reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam wszystkie dziewczyny :)

Na wstępie bardzo dziękuję za wsparcie, choć pewnie większość dziewczyn mnie nie zna ;)
Dziękuję za dobre słowa i kciuki!

Widzę, że Oleńkę już poznaliście:-)
Dokładnie przyszła na świat przez cc 15.10.2011 o 04:00, ważyła 3330 g i mierzyła 52 cm, dostała 6 pkt Apgar, ale jak dla mnie jest idealna;-)

Juz jesteśmy w domku, fizycznie czuję sie już bardzo dobrze, psychicznie coraz lepiej, ale nie zapomnę tego wszystkiego nigdy:-(
Mimo, że Ola jest bardzo grzeczna, je i śpi to z niczym sie nie mogę wyrobić:-D ale powolutku wracam do swiata żywych:-D

Dziękuję Wam dziewczyny jeszcze raz:********
I dziękuje też mojemu M, bo gdyby nie on, to załamałabym się do końca

reklama
Bry laski ;P
kasiek ja na dzis nie byłam umówiona na wizyte, tak wypadło ze ten zab sie ukruszyl i dzis juz dzwonilam i mam na 12 jechac ;-) takze super.
Vegas jedziemy na wesele ze starszakami, wiecnie calkiem sami, ale oni to juz duze łobuzy, beda miec ciocie, babcie, dziadka to jakby ich wogole nie bylo pewnie :tak: to juz nie roczne dzieciaczki wkoncu ;-)
wampi 8 lat:szok: i jak są takie dzieci w tym wieku?? moja Hania juz za chwilke 5 konczy takze tez juz mi sie starzeje laska :happy:
aagosia super ze juz w domku! dobrze ze coraz lepiej sie czujesz, a z organiacją czasu to troszke musisz popracowac, bo tak łatwo nigdy nie jest :-D potem sie ogarniesz napewno, ale tez odpoczywaj duzo!! :-p :tak:

No ide w domu ogarnywac troszke, i cos na obiad musze zrobic dzieciakom :dry:
M spi po nocce ale zaraz jedzie ;] i dzis ma ponoć nocke! :dry: :no: jutro w dzien bedzie spal :no: ehhh

jakos dochodze do siebie, ciagle cos robie, wiec niewiele mysle :p
Octenisept dobra rzecz, choc ja kikutka nie psikam. dzis sam odpadl :-)
Dojdziesz do ładu za kilka dni :D:D:D:D:D
hej my po okuliście.

Okazało się ze ten do którego wcześniej chodziliśmy z Justynką źle ją prowadził. a powinna mieć robione jakieś obszerniejsze badania na zeza, kąt rozbieżności itp. więc zaczynamy od nowa. ale wzrok to ona ma dobry bo ja musiałam oczy mrużyć żeby coś zobaczyć a ta jednym okiem dobrze widziała.

niżej macie mój kolorek i Mareczka :)
Patrycja Jak chcesz poeksperymentować to polecam szamponetki Marion. 5-6 myć i nie masz koloru na włosach. a twoje łobuzy to już spore.
umi ja nie mogę jeździć jak zmierzcha lub świta.niby widzę wtedy ale źle mi się jeździ. mam lekki astygmatyzm więc może to przez to. kacper rozbraja tymi tekstami.
Kamcia Ja ci nie pomoge bo mam - i jedno to -0.75 a drugie -0.5 ale myślę że w plusach jest tak samo, może do innego okulisty pójdź? w oprawkach zawsze można wymienić szkła.:tak:
No dziś jade na miasto na małe zakupy to może jakąs farbe kupie :) Ja tez musze z dzieciakami do okulisty iść, ale to koło lutego bo tak kazała przyjśc :)
Ślicznie Ci w tym kolorze :):):):):) A Mareczek duuuży chłopak :):) śliczny blondasek
Cześć Babeczki
biggrin.gif
Martynka ogląda ukochane ''Stacyjkowo'', to mam chwilę. Niebawem umyję podłogi bo dziś mama wraca z Rzymu to żeby się nie przeraziła bo deszcz leje ciągle a mając psy co ciągle z ogródka do domu przyłażą to brudno się zrobiło.
Martynka dziś do domu nie chciała od Majki wracać, no normalnie nie tęskniła za mną
p.gif
Ale to dobrze, tak wolę niż jakby wyła za mną czy za J.

ViKamcia wow, szybko przejęła pozycję do raczkowania:tak: gratki;**
Umi Kacperek ma świetne te texty:-)
No, już tydzień minął hehe:)
Kaamaa mój błąd, nie patrzę na inne wątki z braku czasu:tak: poza tym myślałam, że tu każda pisze o sobie i Anka też tu napisze:tak::-)
Malwina katarek szybko przejdzie:tak: przy takiej pogodzie wiele dzieci ma katarki, ale katarek to jeszcze nie choroba;-) Byle nie złapała czegoś więcej. Nie dziwię się, że tęskniliście za nią. Ja usycham z tęsknoty po 7h jak Małej nie widzę.
Ewi ciekawy kolorek:tak: a z Mareczka blondasek jak z Martynki:-)
Patrycja ale Ci Kuba wyrósł:szok: i miniaturka Sebusia się z niego robi:-) Fajni są:tak:
Vegas tak szczerze pisząc to zaczyna mnie przerażać to z jaką szybkościa Kuba mi rośnie, niedługo Sebusia przerośnie:szok: Mierzyłam go w sierpniu i miał 93 cm.... teraz poczekam z mierzeniem do bilansu 2-latka.. :)
EWI slicznie wyglądasz, mi czekoladowy brąz wychodzi mocniejszy :D ja sobie kupilam szamponetke zwykly "brąz" i jutro sobie nałoze ;]
gosdia no oby sie udało temu twojemu :-)
Vegas ja o tej porze frytek nie jem ale cos bede szla robic, bo nie jadlam jeszcze tez:-D zreszta dzis boje sie wogole cos jesc bo mi sie kruszyc zaczela jedynka przy dwojce i jutro z rana do dentystki dzwonie na która mam pojechac bo dzis jak dzwonilam to nie miala przy sobie notesa :-p

U mnie Miki śpi :tak: dzis mam sie okresliła i powiedziala ze w sobote są w domu, przyszla kolo 19 by polozyc spac Mikusia, powiedzialam wsio tak jak ja robie Miki poszedl z nia na góre, i mama go polozyla, ładnie od razu jak zawsze zasnol, wiec nie ma dla niego róznicy chyba kto go kladzie :D takze na weselisko smigamy bez młodego :-) jejku to jeszcze jutro i juz sobota, ale to leci szybko ;-) no i jednak ide do fryzjerki ;-) zrobi mi fryzurke taka jak chcialam :-) ciekawe..... ;P
M w pracy na noc wiec dzis smotny wieczór..... :dry:
Ja tez bym sie pobawiła na weselu :D:D:D:D
jestem
wink2.gif

nawet miła ta była K... ale cos mi sie zdaje ze cos kombinuje
laugh.gif

juz po szczepionce dzielnie ja zniosl . Wazy 8100 g i 71 ma cm
wink2.gif
. A lekarka sie zdziwiłaa ze lekarka maly umi tak raczkami wywijac a on tak zawsze robi. Chyta sobie różki od poduszek
laugh.gif

ewi ładnie wygladasz ;-)
gosdia &&& :-)
Młoda spory ten Twój Rafałek :D:D:D:D lepiej uważaj na ta była bo takie zołzy zawsze coś konbinuja :tak:
Witajcie wróciłam do żywych:D:D:D
Patrycja ja też ciesze się tak przedwcześnie jak noc prześpi a potem zonk jeszcze gorzej niż było:)
Wreszcie jestem dostępna na przyszłość wciśnijcie klawisze (Fn i NUM look:) C wrócił dopiero po 16 bo jeszcze u kolegi sobie siedział zamiast wrócić i coś mi pomóc:angry: a jutro do pilnowania Dominiki przychodzi koleżanka teściowej to trzeba było w domu wysprzątać zresztą mnie cały weekend nie ma...
Domi nie uwierzycie śpi od 19.45...
A no tak to jest ale ja juz sie nie bede chwalić jak mój Kuba spi.... może w końcu zacznie spać normalnie :-D
Witam wszystkie dziewczyny :)

Na wstępie bardzo dziękuję za wsparcie, choć pewnie większość dziewczyn mnie nie zna ;)
Dziękuję za dobre słowa i kciuki!

Widzę, że Oleńkę już poznaliście:-)
Dokładnie przyszła na świat przez cc 15.10.2011 o 04:00, ważyła 3330 g i mierzyła 52 cm, dostała 6 pkt Apgar, ale jak dla mnie jest idealna;-)

Juz jesteśmy w domku, fizycznie czuję sie już bardzo dobrze, psychicznie coraz lepiej, ale nie zapomnę tego wszystkiego nigdy:-(
Mimo, że Ola jest bardzo grzeczna, je i śpi to z niczym sie nie mogę wyrobić:-D ale powolutku wracam do swiata żywych:-D

Dziękuję Wam dziewczyny jeszcze raz:********
I dziękuje też mojemu M, bo gdyby nie on, to załamałabym się do końca
Agus :*:*:*:* fajnie że już wróciłaś

Dzien dobry!
U nas straszna mgla nic nie widac:wściekła/y:po 10 ma byc u nie kolezanka zoastac z malym ja musze cos zalatwic pozniej o 12 przyjdzie druga:-DSame chwile poosiedza bo mam z malym na 14.10 lekarza pije bebilon pepti i nadal ma krpstki na buzi i sluz w kupce, a juz jakis czas nie bylo:angry:
Gosdia ja mam tez nie za duzo w ciazy zaczelam pisac ale pozniej szpital 3 razy nie mialam jak pozniej lezenie i tez zbytnio nie szlo bo usiasc nie moglam, jakos damy rade;-)&&&&&7 za D
Kasiek ja nawet 3 godz dziennie nie mam maly jak da mi siasc na kompa to z nim na rekach a w dzien w sumie spi 2 godz, sam zbytnio sie soba nie zajmnie jak juz to 20 min na macie i 10 w lozeczku popatrzy na karuzele i na tym koniec. Moja promotorka jesst z UMCSu i nam utrudnila inni pisali tylko czesc teoretyczna a my taka i empiryczna musialam biegac po szkolach robc ankiety i to opisywac...
Mloda ja bym nie gadala z taka, do mnie byla przyjaciloka sie odezwala na nk z gratulacjami i chciala sie pogodzic ale w nosie mialam zeby znowu mi jakiegos numeru nie zrobila, kiedys bylam z chlopkiem, zaczela pisac do niego i zdradzial mnie z nia, ona zwala na niego, on na nia i teraz juz wole nie ryzkowac zeby z Ł czegos mi nie zrobila.
Uciekam maly przysnal a ja musze wyprstowac wlosy sie chociaz troche umalowac
Milego dnia;-)

dobry ;-)

na 12sta mam dermatologa :-D niech mi zrobi cos z tymi syfkami :-D ;-)

A była K... cały czas wypytuje o niego czy wpadne z nim na kawe . Wczoraj chciała zebysmy wpadli o 19stej z małym do niej na piwo nalegała.
No i z dnia na dzien dowiaduje sie całkiem nowych rzeczy o K ktorych nie wiedziałam przez 3 lata bycia ze sobą. Niezły amancik z niego i babiarz. To tyle ;-)

Aguś super ze juz jestes ;* . ;-)

młoda ja bym nie wdawała sie w nią w znajomosci wogóle :no:

No zrobilam zupke warzywną dzieciakom, sprzatnelam w kuchni, zachodze na gore a tu znow pierdzielnik :no: zaraz biore dzieciaki i sprzatamy te zabawki bo Miki kolo 11 idzie spac ;]

młoda ja też bym się nie wdawała z takie znajomośc... a z tm co Ci opowiada to raczej bym nie wierzyła tak do końca...
pomysl sobie jakby Twój spotkał się z Twoim ex(nie daj boże zazdrosnym o to że masz innego) i wyobnraź sobie co mógłby nafadać na Twój temat....
a na koniec jak Twój by w to uwierzył i Ci mówił że wie o tym czy o tamtym a Ty pojęcia bys nie miała :/

agooosia
ciesze się że siię odezwałaś :-)

wampi 9 lat.. to naprawdę już sporo czasu :-) masz panienkę a nie dziecko ;-)

gosia myslę że w pl to przeważnie się robi imprezy w soboty (jeśli roczke można nazwać imprezą :tak:
ale jeśli wszystkim tak pasuje to chyba dobrze co nie :-)

a ja wam pokażę co wczoraj mój zrobił z Vi jak tylko wyszłam do sklepu po karmę dla kota..
nie było mnie dosłownie 10 min :-D
DSCF9214.jpgDSCF9213.jpgDSCF9215.jpgDSCF9216.jpgDSCF9217.jpg

Kamcia dla mnie to troszke takie niepoważne zeby dziecko tak sie umalowało... ;] no ale kazdy ma swoje zasady ;] bez urazy :-p

Ehh nie chce mi sie, ale ide sie przebrac i lazienke ogarne moze zanim pojade do dentystki ;]

Helloł

Ja dziś od samego rana zalatana jestem... także odpiszę powierzchownie.

Wampi jakim cudem Ci wcięło skoro jak się robi mlutki posty albo się pisze to co chwilę forum samo zapamiętuje co się zrobiło? możesz nawet kompa wyłączyć a jak BB włączysz to i tak Ci się ten tekst wyświetli :sorry2: następnym razem lepiej mówić prawdę ;-)

Liza dlaczego nie poważne? czyż jej się krzywda dzieje?

Kamica super :-D ja jestem za leniwa żeby po takich wybrykach sprzątać, ale za to u Nas nie ma dnia żeby umorusana po pachy z podwórka do domu nie wróciła :-D do przesady to tylko dzieci a DZIECKO BRUDNE TO DZIECKO SZCZĘŚLIWE! :-D

Wrr.. czekam na meble i się doczekać nie mogę :dry: cały czas śledzę paczkę i o 7:30 kurier już ją dostał, a telefonu jak nie było tak nie ma :angry: mam nadzieję że do 15 dotrze bo muszę po tapetę jechać.
Spadam bo kooopa :-p

reklama
Kamcia jestem tego samego zdania co Kama, Dziecko brudne to szcześliwe :):):):) miałas nieźle sprzątania po małej :D
Kama jeszcze nie masz tych mebli??

Ja z rana miałam niespodziewanego gościa. Koleżanka wpadla z dzieckiem, wypiłyśmy szybką kawe i zabrała do siebie Sebusia ( mieszka na tej samej ulicy co ja) ja sie wyszykowałam i pojechałam na miasto z Kuba wydrukowac materiały na jutrzejsze zajęcia i kupic sobie sweterek... No i kupiłam :D
Ale jaki szok przy mierzeniu, prosze ja o rozmiar XL bo tak kupowałam jakiś czas temu bluze, przymierzam a to jak koc wisi na mnie. Prosze ja o L też za duże M także za duża daje mi S i okazuje sie dobra..... ale moje szczeście nie trwało długo bo babka stwierdziła że te rozmiarówki bardzo duże wychodzą :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry