reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

malwina moja dostała taki wózek na roczek :-) i na początku trochę był na nią za duży , ale po 3 miesiącach nauczyła się nim jeździć i do dziś się bawi... z tym ze kolorki ma jaśniejsze
super ten wózek, choć spaceróweczkę też ma od roczku i tez się nią bawi... i ją uwielbia :-)

dziewczyny czyli jak mam wadę w granicy ten +1 to musze mieć okulary +1 nie robia dokładnych szkieł typu 0,75 z tego co piszecie tak??
myslałam ze tak robią
może dlatego tak dziwnie widze
:sorry2:
kama mojej bratpowej dzieci przestały pić mleko koło roku i nie piją do tej pory (nie przepadaja po mamusi bo też nie lubi)
ale jedzą jogurty czy kakao piją .. no i nawet lekarka jej powiedziała ze to nic jeśli mają dostarczane w innej postaci
a jeśli Cię to pocieszy Vi też jakiś miesiąc temu zrezygnowała z mleka w butli
ale pije kakao , też je serki , samo mleko też wypije ale ze szklanki
tylko z tej nocnej butli wyrosła i ona "niece!" :-D hehe
pati witaj :*
powodzenia w odniocnikowaniu :-)
hehe herbata po VI też miałam troszkę pieczenie szwów przy sikaniu :-p ale po tygodniu przeszło..
zyczę szybkiego zagojenia rany :-)
gosida iwem o jaką powłokę chodzi ;-)
a ja nie wiem o jaką ankę chodzi :-p
kasiek a próbowałas jednoczesnie shift i ctrl??

reklama
Liza jak robisz bigos?:-p
pati przynajmniej sie trochę oderwiesz:tak: od domu i dzieci. Kto z chłopcami zostaje?
herbata świetnie że tatuś poaga przy córci:tak:;-), nie ma to jak szczesliwa i wypoczeta w miare mozliwosci mama:-p
vegas wow:szok: to juz tydzień mminął od wyjazdu Twojej mamy:-p?
Ewi ty nie mozesz jeździć jak jest ciemno?:-p czy pod wieczór?
kaamaa a z tymi wysyłkami to masakra jakas jest, wcale ci sie nie dziwie ze juz byś chciała żeby przyszły

Co do wad wzroku ja mam brak widzenia przestrzennego:-D, dla mnie film 3D wyglada jak 2 D w sumie nie wie co trace bo nigdy nie widziała róznicy ale wiem ze niektórzy widzą coś innego na 3D:-D

Wczoraj siedze sobie przed kopem bo mój syn kolorował obrazek, nagle przyszedł do mnie bo mu w brzszku zaburczało i pyta sie mnie co to. No to mu mówie:
J-" W brzuszku ci burczy, jesteś głodny?"
K- chwila namysłu i odpalił " nieee, nie chce." znowu chwilka ciszy " Mama, mam w buszku didusia, bede miał tolegę"
Umi noo żebyś wiedziała w szkole odpoczywam i wracam z całkiem innym nastawieniem do domu. w tym tyg po 7 h bede siedzieć.... R zostaje z dziećmi chyba że ma sobote pracujacą to siostra przyjeżdża mi do dzieci :)
A Kacper jest poprostu swietny :):) " bede miał tolegę" hahaha
Ja już jedna rozmowe z Sebusiem musiałam przeprowadzić w sprawie intymności bo jak była koleżanka u niego to razem sie wybrali do łazienki i mimo to że Seba wie czym różni sie kobieta od mężczyzny to doznal szoku i walnoł mi tekstem " Mamo a czemu Wikusi nic nie wisi miedzy nogami? " No i oczywiście musiałam mu wytłumaczyc dlaczego nie można wchodzić razem z dziewczynką do ubikacji. :-D
Sory dziś do wieczora chyba nic nie napisze bo jezyk na klawiaturze mi sie poprzestawial probowalam wszystkiego
coś nawciskała??? mam nadzieje ze uda Ci sie dojśc do tego :)
umi Kacper jest swietny :-D
mloda zdjecia jak zwykle super :*
Liza super ze Hania ma nowe butki, ale masz racje - czasem po obcych latwiej sie spodziewac niz po rodzinie..
Ewi powodzenia u okulisty :*

ja wstalam godzine temu, mala nadal drzemie. chyba z 6 razy sie budzila na cyca, pozniej sobie gadala sama do siebie i zasypiala... ale mnie troche wymordowala. czekamy teraz az tatus wstanie, to na spacer z nia pojdzie, a ja sie ogarne :happy:
Jak tam pierwsze dni po porodzie??

Vi, nie wiem jak to jest z plusami, ale ja na moje minusy mam -0,75 i -1.
Kaama, pyszny obiadek uwielbiam taki schab :) tylko, że ja smaże normalnego schabowego a późńiej na to pieczarki, ser i się zapieka w piekarniku :)

Wczoraj bylam na uczelni mam przedluzony teramin skladania pracy dyplomowej do konca grudnia pozniej moge ostatecznie skaldac podanie do rektora zeby do marca przedluzyl ale mam nadzieje ze sie wyrobie
yes2.gif
na uczelni pozmieniali troche sroda jest dniem bez studenta w dziekanacie ale promotorka weszla ze mna i poprosila zeby wszytsko zaltwily bo tak chodzic nie moge
laugh.gif

U nas od rana pada
realmad2.gif
maly ma straszna wysypke na buzi a nic nowego nie jadl tylko bebilon pepti proszzek jak zawsze jelp, jutro ide po recepte na mleko i wezme malego
Umi uwielbiam Kacperka, czytalam blog jest swietny:-D
Kama a moze zadzwon do niego, jaki pyszny obiadek robisz u mnie nic nie bedzie wczoraj mama Ł przwiozla bigos:-)
Liza dobrze ze paczka przyszla, tez kiedys bylam coreczka tatusia ehhh kiedy to bylo:-Dteraz Dominika jest na moim miejscu
Kasiek a nie masz na pasku u dolu zeby zmienic na jezyk polski?mi tak czasami sie przestawialo
Ewi pokaz sie w nowych wloskach ja mam ciemne ale chce zmienic na rude:-D
Herbata mnie tez ciagnely ale nie bolalo ani pieklo przy sikaniu a co do rany ja myslam moze co 1-1.5 osuszlalam papierwoym reczniczkiem i psikalam Octeniseptem szybko sie zagoilo:-)nie wiem czy jest to u was teraz kaza tym psikac kikut

Ostatnia edycja:
Hejka

Ja na chwile , własnie przyjechałam z Zuzia do domku, juz po nia dzisiaj pojechałam bo M za nia tesknił , zreszta ja tez.A ze w firmie mniej sie dzieje takze mamy ja w domku.
Tylko biedna katarek dostała , mysle ze moze na zeby bo zawsze tak było.

A teraz nie wypuszcza wózka z rąk , dopiero dzisiaj go zobaczyła i cieszy sie strasznie:)

Sorki ze nie poodpisuje moze wieczorkiem

Kur.de a ja musze do dentysty isc jutro :dry: :no: oby mnie przyjeła.... ;]

Herbata super ze kikutek odpadl;) zazwyczaj po tylu dniach odpada;-)
moze napisałabys wkoncu jak to wkoncu poród sie zaczol i jak wyglądał??? my wszystkie czekamy na relacje.....:-(

reklama
hej my po okuliście.

Okazało się ze ten do którego wcześniej chodziliśmy z Justynką źle ją prowadził. a powinna mieć robione jakieś obszerniejsze badania na zeza, kąt rozbieżności itp. więc zaczynamy od nowa. ale wzrok to ona ma dobry bo ja musiałam oczy mrużyć żeby coś zobaczyć a ta jednym okiem dobrze widziała.

niżej macie mój kolorek i Mareczka :)
Patrycja Jak chcesz poeksperymentować to polecam szamponetki Marion. 5-6 myć i nie masz koloru na włosach. a twoje łobuzy to już spore.
umi ja nie mogę jeździć jak zmierzcha lub świta.niby widzę wtedy ale źle mi się jeździ. mam lekki astygmatyzm więc może to przez to. kacper rozbraja tymi tekstami.
Kamcia Ja ci nie pomoge bo mam - i jedno to -0.75 a drugie -0.5 ale myślę że w plusach jest tak samo, może do innego okulisty pójdź? w oprawkach zawsze można wymienić szkła.:tak:

Załączniki

• kolorek.jpg
    kolorek.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 36
  • mareczek.jpg
    mareczek.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Do góry