reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam się wieczornie,

Dzięki za info odnośnie fotelików.

Kaamaa a jak się rozkłada ten Cybex? Ta poduszka to fajne rozwiązanie w dziedzinie bezpieczeństwa,ale Majka zapewne zechce się jej szybko pozbyć :-D
Umi właśnie zapomniałam pograulować nocnikowania:-)

Vegas a Twoja podopieczna ile ma bo nie pamiętam?:sorry2:

Dobrze,że już weekend,bo ledwo żyję ostatnie tygodnie w pracy to istny Sajgon:no: Prace powinny wykonywac 5 osób a są 2:dry: Ale co tam.

reklama
Lolkak 15 miesięcy ma:-) Więc prawie jak Twoja Maja:-) A poza tym wracając do Mai to moja Chrześniaczka to już totalny Szogun, ja nie wiem co z nią będzie za rok czy dwa bo normalnie na wsjo się wspina, dzikus z niej i wsjo jest na nie:-)

witajcie
spróbuję nadrobić ile się da :-)
kasiek tak wazy tyle a czy ja jestem chudzinka.. taka normalna jestem :-p
gratuluję tego siusiania do nocniczka :-) co do listy
jestem w szoku bo w 2009 jak dawałam Victoria to Wiktoria w pl była na 3 miejscu .. a w tym roku nie ma jej wcale na liście już :-p
Vegas Vika waży 15 kg a musze ją zmierzyć ale ciuchyb nosi na 104 cm :tak: a jesli chodzi o numerację wiekową to nosi na 3-4 lata wszystko
kama nom cięzka ciężka.. nawet cięższaod Vi bo Vi ważyła 9300 na pół roczku :-)
u nas zimy i sniegów nie ma więc i kombinezony nie są potrzebne :-(
wampi wszystkiego naj dla córeczki :* i gratulacje ząbków
kasiaF a mi się podobałaś w ciemniejszych bardziej :tak:
lolak u nas też nie raz jedzonko lądowałao wszedzie tylko nie w brzuszku (w przypadku Vi) czasem się buntowała , ale jej lekko popusciłam i aczęła ładnie jeść :tak:
młoda ale mały robi słodkie minki :-)
a Ty chodzisz na solarkę że jesteś taka opalona?? czy to samoopalacz??a z piers
iami to biegnij do lekarza bo to może być coś poważnego ...
malwina to fajnie że Zuzia składa zdania..
tak czytam wasze posty o mówieniu i mi się zdaje że moja Vika to bardzoooo dużo mówi , a wcześńiej myslałam ze mówi tak normalnie..ale ona\ nawija jak kataryna... :tak: wogóle jej się buzia nie zamyka, śpiewa piosenki , opowiada gdzie była co robiła ładnie
odmienia mi wyrazy w dobrych czasach ... wymyśla jakieś historyjki że była w sklepie i kupiła sobie spoidnie cukierki i coś tam jeszcze za "pienki" ba wzięła je z domu bo leżały ... takie gadanie :-p aż czasem się słuchac nie chce :-D
ale nie powiem bo lubię sobiez nią pogawędzić i porozmawiać na "poważne tematy" hehe
out współczuję takiej teściowej ale ja bym jej napewno coś odpyskowała jakby się tak do mnie zwracała... no niestety...
fikusku zaczekaj z butami , ja jak na wiosnę kupowałam Vice buty 23 to teraz ma 26 :sorry: także urozną mu do wiosny :-)
ewi zdrówka zyczę :*
anula super ciuszki :-)
Mariolcia zgadzam sie z wampi musisz przystawiać do obu piersi bo moga Ci się zastoje porobić i będziesz miała przerąbane ...
burzowata fajna sukienka ale ja bym w takiej krótkiej na 100-dniówkę nie poszła , a w dłuższej wersji sobie nie wyobrażam ..chyba
że byś zrobiła taką bluzeczkę i do tego sukienkę... gładką
choć ja się nie znam.. 100 dniówkę miałam z 7 lat temu :-p więc nie wiem jaka teraz moda panuje na takich imprezach :-) u nas były długie sukienki i gorsety :tak:
napisz do jakiej kwoty chcesz kupić to Ci może coś doradzę sama mam 2 latkę i ma za 3 tyg urodzinki :-)
gosia zdrówka dla małej

a ja jestem przeziębiona .. ostatnio rozkraczyło mi się auto pół dnia stałam na poboczu
na 2 dzień spóźnijłam się przez to do ambasady , do tego jeszcze to przeziębienie mnie gdzieś złapało.. masakra straszna .,. nie mam słiły na nic ..:/
a tu same urodziny w tym miesiącu... ehhhhh

Ostatnia edycja:
kurka !! *^*^*^*%% zapomniałam wczoraj tablletki ! ;/
i co teraz ?? wzięęłam ja teraz ale w ulotce pisze ze jak sie zapomni zarzyc te biale tabletki ktora ja zapomniałam nalezy wyrzucić reszte ominietych tabletek..
Czylio dzisiaj wieczorem mam wziąśc normalnie jasnorozową nowe opakowanie tak | ????????????

burzowata bo spojrzałam na wymiary Twojego dziecka po urodzeniu:-p i sa prawie identyczne z wymiarami mojego syna no i data urodzin tez zblizona:-p z tym ze rocznik inny. Mój kacper jest z 6 maja 2009 miał 57 cm i wazył 3640:-p
Vegas mój spedza na nocniku max 2 minuty i tak było od poczatku musiałabym go chyba przybić do podłogi zeby mi usiedział dłuzej:-D:-p
lolkak współczuje tego sajgonu w pracy, ja tez sie bardzo ciesze ze tydzień sie juz skonczył:tak:
Vi moda na imiona przychodzi i odchodzi:-p ale to w sumie dobrze bo by za duzo było ludzi o tym samym imieniu. Współczuje przeziębienia i życze szybkiego powrotu do zdrowia

Hejka
JA wypoczeta po nocy, choc i tak nogi mnie bola :-D
Kamcia zdrówka! :-)
MłodaMamusia idz do lekarza! a co do tabletek kochana ja niewiem u mnie cegos takiego nie maa ze rózowe i biale tabletki ;P:p mam wszystkie biale. a zeby nie zapomniec mam ustawiony alarm w tel :tak:
Umi gratki nocnikowania.

I nie pamietam co wiecej mialam napisac ;P
Dzis laba, takze sobie ponetuje, dzieciakami sie zajme, spacerek kolo 10 zaliczymy pewnie:-)

Liza tak pisze na necie i w ulotce : Ostatnie 4 tabletki w 4 rzędzie blistra są tabletkami placebo. Jeżeli zapomniano o przyjęciu jednej z nich skuteczność antykoncepcyjna leku Yaz jest zachowana. Należy wyrzucić pominiętą tabletkę placebo.

reklama
Helloł

Umi u Nas też w LO są połowinki a na studiach półmetek ;-)

Lolkak mój Cybex w ogóle nie rozkłada się do spania ma tylko regulowany zagłówek że główka podczas snu pozostaje w bezpiecznej pozycji, ale moim zdaniem nie wpływa to na komfort spania.

KAmcia u mnie na studniówce (3 lata temu) też królowały długie suknie ja sama też taką miałam :tak:
A co do mówienia to moja bratanica w wieku Vi normalnie rozmawiała zero pieszczenia, zdrobnień i ogólnie bardzo wyraźnie, odnosiło się wrażenie że się z dorosłym gada, dzisiaj ma 5 lat i nadal pięknie się wypowiada :-)
A co do Imienia Viktoria to córeczka mojej przyjaciółki (termin 9 luty) będzie miała tak na imię.
Mi też się bardzo to imie podoba bardzo chciałam żeby Julka właśnie tak się nazywała, ale niestety mój brat był szybszy i jedną z bliźniaczek tak właśnie nazwał.

Ja też dzisiaj labuję tylko pozmywać i finito :-) cieszy mnie to baardzo :tak:

Jak Julka zaśnie muszę poszukać na allegro "dorosłego" łóżeczka, mam wrażenie że w "małym" jej już nie wygodnie.

A i wczoraj dotarł kombinezon Julka "lekko" się w nim topi :dry:

Do góry