reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi muszę się dwoma przedstawiać i podpisywać, trochę to wkurzające bo rzadko mieszczę się w wyznaczonym miejscu do podpisu ale lubię swoje panieńskie nazwisko ;-)
Zdrówka dla Kacperka, zastosuj mieszankę która zawsze pomaga, pulmex do nacierania, nasivin, maść majerankowa i syrop Lipomal, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł ten zestaw.

Dokładnie jak za PIS-u mogło być dobrze skoro PIS nie rządził, za czasu kadencji ś.p. prezydenta Kaczyńskiego premierem był Tusk, a jako że prezydent nie ma praktycznie nic do gadania, oprócz podpisywaniem się pod ustawami, funkcji reprezentacyjnej i zwierzchnika sił zbrojnych, więc jeśli komuś podobały się rządy Lecha to zasługa Donalda.

Patisia :*

Beacia ningdy nie musiałam hamować laktacji samo wszystko poszło, ale czytałam że pomaga szałwia, no i lekarz może przepisać tabletki na zahamowanie.

To i ja wrzucę cos na poprawę humoru apropos wyborów:

Syn pyta ojca:
- Tato, co to jest POLITYKA?
Ojciec odpowiada:
- Zobacz, ja przynoszę pieniądze do domu, więc jestem KAPITALISTĄ, Twoja mama rządzi tymi pieniędzmi, więc jest RZĄDEM, dziadek uważa, żeby wszystko było na swoim miejscu, więc jest ZWIĄZKIEM ZAWODOWYM, nasz pokojówka jest KLASĄ ROBOTNICZĄ, a wszyscy mamy jeden cel, aby się Tobie lepiej wiodło! Ty jesteś LUDEM, a Twój młodszy brat, któr...y leży jeszcze w pieluchach jest PRZYSZŁOŚCIĄ!!! Zrozumiałeś synku???
Chłopiec zastanawia się i mówi, że musi się z tym wszystkim jeszcze przespać. W nocy budzi chłopca płacz młodszego brata, który narobił w pieluchy i drze się wniebogłosy. A, że chłopiec nie wiedział co ma zrobić, poszedł do pokoju rodziców. W pokoju była tylko mama, ale spała tak mocno, że nie mógł jej dobudzić, więc poszedł do pokoju pokojówki, gdzie akurat zabawiał się z nią ojciec, a dziadek podglądał ich przez okno. Wszyscy byli tak sobą zajęci, że nie zauważyli, że chłopiec jest w pokoju. Malec postanowił więc, że pójdzie spać i o wszystkim zapomni. Rano ojciec pyta go:
- Synku, możesz mi powiedzieć własnymi słowami co to jest POLITYKA??
- TAK!!! - odpowiada syn. - KAPITALIZM wykorzystuje KLASĘ ROBOTNICZĄ, ZWIĄZKI ZAWODOWE się temu przyglądają, podczas gdy RZĄD śpi, LUD jest całkowicie ignorowany, a PRZYSZŁOŚĆ leży w gównie!!! TO JEST POLITYKA!!!

reklama
kaamaa co ty gadasz:-p przeciez premierem był najpierw marcinkiewicz za Lecha potem Kaczyński J. którego wykobzała ludność i na jego miejsce wszedł Donald:-p. A co do tego humoru to wiesz dzieciak ma racje:-p. No ja obecnie lipomal zastąpiłam flegaminą bo młody ma mokry kaszel, a reszty uzywam dokładnie takiej samej:-p
beacia ja ci niestety z laktacja nie pomogę, bo mnie pokar sam zanikł i to bardzo szybko
patisia, korzystaj u nas dzis jeszcze w miare ciepło ale słonka brak

Hejka dziewuszki znowu 10 stron:):):p

Liza zdrówka dla Danielka:) Ale mamy dobrych mężów po porodzie to ja nic w domu nie robiłam tylko on i w nocy też wstawał:)

Herbata też mam taką nadzieję że nie doczekasz:)

Ewi no właśnie wczoraj dzwonił i jak powiedziałam że sobie poradzimy to się wkurzył i powiedział że za edukacje swoich dzieci to on będzie płacił... I powiedział że jak tego nie wezmę to co semestr do otrzymania dyplomu Dominika będzie dostawała 2 tysiące czyli razem 8... Ale masz sposób na męża:) Ja kiedyś musiałam po niego iść i miał szczęście że wrócił ze mną bo bym siary na pół osiedla zrobiła...

Wątek o wyborach przeleciałam nie wypowiadam się nie idę bo po pierwsze nie interesuje mnie a po drugie i tak gdzie indziej jestem zameldowana.

Kaamaa a jak Ty go maltretujesz??buhahah Cierpliwości minie:) Hehhee kawał na czasie:)

Mariolcia
zdrówka życzę:):)

Elffetus
witaj pisz na pewno się wdrożysz:)

Gosdia to tak jak ja wygodne życie w akademiku od imprezy do imprezy ewentualnie uczelnia:) A teraz mama:):):) Gratuluję ząbka:) Moja też na początku nie chciała szczotkować a teraz cały czas by myła i się upomina:)

KasiaF
na pewno trafi się fajniejsze:) Wiem jak to jest jak się na coś napalisz;/

Anetka
dobrze Ci idzie:) Kochana ta Twoja Zuzia:) Dobrze że bunt mija moja w trakcie cały czas się złości jak jej nie wychodzi:) To sobie drugie zrobisz jak to podrośnie::p:p:p

Vegas ten też fajoski ale tu Martynka chyba sporo młodsza albo mi się tak wydaje:) Ale fajnie mówi:)

Wampi ja też wolę wszelkie inne prace niż gotowanie i pieczenie tym bardziej!!!

Umi ale na produkowałaś:p To Cię zaszczyt kopnął jak Cie prezydent ochlapał:p:p Hehehe dobry kawał:) Zdrówka dla Kacperka:)

Patisia zdrówka dla Kubusia:)

A my jak my pobudka o 6.40 bo jej pic już nie chciałam dać 10 raz z rzędu;/ Od dziś na samej wodzie nie ma koniec niech wyje w nocy!!! Mam dość nocnych pobudek do końca życia się nie wuśpię teraz bo pić jej się che a potem bo będę czekać aż małolata z imprezy wróci!!! Zupa się gotuje, pogoda wietrzna aż się nie chce wychodzić;/ Domka się w kuchni swojej bawi:)

Umi nie zrozumiałyśmy się ;-)pisałam o czasach kiedy prezydentem był Lech Kaczyński.
No pewnie że dzieciak ma rację.

Kasiek Domi się budzi na picie mleka czy wody? może jej za gorąco spać?

A u mnie dzisiaj cieplej niż wczoraj nie ma słońca ale i nie ma też wiatru w sumie to nawet przyjemnie jest :tak:

Julka się bawi w swoim pokoiku więc idę dokończyć sprzątanie :dry:

Kama na wodę z cytryną albo coś innego co ma smak... Dlatego napisałm że koniec!!! Mleka już dawno nie pije:) To co zrobić żeby nie było gorąco okna już nie otworzę;/ Może i jej gorąco bo śpi z nami...

kaamaa no własnie za Lecha Kaczyńskiego było 3 premierów:) Lecha wybrali w 2005 i chyba w październiku juz premierem był Marcinkiewicz z PiSu którego o dziwo nawet lubiłam, rok później ustąpił Jarosławowi Kaczyńskiemu, ten tez był tylko przez rok i po nim zapanował Tusk. Tak wiec 2 lata pod rządami pisu:-p No chyba ze nie o to ci chodzi bo sie zgubiłam.
kasiek ja ci powiem ze młody raz na jakis czas sie budzi na pice, czasem jest to kilka razy w nocy a czasem jak dziś np obudził sie po to tylko zeby znaleźć kocyk, a ze sam nie mógł to musiał mnie obudzić:-p. A w wieku tojej Domki to pił jak smok, w sumie przez wakacje pił jak smok ale odkąd jest chłodniej to jest i lepiej

Bry
Kochane ehh ale dzien ;/ Rano Daniel wstal i charczał :-( wiec decyzja jade z nim do lekarza jak Hanie zawioze;] M zostal z Mikim (cóz nie mialam z kim, a on i tak polowe tego to spał a nie pilnowal Mikolaja :-(). No dobra pojechalam lekarz powinien przyjmowac od 8:30... przyjechala 9:10... :no: na szczescie dala antybiotyk taki ze byl za 21zl a zaplacilam 13zl! i mam nadzieje ze pomoze, ale widze ze po Flavamedzie sie juz mu odrywa, i na poniedzialek kontrola ;]
Do tego gaz sie nam z butli skonczyl nosz kutwa, heh, jak po Hanie bede jechac musze wziac ;] hyh... Dobrze ze M mial kase na to wszystko i ze antybiotyk malo kosztowal bo tak to bysmy do soboty byli bez gazu!!! :no: co za zycie zasrane no ...

Kaamaa, Umi super kawaly :-D
Umi, kasiek a ja wam napisze ze u mnie Hania z Danielem do 3rż budzili sie na picie jak smoki!!! :no: a Miki? Miki nic! wogole w nocy nie pije! :tak: jestem zadowolona z tego bo to wstawanie takie umęczenie a tak to nocki caluskie przespane, no moze z jedna-dwoma pobudkami :-)

Ide Mikolaja polozyc, dom ogarnelam i jeszcze wlosy umyje bo tluszcz sie rpzelewc zaczyna ;] a rano nie zdazylam.... ;]

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry