reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Maly znowu spi, obiad zrobiony dzis tradycyjnie schabowy, Ł oglada formule:tak:maly troche z nim ogladal gdy bylam w kuchni
Kasiek zapytam moze mama pamieta bo to bylo kilka lat temu gdy jeszcze w domu mieszkalam:tak:a ja juz 4 lata bez nich:-Da z Ł lepiej nawet duzo malym sie zajmuje wszytstko przy nim zrobi tylko nie umie nakarmic kasza albo sloiczkami bo maly wsuwa az piszczy i trzeba bardzo szybko a najlpeiej na 2 lyzeczki moze wtedy by mu pasowalo:-Dtylko osttanio sie wkurzylam bo kolezanka z gr wyciagnela go na piwo a ja wtedy z malym od 8 do 18 siedzialam...
Faktycznie Agateczka chyba cos kombinuje, widzialam ze kiedys na statym koncie pisala na kwietniowkach a wczoraj zaczela do nich pisac jako nowa osoba, tez sie nie przyznaje ze juz pisala...

Ostatnia edycja:
reklama
Anula pokaze pokaze ale to juz jutro bo dzisiaj juz ciemno to kiepsko bedzie widac:sorry:
Konniczynka Zaplacilam sporo,bo 280,wczesniej byla za 380 ale mi obnizyli :-) kupilam bo za samo uszycie od 150 mi powiedziala plus material a koronka jest droga wiec niewielka roznica by byla,a przynajmniej nie mam stresa ze zle uszyja
anetka super to lozko,jak my bedziemy wymieniac to o takim pomysle:tak:
kasiek88kasiek u nas po tyle sa na bazarkach,przewaznie ciut drozsze lub w sieciowkach,sliczne sa niektore tylko ze jednego wzoru jest 30 egzemplarzy i ja sie balam,ze ktos taka sama bedzie mial:sorry: bo tam przewaznie szukaja dziewczyny, a tam gdzie kupilam to sa po jednym egzemplarzu:-) i nie mam stresa ze ktos bedzie mial taka sama=p Adas juz je zupki,najczesciej marchewkowo pietruszkowo ziemniaczana na piersi z indyka,a ostatnio probowal ogorkowej i pomidorowej:tak: rosolku tez juz probowal takiego delikatnego,smakuje mu,nic mu nie jest to mu daje:-D oprocz tego jablko utarte i czasem jakis deserek;-) dzisiaj zupy nie zjadl,chcial cyca nie wiem czemu,ale tu mu dam jak wstanie:tak:

Co do zwierzat to ja mam 2 koty w domu i mi wystarczy,wczesniej mialam psa 14 lat i jakbym miala miec jeszcze kiedys to pod warunkiem,ze w domu,a nie w bloku:tak:

M spi,Adas spi a ja sie ucze i odrabiam,jeszcze mam tego cholernie duzo:crazy:

aaa i czy ktoras z Was miala moze takie cos http://allegro.pl/little-tikes-1621-muzyczny-ogrodek-zabaw-5w1-nowy-i1917605381.html ? bo myslimy z M czy nie kupic zamiast maty

Ostatnia edycja:
Burzowata czekam na zdj sukienki, tak jak obicalas:-Dmoj tez je zupki najbardziej lubi marchewkowa z ryzem zjada caly sloiczek, kasze je raz dziennie 150ml lyzeczka,mleko 5-6 razy po 180ml w tym 2 razy w nocy no i je deserki zwykle caly na raz najczesciej jablko, gruszke albo banany raz jadl sliwki tez mu smakowaly pic ogolnie nie chce ale posmakowal mu soczek z hippa slodkie jablko wiec daje;-)
My mamy mate ale powiem Ci ze to fajne moj maly sie na macie podnosi i juz nie zawsze go interesuje...

Umi, Twój syn jest niemożliwy.
Kaama, fajne łóżko.
Trina, gratuluje rosołu!.Mój ciągle w smaku nie jest moim wymarzonym rosołem. Zzdroszcze, że Twój kąpie Małego. Damian twierdzi, że Zosia za bardzo się wierci i mu z rąk ucieknie, a jak była malutka, to była za mała:p
Anetka, niech pomaga:p tylko ona najpierw rozkruszy całą bułkę, a wiadomo nie wszystko miotła zbierze i później ładuje te resztki do buzi. To odpoczęłaś bez Zuzi.Laleczka super. Ja zastanwiam się czy Zosi nie kupić piłki z Fisher Price co gada i śpiewa i chyba liczy

Burzowata, moja np. nie wykazywała zainteresowania mata. Mieliśmy pieniądz wyrzucony, ale kazde dziecko inne.
Kaama, jak Ci się to powtórzy to ruszaj do lekarza!

Co do zwierząt,tutaj nie mamy swojego. Damiana mama ma pudla, którego czasem mam ochotę zabić. U rodziców
został moj prywatny pies shih tzu On nie szczeka i jest w miare spokojny. Jego jedyna wada, to to, że ciągle ucieka;/. No ale on Zosie i Zosia jego kocha:) więc jest ok. Ato prawda dziecko powinno mieć zwierzaka, to uczy pewnej odpowiedzialności za drugą istotkę.
Coś mi czcionka się zmieniła...Odpuszczam sobie dzisiaj pisanie pracy w kościach mnie łupie;/
Ja myślalam o tym na Mikołaja:)
FISHER PRICE - ŚPIEWAJĄCA PIŁKA NOŻNA PL - KURIER (1914984018) - Aukcje internetowe Allegro

Anula sama gotujesz czy gotowe sloiczki?
gosdia ta pilka jest super:tak::-)

Maly zjadl zupe a teraz pil soczek marchewkowo jablkowy:laugh2: widocznie mial wczesniej ochote na cyca :-p

aaa kto się orientuje. koleżanka która prowadza synka do zerówki mówiła że obowiązek puszczenie 5 latków do zerówki(grupy 5latków w przedszkolu) zostanie zniesiony w następnym roku. ktoś pomoże mi zweryfikować to?

Agateczka czekamy na wytłumaczenie.
Anula No bo to koli w oczy. z resztą nie tylko Agateczka lubi nie odpisywać.:-D, ale ja już się czepiać nie będę. tylko nerwy tracę.

JA dziewczyny tylko na chwilkę wpadłam wiec przepraszam. ale jak będę miała więcej czasu to odpisze bo na telefonie czytałam co nieco tylko muszę mieć chwilę na pisanie.

Burzowata kupuje bo nie mam dostepu do warzyw ze wsi pomimo ze tam mam rodzicow ale coz nie uklada sie i nie mam ale tymi maly sie zajada:-D
Ewi ja mialam na studiach o tym obowiazku i z tego co nam mowili to ma to zostac, chyba ze cos na ostatnim semestrze mowil wtedy juz nie chodzilam bo musialam lezec...zorientuje sie w temcie i dam znac:-DMnie tez to wkurza ale co tam kazdy robi jak uwaza, ja kilka razy nie powiem napisalam o sobie ale jak juz nie mialam czasu albo wyjezdzalam:-D

Ostatnia edycja:
Burzowata, dziekuje mi też się podoba:)zakupię ją chyba.
Ewi,ja też kiedyś o tym słyszałam w jakims dzienniku było, że podobno mają znieść,ale nic więcej nie wiem.
Anula, ja mojej kupuje warzywa na rynku/targowisku. Chociaż ona to już wcina te same obiad co my. Wczoraj zajadała się gołabkiem.

Gosdia,tez bede sama robila jesli nie zdobede warzyw ze wsi bee z bazarku ale to gdy bedzie wiekszy:tak:moze babcia czy ktos ma ale nie mam jakie sie dowiedziec bo moje relacje z ojcem nadal do d... i sie nie wybieram a babacia mieszka niedaleko
To mnie zaciekawilyscie z tym obowiazkiem, kurde cos mnie ominelo...

reklama
burzowata na twoim miejscu kupilam bym to zamiast maty bo Twoj maly juz jest chyba za duzy na mate i moze go nie interesowac:-)

Agateczka czekamy,zamiast mowic ze jestes nowa moglas napisac ze pisalas kiedys ale nie wiesz czy ktos cie pamieta:)

mi caly czas dokucza ten bol:/ jutro trzeba isc koniecznie zapisac sie do dentysy bo i tak plomba mi wyleciala z jednego zeba i jak ta opuchlizna do tego czasu nie zejdzie to zerkie i na to.

Dopiero przyszlismy z dworku z mlodym,pojedzil na rowerku tak az kolko boczne odpadlo:-D i bede musiala na wiosne kupowac nowe:/ bo sie metal wylama:szok:

Do góry