reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamicia :-D randka? z Tobą? zawsze i wszędzie ;-) przyjeżdżaj z dziewczynkami do PL to będziemy romansować :-p
Też chciałam dla Julki taki domek do ogrodu kupić niestety jak dla mnie to za duża kasa za "zabawkę" używane poniżej 400zł nie schodzą.

Anetka no to pięknie lada moment i komplet będzie, u Nas 2 dolne 5tki już praktycznie na wierzchu :tak:

Ewi 200zł? szok strasznie dużo, za taką kasę na spokojnie można nówkę kupić.

Liza fajne buciki choć kompletnie nie w moim stylu.

Uciekam kąpać Zołzę a później zabieramy się za tapetowanie.

reklama
o Anetko Vi już od jakiegoś czasu robi do nocniczka :tak:
tylko na noc cały czas ma pampka
a co do kolczyków to raczej wszystkie sa z tego samego zrobione, z tym że pewnie w pl dmuchaja bardziej na te zmiany u małych dzieci i dlatego każą tak długo nosić te pierwsze :tak:
gratuluje 5 :-)
liza butki ładne.. ale ja musialabym mieć zwykły korek
a brzuch to i ja mam obleśny ale dobrze go tuszuję ;-) wiem że nic już nie da się zmienić... i będzie taki jak jest więc trzeba go zaakceptować.. trochę zwisa i trochę się marszczy ale trudno...

wow to niezłe u was sa ceny za te domki :/ tym bardziej w porównaniu z zarobkami..
masakra ... masakra
kama przyjade to poromansujemy
:cool2:

Dobry wieczór, :p:)
Ja was tylko tak trzy po trzy poczytałam.

Liza, buty i fryzurka i którą pokazałas. Bardzo ładne, ja lubię takie skromne, ale jednocześnie eleganckie. Ta była fajna ;) choć ja takiej bym nie mogła bo mam gębe jak naleśnik i muszę miec grzywkę ;P Liza, udanej zabawy na weselu ;)
Vikamcia, ta fryzura co ty pokazałaś b.fajna, tylko pewnie skomplikowana i pracochłonna.
Anetka, może listonosza jakiś piers zeżarł ;P
Herbata, jakoś Cię nie zauwazyłam między postami. Mam nadzieję, że poszła już rodzić.
Młoda, z tym krwawieniem nie pomogę.
Kasiek, a kiedy Ty zaczynasz studia? I w ogóle jak będziesz wyjeżdzać to na całe weekendy, łącznie z noclegiem? Pewnie pisałaś a ja nie doczytałam.
Umi, nie daj się jesieni!! Mi też ostatnio to nawet z łożka nie chce się zwleć.
Kaama, zazdroszcze dużego ogrodu. Mała ma się przynajmniej gdzie wylatać. Może też się kiedyś dorobie.

Pewnie i tak większość ominełam ;/ My dziisiaj z Zochną moją śpimy u rodziców, ale to dłuższa sprawa :p. Przynajmniej sobie wieczorem z moim psem kochanym pospacerowałam. ;)
Dobranoc i spokojnej nocki

Ewi -też nie chciałam martwić żadnej dziewczyny porodem-ale sama już nigdy nie pozwole się tak przetrzymać w ciąży. Ja z OM miałam termin 11.06 urodziłam 11 dni po terminie, a usg wychodziło od połowy ciąży 30 maj czyli 22 dni. Tylko lekarze się usg nie przejmowali. Wody miałam zielone, infekcje wewnątrzmaciczną i w efekcie przez złe postępowanie po porodzie i późną reakcje u Adasia rozwinęła się też infekcja.Miał zapalenie opon mózgowych. Po terminie chodziłam regularnie na ktg, miałam usg dzień przed porodem i twierdził lekarz,ze ma czas. Przeżyliśmy wielki stres,na szczęście wszystko było dobrze-ale wiem co przeszłam przez 2 tygodnie. Mam nadzieje,ze herbata już rodzi i wkrótce moja imienniczka Marlenka pokaże się nam na forum:)

Liza- fajne buty, pewnie będą wygodne. A jaką masz sukienkę do tego?

ViKamcia- to mała szybciutko na nocnik robi. Adaś miesiąc przed 2gimi urodzinami pozbył się pamka w dzień.Na noc też nie zakładał jakiś czas-ale przy chorobie znów miał mokro-więc sie narazie wstrzymałam z zabraniem nocnego pampka.

Adaś dzis je jak szalony, ciągle coś woła. Apetyt ma za trzech-chyba nadrobi po tej chorobie bardzo szybko. Były byście w szoku ile on dziś zjadł. Ja sama nie wierzyłam:)

Ostatnia edycja:
jestem :-D
nadrobiłam ;-)

Kama mojej kolezance brat wystawi takie zaswiadczenie ze pracuje u niego w barze. Bo tez nie chca jej synka do przedszkola przyjąć. Druga fryzura mi sie podoba ;-):-)
Ewi jak tam Justynka ? Jak kaszelek ?
feeme sliczna masz córcię :-) a te jej włoski :-)
Bobaskowamama Witaj ;-)
Kasiek słodka Dominika ;-)
Beacia mama coraz gorzej sie czuje ;/ ;/ nie umi ręką ruszac . Sprobowała dzisiaj wziaśc małego na ręce to dopiero zaczęła ja boleć ;/
Liza śłiczny avatarek . ;-) i ładne buciki ;-)
ViKamcia ładne fryzurki ;-)
Lenka to dobrze ze Adas ma apetyt . Szokda ze moja siostra takiego nie ma :p

HERBATA RODZISZ JUZ ? ?? ?
dziewczyny a co u DAFI ?

Brakuje komus cukru ?
To prosze porcja :-D

P081011_13.47.jpgP081011_14.08.jpgP091011_16.16.jpgP101011_10.35.jpgP101011_16.03.jpg pierwszy obiadek :-)P101011_16.14_[01].jpgP121011_10.06.jpg to tylko ja :-D

lena Viki siadała na nocnik już wieczorami przed kąpielą jak miała dokładnie rok i niecałe 3 miesiące (od stycznia tego roku)
wczesniej tak sporadyczniezawsze ją puszczałam na golaska wieczorkiem i zanim szła do kąpieli biegła na nocnik i było siusiu , późńije doszły jeszcze poranki jak zdjęłam pampuszka to rano biegała do pierwszego siusiu i tak zostało , no a po czasie zaczęłam ją sadzać jak wołała w dzien ale chodziła w pampersie bo raz wołała raz nie jak się zabawiła .. z kupką to samo było raz zrobiła raz nie albo i ja nieraz nie zdążyłam bo jak ją niosłam na nocnik to czułam w połowie drogi ze już się ciepło robi w pampersie ... a już gdzieś ok miesiąc temu całkiem zrezygnowałam z pampka tylko nocą ma albo jak jade gdzies daleko autem bo wiadomo ze jak mi zawoła gdzieś gdzie nie stanę to pewnie po chwili popuści ...
do tego jak zrobi siusiu czy kupke to ładnie niesie nocnik do wc i wylewa :-p hehe mała spryciula
młoda super zdjęcia..
liza nie wiedziałam że chcesz tanim kosztem.. to fakt te fryzurki tylko u fryzjera..
ja bym Ci zrobiłą bo się znam na upinaniu wosów ale za daleko mieszkamy od siebie

Ostatnia edycja:
Hej Laski!:-)
Ja niestety chora. Tzn w nocy ból gardła masakryczny, za dnia już dzięki tabletkom nie bolało, ale za to mam katar
mad.gif
Eh, a tak się cieszyłam, że Martynka z J. mnie nie zarazili
mad.gif
No ale Nikola /tej, której niańkuję/ jest chora to być może jej sprawka.
Martynka od kilku dni woła na mnie Mamuś a na J. Tatuś, jakie to słodkieeee:-):-)
No a na dniach ma być @. Szkoda.. Bo zamówiliśmy sobie z J. fajne cuda w dziale erotyki:-):-)
Wczoraj Was nadrabiałam i usnęłam bo nadrabiałam na leżąco:-D Ale coś tam pamiętam.

ViKamcia wow, fajnie, że Viki korzysta z nocniczka. Moja córcia usiądzie na trochę, nawet kilka razy na dzień, wie, że się robi siku i kupkę do nocnika, ale efektów nie ma. Myślałam o nakładce bo Perła ostatnio chciała korzystać z wc, być może wolałaby nakładkę od nocnika:confused2: któż to wie. Kupimy, zobaczymy, najwyżej przeleży.
Liza świetne butki, w moim stylu:tak:
Młoda długasek z Rafałka:-) a Ty jaka opalona:-) Po @ kupię sobie karnet na solarkę:-) Szkoda, że z ręką mamy nie jest najlepiej, opuszczasz szkołę przez to, ale wiadomo, że jak mama nie może się zająć Rafim to jesteś potrzebna:tak:
Ewi hm nie wiem czy się obijam z prawkiem. U nas termin najwcześniejszy na exam był w listopadzie, więc za dużo nie miałam do powiedzenia a jazdy chcę mieć parę dni, lub tydz przed examem co by mieć wsjo na świeżo;-) Zdrówka dla Ciebie i Justynki.
Anetka wow, już 5tki:szok: Czytałam sporo, że najczęściej są po 2rż i myślałam, że Martynce też tak pójdą a mam wrażenie, że będą niebawem. Muszę spojrzeć raz jeszcze w jej pysię czy to ja miałam przewidzenia czy jednak nie:-)
Ja również mam nadzieję, że Herbata rodzi:-) Coś nam zamilkła:-)
Kasiek taka Julcia, której niańkowałam, też miała taką samą ciastolinę. Fajna sprawa dopóki Jula zapomniałam domknąć pudełeczek i wsjo było twarde jak kamień.
Umi ee tam, do zimy jeszcze daleko:-D
Beacia jak tam po wizycie u lekarza?
Mariolcia jak się masz?:-) Jeszcze nie rodzisz?:-)

a ja się zastanawiam co tam u Rox:sorry:

ViKamcia z okazji urodzinek zdrówka, radości i pociechy ze swoich 3ch Skarbów:)!!

Ostatnia edycja:
Vegas Vika też wołała na wc jak mieszkałam w tamtym domu i jak ja się załatwiałam a ona siedziała na nocniku to wołała ze chce tam gdzie mama , ale nakładki nie kupowałam bo jak ją posadziłam na wc to od razu schodziła i uciekała :-p
także chyba chciała posiedziec tam gdzie mama :-D hehe
ale dla niektórych dzieci nakładka jest lepsza od nocnika i wolą od razu na kibelek..
sama zanim jeszcze mi wołała wogóle jakiekolwiek siku to myslałam żeby ją od razu na kibelek sadzać ale jednak nocnik wygodniejszy bo stoi w salonie i jak tylko mi zawoła to jedynie mam kilka kroków żeby ją posadzić :-)

dziękuję za życzonka :*:*:*

a dla Ciebie dużo zdrówka kochana :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hellolł

Kamciu widzę że my dwie Kamile i obie październikowe ;-)

Także życzę Ci wszystkiego najlepszego, obyś już zawsze tryskała taką energią, oczywiście rychłego braciszka dla dziewczynek ( macie extra geny szkoda marnować) i wszystkiego co sobie zamarzysz :* 100 LAt!

Młoda Rafałek cudny :tak:
A u Daffi wszystko w porządku,na razie niie ma za bardzo czasu żeby zajrzeć, przekarze jej że o Nią pytałaś.

Vegas zdrówka :*

No i na tyle bo kooopa wzywa :confused2:

Do góry