reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kacper po wielkiej meczarni zasnal. byl tak zmeczony ze nie umial zasnac i marudzil, tarł noska i oczka.ja sie dzis, zreszta jak zwykle ostatnio, polkocilam z moim ojcem. normalnie przesadza czasami. ;/

kama fajny kawal ;) no wlasnie kupilam sobie ta szalwie i wczoraj wypilam troche. mam nadzieje ze mi sie zahamuje jakos w miare szybko.

kasiek mnie Kacper tez sie budzi w nocy na picie no i plus do tego mleko

liza zdrowka dla Danielka ;* jak sie wali to wszysko.. ale dobrze ze twoj M mial kaske

reklama
Kasiek, a może Twoja Dominika nie będzie chodzić na imprezy? Będzie grzecznym dzieckiem ;)
A z tym piciem to chyba nie wygrasz. Zośka taka mała ale też budzi się na wodę. Może rzeczywiście gorąco im w nocy?
Liza, zdrówka dla Daniela. Dobrze, ze lek tak udało się taniej bo czasem to potrafią dobić ich ceny.
Beacia, dokładnie nie wiem jak jest z tą laktacją bo ja miałam mało pokarmu i sam zanikł, ale lekarz rodziny albo ginekolog (któryś z nich) może Ci przepisać leki na powstrzymanie laktacji. Tylko ja się w tym nie orientuje za bardzo, musiałabyś może wybrać się do lekarza?

My dzisiaj z Zosią zaliczyłyśmy już miasto ;). Kupiłam jej w lumpie fajną czape na zimę i sobie sweterek. Teraz idę jej robić pulpeciki na obiad i na 17 na zajęcia i do 20 będę gnić ;/

jestem i ja. czytam, ale nie mam naprawde sil by odpisac.
Liza duzo zdrowka dla synka :*

tak bola mnie plecy ze chyba ocipieje... nawet siedziec nie moge :angry:
milego dnia laski

kasiek ja dawałam im lekka herbate i powoli uczylam by coraz mniej pili;]
gosdia ale jak im sie pic chce, a czemu Miki budzi sie a picia nie chce? niewiem jak to w sumie wytlumaczyc:-)
Herbata odpoczywaj, zbieraj sily!!!:*

Beacia Twój mały to ma prawo się budzić dopiero od cyca Go odzyczajasz a moja ma już 2 lata;/

Gosdia kogo oszukujesz mnie czy siebie z tymi imprezami buhahaha oboje jesteśmy rozrywkowi mój ojciec całe nocy nie spał nic na mnie nie działało:D:D Zakazy krzyki szlabany:D:D A C kiedyś wyszedł psa nakarmić i rano wrócił haha nawet kilka miesięcy temu wyszedł po kawę wrócił nad ranem ale z kawą:) Do tej pory z koleżankami nie mogę się rozstać;) I wracam jak już na prawe muszę:)

Herbata
może to już jutro:)

Liza jak już jej nie chce dać to wstaje z bekiem i idzie do babci hehe

Domi od rana na podwórku dziś jest synkiem i robi wszystko z tatą naprawiała lampy w samochodzie i siedzi na przyczepce teraz pojechali po płytki:) Ale zaraz muszę ją na zupę przywołać:)

Vegas prasowania współczuję :-p jak ja nie lubię prasować!
Fajnie Martynka z tym wózeczkiem wygląda. Zuza też ma małą spacerówkę i taki większy wózeczek :tak:

EWI i to byłoby najlepsze rozwiązanie :-):-):-)
A no się Zuzia rozgaduje, gada jak najęta ;-)

wampi mój tak samo, też dobrze gotuje, no ale jest technikiem żywienia, to dziwne, żeby nie gotował ;-)
A jak to słodko od takiej małej dziewczynki brzmi "mamoooo, zabkoooo" :-D

gosdia spokojnie, na pewno normalnie będzie to znosić. Najlepiej jak najszybciej szczotkować, to właśnie dziecko się przyzwyczaja i problemu żadnego nie będzie. Zuza to już teraz tylko sama chce myć ząbki, ale na końcu i tak zabieram jej szczoteczkę i dokładnie myję wszystkie ząbki.

kama mówisz i masz :-)Zobacz załącznik 396332Zobacz załącznik 396333Zobacz załącznik 396334Zobacz załącznik 396335Zobacz załącznik 396336

U nas bunt się kończy, ale nie martw się, zaraz zacznie się następny :-D podobno kolejne są już tylko gorsze :cool2:

umi mnie PIS strasznie wkurza, a zwłaszcza Kaczyński, a tego gadania o tragedii Smoleńskiej to już chyba każdy ma dość :baffled:
Ja tak poważnie z tym Palikotem :-) jak dla mnie najlepszy wybór :-p
Wiesz, moja aniołkiem też nie jest. Jak się czasami wydrze to bębenki w uszach pękają :-p ale w porównaniu z tym co było kiedyś to niebo a ziemia :tak:;-)
A jak tam u Was nockinowanie? Kacperek się już przekonał?
Zdrówka dla Kacperka ;*;*

beacia pij szałwie :tak: to mleko zaniknie. Ja jak miałam nawał to troszeczkę wypiłam, żeby po prostu aż tak dużo go nie było, to mi jakieś resztki zostały i Zuzia nie miała co jeść :baffled:

kasiek ale masz fajnie, że będziesz miała te studia opłacone :tak: nic, tylko studiować ;-)
A weź mnie nie denerwuj! Ja nie chcę drugiego, jeszcze jakby taka druga złośnica była to bym osiwiała!! ;-)
To Dominika jeszcze w nocy pije? Moja też tak długo się budziła na picie aż w końcu powiedziałam KONIEC! budziła się ale picia nie dostawała, aż w końcu się odzwyczaiła ;-)
Co do okna, to my jeszcze ciągle mamy otwarte na noc :tak:

Liza mam nadzieję, że antybiotyk szybko zadziała i Danielek wyzdrowieje :tak:

gosdia nie wiesz czy u Was w tesco są jakieś fajne kompeciki na zimę? W sensie czapka, szalik i rękawiczki. W weekend jadę do Piły, to musiałabym coś fajnego kupić :tak:

Herbata to może jakiś znak? ;-) przecież jutro już rodzisz :-p

My już na spacerku byłyśmy z psem, i Zuzia i Luna wyszalały się jak dzikie :-p:-p Zuza po godzinie sama przyszła do mnie taka zmęczona, że ona do domku chce iść i się napić, to poszłyśmy ;-)

I wiecie co, ja nie wiem czy ja jestem nienormalna czy inni ludzie. Dzisiaj u nas jest 19-20 stopni, ubrałam Zuzię tylko w spodnie dresowe i cienką bluzkę z długim rękawem, a na dworze widziałam dzieci w kurtkach i grubych czapkach... :sorry2: i tak sobie myślę, one przesadzają czy ja Zuzię za cienko ubieram?
Zuza tak biegała, że cała zgrzana wróciła do domu, jakby była w kurtce i czapce to chyba calutka mokra by była..

anetka u nas jest tak, że ida 2 pampersy dziennie od tamtego weekendu. Czyli tylko do spania. Siku ładnie woła, nie mam juz z nim problemu, czasem zdarzy sie wpadka, czyli siada na nocniku ale siusiak zostaje mu poza i sika sobie na spodnie:-D, albo po prostu popuści podczas zabawy ale to juz nie tak czesto. Tyle że kupa to jak mu sie uda, przewaznie jest tak że robi po południowym snie czyli jeszcze do pampersa:/ bo budzi sie juz z kupką. Anetka ja ci powiem ze u nas podobnie z tym ze wiatr i mały poszedł w długich spodniach w bluzce z krótkim rekawem i bluzie, a dzieciaki w czapkach szły do szkoły. No ok wiatr jest ale bez przesady... No mozna teraz powiedziec ze mały jest chory przeze mnie bo go nie ubieram:-p ale tak juz na serio zastanawiam sie jak te dzieciaki wytrzymują. Ja małemu nie ubieram czapki nawet gdy jest 12 stopni cho chyba ze z daszkiem, a tu dzieciaki w kurtkach ocieplanych juz wtedy szły, a ja z zakatarzonym młodym w dżinsach cieplejszej bluzie i z goła głową. Ludzie sie na mnie jak na idiotke patrzyli:-D. Ale Zuzia urosła normalnie nadziwić sie nie mogę i sliczne włoski mma!
kasiek ja sie wcale Doinice nie dziwie, ja tez zawsze byłam synkiem:-p i latałam za mamą z dżdżownicami:-p
gosidia jej czapki juz na zime kupiłas, a ja sie łódze ze jeszcze lato przyjdzie:-p
Liza mój teraz raz na jakis czas sie budzi ale pewnie przyjdzie sezon grzewczy i zacznie sie od nowa:/ Ooo to niezły antybiotyk za taka cene! a braku gazu wspólczuje.

Kasiek hehe to jej moze dawaj pic ale coraz mniejsze ilosci ;-)
anetka czy mi sie zdaje czymalej wloski przyciemnili sie?;-) miala jesniejsze chyba :-)
A co do ubierania, ja rano hani jak wiozlam do szkoly zalozylam na plecki kurtke jesienną, bez czapki. a po poludniu to bez kurtki juz byla bo za cieplo, a na sobie miala bluzeczke z dlugim i sweterek i spodnie :tak:
Ludzie przesadzają, ja wczoraj widzialam jak bylismy w gorjcu dzieci ubrane w zimowe czapy i kurtki! :no: dla mnie to niewyobrazalne, rozumiem ze mamy pogode juz jesienna ale bez przesady... ;/

Ja juz sama niewiem na kogo glosowac i o!, wkoncu nie pojde, a to raczej zle rozwiązanie ;]

edit. Umi gaz juz mam :-p, co do antybiotyku to niewiem czemu tyle zaplacilam zawsze placilam tyle co bylo na leku czyli powinnam dac 22zl niecale a teraz mniej dalam niewiem, a jest to Amoksiklav ;]

Ostatnia edycja:
umi etam, co to za wpadka :-p Zuzia też jakimś cudem czasami sika do góry, a nie uważam to za wpadkę :-p
Mnie to dziwi, że ludzie tak dzieci ubierają. No weź sama w taką pogodę załóż kurtkę i czapkę i idź sobie pobiegać :-p na mnie też patrzą jak na idiotkę, no ale cóż, wolę, żeby dziecku było nieco zimniej niż jak ma się przegrzać. Zresztą ubieram ją tak jak siebie, skoro mi nie jest zimno, a nie biegam tak jak Zuzia, to jej też zimno być nie może ;-)
A Zuza to ciągle takie króciutkie te włoski ma, marzy mi się, żeby robić już jej różne fryzurki, a póki co tylko kitki da się z jej włosków zrobić, no i ewentualnie małe warkoczyki.

Eliza no teraz troszkę ciemniejsze ma niż miała, jak było lato to jaśniutkie miała, bo od słońca, a teraz ciemnieją.
W zimowych? :szok::szok: nie no takich to ja jeszcze nie widziałam :-D jesienna pogoda jesienną pogodą, ale chyba można spojrzeć na termometr wychodząc z domu :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Liza ja jej nie daje dużo tylko często;/ bo się budzi i ciągnie z tego swojego niekapka;/

Anetka ale fajna ta Twoja mała, króciótkie włosy?? przecież długie ma nawet w porównaniu do mojej:) Ja mojej zakładam czapkę ale taką na szydełku robioną strasznie się boję żeby nie miała zapalenia ucha bo ja miałam bardzo często jak byłam mała wystarczy raz a potem się powtarza;/ I kurtkę jesienną jej zakładam bo jest trochę dłuższa niż bluza bo nie chcę żeby jej plecki zawiało nie wiem może przesadzam ale jak do tej pory może 2 razy miała gorączkę i była poważniej chora antybiotyku nigdy nie brała:) Ale z tym piciem to było tak że w końcu w ogóle jej nie dałaś koniec i kropka niech się drze??

Umi no mam syneczka zresztą ja też chłopczyca byłam:) Tylko po drzewach:)

Do góry