reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Liza kurcze to ja tego nie rozumiem. P w poprzedniej pracy miał ok. 1500 BRUTTO i babka mówiła,że ledwo się łapiemy na rodzinne.. :sorry: teraz tak czy inaczej nie przysługuje nam rodzinne, bo nawet z dochodami Netto się nie łapiemy.

Dzięki za komplementy w imieniu Ninki :-)

Ja wczoraj znowu nie mogłam zasnąć mimo że taka zmęczona byłam o 2 w końcu padłam :no: nie wiem o co chodzi -_-
pewnie dla tego że K na nocce był i tak dziwnie się bez niego zasypiało :-p teraz odsypia ja już byłam zobaczyć jak idzie robota w nowym mieszkaniu odprowadzić małą do przedszkola i po śniadanko :-p a teraz znowu na trochę hyc do łóżka :-p dzisiaj wolne więc bomba :-p :-)

KAAMAA - przypomniałaś mi o rodzinnym trzeba wniosek złożyć :szok: papiery już miesiąc w domu leżą :-p a wiesz może do kiedy się składa ?

GOSDIA - a na kiedy ślub zaplanowany ? :-)

EWI - no właśnie ty byś mi się przydała do pomalowania takiego domku z takim talentem :-) :-p

ANETKA - a co jakaś paczka z allegro przyjdzie ? :-D :-p

HERBATA - a już wyleczyłaś tam to co miałaś do leczenia chociaż ? jak tak to jeden plus z tego czekania by był :-) łyknij sobie łyżeczkę olejku rycynowego i po sprawie ja tak poród wywołałam :-) przy okazji Cię przeczyści więc nie trzeba lewatywy :-p

KASIAF -Nina też ma niedługo testy alergiczne raz już byłyśmy to się nie udało nic zdziałać bo za cholere nie chciała trzymać tych rzeczy co trzeba trzymać żeby wykonać badanie :sorry: tak więc powodzenia życzę

wampi ja już sama nie wiem, może ja coś pomieszałam.. :sorry: no ale pamiętam jak babka mówiła, że ledwo się łapiemy..

femme ja to bym bez P nie potrafiła zasnąć :-p i jak tam robota idzie? kiedy się przeprowadzacie?
A no czekam, na szczotkę i prezent urodzinowy :-p

wampi no wtedy właśnie dostaliśmy jeszcze rodzinne, ale ledwo co. Tak sobie myślę teraz, że może P wtedy jakoś więcej zarobił i te 1500 to było netto, już sama nie wiem :-p
No ale tak jak piszę, teraz to bez różnicy, bo jak P zmienił pracę to już nam rodzinne nie przysługuje :no:

Femme teoretycznie do końca września ;-) jeśli chcesz dostać rodzinne w listopadzie to do końca października musisz wniosek złożyć.

Anetka ja bym wolała żeby J pracował na umowę i legalnie te rodzinne nam by się nie należało ( no chyba żebyśmy się jeszcze 3ki dzieci dorobili to wtedy tak :-D), niż na czarno :dry: tak jak pracuje teraz.

Ale piszecie dziewuszki moje;)

Famme
ja jej troszkę obcinam bo wygląda jak fleja;/ Ale wiem że muszę to przetrzymać żeby miała takie piękne jak Twoja:)

KasiaF
doskonale wiem o czym mówisz o tym rodzinnym ja tez kombinowałam jak byłam w ciąży... Zdrówka dla Kacperka i udanej imprezy na weekendzie:)

Vegas
moja też nie spokojnie śpi mam nadzieje że małej przejdzie:) I się wyśpisz:) No ja próbuje z tym nocnikowaniem ale na razie nic nie wychodzi ale są postępy dziś wstała z łóżka i od razu na nocnik:)

Wami
no gdzie 26 to blisko do 30 zlituj się kochana:) Życzę żebyście jednak dostali to rodzinne:)

Liza
u mnie też leje od wczorajszego wieczoru;/

Gosdia na pewno Wasze wesele będzie dla Was najpiękniejsze nie ważnie ile osób będzie:)

Beacia
dobrze że małemu lepiej:) Wiem co to znaczy ja jak brałam cerazette też miałam wieczny @ i też miałam dosyć wkładek bo aż się czegoś nabawiłam...

Ewi
zdrówka:) My tez byliśmy na takim weselu co było na kasę nastawione u siostry ciotecznej C nie mieliśmy dużo więc się nie podpisaliśmy brat C nie poszedł bo kiedyś ta właśnie siostra rozpowiedziała w rodzinie że on z żoną się tak nawlili że wcześniej wrócili z jakiegoś tam wesele a prawda byłą taka że wesele było do du...

Anetka
a może to nerwobóle też takie miałam kiedyś głownie w rękach...

Herbata
byle nie w niedzielę bo w niedziele leniuszki się rodzą jak moja:)

Kamma
pewnie że legalnie lepiej bo ma składki odprowadzane i ubezpieczenie ale co zrobisz w dzisiejszej polsce. CO do rodzinnego to ja się nie wypowiadma bo nigdy nie mieliśmy problemów bo C jest niby bezrobotny a ja zarabiałam najniższą krajową niby potem macieżyński traz wychowawczy więc niby szału niema

Dziewczyny ręce mi opadają w niedziele brat C wczoraj C dziś teściowa i teść wymiotują i sr... jak koty. Zostałam ja i Dominika a wesele w sobotę:szok: Po cichu się modlę żeby ją oszczędziło dopiero brat C się przyznał że u niego w pracy wszyscy chorują i przywiózł to z Warszawy eh... Zupa ogórkowa ugotowana ale odechciewa mi się wszystkiego cały czas obserwuję Domi wysłałam C po aktivie bo tam dobre kultury bakterii nie wiem czy to coś da ale łapie się wszystkiego co się da;/

ja mam 24 lata i 3 dzieci w tym prawie 3 miesięczne bliźniaczki. Pierwsza córeczke urodzłam mają 20 lat i nie załuję,bliźniaczki są lipca 2011.Od 4 lat jestem szczęśliwą mezatką i choć wiele ludzi mi mówi,że zmarnowałam sobie życie to ja nie żałuję. Cieszę się,ze mamy 3 wspaniae córeczki które kochamy nad życie:) pozdrawiam wszystkie mamusie i zyczę dużo szczęścia i cierpliwości przy maleństwach

reklama
Liza wg OM to 41t.5d
a wg USG 40t.6d :/
Ojejku to juz powinni wywolywac kiedy masz isc do szpitala niby ?
Liza kurcze to ja tego nie rozumiem. P w poprzedniej pracy miał ok. 1500 BRUTTO i babka mówiła,że ledwo się łapiemy na rodzinne.. :sorry: teraz tak czy inaczej nie przysługuje nam rodzinne, bo nawet z dochodami Netto się nie łapiemy.
Jesli masz pity i jak podliczysz wszystko co zarobil przez rok , dzielisz na 12 tą kwote a potem na 3 :tak: jesli kwota nie przekracza 504zl na osobe to sie nalezy rodzinne :-)
Dobra ja zmykam, córa w szkole do 15:30, więc biorę młodego i na jakieś zakupy się udam, może wieczorem jeszcze do was zajrzę, bo mój 2 tydzień na noc idzie, więc po 20 wychodzi, dzieciaczki idą spać, a ja samotnie spędzam czas przed kompem.
Udanych zakupów!

bobaskowa witaj :)

Ja lece< Miki wstał, krokiety zrbione takze czekam na M jak Hanie przywiezie i dam im obiad :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry