reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kaama100 czego dokładnie nie wiesz?? Parę miesięcy temu siedziałam w ubezpieczeniach więc jak masz jakieś pytania to słucham. Z miłą chęcią Ci odpowiem na nie.

reklama
Kaama100 czego dokładnie nie wiesz?? Parę miesięcy temu siedziałam w ubezpieczeniach więc jak masz jakieś pytania to słucham. Z miłą chęcią Ci odpowiem na nie.

Nie wiem czym się kierować przy wyborze polisy, ubezpieczycieli jak na pęczki a wiadomo chciałoby się płacić jak najmniej a dostawać jak najwięcej ;-) ogólnie chcielibyśmy aby polisa obejmowała, odszkodowania w razie wypadku tj. złamanie kończyn lub inny uszczerbek na zdrowiu, poród, pobyt w szpitalu no i śmierć.
Chciałabym wiedzieć jakie mniej więcej trzeba płacić składki, i jakie są wysokości odszkodowań.

kama ja mam takie ubezpieczenie w ING i polecam,za kazde zlamanie,zwichniecie,porod,smierc czlonka rodziny jest odszkodowanie. Za porod dostalam 1500zl:) skladka miesieczna 50 zl

Hej Kobitki:-) Boziu, od popołudnia z przerwami Was nadrabiam bo był u nas szwagier i przeciągło się w czasie:-p Od jutra znowu do pracy, jakoś mi się nie chce:-D I głowa boli:-( Już drugi dzień, a tabletek brak, muszę jutro coś kupić.

Co do psów my mamy 2 dogi niemieckie. Do niedawna miałam też kanarki, ale już ich niestety nie ma jak wiecie i mam chomisia a rodzice jeszcze ryby w akwarium i oczku wodnym.

Kaamaa Fikusek fajne te wyrka pokazujecie:tak: My jeszcze nie zamierzamy Martynce kupować takich ''doroślejszych'' bo strasznie dziczy w wyrku i akrobacje strzela, że strach się bać zostawić ją w takim łóżeczku jak pokazałyście na noc. Ale może za rok? Choć może to za późno, jak myślicie?

Burzowata wow, nieźle dałaś za kieckę, no ale ceny w górę idą nieźle. Ja dawno temu miałam studniówkę. Wtedy królowały gorsety i długie kiecki:-p Teraz na pewno poszłabym w krótkiej sukience, ale wtedy to ja nawet miałam jakieś dziwne kompleksy i zakrywałam nogi:-D:-D

Liza zdrówka dla Hani;*

Kasiek to rozumiem, że Domisi już ładnie idzie z nocnikowaniem? No i fajnie, że teściowa zaadoptowała kotka. Ja chętnie bym jeszcze chciała jakieś zwierzątka, zwłaszcza ze schroniska, choć na pewno psychicznie bym siadła jakbym miała do takowego wejść:-(

Umi niezły Kacperek z tą królewną:-D Może wolałby być dziewczynką:laugh2:

Elwirka co tak słabiutko się tu udzielasz, hm?

Trinaa ja to uwielbiam gotować i nawet mi to fajnie wychodzi, rosół zwłaszcza:-D

Fikusek jak tam na kręglach?:p

Fikusek łaał nie zła kasa, a składka 50zł to moim zdaniem nie dużo :tak: dobrze mieć zabezpieczenie w razie czego.
no i nie ma problemow z wyplacaniem,nie wymiguja sie:p i przede wszytkim nie jest tak ze np przec pol roku czy rok musisz placic i dopiero wtedy cos wyplaca w razie czego. Tylko zaplacisz raz i jak cos sie staie to juz kase dostaniesz:)

Vegas moim zdaniem mogla bys kupic takie lozko juz:) tylko takie np jak anetka pokazala bop ono ma dluzsze to zabezpieczenie,Alan tez strasznie sie rzuca w nocy ale nie spada:) i bylam na bilardzie nie na kreglach:-D bylo ok:-D wygralam:-D

Fikusek hehe, sorry za błąd, już trochę zmęczona jestem:-D Świetnie, że wygrałaś, nie ma jak ograć faceta:-D Mi Mała raz spadła z naszego wyrka w sypialni i mam niezły uraz. Ona normalnie wiecznie się rusza w wyrku:sorry: Zobaczymy za te pół roku, wtedy może na DD byśmy jej kupili, lubię tak okazyjnie coś dawać:-)
Z tym ING mnie zaciekawiłaś:tak:

kama fikusek Też szukam sobie ubezpieczyciela. Wcześniej byłam ubezpieczona grupowo w PZU, ale po porodzie zrezygnowałam. Stawki spore, a odszkodowania nie zwalają z nóg;-) Stwierdziłam, że poszukam innego ubezpieczyciela i tak "szukam" od 17 miesięcy:-D Fikusek masz jakąś ofertę Ing, którą mogłabyś mi na maila podesłać?
Liza Zdrówka dla hani

fikusku zgadzam sie co do zabawek
playschool , fisher-price , vtech , albo little tikes
to sa bardzo dobre firmy :tak:
ja mam większość rzczy z vtecha:-)
a jeszcze fajne są zabawki z leapfrog - nie wiem czy jest w pl.. ale one sa takie edukacyjne dla najmłodszych ,.. super sprawa :-)
kamaaa my też mieliśmy sporo na ścianach i ładnie się łózeczko komponowało :tak:
zobacze czy mam zdjęcia jak nie to wkleje jutro bo nie chce mi się szukać
DSCF5655.jpgDSCF5564.jpg
młoda mama 93 to dobrze ze serduszko bije no i lekaerz dobrze pwoiedział żeby nie odciągać.. kup sobie wkładki i to co wyleci niech wyleci a z resztą nic nie rób bo do porodu będziesz miałą kwadratowe piersi..:/
a na kiedy masz termin??

ja też się zaciekawiłam tym ING ale peewnie za granicy to nie dotyczy :sorry:

Vegas możesz kupić łóżeczko Martynce na DD :-)
naswza to się niby wierci ale jeszcze z łózka nie spadła.. o u nas raz tak nad ranem jak się wgramoliła ale na szczescie wpadła do takiego kosza z zabawkami emmy takimi miekkimi szeleszczącymi to tylko się smiała :-p
a u soebie na zwykłym łózku to spała od 10 msc życia:tak:

agateczka hop hop... napiszesz nam coś??

reklama
konczynka musialabys wejsc na ich strone i tam poszukac ,a najlepiej umowic sie z konsultantem,przyjedzie i wytlumaczy co i jak:) ja mialam w PZU i nawet nie dostalabym polowy kasy tej cos w ING za odszkodowania.

Do góry