KasiaF Co do przeklinania, wiem cos o tym, z tym ze u nas to jest bardziej tak na przekór. Np śmiejemy sie z czegoś, Kacper chce być super i wtedy mówi to swoje tuda maś, zazwyczaj tez nie zwracamy uwagi, a jak zaczyna przesadzać to laduje w kącie. Życze zdrówka dla Kacperka!
vegas a ja chyba nie przestane mówić " na pole"
z jednego prostego względu
u nas nikt nie mówi " na dwór". Pamietam jak byłam mała, przyjechała do ojej babci znajoma ze ślaska z wnuczką i ta dziewczyna o mnie " Ania pójdziemy na dwór", a ja sie tak zastawiałam przez chwile o co jej chodzi
. Bo jak by nie patrzeć ani jedno ani drugie nie powinno być w obiegu
. Pole to faktycznie obiekt rolny, a dwór to jak dla mnie obiekt mieszkalny wraz z otoczeniem którego właściciele jest szlachcic
no a dla innych jest to co innego hihi ach ten regionalizm
wampi mnie tez sie po ciazy wydłuzyły cykle ale nie wiele bo z 28 dni i 6 dni okresu poszło na 29-33 i 6-7 dni okresu + czasem 3 plamień:/
Ewi no ja w niedziele z samego rana dostałam @
równo 2 dni po Tobie
i to jak obliczam to dośc prawidłowo
Anula, a mieszkacie sami z tym Twoi czy u jego mamy? Nie mozesz wrócic do swoich rodziców z dzieckiem? Co do nie spania dziecka w nocy... szkoda, szkoda ze czasu nie da sie cofnąć bo dałabym temu Twojemu facetowi przekonac sie na własnej skórze co to znaczy dziecko które nie spi w nocy... My przez zabkowanie przechodziliśmy dosłownie horror który trwał od 4 miesiąca życia do kwietnia tego roku., a najgorsze było pierwsze 8 mieiecy bo chodzilam do pracy wrecz nieprzytomna... Nie życze wam źle ale jemu na prawde przydałaby sie jedna noc taka na prawde nie przespana!
Kasiek wow czmiel ja juz dawno zadnego takiego stworzenia nie widziałam bo u nas im chyba za zimno
kaamaa pochwal sie tapetowaniem
Kamcia, okulary to nie koniec świata
dobierzesz sobie jakies fajne i bedziesz wygladać super
beacia zdrówka dla syneczka!