reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Herbata o kurcze, to mnie teraz nastraszyłaś.. ja to nigdy nie miałam problemu, żeby gdzieś zostać na noc, ale np. mój brat to już inna bajka, nigdy nie chciał nigdzie na noc zostawać.
Przy najbliższej okazji Zuzia zostaje na noc u babcia :-):-)

beacia ja po Asubteli czuję się dobrze :tak: tyle, że do tego biorę Asequrellę, nie wiem czy ona coś daje ale wolę brać ;-) tzn tą Asequrellę to biorę jak mi się przypomni, ostatnio chyba już z tydzień nie brałam i ciągle dobrze się czuję.

reklama
beacia to dobrze ze wyniki ok. jak dobrze pojdzie to moze w weekend bedzie juz jakies zdjecie malej :-)

anetka ja na przykladzie moich rodzicow stwierdzilam ze bede zostawiac dziecko u tesciow bez zadnych zahamowan :-D nie chce zeby potem wyjscie gdzies na noc zmienilo sie w katorge.

anetka to mam nadzieje ze i ja sie bede dobrze po niej czuc. na razie to musze walczyc z moim okresem ktory trwa juz 3 mies? sama juz nawet nie licze ile trwa.

herbata no mam nadzieje ze juz sie doczekam tych zdjec :)

Jestem, pierogi, ostatnia tura sie gotują:)

Herbata jestem tego samego zdania co ty. Hania z Danielem wszedzie nocują :-) i u jednych dziadków i u drugich byle by razem :dry: ale lepsze to niz wcale ;-)
Miki jeszcze nie nocowal z nikim ;] za 2 tyg jak mama bedzie w domu to bedzie ich pierwszy raz :tak:

Anetka a czemu jest zabandażowana?? Ja nie zostawiam Dominiki często ale jak ją w lipcu zostawiliśmy u moich rodziców na dwa dni to nawet o nas nie zapytała świetnie się bawiła ale zostawić ją z tymi dziadkami nie wchodzi w grę teściowa schorowana i mam w duu... rano wysłuchiwać jak ona się źle czuje...

Liza nie przesadzaj sukienki na wesele też kupuje 38/40 trzeba się wziąść w garść bo z gadania nic nie ma:) Hania i Danielek to bliźniaki to jak mają oddzielnie spać:):) Rozkoszni są z tym jak się kochają:)

Herbata
a ile siostra ma lat że tak panikuje jak się ją zostawia?? Też mam nadzieje że na weekendzie już małą będzie na świecie:)

Beacia super że wyniki w porządku mam nadziej że małemu szybko choróbsko przejdzie:)

Themartynka witaj napisz coś o sobie bo dużo tu nowych mam a nas czytaj na bieżąco:)

Byłam na szmatach kupiłam bluzkę i tuniczkę Domi dla siebie bluzkę na ramiączka i taką 3/4 niby sweterek różowy w panterkę super wygląda na bluzce na ramiączka. Zaszłam do PEPCO no i chyba tam kupie małej jakąś bluzkę na wesele są tam białę od 10-20zł coś się wybierze czekam na wychowawcze

kasiek no dokladnie:-) ale Hania juz tak nie bardzo jest za danielem uwaza sie za "dużą" i wiesz :-D hehehe
Fajnie ze zakupy udane:)
the martynka witaj, wrociłas jednak... :dry: co u Ciebie?

Kurcze, ale zimnooo... w piecu napaliłam, troszke sie przepali to juz innaczej w domku bedzie:( a i woda sie zagrzeje do mycia tanszym kosztem nie termą ;-)

Ja dzis ponoc dostalam decyzje ze rodzinne dalej bede dostawac, M mówil jak dzwonilam do niego :tak: no i git, ale u mnie rodzinne jest dopieor 27 w tym mies :-)

Ostatnia edycja:
Herbata Moja to wszędzie zostaje bez problemu, tylko wlaśnie nigdy poza domem nie spała :-p

beacia jak to? Okres 3 miesiące bez przerwy? A Twój ginekolog co na to??

Liza Ty to dzisiaj caly dzień ochoty tymi pierogami mi robisz :-p
To dobrze, że rodzinne dalej będzie :tak: my nie dostajemy odkąd P zmienił pracę.. :sorry:

themartynka a u Ciebie jak? Jak Gabrysia? A drugie dziecko jest??

kasiek bo nasmarowałam maścią rozgrzewającą jakąś i założyłam bandaż, żeby lepiej maść działała ;-) poza tym jak mam zabandażowaną tak dosyć mocno to mniej boli.
Fajnie, że Dominika u Twoich rodziców tak fajnie się bawiła :tak::-) A Wy mieszkacie daleko od Twoich rodziców?

W Pepco to w ogóle są świetne sukienki dla dziewczynek! Jak tam wchodzę to za każdym razem chcę kupić sukienkę, ale później stwierdzam, że po co, skoro żadna okazja się nie szykuje, a na codzień w takiej sukience biegać nie będzie :-p

Anetka i tu byś się zdziwiła czy codziennie nie można biegać Dominika dziś od rana biega w ślubnej to znaczy w tej co była na naszym ślubie jest na6-9 miesięcy więc już za kolanka jej sięga ale ogląda się w lustrze wysyła buziaczki od swojego odbicia i robi i mówi papa właśnie zrobiła awanturę bo chciała tą nową założyć:) 100km mamy no może nie całe bo się jedzie 1h 10-15minut;/

Liza a dziwne ona już do szkoły chodzi to jest "dorosła" hehe ja w podstawówce myślałam że te dziewczyny z 8 klasy są dorosłe buhahah

Idę chirurgów oglądać bo już napisów się doczekałam bajo na razie:)

Ostatnia edycja:
reklama
Kama, super, że impreza się udała i że pokój wyszedł taki jak chciałas.
Kasiek, u nas dzisiaj też beznadziejna pogoda. ;/ Zimno i pada. dasz radę z tym sikaniem! Dominika nauczy się jak przyjdzie na nią pewnie czas ;P Ja lubię kupować Zosi ubrania, są w miare tanie i czasem takie słodkie.
Beacia, zdrówka dla małego. I jak tam wyniki.
Patrycja, gratuluje ciąży. I widzę, że jesteś z moich okolic ;)
Anetka,kiedyś będzie tak, ze pewnie nie będzie chciała wracac do domu bo dziadki na wszystko pozwalają. W Pile w przedszkolach jest dokładnie ta sama sytuacja. A prywatne to sobie liczą po 600-700 zł.
Liza, na zimę chyba każdy tyje, trzeba nazbierać tłuszczyku żeby ciepełko było ;) A te pierogi to już jakos na swięta robione czy jak? Dzisiaj się dowiedziałam,że u mojej koleżanki je się pierogi w cieście drożdżowym i z makiem. Ciekawe czy to dobre. Gratuluje rodzinnego ;)

A ja dzisiaj zmarzłam jak wracałam z uczelni, zmokłam i wszystko. Pokłociłam się z D. Zosia grzeczna dzisiaj. Chyba już jej przeszło pókico.W lidlu kupiłam jej fajne rajstopy i takie dobre pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta. Idę kąpąc bąbla.

Przepraszam wszystkie co pominełam ale D z Zosia mi tutaj trują :)
Mam jeszcze jedno pytanie. Bo wy już po weselach. Jak myślicie tak z perspektywy czasy, fajne jest takie większe wesele (60 os.) czy lepiej takie mniejsze przyjęcie.

Do góry