reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiek Te zapalenie płuc w ogóle nie ma objawów, ale żeby dziecko potem nie miało problemów ze zwykłym przeziębieniem trzeba wyleczyć te wrodzone. a jak nie to potem zwykle przeziębienie może skończyć się wizytą w szpitalu.
Umi Raz w miesiącu akurat. ja tez na myśl o zimie mam humor do kitu ale niestety trzeba będzie jakoś to przeboleć.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewi strasznie duzo bedzie Cie kosztowalo, juz lepiej kupic cos nowego:tak:a co o wo u mnie byly tez zielone i geste ale ja juz 4 ni w szpitalu bylam gdy polozna zobaczyla zaczela krzyczec lekjarz byl pewny ze zrobi cc bo mialam 7 cm ale oxy szybko przyspieszyla. Mi lekarze mowili ze zbytnio nie ma cos patrzec na usg bo roznie dzieci rosna, ja mialam 3 terminy a i takj patrzyli na ten om
Moj maly lezy juz pol godz na macie, lapie zabawki i gada, a noga przypadkiem wl samochod grajacy i sie przestarszyl:-D
Skonczylam prasowanie musze teraz spkowac rzeczy malego bo wreocimy w sob rano i troche rzeczy trzeba zabrac:sorry:
Wlasnie oberwal wiszaca malpe i plakal, a caly ogon ma tak mokry ze az cieknie:tak:

Umi to dzisiaj możemy zbić pionę, do tego moje dziecko wcale mi nie pomaga jakoś przetrwać :no: a do tego ta pogoda przed chwilą u mnie wwalił grad :szok:

Ja też używam Lactacydu na codzień pomarańczowego a jak coś się dzieje to z niebieską etykietą jest super :tak: Tantum rosa też jest dobre tylko piekielnie drogie.

lena no tak raczej co je dziecko to indywidualna sprawa rodziców..
ale jeśli piszesz że to co jadło dziecko mając rok było w większych porcjach niż teraz to się przestaję martwić :-)

patrycjaZ witraj :-)

anetka tak dokładnie powiedzieli że 12 tygodni i można zmieniać , i z Emcią to samo mówili choć byłam u innej kosmetyczki :-)
więc myslę że też mogłabyś wcześniej zmienić :tak:
kasiek ja tez mam nieraz tak ze mi się kręci w głowie jak szybko wstanę.. od tak po prostu ....
Domisia jest słodka
biggrin.gif

trzymam kciuki za nocnikowanie.
ja pamiętam jak Vi zrobiła pierwszą kupkę do nocnika miała wtedy pampka na sobnie i wołała szybko zdjęłam pampersa i w ostatniej chwili zrob iła na nocnik.. była taka szczęsliwa że nie mogłam się na nią napatrzeć :-)
a siku to wołała róznie raz sie zapomniała raz nie...
od jakiegoś już czasu nie nosi pampersa i ładnie mi woła wszystko choć i do dziś nie powiem czasem jak jest czymś bardzo zajęta to się zapomni i popuści
ale tak to ładnie wstrzyma i za chwilę drobi na nocnik :-)

ewi a to prawda ze jak się ma - to jiż się wady nie wyleczy a jak + to jeszcze tak??
femme fajny ten domek ja też się przymierzam ale do plastikowego takiego raczej :-)
http://www.toys.ie/Fairy-Play-House--!105145-prd.aspx
bobaskowamama no napewno nie masz czego żałować.. jak ktoś mówi że "przez dzieci jest zmarnowane życie" to jest dla mnie lekko nienormalny
może i nie zdążymy się wyszumieć i wybawić.. ale nikt nie mówiłże mając dzieci jesteśmy odcięte od świata , znajomych itp...

na zabawe zawsze jest czas :-p a dziecko to skarb :-)

młodamamusia ładnie rafałek waży , Emma na 4 msc ważyła 8.,5 kg :-)
teraz musze ją zważyć bo jestem ciekawa ile przybrała :-p
kamaaa to moze się umówimy na randkę jak już będe miała okularki
cool2.gif
laugh.gif

hihih
ta rozpuszczona fryzurka mi się bardziej podoba :-)
liza, herbata u mnie z Viki było to samo po 2 tyg po przenoszeniu poszłam na wywołanie i powiedzieli ze urodzę do rana bo akcja ruszyła
biggrin.gif

liza co |Ty się przejmujesz figurą jak ty zgrabniacha jesteś jak nic
biggrin.gif

moja znajoma jest fryzjerką i takie fryzurki wstawiła na nk ostatnio :
850fc25937.jpg03279a3160.jpgb7df681a97.jpgdbd02ca10c.jpg

Ostatnia edycja:
JA nadrobilam wsio i kurcze nie mam weny by odpisac, glowa mnie jeszzce boli, byla bratowa u mnie ze swoimi dzieciakami (10l,7l,6l.) i normalnie czacha mi dymi taki byl chałas... :dry:

Kaamaa no fryzujra zdaje sie byc prosta w zrobieniu, moze w niedziele wezme pojde do mamy i mi zrobi taka "próbną" jak jej nie wyjdzie to cos innego wymyśle najwyzej ;]

Kamcia jejku to co ty wstawiłas to ja bym musiala do fryzjerki isc a ja tego chcę uniknąc by kasy nie wydac zbędnej;] a i nic takiego wymyślnego nie chce a cos skromnego ;-) ja zgrabna jestem? buhahahahah, prosze cie... moze i na twarzy oki, ale nie brzuch! bo nogi to tez mam ładne ;-)

Nadwyrężyłam lewy nadgarstek! normalnie porazka, musialam owinac i mnie pobolewa ;/ ehhhh ;] mam słabe stawy, bolące kolana, nadgarstki to u mnie norma jak zle stane czy cos podniose :no:
A co tu taka cisza wogóle?

O takie butki se sprawiłam :-) mogą byc???

Kamcia Nie wiem jak to jest z tą wadą ale ja mam( -) i wiem po sobie ze widzę gorzej, ale jak ktoś ma (+) to chyba można zmniejszyć jeśli jest się w dość młodym wieku, a w Twoim przypadku wada chyba jest jeszcze mała więc pewnie da radę ją zmniejszyć. ale ja fachowcem nie jestem wiec mną się nie sugeruj.
Liza Fajne te butki. a jaka sukienkę do nich masz?

Umi nie zamulaj:p:p

Ewi dokładnie ale mnie tylko zbywali nie mieli czasu żeby dokładnie wyjaśnić a ta nic nie jadła chyba 3 dni tylko spała i na antybiotyk pod kroplówkę tylko a ja płakała bo nic nie wiedziałam;/

Anula
miłego pobytu u rodziców:) Ale mały zaradny hehe

Kamcia
jeszcze kawał czasu przede mną zanim przestanie w majty sikać:) Fajny domek też chciałam taki ale u nas poniżej 600zł nie schodzą i to takie liche za 600zł. Więc 600 zł np wydać jak znajomi teściów trampoline w biedronce na wiosnę taką fajną kupili i w cale nie małą

Liza 6 dzieci SZOK!!!:szok::szok::szok: litości:) butki fajne kiedyś chciałam kupić takie baletki ze ściągaczem tylko nie wiedziałam czy nie będzie mnie obcierać;/

Kasiek Dla mnie też to było straszne. a najlepsze że mi o tym całym zapaleniu powiedzieli w dniu kiedy mieli wypisywać choć wyniki mieli już dzień wcześniej. ale u nas zawsze na ostatnią chwilę, z Justynką jak była mała w szpitalu byłam dwa razy z powodu przeziębienia (miała wadę serduszka) i dopiero po trzecim razie, po tygodniu kiedy mieli wypisać już do domu powiedzieli ze przenoszą nas do innego szpitala na chirurgię. a wcześniej nie mówili nic o swoich podejrzeniach. Mareczek; przez całe te zapalenie to nikt nie powiedziałby że on chory.:-D

Ewi eh co się teraz z tymi dziećmi dzieje co chwilę się słyszy że jakaś wada serduszka;/ Ale teraz z Justynką ok?? No mi od razu powiedzieli ale nie wyjaśnili co i jak i do 10 doby byłyśmy w szpitalu ale szczęście w nieszczęściu miała komplet badań wsio z USG jamy brzusznej i główki więc potem byłam 100% pewna Ze jest zdrowa:)

reklama
beacia ja też nigdy nie wiem co mojemu kupić.. ale on zazwyczaj idzie ze mną na zakupy i sam wybieram, więc niespodzianki nie ma :-p ale przynajmniej jest zadowolony :tak:
A swojemu może jakąś bluzę z kapturem fajną? Skoro hh lubi :-p

EWI o kurcze, dużo by Cię wyniosła przeróbka, za 200 zł to ja teraz nawet swojej kurtki nie kupiłam :-p za taką cenę to pewnie znajdziesz też coś fajnego :tak:

umi a ja to wolę zimę niż tą jesień :sorry: teraz nawet nie ma jak na spacer wyjść, bo ciągle deszcz pada, a jak śnieg będzie padał to nawet miło tak sobie pobiegać z dzieckiem po śniego :-p

ViKamcia może po prostu z czegoś innego te nasze kolczyki są zrobione, chociaż wątpię, bo lecznicze to chyba wszystkie takie same.
Fajnie, że Vi już załatwia się do nocniczka :tak:

Liza a jaką masz w końcu sukienkę do tych butów? nie za "ciężkie" jak na wesele?

Jestem wściekła, bo już drugi dzień czekam na listonosza i dalej go nie ma.
Ostatnio narzekałam, że Zuzia jeszcze piątek nie ma, a dzisiaj zaglądam jej w paszczę i widzę, że na dole już prawie cały przebity, jeszcze tylko 1/4 została do przebicia :tak: a z drugiej strony też na dole już połowa ząbka się przebiła :tak: może dlatego taka maruda jest. Na górze jeszcze nawet tych ząbków nie widać :no:

Do góry