reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam ;)

Z tym weselem to pytałam bo nie wiem jak mamyb zrobić moim rodzicom widzi się małe przyjęcie, ja z jednej strony też jestem za bo o wiele mniej kasy. A moj Damian chce takie na 60 os. niby nie duże, ale już mnóstwo więcej kasy,nawet jak robimy na sali. A on chce większość kosztów sam pokryć. A pieniędzy nie mamy na aż takie wydatki. I z drugiej strony może lepiej jak sami sie za to weźmiemy, a rodzice tylko pomoga...Bo jak sobie pomysle co moga powymyslać jakieś cuda na złotych łancuchach to mi się ślubu odechce.

Femme, Nina jest śliczna i włosy naprawde ma ekstra. Domek bardzo fajny. Wspólczuje pracy z takimi przygłupami, ale już po i kasa jakaś wpadła.
Vegas, może Martynce szybciej idą te piątki? Każde dziecko inne.

Uciekam bo mojej marudy. Jeszcze dzisiaj muszę iśc do Urzędu Skarbowego ;/

reklama
bry :) dzisiejsza noc jest o wiele lepsza niz weekendowe :p teraz mlody po rannych szalenstwach poszedl spac. a ja ogorkowa pitraszę ;p

anetka no tak jakos wyszlo z tym 3 miesiecznym okresem, ktory dalej nie chce sie skonczyc. moj ginekolog stwierdzil ze to jest zwykly okres po odstawieniu Azalii, no ale kurde chcial nie chcial tabletki ostawilam tydzien temu a on jeszcze jest ;/ fakt faktem nie jest strasznie obfity, bardziej przypomina mocniejsze plamienie ale jest, a ja od wkladek czy podpasek juz mam odparzenia i mnie okropnie boli. a jak moj S. przyjedzie i czasem zdarzy nam sie maly seksik to zaczyna ze mnie leciec jak nie wiem ;/

liza widze ze Ty lubisz gotowac ;p ja ostatnio dostalam przepis na zupe z serkow topionych. pycha :)

kasiek fajnie ze zakupy sie udaly :)

gosdia u mnie tez wczoraj padalo i wracajac ze sklepu tez zmoklam. a co do wesela to ja ci nie pomoge, bo nie mialam. ale powiem ci ze kiedys marzylo mi sie wielkie wesele, a teraz tak chyba wolalabym takie niezbyt wielkie.

famme wspolczuje tego siedzenia na tych wyborach. a domek to fajny pomysl na prezent.a Ninka to śliczna dziewczynka. fajne dołeczki ma jak się uśmiecha :)

kasiaF duzo zdróweczka dla Kacpereczka :*

vegas ja tez mam taka ochote na pizze, ale kurde musze schudnac wiec odpada ;/

wampi miejmy nadzieje ze sie zalapiecie na rodzinne

Helloł

Liza super że rodzinne będzie.

Wampi trzymam kciuki żeby decyzja była pozytywna.

Femme zdjęcia Ninki już widziałam ale powtsrzymać się nie mogę PIĘKNOTKA! :*
Super ten domek bardzo mi się podoba, ja chciałam Julce kupić taki plastikowy do ogrodu, ale cena nawet za używki skutecznie odstrasza :cool:

Kasia to weekend pełen urodzin, ja swoje mam w poniedziałek :-p

Ktoś pisał o drożdżowych pierogach z makiem moja babcia też takie robi są pyyyszne! :tak:

A co do rodzinnego to u Nas jest do 15stego więc nie długo, problemów z decyzją nie było bo J nie ma umowy i de fakto dochody są zerowe, tyaaaa... :-D

hej Wam.
Wczoraj poszliśmy spać już przed 21. Masakra śniło mi się że miałam znów operację i chodziłam z tym drenem.:szok: ale to było takie realistyczne ze jak rano się obudziłam to sprawdzałam czy nie mam szwów na brzuchu.
Anetka a co ty sobie w rękę zrobiłaś? Współczuję bólu ja też mam tak czasami.
Beacia Dobrze że wyniki wyszły ok.
Gosdia Każdy ma inne gusta z liczebnością gości na weselu. ważne żeby nie było tak że wszyscy goście to tylko strona panny młodej, bo czasami się zdarza. a ze strony pana młodego tylko najbliższa rodzina :-D ja miałam wesele na poniżej 100 osób i jestem zadowolona z niego. tylko przyjaciółki i rodzina(liczna z resztą), ze strony S tak samo. ja tam wolałam przyjęcie bo to miało być dla nas, i smai mieliśmy płacić za to ale moja rodzina jak i S uparła się na większa zabawę więc się zrobiło. wynajmują salę na której macie zapewnione tez i posiłki zawsze wyjdzie Wam drożej. ja miałam salę wynajętą za niecałe 200zł, a za katering płaciliśmy za wszystkie osoby ok 2000 zł. no i 2000 za zespół. no i całe wesele wyszło nam za ok 5 tys. co się z resztą wróciło z kopert.
w sierpniu koleżanka miała wesele i mnie nie zaprosiła i innej tez nie a byłyśmy trzy przyjaciółki ale wiem ze ona nastawiła się właśnie na zyski z kopert bo gości miała tych bogatszych, koledzy z pracy, pracodawca, burmistrz.
Femme Współczuję takiego siedzenia do późna i to nad liczeniem.
Fajny ten domek. ja chciałam kiedyś sama zrobić z takich dużych przemysłowych kartonów ale nigdzie nie można znaleźć. a nina śliczna dziewczynka, ale to już wiesz
VEGAS a myślałam ze już wykupiłaś te jazdy. co ty się tak wleczesz z tym?

no i mnie gardło dzisiaj boli. jeszcze widzę że jakaś zmiana została wprowadzona znów na forum i się wkur*iam tylko bo pół godziny pisze jednego posta.

Ostatnia edycja:
Kurcze, napisałam długiego posta i mi się skasował :sorry: nie chce mi się znowu wszystkiego od początku pisać :baffled: ale nadrobiłam :-p

U Was też jest tak, że do rodzinnego liczą się dochody brutto? Bo u nas właśnie tak i to jest beznadziejne, bo tak to wiadomo, że do rodzinnego nie będziemy się łapać :sorry:

EWI właśnie w tym problem, że nic nie zrobiłam. Rano ręka mnie lekko pobolewała a wieczorem to już wytrzymać nie mogłam. Na szczęście dzisiaj już nie boli :tak:

U nas jak zwykle pobudka o 8. No ale to i tak ładnie, jak Zuzia idzie spać o 20:30 mniej więcej, czyli śpi prawie 12 godzin, więc nie mam co narzekać.
Teraz Zuza bawi się figurkami, zjadłyśmy śniadanko, to mogę chwilkę z Wami posiedzieć ;-)

Pogoda paskudna, aż się nie chce wychodzić z domu, ale pewnie i tak bym nie wychodziła, bo czekam na listonosza :-p

femme wspolczuje, wiem co znaczy nie moc zasnac ze zmeczenia... porazka. przynajmniej Ninka skorzysta :-p piekna laleczka z niej :tak:
umi zdecydowanie moje dziecko robi sobie jaja :cool:

Liza gratuluje rodzinnego :)

Vegas urocze zdjecie :-) ja tez takie wloski kiedys mialam... :-p

wampi 3mam kciuki zebys jednak dostala.

kama mam nadzieje ze i moja uparciucha zalapie sie na weekendowe lub poniedzialkowe urodziny :)

Ewi wspolczuje bolu gardla... :/ no cos nie halo z tym forum, tez pisze jak paralityk

kasiek siostra ma juz 12 lat, stara dupa z niej :sorry:

u mnie nadal nic, przez wielkie N. nawet skurczu zadnego .... :confused2:

anetka u nas tez dochody brutto(edit. nie no kurcze moment dochody brutto jakie dostaje na konto bez oplat tych wszystkich jak skladki ubezp. to chyba jednak netto?), i wogole jest fajnie np. mamy pol wyplaty zabierane przez komornika i ich to nie obchodzi, interesuje ich ile M przez caly miesiac zarobil i niewazne ze dostajemy tylko pol wyplaty :no: PAtoLOgiA :no: jesli zarobi wiecej jak 2500tys. to rodzinne nam zabiorą, ale jak narazie nam to nie grozi ;] heh
Herbata nie no który to dokladnie tydzien,dzien ciazy? :-)
EWI zdrówka! Ja kurcze niewiem ale mi sie te wszystkie oznaczenia nad pisanym tekstem nie wyswietlaja i nie wiem gdzie jest pogrubienie, dobrz eze wiem jak napisac :dry:

Ostatnia edycja:
Liza u nas liczą dochody przed odciągnięciem tych wszystkich składek.. czyli brutto. Dlatego uważam, że to bez sensu, bo co z tego, że tyle niby kasy jest, skoro to jest brutto. :sorry::sorry: a netto to ok. 1000 zł mniej się dostaje :baffled:

reklama
anetka hymmm kurcze to nie powinno byc z tymi skladkami i podatkami chyba... :no: a z pitówco sie w maju rozliczaliscie ile wam wychodzi potem na 1 osobe miesiecznie?
kaamaa zaraz zglosze ;-)

edit.anetka dobrze pisze, albo cos ty pokrecilas albo u was robią w konia :tak:
"Dochód to po odliczeniu kwot alimentów świadczonych na rzecz innych osób:
  • przychody podlegające opodatkowaniu na zasadach ogólnych na podstawie przepisów o podatku dochodowym od osób fizycznych, pomniejszone o koszty uzyskania przychodu, należny podatek dochodowy od osób fizycznych, składki na ubezpieczenia społeczne niezaliczone do kosztów uzyskania przychodu oraz składki na ubezpieczenie zdrowotne,
  • deklarowany w oświadczeniu dochód z działalności podlegającej opodatkowaniu na podstawie przepisów o zryczałtowanym podatku dochodowym od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne, pomniejszony o należny zryczałtowany podatek dochodowy i składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne,
  • inne dochody niepodlegające opodatkowaniu na podstawie przepisów o podatku dochodowym od osób fizycznych: [...]"

Ostatnia edycja:
Do góry