reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hejka

Ale pogoda zów zaczęło padac:) a Zuzia chyba wkoncu zasnęła.

Wczoraj odwaliła i nie poszła spac przez cały dzien a icały dzien był zdezorganizowany:(

Herbatka a ty jeszcze tutaj a sio:)

Kasiek tylko zebyscie sie nie zarazili , my to przechodzilismy niecały miesiac temu masakra

Gosdia my mielismy slub cywilny i mielismy cos około 40 osób i było fajnie:)

femme Ninka prześliczna, mi tez ciezko jest zasypiać bez M , fajnie ze dzien wolny:)

Ok, lece kotlety piec

reklama
Liza ale obrotna jesteś:p

Ogórkowa zrobiona Domi nie przejawia symptomów choroby szaleje właśnie się zdrowo sfajdała buhahah idę robić pranie ręczne:)

ale beznadziejna pogoda. ;/ masakra, pada pol dnia, chociaz rano sloneczko swiecilo i myslalam ze na dwor wyjdziemy a tu d*pa ;/ mlody teraz poszedl spac a ja siedze i zielona herbate pije sobie. kupilam sobie tantum rosa zeby sobie przemywac i mam nadzieje ze cos pomoze. co do rodzinnego to ja skaladalam wniosek we wrzesniu a po decyzje mam sie zglosic dopiero w listopadzie ?

ewi ale sen mialas. mnie tez sie czasem takie glupoty snia.

liza smaka narobilas mi na krokiety. podrzuc jednego ;p

kama jak twoj maz nie ma umowy, a do mopsu piszesz takie oswiadczenie to piszecie ze skad ma dochod ?

kasiek wspolczuje normalnie, obyście sie nie zarazily, bo kiepsko by bylo.

bobaskowamama ​witaj :)

Liza wg OM to 41t.5d
a wg USG 40t.6d :/
12 dni po terminie, kobieto jedzna IP mów ze nie czujesz ruchów, i musza cie przyjac!! :no:
Liza kurcze to ja tego nie rozumiem. P w poprzedniej pracy miał ok. 1500 BRUTTO i babka mówiła,że ledwo się łapiemy na rodzinne.. :sorry: teraz tak czy inaczej nie przysługuje nam rodzinne, bo nawet z dochodami Netto się nie łapiemy.
No jesli zarabia 1500na reke to jeszcze sie przysluguje, a latwo obliczyc czy sue wam nalezy w tym roku rodzinne bo z pitów wyliczasz caloroczny dochod dzielisz na 12 a potem wynik na 3 ;-)
Herbata- chodziłaś na ktg? I kiedy mialaś ostatnie usg? Każdy szpital powinien cię przyjąć na wywołanie. Ja bym im się uparła i tyle.
Zgadzam sie z Tobą ja poszlam juz do szpitala w 9 dniu po terminie i 10ego mieli mi wywolywac:tak: ale w nocy ze stresu akcja sama ruszyla :-D

kasiek kazda z nas obrotna przecie :-p

Rzeczywiście coś tutaj pozmieniali na tym forum.
Femme, wampi, my mamy termin na 14 lipca, więc jeszcze trochę czasu.
Kasiek, na takie choroby dobry jest nifuroksazyd, ale on jest na receptę. Przynajmniej mi pomaga chwila moment i nie ma rozwolnienia:)
Bobaskowa, witam i gratuluje bliźniaczków.
Herbata, a nie chcą Cię wziąć jużdo szpitala? Masz w ogóle wyznaczony termin porodu?

I oczywiście zapomniałam co dalej napisać:) Ja dzisiaj zrobiłam na obiad schabowe z serem i pieczarkami i ziemniaczki zapiekane z przyprawami :) a Zosia pierwszy raz wcinała rybkę z Hipp :) całe 220 ml wciągnęła i teraz śpiewa.

spoko laski, mialam usg w srode tamta i lozysko i dziecko sa w porzadku. tutaj czekaja 2 tygodnie z wywolaniem, wiec jeszcze tydzien na upartego. jutro mam wizyte u poloznej i ona zadecyduje czy pt czy pn. tak mi sie przynajmniej wydaje. ktg mialam 2 razy robione

Beacia też tego używałam bo mnie tak wszystko swędziało że masakra i mi nie pomogło musiałam krem kupic co chyba ze 3 zł kosztuje i jak ręką odjął:)

Liza ja żeby nie być gorsza zrobiłam pranie ręczne uff masakra najgorszy był długi szalik taki mięciutki co sobie na szmatach kupiłam;/ Ale za to ręce i paznokcie mam the best:) poodsówałam skórki i pomalowałam bezbarwny mam na dzieje że na wesele będzie w sam raz:)

Gosdia moja to by musiała ze 3 takie rybki zjeść:) Nigdy jej nie kupowałam słoiczków zawsze sama jej zupki gotowałam:)

Herbata jak mi robili w dniu porodu KTG to specjalnie stukałam w brzuch żeby mała się wściekała i lekarz powiedział że jak jakiś skurcz będzie to mnie przyjmą:D:D Były dwa buhahah 6 dni po terminie czop zaczął mi odchodzić to było w niedzielę nic nie czułam a w środę miałabym wywoływany poród

Dzięki dziewczyny za miłe słowa i trzymajcie kciuki żeby nasz choroba obeszła:) Domka śpi a ja chyba idę coś zjeść wszyscy leżą w łóżkach nawet teść leży zwinięty w kłębek myślał że wytrzyma i pojechał do samochodów ale po godzinie wrócił ale jak jego rozłożyło to już na prawdę masakra;/;/;

A to wczorajsza zabawa ciastoliną i ludki Dominiki:)
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Ostatnia edycja:
kasiek ale Dominika jest slodka :-) widac ze swietnie sie bawi

a jeszcze co do szpitala to niestety to nie Polsa... przyjeliby mnie tylko jak odeszlyby mi wody albo skurcze byly regularne. pozostaje mi jedynie czekac.

reklama
Herbata no oby tak bylo... oby dzidzi bylo w brzusiu ok... bo wiesz po terminie to potem szybko jest do nieszczescia...:( ja bym sie bala tyle byc po terminie:-( trzymam kciuki!
Kasiek fajne zdjątka :-)

Ja ogladam wesele siostry ciotecznej z czerwca- rodzice byli, slicznie wyglądala i wogole fajne :-)
Nastrajam sie na nastepny tydzien:tak:

Do góry