reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

femme to zmarźluch jesteś ;-) ja niby też, ale dzisiaj tak cieplutko było, miałam bluzkę z krótkim rękawem i cieniutki sweterek, a P to już w ogóle w krótkim rękawku wyszedł :-D
A jaki zapach miałaś? Ja ten pomarańczowo-czekoladowy czy coś takiego.. i też nic nadzwyczajnego.. w ogóle nie czułam, że się w tym kąpię :sorry2:

W końcu mam luz. Zuza śpi, ja już też się wykąpałam jakiś czas temu. Zrobiłam sobie kakao, włączyłam TV i mogę siedzieć :tak: na P czekam, o 22 kończy :tak:

reklama
Anula syropki są od 3m.ż a Twój Mały jutro kończy więc spokojnie możesz dać lepsze to niż żeby dzieciak się męczył :tak:

Anetka to faKt pyzy jej się zmniejszyły, Luna chyba spokojna jest, nie ciąga Zuzi?

Femme ja też staram się najpierw sama leczyć, jak robi sie gorzej to wtedy lekarz, a co do przepisywania na odwal to zależy od podejścia, ja ze swoją rodzinną miałam pogadankę i teraz nie mogę na Nią narzekać.

A co do łóżka to jak mój non stop jęczał to moje libido -100 było :dry: a teraz kiedy stary zamula to sama go ciągnę :-D

Anetka jakbym jej nie obcinała chyba miała by do połowy pleców no może przesadzam ale na pewno do ramion co 2 miesiące ją mniej więcej obcinam bo jest masakra każdy włos w inną stronę ale ostro zapuszczam:) Fajne kurtka ma być od dzisiaj w Lidlu dla dziewczynki:) Zuzia super z pieskiem wygląda pewnie bardzo się cieszy że macie pieska w domu też bym chciała ale to jak kiedyś dorobimy się swojego kąta:) Też myślałam że syn będzie:)

Anula
Jak moja była w wieku Twojego to szła spać o 22 i budziła się o 8 rano:) jak skończyła 3 miesiące jak ręką odjął i budzi się po dziś dzień:) A tan Twój mały rzeczywiście siłacz moja też taka była że wszystko szybko 7 miesięcy już wstawała przy bujaczku:)
Oj mój też jest nie swój jak za długo nie ma;/ teraz było długo długo nic bo myśleliśmy że ciąża potem @. Po porodzie to chyba dopiero w grudniu zaczeliśmy coś próbować bo tak mnie bolało do tej pory zaboli jak jakoś się przekręce

Gosdia
no właśnie więc się ze mnie nie śmiej zobaczymy jaki agent Twój będzie:p:p Ale późno te zajęcia;/

Liza
biedny Danielek jutro na pewno będzie mu lepiej:)Mmmmm fryty...

Fame
idź może jakieś leki jej przepisze po co ma się męczyć. Moja zobaczyła Twój Avatar i krzyczy że chce papamama oglądać:) A teraz już śpi:)

Kama
jestem tego samego zdania że jesień zdradza zresztą sprawdzam co jakiś czas czy bardzo spocona jeśli tak to odejmuje coś i biega dalej a uszy u mnie obowiązkowo już zakryte.

Domka śpi byliśmy w domku na wsi wyrywaliśmy marchewkę:) W garaży znaleźliśmy mały stary rowerek chyba każde dziecko w C rodzinie na nim i był bek bo musieliśmy go tam zostawić.
A najlepszy C co do tej kasy od mojego taty na studia nie zgadaj się nie zgadaj i czemu się denerwuje blebleble ojciec go na skype zawołał i już nie był taki cwaniak tylko potulny zięć buhahaha tata jedno zdanie powiedział i już juto kasa na kącie będzie:) C gdzieś wyszedł na piwo i nawet mnie nie zabrał a teraz mówi że mogłam zadzwonić oszust jeden wymknął się cichaczem:):)

Ostatnia edycja:
kama Ta moja Luna to taka dziwna jest:-p jak ja np z nią idę, to ciąga jak wariat, np do innych psów, czy tam gdzie chce sobie pójść, a jak dzisiaj Zuzia ją prowadziła, to szła grzeczna jak aniołek ;-) Ona w ogóle uwielbia Zuzię, myślę, że dlatego, nie chciała jej pociągnąć, żeby krzywdy jej nie zrobić :tak:

kasiek jejku, zazdroszczę tych włosów! Zuza też ma każdy włos w inną stronę, szczególnie po nocy :-D ale kupiłam jej taki płyn do psikania na włoski, żeby się lepiej rozczesywały i jak tak jej rozczeszę to do wieczora ma już ładne :tak: tyle, że jej się bardzo kręcą i tej długości w ogóle nie widać, jakby miała proste to byłyby sporo dłuższe :tak:
A Zuzia bardzo się cieszy, że mamy psa. Teraz to już się do tego przyzwyczaiła, ale jaki szał był jak ją ze schroniska prawie rok temu przywieźliśmy :-p Zuza biegała za nią i dosłownie piszczała, tak się cieszyła :-)
A dlaczego C nie chciał, żebyś brała od taty tą kase??
A Dominika umie jeździć na rowerku? Moja tylko się odpycha nogami, nie może załapać pedałowania :baffled:

Ostatnia edycja:
Anetka, moja też ma 3 kurrtki na zimę + kombinezon. Pewnie nawet nie znosi. Zuzia jest ekstra ;) A ten piesek jakby stanął na dwóch łapkach to chyba większy od Zuzi?
Anula, ale Ty masz silne dziecko. Moja to leniwiec była ;P teraz dopiero od niedawna zaczęła się rozkręcać. A studiuje zarządzanie przedsiębiorstwem i fakt na 1 roku najwięcej zajęć.
Femme, Anetka, jak ja wam wanny zazdorszcze. My mamy prysznic blee.. Ale mam wanne u rodziców, wiec jak czuje się brudna to uciekam do mamusi i sru do wanny :-D

A jeśli o sprawy damsko-męskie idzie to ja chyba wkroczyłam w okres menopauzy juz :p. A dziecka drugiego to nie chcę szybciej niż za 4 lata.

Kasiek, ale jak dostaniesz kase na studia to będzie trochę lżej. Ja będę kombinować o stypendium. A mój D. to nie lepszy sobie kupił piwo a o mnie już nie pomyślał.

Ostatnia edycja:
ANETKA -może u Ciebie cieplej po prostu u nas w pomorskim to najbardziej wieje chyba -_- ja miałam te różowe jakiś tak kwiatek i coś tam :dry: :-p

eh uciekam film oglądać bo ten mi już się fo****e :-p :-p

gosdia o właśnie, ja jeszcze muszę kupić kombinezon :baffled: a piesek to mniej więcej taki jak Zuza jak na dwóch łapach stanie, a może i trochę większy :tak:
Ja to sobie nie wyobrażam ciągle się pod prysznicem kąpać, za wygodna jestem :-p uwielbiam długie kąpiele w wannie, tylko, że teraz nie mam aż tyle czasu na nie :dry:

femme no pewnie cieplej.. tak jak pisałam 20 stopni i naprawdę leciutki wietrzyk :tak:
Jaki film będziecie oglądać? ;-)

Anetka bo chce pokazać że potrafi sam się o nas zatroszczyć i choćby z podziemi ale kasę znajdzie... Jesteśmy w tej samej sytuacji ja nie on nie chce brać od mojego taty a ja nie chce od jego chociaż z nim pracuje i kasa mu się należy i nigdy teść nie robił problemów ale mi było by głupio że na moją szkołę... Dominice tak lekko się kręcą , moja też uwielbia psy tam w domku na wsi są dwa na łańcuchach żeby pilnowały:) Nie umie ale rowerek dla niej super;p

Gosdia
a myślałam że ze mną jest coś nie tak;/

A zapomniałam napisać :D mycie ząbków Zosi bardzo sie podobało i strasznie zaczęła się ślinić. Ja chyba będę powoli sie szykować spać bo mam pobudkę o 6 i na 8 idę sie uczyć.
Kasiek, Zosia też lubi psy, a najbardziej mojego co dostałam od D. To jest takie małe kudłate shih tzu. Za większymy dziećmi nie przepada a Zosia może mu wszystko robić. Moj D. też taki jest, że chciałby sam na wszystko, ale nie zawsze tak się da. Czasem fajnie, jak ktoś pomoże.

reklama
Ależ wy dziewczyny produkujecie

ANETKA tak to ja wysłałam ci zaproszenie:tak:

BEACIA ja też nie mogłam się pozbyc pokarmu... jeszcze pół roku po odstawieniu miałam :zawstydzona/y: i brałam tabletki co mi gin przepisał :-( przez nie anty brac nie mogłam a i tak nie pomogły...

KASIEK ja małemu zawsze kłade koło poduszki butelke taką od Kubusia Waterrrr z wodą i jak się budzi to sam sobie pije... robie tak już od roku... I jak zacznesz odpieluchowywanie to też zaczną się dodatkowe pobudki na wysadzanie
FEMKA idź do lekarza jak jej się przedłuża

LIZA my też na antybiotyku... Kupiłam antybiotyk wczoraj (CECLOR) i pulmicort do inhalacji i poszło 40 złotych... ale jak patrzyłam na paragon to powinnam zapłacic o 15 więcej:zawstydzona/y: oni mają czasem właśnie rzuty leków z dofinansowaniem, np. bebilon pepti też ma dofinansowanie (tzn miał jak mały dostawał)

ANETKA, KASIEK Kacper też ma takie włosy że raz na miesiąc musze mu obcinac... jak ostatnio był u nas mój kuzyn (w Kacpra wieku) to włoski miał takie mięciusie że masakra, a jak chwyce Kacpra włoski to sztywne jak mojego M. Jakiś czas wyglądał jak dziewczynka miał długie i lekko kręcone
SDC13503.jpgZdjęcie0239.jpg

UMI Dobry Kacper... Ja na każdym kroku słysze że Kacperki to zazwyczaj pyskole i rozrabiaki. Mój to jak mu uwage zwróce to mi mówi "Mama ty niegrzeczna jesteś. Bądź grzeczna albo ci w dupe dam":-p:laugh2:

Jeśli chodzi o ubieranie, ja tam chodze w bluzce, sweterku i cieniutkim płaszczyku... Kacprowi ubieram bluzeczke, bluze i cieńką kamizelke, w takie dni jak dzisś (18st i wiaterek) a jak było po te 21 to bluzeczke i bluze no i czapke bo po przeziębieniu ucha jest ale taką cieniutką
(Teraz polityka, kto nie chce niech nie czyta bo wywud jak nie wiem walnęłam)
A wybory? ja tam nigdzie nie ide... i tak lepiej nie będzie, jest kryzys nie tylko u nas, niektóre kraje jeszcze gorzej mają więc nasi cudów nie zdziałają, chociaż wiadomo są rzeczy które można zrobic niewielkim kosztem a wielu ludzią ułatwiłyby życie, ale każdy polityk patrzy żeby do stołka się dorwac i kase, kase kase ciągnąc, Marcinkiewicz był oki, z mojego miasta, wielu ludzi żałowało że prezydentem miasta nie chciał byc, bo u nas miejska polityka to też jedna wielka mafia i złodzieje, prezydent z wyrokami kuratorskimi, udowodnionymi kradzieżami na 70mln złotych i jeszcze się zastanawiają czy mu władze odebrac, no prosze was... po co iśc wogóle do tych urn? i tak będzie lipa i tak, my mamy obywatelski obowiązek głosowac, żeby oni mogli się nachapac, a ich zasr***ym obowiązkiem jest ułatwiac ludziom życie a nie wszystko utrudniac... eh no się wkurzyłam sie

Do góry