reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kasiek Każdy wychowuje dziecko po swojemu wiadomo:tak:. Ja wychodzę z założenia, ze moje dziecko choruje niezaleznie od ubioru bo nawet w środku lata potrafił katar złapac, albo wystarczy że jedziemy do szpitala na wizyte kontrolna i przewaznie cos przywozi z reguły jest to jelitówka:/no ale pewnych rzeczy nie jesteśmy w stanie uniknąc.

Liza wiadomo przeciez ranki potrafia byc na prawdę zimne:)
anetka ooo to dziewczynki tez tak potrafia sikać?:-D ee jeszcze chwila a bedziesz jej mogła robic koszyczki, kłosy francuzy i czego tam dusza zapragnie:-)

A ja poszłam po małego bo ja od wczoraj neta w pracy nie mam i kisze sie z laptopem biurowym u siebie, ale jak mnie krzyże bolą od tego to masakra, moje krzesło nie nadaje sie do takiej roboty:/ No ale mały wygląda zdrowo, tylko ten kaszel... no ale opukuje go i syropek je to mu przejdzie, na noc go mascia rozgrzewajaca nasmaruje i powinno byc ok. No ale w trakcie drogi mój syn sie na mnie obraził. Chciał zebym sie z nim scigała, ale ja odówiłam bo wiadomo kaszle jak nie wiem + ten wiatr to stwierdziłam ze nie. A ten do mnie " o ty niedobla mamusiu":nerd:

reklama
Umi to Ci powiedział hehehe Ale wiesz wiadomo że zawsze się coś przydarzy i nie mamy na to wpływu. Więc staram się zapobiegać takim typowym chorobą jak np. przewianie:) W tamtym roku w październiku też myślałam a ciepło jest i męczyłam się z katarem do podłogi przez półtora miesiąca;/ do tego kaszel i gorączka więc jestem ostrożna:)

kasiek Twoja Dominika ma chyba dłuższe włoski, ale zobacz, moja Zuzia jest 5 miesięcy starsza..
Dokładnie, tak było. Nie dałam jej i już. Ale wtedy zaczęło się przychodzenie do nas do łóżka, wtedy spała normalnie i nie budziła sie na picie. Teraz często przesypia sama całe noce bez pobudki, ale też niestety przychodzi do nas bardzo często, ale nawet nas nie budzi :-p po prostu budzi się, przychodzi do nas, wciska się w środek i tak sobie śpimy :-p ale najczęściej to już nad ranem przychodzi, tak o 4-5 :tak:

umi a potrafią :-D:-D ona tak jakoś mocno uda ściśnie i tak się do tyłu wygnie na tym kibelku, że jej do góry poleci czasami :-p a wtedy jaką radochę z tego ma :-D
Właśnie francuza próbowałam już jej zrobić, ale ona ma takie cieniutkie włoski, że w ogóle tego nie da się tak złapać, bo wszystko wylatuje :-p

Współczuję Ci tej pracy przy kompie :-p ja godzinkę posiedzę a już mnie oczy zaczynają boleć, kręgosłup.. :baffled:
Twój Kacper jest najlepszy!!! :-):-)

Liza, czasem mi się wydaję, ze nasze dzieci po prostu wyczuwają dni kiedy jesteśmy naprawdę zmeczone i chcą nas nocą dobić :)
Kasiek, to nie ma co Dominika pewnie będzie wam przez okno uciekać na imprezy ;P. Chociaż po mojej Zosi też się nic lepszego nie mogę spodziewać, ojciec barman, ciągla styczność z alkoholem i też kiedyś wiecznie imprezy.
Anetka, ale Twoja Zuzia duża i jaka Mała dama. Ładne oczy ma, w ogole cała jest śliczna. Na takie większe dzieci nie patrzyłam. Ale z tydzień temu były fajne promocje na kurtki zimowe. Przecenione były z 70 na 35 zł, więc podejrzewam, ze jak kurtki są to i reszta będzie. Ja wczoraj bylam w galerii dziecięcej i tam były fajne czapule z szalikami ;)
Umi, wymódl jakieś lato! Ja się poświęce i schowam nowe czapy, wole żeby w chustkach chodziła ;P. A syna to masz dobrego, od małego wie co odpowiedziec :p

Ja zaraz uciekam na zajęcia ;//. Zosia śpi. A tak propo tej pogody to ja też nie wiem czasem jak ją ubrać. Póki co chodzi w takiej czapce jakby na szydełku zrobionej. Nie jest ani gruba ani cieńka i ma takie delikatne dziurki. No i rano zakładam jej kurtkę, taką wiatrówke, a w południe chodzi w takiej kamizelce lekko ocieplanej. Tylko, ze ona mała i siedzi w tym wózku to inaczej to odbiera. No i ma rajstopki pod spodniami bo zawsze je zawija, to wole żeby nie miała gołych nóżek.

Witam, my dzis po szczepieniu moj portfel jest szczuplejszy o 220zl. Maly wazy 6 kg i ma 67cm. Pani oktor mowila ze ciut szybko zabki ale damy rade:-)i uznala ze bardzo skrecony:-Dprzewracal sie u niej plecy-bok-brzuch, chyba chcial sie popisac:-)A dzis juz zalozylam malemu bluze 74 i dobra jest:-)
Co do facetow to zazdroszcze moj zbytnio w domu sobie nie radzi, malego pilnuje albo krotko po pol godz chodzi za mna i oddaje a w nocy nie chce wstawac bo twierdzi ze potrzebuje ciaglego snu a gdy ja wieczorkeim siade na neta mowi zeby sie kladla bo musze w nocy wstawac:szok:
A co do ubierania ja dzis malemu zalozylam rajstop, dzisny, body z krotkim, bluzeczke, bluze no i oczywiscie czapeczke ale fakt dzieci chodza juz w kurtkach i grubych czapkach

Liza zdrowka dla Danielka, a tylko cieszyc sie ze taniej kupilas;-)
Kasiek mala ma 2 latka jeszcze wg mnie ma prawo wstawc ale wiadomo to meczace. Moj maly zasypia o 20 wstaje o 1 i 4 a na dobre o 7.30, wiec w nocy zajmuje mi to godz-zrobienie mleka i nakarmienie;-)
Anetka sliczna niunia, a moze pocinaj jej wloski to bede grubsze;-)
Gosdia,eee to nie masz tak duzo zajec, u mnie najgorzej bylo na 1 roku cale dnie na uczelni, a co studiujesz?
Umi maly nie da sobie w kasze dmuchac,a co!;-)
Przepraszam ze do reszty sie nie odniose ale pampers wzywa:-)

gosdia kurtki to akurat mamy 3 na zimę, więc wystarczy ;-) no to na pewno znajdę jakiś fajny komplecik :tak: W Biedronce też mają być nawet fajne, z Minnie na pewno by się Zuzce spodobało :tak:
Ja myślę, że Zosię dobrze ubierasz. Co innego dziecko, które biega i się spoci, a co innego dziecko, które siedzi w wózku i nie ma dużo ruchu na dworze :tak: wtedy takie dziecko musi być cieplej ubrane.

Anula wow, już potrafi się tak przewracać? Super! Ja to nawet już nie pamiętam kiedy Zuzia zaczęła się przewracać :zawstydzona/y: Ale masz dużego facecika :-);-)
Szkoda, że Twój wstawać w nocy nie chce. Ja to chyba raz albo dwa wstałam w nocy do Zuzki, tak to mąż zawsze wstawał :tak:

A włoski Zuzi co jakiś czas podcinam, ale tylko końcówki :tak::tak:

kasiek to ja niewiem juz niepamietam jak ja oduczalam dzieciaki, bo wlasnie tez budzili sie czesto na picie ale potem coraz zadziej :tak:
gosdia a no tak czasem bywa:-) a jest tez tak ze jak chcemy odpoczac tak poprostu to spią cala noc bez zająknięcia :tak: przynajmniej u mnie tak bywa;-)

Daniel zasnol, bidulek :-( spi juz godzinke... a ja wzielam sie i robie fryty takie z teciowych ziemniaczkow ;-) pychotka, Hania z Mikim już jedzą a mi ślinka cieknie :-D
moze Danielek cos je ruszy jak wstanie bo dzis nic prawie nie jadl, nie pil, a powinien :-( ehhhh
Glowa mnie pobolewa ;/ bedzie sie pogoda zmieniac ;]

Hej wam ja zabiegana nie mam kiedy odpisać ale was podczytuje po trochu
wink2.gif

U nas choroby ciąg dalszy :/ jutro pójdę chyba do lekarza z Niną bo coś to za długo trwa
dry.gif

ANETKA - ty przesadzasz. taka pogoda jest najbardziej zdradliwa ludzie się rozbierają bo słońce zobaczą a później chorzy chodzą :sorry: to już nie jest lato tylko jesień. A zdjęcia boskie :-) duża już ta Twoja panienka :-)

HERBATA - jutro dzień urodzin zgodnie z suwaczkiem może się uda :-p

I to by było na tyle póki co :-p kupiłam wczoraj z biedronki jakiś proszek do kąpieli idę się z małą wykąpać sprawdzić co to :-p :-p

Liza to Ci pewnie Danielek dzisiaj późno spać na noc pójdzie? Chyba, że przez chorobę ciągle spać mu się chce, to normalnie zaśnie ;-)

femme etam, głupoty gadasz. A Ty chodzisz w kurtce i czapce? ;-) bo ja nie, to dziecka też tak ubierać nie będę :no: Poza tym, nie rozbieram się, bo słońce widzę, tylko patrzę na termometr i widzę 20 stopni..
Taki w saszetkach ten proszek? Jak tak to też taki miałam :tak:
Zdrówka dla Ninki;*

Zuza ogląda bajki, za pół godziny spać idzie. Już się nie mogę doczekać :-p:-D

reklama
Ja też podczytuje a jak chcę odpisać to cały czas coś, a to Julka coś chce, a to kot na podwórko wiszczy :dry:

Anetka SLiczna Zuziula nic a nic się nie zmieniła :-)

Liza biedny Danielek, durna taka pogoda teraz strasznie zdradliwa :no:

Anula ale Bartuś sprytny jest, Julka miała ok 4mcy jak zaczęła w tę i na zad się przekręcać.
A co do podcinania włosów i tego że będą grubsze od tego to MIT! :-p

Femme skro Nince nie przechodzi to faktycznie się z Nią przejdź, ja wychodzę z założenia że wszystko lepiej o raz za dużo sprawdzić niż o raz za mało :tak:oby jej nic poważnego nie było :*

A co do ubierania to róbcie jak chcecie ja się nie będę wypowiadać.

Moja była dzisiaj ubrana w bluzkę z długim rękawem na to cieniutki polar i opaska na uszy bo wiatr był, ja też byłam w polarze i wcale strasznie ciepło mi nie było, a poza tym nie pozwalam jej dużo biegać, wszędzie da się dojść nie trzeba koniecznie biec ;-) bo spocone dziecko+ jesienny wiatr= kłopoty

Do góry