reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam nowe mamy:)

kama mi sie bardzo pokoik malej podoba:)

widze ze temat szczepien poruszony,ja przed przedszkolem zaszczepie alana tylko na memingokoki i to tyle z dodatkowych:) a po co chcecie szczepic na ospe? ostatnio nawet gadalam z lekarka i mowila ze szczepienie na ospe jest zbedne chyba ze dziecko ma probelmy ze skora np na tle alergicznym to wtedy sa wskazania.

reklama
joazie a witamy witamy napisz wiecej o sobie :)

gdzies cos widzialam temat o ospie my własnie przechodzimy jej koncóweczke:) ogolnie to Kacpra wysypało w 2 miejscach mial na buzi i na raczce ;) powiem wam ze mial 3 chrostki wiec ospa minimalna :) ale zaliczona bez jakiegokolwiek kaszlu kataru nic takze jestem zadowolona ze ospa juz zostala zaliczona jedynie to ze 2 tyg w domku.. to jest tragedia malemu juz sie nudzi a tu jeszcze do konca tego tygodnia trzeba przesiedziec :crazy: za to mnie teraz łapie jakies przeziebienie kicham od samego rana i straszny katar mam...

obiadek juz sobie powolutku naszykowalam, młody sie bawi a ja wpadlam poczytac co tam u was ;) czekam z niecierpliwoscia na mojego M bo juz sie zdarzylam stesknic :-):-)

kaamaa100 hehe my chcemy bo naszym zdaniem nie ma co czekac a jak sie wpakowac w pieluszki to raz a porzadnie :) potrafie wiele rzeczy pogodzic na raz takze mysle ze podołam zadaniu.. ;)

Anula1989 jak moj Kacperek mial 4msc to tez nie bylam w stanie pomyslec o drugim ale juz sie teskno robi za brzuusiem za przytuleniem takiego małego bezbronnego skarbeczka ;) zreszta to bardziej mooj M wyszedł z inicjatywa ;)

https://www.babyboom.pl/forum/members/ewa86-78630.html

Ostatnia edycja:
Fikusek dokładnie to samo słyszałam, i ospę przechodzi się tylko raz w życiu, więc da się przeżyć, ja nie szczepiłam, ale to indywidualna decyzja każdej z Nas.
A o meningokokach też myslałam tym bardziej że chcę Julkę od września do przedszkola posłać, muszę popytać pediatrę na bilansie co i jak :tak:

Siwa dobrze że Kacper tak łagodnie ospę przechodzi, a Tobie zdrówka.

Kasiek, oj ma pomysly ale wazne ze sie zajmuje:tak:my tez mamy pupe z biedronki:-Dostatnio pisalas o chirurgach ja mam noew odcinki ostatnio prawie ryczalam gdy ogldalam
Fikusek a czemu tylko alergikow powinno sie szczepic?to mnie ciekawi bo moj jest:sorry:
Siwa i ja pewnie zatesknie ale ja chce zrobic magistra, znalesc prace no i przygotowac sie na lezaca ciaze dlatego z malym dzieckiem nie moge sobie na to pozwolic, z reszta Ł uwaza ze najlepiej miec jedynaka
Joazie witam;-)

Anula bo jak maluch jest alergikiem i ma wyspki czy jakas sucha sore od alegi to opsa pogorszy ten stan i po prostu maluch wtedy ciezko moze ospe przejsc ze wzgelu np na swedzenie bo bedzie siniejsze niz u dziecka bez alergi.

kama ja na memingo szczeoie bo corka mojej kumpeli chorowala i ledwo z zyciem uszla ,to jest grozna choroba wiec na to napewno zaszczepie.

Joazie witaj napisz coś więcej:)

Fikusek ja szczepie tylko podstawowe. Zobaczymy moja mama wychowała nas 3 bez dodatkowych i żyjemy po za tym nie mam tyle kasy...

Siwa fajnie że się stracie aj bym chciała ale za to mój C jest przeciw:p

Anula ale jesteś na bieżąco?? Bo ja w necie oglądam:D:D Kocham ten serial:p

kaamaa100 a dziekuje Ci

Dziewczyny a wasze słoneczka maja jakies nietypowe zabawki? ktorymi uwielbiaja sie bawic? u mnie to jest mały granek i tluczek do mięsa wprost uwielbia bawi sie tluczkiem jak młotkiem :-):-)

kasiek88kasiek uzyj argumentów to pewnie po jakims czasie sie zgodzi a co Dominiczka tak dała mu popalic ze ma dosc dzieciaczków jak narazie?

Kasiek ja wlasnie opladam 21 odcinek 6 sezonu, nie wiem czy na biezaco bo nawet w necie nie szukalam, kolezanka mi przyniosla.
Ja szczepie podstawowymi tyle ze skojarzonymi

Siwa moja uwielbia się bawić pustymi słoikami, łyżkami, chochlami, miskami itp.
Dlatego rozważam kupno kuchni takiej do zabawy bo już mam dość "porządków" w szafkach ;-)
A i zapomniałabym kocha składać i układać swoje ubranka.

Anula ja też szczepiłam skojarzonymi i tylko podstawy i zamierzam jeszcze na kleszczówkę zaszczepić zimą.

reklama
kaamaa100 no to super ;)

to moze ja opisze jaki mam problem z odstawieniem pampersów u mlodego a wiec siku juz robi normalnie do kibelka jak prawdziwy facet :-) ale mamy wielki problem z kupka.. poniewaz ani nie chce zrobic do nocnika ani do kibelka wiecznie jak chce kupe to wola mamo papu (pampersa) i probowalismy z moim M siadac i udawac ze tez robimy a go sadzalismy na nocnik i nic.. Dziewczyny nie mam juz zadnych pomysłow jak tego dokonac.. naprawde.. moze macie jakies sprawdzone sposoby?

Do góry