reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

czesc dziewczynki
mało mnie tu ostatnio ale czasu brak abym była wszedzie na bb gdzie piszę.
Pozdrawiam was serdecznie!
życzę miłego weekendu!

u mnie w porządku..syn troche smarka i siedzi w domu. musi być zdrowy jak rybka bo szykuje nam się szczepienie.

reklama
To od dzisiaj z nią walcze i uczę spać w łożeczku... Jutro będę chodzić jak zombi ;P
Zosia u teściowej a mi się nudzi już bez niej...

Liza[/B] a ja wierze ale tylko w stosunek tak mi gin powiedziała 1 października po stosunku dostałam takich skurczów że ruszyć się nie mogłam i powinnam wtedy do szpitala jechać ale oczywiście nie wiedziałam jak wyglądają skurcze więc przetrzymałam do wieczora w męczarniach i się uspokoiło ale powinnam wtedy jechać:) Mam nadzieje że przy kolejnych dzieciach w przyszłości też będę miałą tyle samo zaparcia bo teraz to nie bardzo też tak miałaś przy Hani??
Ja w stosunek tez nie wierze bo z Hania u nas bylo czesto a i tak urodzilam ją 11 dni po terminie.
Wiesz co z Hanią wiadomo byla ona sama jedna, ja w domku robilam wsio co sie dalo tez raczej nie bylo tak źle i ogarnywałam wsio ;) na poczatku mieszkalismy sami w wynajmowanym domku, mielismy pinczera, mialam co robic;-) a potem tutaj sie przeprowadzilismy i w lato w czerwcu dowiedzielismy sie ze w listopadzie drugi brzdac sie pojawi ;];-) skok na glęboką wode :tak:
Liza ja też sprzątam codziennie, inaczej chyba się nie da :-D tylko na weekend sprzątam "porządnie" czyt. sprzątanie np. pod kanapą, za łóżeczkiem, szorowanie wanny kibla luster itp. na pewno wiesz o co chodzi
Wiem:) ja takie sprzątanie urządzam w sobote :tak: :-)
Gosdia ona jest indywidualistką i wstała tylko dlatego że więcej pić jej nie chciałam dać;/ Moja gwiazda też śpi z nami nad czym ogromnie ubolewam;/ ostatnio taka znajoma powiedziała że jejsyn ma 3,5 roku i dalej z nią śpi;/
Ojej dla mnie to porażka, u mnie Miki nie śpi z nami jako tako tylko zasypia sam u siebie w pokoju, a potem jak zaczyna mocno plakac kolo 24 zazwyczaj, i nie daje sie uspokoic biore go do nas, zasypia i odnosze go na jego miejsce :tak: ale walcze z tym by go nie przynosic na tą chwile;P bylo juz dobrze spal cale nocki u siebie to teraz przez te zęby musialo sie cos znow popsuc ;/

Gołąbki zrobione, pranie schnie, na dworze zimno sie zrobilo! Słonce sie schowało i tylko17 stopni! brrrrr październik juz za pasem...

Liza druga sprawa nie na wszystkie kobiety to może działać... Chociażby tak samo jak na niektóre nie działa oksytocyna podawana na wywołanie... Na mnie podziałało i stosunek i zastrzyk chociaż nie wiem co ona mi w tyłek wstrzyknęła ale akcja się rozkręciła a zrobiła to po to bo powiedziała że oni tam nie mają czasu żebym rodziła 24 przyszłam na jej dyżurze i na jej dyżurze mam urodzić:) Ja wierze w takie rzeczy tylko nie wszystko dla wszystkich przecież sami lekarze tak zalecają to coś musi w tym być po co laski biegają po schodach na porodówce?? HEHEHE
No ja swojej panny nie nauczyłam i to jest moja porażka wychowawcza;/ Powiem Ci że w rychło w czas się obudziłaś że będzie drugie hehehe

kasiek hehe no wiesz, brałam tabletki anty od konca lutego ( a do konca lutego bylam na zastrzyku anty), to ze okresu moglo nie byc bylo mozliwe ;P nie czulam ze jestem w ciazy, nie tyłam, ani nic... dopiero w czerwcu ruchy poczulam, i wogole test i dwie krechy jak byki :-D gin nie wierzyl ze w ciazy a na wizycie wyszlo ze to juz ponad 20tc ;P tydzien później na usg poszlam(pierwsze!) i byl to przelom 23-24 tc... :-) a potem w lipcu jak brzuch strzelił to mam caly brzuch w rozstepach ;] ale cóż, fakt ze daniel zdrowy :tak: ze te tabletki nie zaszkodzily bo sie tego bałam;P n i akurat ja bylam w tym 0,01% co zachodzą mimo antykoncepcji :-D

Liza a powiedz mi jak co i w ogóle sobie pomyślałaś... Przecież to szok i jeszcze po 20 tygodniu zaprosić Cię tylko do programu ciąża z zaskoczenia tylko że tam dowiadują się jak już rodzą:) Może i ja w tym procencie hehehe chociaż teraz to co mi tam chyba najbardziej będę się przejmowała co starzy powiedzą jak wtedy gdzie praktycznie pół roku przepłakałam do kwietnia się zbierałam żeby powiedzieć a do końca czerwca bo codziennie dzwonili i ślub i ślub czy C już prace znalazł a potem w lipcu odremontował babci kuchnie i już był zaje... i go kochają po dzień dzisiejszy jak syna:)

Kasiek myślałam że oksytocynę podaje się dożylnie, przynajmniej ja tak miałam jak mi wywoływali i na drugi dzień kiedy sama zaczęłam rodzić.

Liza trudno było mi uwierzyć jak pierwszy raz opowiadałaś mi tą historię :tak:dobrze że w ogóle poczulaś, miałaś 4,5 miesiąca żeby się przygotować, ja za każdym razem łapię się za głowę jak oglądam na TLC "ciąza z zaskoczenia" to są dopiero historie :no:

Za nic nie mogę dokończyć sprzątać :dry: muszę się zmobilizować, widzę że wyszło słonko więc dobrze byłoby na podwórko wyjść.

Kama tak okscytocynę daje się dożylnie w kroplówce dlatego napisałam że nie wiem co dostałam tyłek:) Położna powiedziała tylko że mam lekarzowi nic nie mówić:) ale nie będę się tak męczyć:)

reklama
Do góry