reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
kasiek u nas sie własnie pole mówi:-p a nie na dwór:-p:tak:. taka podkarpacka przypadłosc chyba, choć wiadomo ze poprawnie jest isc na dwór:-p ja za to kiedys sie smiałam z mojej kolezanki jak mi opowiadała o pantoflach. Ona studiuje w Jarosławiu i tam miała byc jakas stydecka impreza i był afisz " wstęp w pantoflach" no to ona ze swoja koleżanka, która mieszka koło rzeszowa ubrały te pantofle, poszły tam i co sie okazało, wszystkie dziewczyny były w szpilkach a one poszły w domowych pantoflach:-D. Bo dla nas pantofle to pantofle a buty na obcasie to szpilki czułenka albo po prostu buty na obcasie a nie pantofle:-p. Lubie ta prace choc czasem mi głowa peka od tego wszystkiego.
Mariolcia to faktycznie nieciekawie macie, a co do chemi to ja nigdy jej nie umiałam:-p

edit Liza pisz co ci slina na jezyk przyniesie:-p

Umi hehehe dobrego zonka miały na imprezie u mnie pantofle to takie wyjściowe buty babć:) Ja jak się przeprowadziłam do Lublina a mieszkałam koło Radomia to tam wszyscy zamiast farbujesz włosy to mówią malujesz i mnie to drażni:) albo ze mnie się śmiali bo na imprezę z okazji połowy liceum mówiłam połowniki a oni tak jak na połowę studiów półmetek:) Ale właśnie z tą Ilonka z Mielca zawsze śmiesznie było zawsze choć na pole hehe i mówiłam że na pole to ja mogę ziemniaki zbierać heheh ale tęsknię za dziewczyną jak siostry byłyśmy przy sesji pukałyśmy sobie co godzinę w ścianę w nocy żeby na fajkę wyjść:) ehh tamte czasy i co rano robiła nam kawę w filiżankach i przy papierosie tak w kuchni siedziałyśmy:)

Liza
a pisz cokolwiek

kasiek u nas tez sie mówiło półmetek:-p a co do malowania włosów czy tez farbowania:-p u nas jest w sumie w użyciu i to i to, ludzie na wsi częściej powiedzą malować włosy a nie farbować, a z miasta ze farbują. Tak wiec mnie nie zdziwi w tym przypadku nic, chyba sama nawet jak sie zapomnę to mówie " ide pomalować włosy:-D" ale nie jestem pewna nie przywiązuję do tego wagi bo tu jest to w uzyciu:-p ale gdybym pisała esej użyłabym wersji " bedę farbować włosy". Mnie za to strasznie denerwuje słowo "ino" zamiast tylko. "zimniok" zamiast ziemniak. No i skracanie wyrazów np zamiast poszedłem to poszłem...

Umi :-D a wiec poszedłam :happy: i napaliłam w piecu by zagrzoć wode w termie :-D :-D :-D

Głowa mnie zaczyna znów bolec, oj cisnienie chyba marne ;/
dzieciaki krzyczą, bawiac sie.... normalnie zamkne ich zaraz w szafie....... :nerd:

Fajnie tak powspominać czasy szkolne.
u mnie babcia fajnie mówi jak chce coś przytaknąć... "no toż tak" albo druga babcia nie mówiła "zbieramy się" tylko "rychterujemy się"
i wiecie że to u nas w rodzinie zostało ??:-)

Mariolcia przyrychtuj to i moja babcia mówiła, albo zamiast ubierz buty to "obuj", albo zamiast pięknie to "pieknie"
Liza:-D to se tyczy tylko mężczyzn np mojego T.:tak::no:, oni w debicy to tak czesto mówią:sorry2:

Ale nabazgrałyście postów :-p

młoda dobrze, że okres jest :tak:;-)
Może jakąś matę edukacyjną?? Albo jakieś zabawki edukacyjne dla takich dzieciaczków.

Vegas mi się baaardzo podobasz w kręconych :tak: w prostych też ładnie, ale jednak w kręconych lepiej. Najlepsze to co naturalne ;-)

EWI no ja Zuzi też dzisiaj już kurteczkę założyłam, ale taką cieniutką, bo było tylko 13 stopni :baffled:

Liza łee to fajnie masz. Jakby Zuza miała o tej godzinie drzemkę, to by mi po północy zasnęła :-p
A Ty teraz nie farbujesz włosów? Ty chcesz przyciemnić, a ja rozjaśniłam :-p

kasiek ale łobuz z Dominisi :-p
Skąd on te pieniądze wytrzasnął? :-p skoro tata i tak pieniądze Ci wyśle, to za tego tysiaka zaszaleć możesz :-D;-)

kama też by mi się przydała taka wena na sprzątanie :-p a u nas pobojowisko :zawstydzona/y: Zuza codziennie robi taki syf, że czuję się jakbym conajmniej 5-raczki miała :sorry2:

Malwina no co Ty? Nie lubi się kąpać? Moja szaleje jak widzi wodę :-p i już nawet z myciem włosów nie mamy problemu :tak:
A do lekarza idź, może jakieś zapalenie ma czy coś? Nie wiem czy takie dzieci takie choroby mają..
Ale Zuzia jest prześliczna. Cudne włoski ma :-)

My dzisiaj w lumpku byłyśmy. Jeszcze wczoraj pisałam, że mamy 3 kurtki na zimę, więc kolejnej nie potrzebujemy, a dzisiaj nie potrafiłam się powstrzymać i kupiłam Zuzi kolejną :-D za jakieś 10 zł, więc jak nie wziąć!
Później poszłam na prababci, bidulka choruje :-( aż mi się płakać chciało, jak ją dzisiaj widziałam...

Dzisiaj mam wolny wieczór, bo P po pracy idzie na piwo z kumplami, więc pewnie sobie dłużej przy kompie posiedzę :-p

Ewi, wspólczuje @. Przekonałas mnie chyba do tego Palikota. ;) Tak na przyszłość jak Ci się literki pozmieniają to musisz wcisnąć jednoczesnie Ctrl i Shift i będzie git ;)Bo to klawiatura zmieniła się chyba na pismo maszynowe czy cos takiego
Młoda, jak tam twoja @? Mam nadzieję, ze już tak nie boli. Tak długo na nią czekałaś,ze teraz musi dać popalić. ;/
Herbata, może to, że dobrze się czujesz to jakiś znak ;).
Liza, fajnie, że Hani ciagle się szkoła podoba oby jej nie przeszło!
Malwina, współczuje z tym kąpaniem. Julia śliczna dziewczynka. A z tym lepiej Idzi do lekarza, żeby się jakieś dziadostwo nie przyczepiło.
Kasiek, ale powspominałaś fajne czasy szkolne ;)

I tak pewnie kogoś ominęłam. Ja uciekam bo ciężki dzien dzisiaj był ;/ A jutro jadę na cmentarz posprzątać babci chatkę ( ona tak mówiła na swój grób, bo miała wcześniej wykupiony jak dziadek zmarł) bo mija 4 miesiące od śmierci.
Dobranoc i spokojnej nocki.

reklama
Anetka nie wiem skąd... Teraz wychodził to rzucił tekstem że ja wiem co mam z tą kasą zrobić to mu powiedziałam żeby nie cwaniakował bo jak gadał z moim ojcem nie postawił się. Ja uwielbiam po lumpkach latać:) Biedna babina eh..

Gosdia
a leć ja wylatuję na piwko:)

Do góry