze że mi sie udało :)
Nie lubie przepisywać czegoś z papieru na komputer, ktoraś chetna do pomocy???

Anula zdrówka dla Bartusia :)
Widze że już ma ząbka:) Kuba też zaczol tak szybko ząbkować :):):):):)

reklama
pati czemu ty na komputerze od razu nie piszesz? Ja tez nie lubie przepisywać:-p Już wolałaby pisac od razu albo zeby ktos i dyktował
siwa jaką szkołę robisz?

Do góry