reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam. Mam 19 lat, mój ma 26 lat. Jesteśmy małżeństwem 2 lata 2 miesiące i 2 dni ;-)
Zaszłam w ciążę mając 17 lat i nie wyobrażałam sobie innego rozwiązania niż urodzić. Mój stanął na wysokości zadania i nie uciekł ;-) Niestety równo miesiąc przed ślubem zaczęłam krwawić, poroniłam :-(
Pobraliśmy się pomimo tego. Przez długi czas chciałam mieć Dziecko, ale po około roku zrozumiałam, że nie jesteśmy jeszcze na 100% gotowi. Mnie czekało zakończenie LO, matura, pracowałam. Mój kończył studia, rozkręcał własny biznes.
Kiedy w końcu dojrzałam i na 100% wiedziałam, że chcę poczekać przynajmniej do skończenia licencjatu okazało się, że jestem w ciąży :-)
Ciąża oczywiście była nieplanowana. Pamiętam jak wykonywałam test :-) Pierwszy 5dni po terminie @ i pokazał jedną kreskę, więc poszłam opijać ze znajomymi zakończenie LO. Drugi 14dni po spodziewanej @. Zrobiłam co musiałam, odłożyłam test z myślą "po co ja go kupiłam, przecież i tak nie jestem w ciąży", po chwili spojrzałam i zobaczyłam dwie kreski :szok:
Poszłam do Tomka, który siedział przy komputerze i powiedziałam mu "2 kreski" , a On na to "a co to znaczy" :-D
Obecnie jestem w 26tc + 5dni (wiek płodowy, a nie od ostatniej miesiączki).
Oczywiście były obawy czy wszystko będzie dobrze. Od początku do 16tc brałam luteinę na podtrzymanie. Przeszłam na zwolnienie lekarskie w 9tc. Wiem, że się opłacało, bo dzięki temu, że się oszczędzam i robię wszystko co w mojej mocy mogę teraz czuć czkawkę Julci, która daje o sobie znać od samego rana :)
Bardzo się cieszę, że mogę do Was dołączyć i wspólnie przeżywać ten piękny czas :-)

reklama
gosdia współczuję, że Zosia tak źle reaguje na ząbkowanie.. oby szybko jej te ząbki wyszły :tak:

Vegas Martynka śliczna jak zawsze :tak: śmieszka mała, ciągle uśmiechnięta :-) włoski i oczka to ma cudne !! :tak:

ViKamcia przecież pretensji nie mam, wiem, że akurat wtedy się przeprowadzałaś :tak:
Już po 12 tygodniach mogłaś zmieniać?? My dopiero po 6 miesiącach, w listopadzie dopiero możemy zmienić.
Mam nadzieję, że jakoś pójdzie, chyba jak będzie spała to jej zmienię :sorry:
Ja mieszkam w Trzciance :-p większa miasto niedaleko to Piła.

lenka i jakie porcje powinien jeść dwulatek? Bo moja to też strasznie wybrzydza i zawsze zastanawiam się czy ona głodna nie jest :sorry:

kama to pochwal się jak wygląda po tapetowaniu ;-)

beacia zdrówka dla Kacperka ;*

Ale u nas dzisiaj zimno :sorry: deszcz kropi a musiałam powiesić pranie na balkonie, trochę sobie zmoknie :dry:
Zuza wczoraj u mojej mamy była cały dzień. Wróciła zadowolona i nawet zapowiedziała, że następnym razem będzie spała u babci :tak: aż się nie mogę doczekać tej jednej nocy w samotności :-p jeszcze nigdy poza domem nie spala :no:

Liza a z czym te pierogi??

Patrycja Witaj i gorąco Ci gratuluję dzieciaczka cieszymy się że się odezwałaś pisz często:) masz bardzo bliską datę ślubu co ja tylko że ja 07.08.2010

Anetka ciekawe kiedy moja tek powie że chce spać u babci:):) Ale fajnie że mała lgnie tak do babci:)

Moja właśnie przyniosła nocniki kazała zdjąć papmka i mówi siku i siedzi:)

Ostatnia edycja:
Anetka może siedziała 10 minut nic... założyłam jej nowego pampka macam iii... Nasikane eh długa droga przede mną;/

Ostatnia edycja:
PAtrycja witaj. pisz u nas czesto :-)

kasiek pierogi z mięsem i kapustą kiszoną ;-)

Mikusia polozylam spac, ale jakos dennie czuje...

Ostatnia edycja:
Patrycja oo a skąd dokładnie? ;-)

kasiek ile?? :-p:-p A to mała cwaniara.. może jeszcze za wcześnie na nią. Ja pamiętam jak sadzałam Zuzię na nocnik jak miała tak 1,5 roku. Były krzyki, wrzaski, płacz, a jak już normalnie siedziała to nie sikała, założyłam pampka i tak jak u Ciebie, od razu siki, ona tak wstrzymywała jak pampersa nie miała, że potrafiła pół dnia nie sikać :sorry: A miesiąc przed 2 urodzinami spróbowałam, posadziłam ją, zrobiła siku i od tamtego czasu za każdym razem wołała :tak: z kupą było gorzej, kilka wylądowało w majtkach, ale w końcu przekonała się też do tego, żeby i kupę do nocniczka robić :-p

Beacia dobrze że z Małym już lepiej, trzymam kciuki za dobre wyniki.

Partycja Witamy i gratulacje :tak:

Anetka fajnie że Zuzia chce nocować u babci, Julka też jeszcze nie spała poza domem beze mnie, mysle że nie byłoby źle ale ja chyba nie jestem psychicznie na to gotowa :-p

Kasiek kciuki za nocnikowanie, u Nas było już dużo prób było pare dni proszenia na siku, później nic nie prosiła, później znowu zaczęła prosić na kupkę, i znowu jej przeszło, teraz nawet nie daje po sobie poznać kiedy się załatwia w pampersa :cool: więc chyba jeszcze za wcześnie.

Umi, Anetka proszę :-)

SAM_0377-1.jpg

reklama
kama ja Ci powiem, że ja też nie jestem na to do końca gotowa :-p ale perspektywa chociaż jednej nocy bez Zuzi bardzo mnie cieszy :-p a przecież wiem, że u mojej mamy będzie jej dobrze i nic się jej nie stanie. Zresztą jakby bardzo płakała, to mama pewnie by ją przywiozła ;-)

Świetnie to wygląda :tak: bardzo mi się podoba :-)

Do góry